DESIRE - Root/unroot, ROM/radio flash, nandroid...
Nakon skoro dvije godine došao je red da HTC Desire zamijenim za, khm, Samsunga :) Hvala HTC, ali dosta je bilo. I dalje stojim na raspolaganju ukoliko imate nekih pitanja vezanih za tutoriale (nemojte mi slati PM-ove) jedino što više ne pratim Desire scenu pa nisam upućen u zadnje novosti. Iz tog razloga više neću moći redovito updejtati tutoriale.
Živjeli :cthumbup:
Changelog:
08.10.2011 - dodane upute za S-OFF službenog Gingerbreada i napomena za flešanje RUU ROM-a (tnx to ns260)
30.05.2011 - dodan postupak za rješavanje USB-bricka (tnx to zeljko12345)
09.05.2011 - dodan postupak za unroot
04.05.2011 - mali update (flešanje kernela, PVT3 modeli tnx to GT-R)
17.04.2011 - dodani postupci rootanja za PVT4 modele, kratke upute za S-OFF
03.04.2011 - totalni facelifting tutoriala, maknute stare metode rootanja, dodani video tutoriali...
10.12.2010 - lagani facelifting tutoriala
28.09.2010 - Unrevoked 3.21 može rootati vaš Desire nebitno koji hboot ili ekran imali - više info u postu #4.
09.09.2010 - dodan mirror za download Unrevoked aplikacije (tnx to cagi) (post#4)
02.09.2010 - objedinjene downgrade metode s novim univerzalnim postupkom za SLCD i AMOLED modele (post#7) hvala svima koji su javili rezultate :)
01.09.2010 - dodan novi službeni Radio ROM (post#11)
01.09.2010 - dodan kratki tutorial - A2SD (post#12) i zaboravljene zahvale u postovima #7 i #8
31.08.2010 - dodano još malo informacija glede goldcarda u uvodu (post#1) i utvrđivanja tipa ekrana (post#2)
31.08.2010 - dodan link za novu downgrade metodu (hboot 0.92) [AMOLED]/[SLCD] (post#7 i post#8)
31.08.2010 - dodan novi službeni Radio ROM (post#11)
29.08.2010 - dodan još jedan način provjere imate li AMOLED ili SLCD ekran (post#2)
Ne šaljite mi PM s upitima u vezi ovog teksta, ako isti mogu biti odgovoreni i na forumu. Čitam forum i odgovaram na upite ako sam siguran u svoje odgovore.
Ako imate bilo kakve novosti, linkove, nove tutoriale ili ispravke trenutnih tutoriala, primjedbe i pokude – obratite mi se na PM.
Hvala!
Uvod
Ako neznate što dobivate rootom ili općenito što je to – prestanite čitati dalje. Mora postojati jedna granica koja dijeli prosječnog korisnika od entuzijasta. Istraživanja su dokazala da onaj tko zna što je root, taj ne čita uvod.
Ovo NISU moji tutoriali; ovo su ukratko prevedeni tutoriali koje možete i sami naći na internetu, a ja sam samo bio dobar i skupio ih u ovo malo parče teksta. Uz veći dio teksta ćete naći i izvor odakle je isti preuzet.
Ne odgovaram ni vama ni vašim roditeljima za vaše skupe uništene telefone. Ne odgovaram za bilo kakve greške nastale uslijed praćenja ovih tutoriala jer nisam autor istih. Ne odgovaram za gubljenje vaših dragocjenih podataka. Svaki dio ovog teksta sadrži izvor odakle je preuzet i slobodno se žalite njihovim autorima.
Još malo crvenih slova:
Ako je vaš Desire BRANDIRAN - potrebno je najprije napraviti GOLDCARD prema nekom od sljedećih tutoriala:
http://forum.xda-developers.com/show...85&postcount=3
ili
http://cafe.mobil.hr/threads/67685-Tutorial-Dobivanje-goldcard-a
Prema zadnjim informacijama, Desire modeli dostupni kod naših operatera (a tu NE računam crno tržište) su lockani, ali nisu brandirani. U pravilu, za lockan telefon vam ne treba goldcard.