Znam da ovakve teme vec imaju ali...
Telefon mi "rikno" kad sam ubacio Eeprom koji mi je Sljaka poslao!
Sada trebam fullflash (fv.10) da bi ga opet mogao oziviti!
Molim link za download!!!
(mogu i objasnjenja...)
Printable View
Znam da ovakve teme vec imaju ali...
Telefon mi "rikno" kad sam ubacio Eeprom koji mi je Sljaka poslao!
Sada trebam fullflash (fv.10) da bi ga opet mogao oziviti!
Molim link za download!!!
(mogu i objasnjenja...)
Hitno mi treba full EEProm za M55!
Dajte mi link a download FULL EEPROM-a!!!
Slucajno sam (jos sinoc) izbrisao dio eeproma, a nemam backup! :( :( :(
Čekaj malo, koliko ja kužim stvari, ti imaš EEPROM, ali treba ti fullflash za v.10. Imaš temu sa linkovima za Siemense pa potraži na tim stranicama.
:(
Ubacio sam neki fullflash 100101_0112 sa V_klay-om jer oficijalni upragde nece. Dodje do onoga dijela kad treba pritisnuti tipku za uklj/isklj. i tad nece. :( Sada kada sam ubacio flash sa V_klayom ponovo telefon nece da se upali!!! :(
PS: Na V_Klay mi pise dljedece na Refresh> JÜ%í0üľ[Ȳľw/ ”~®"?ZnjÄüK>¶Ś ś~Ť$äH„ŤŃ fw4b; Flash: ID1: 0x0001, Type1: 0x2212; PhoneID1: 0x19995CDC; PhoneID2: 0x00000000
Prije je pisalo nesto skroz drugacije! :(
Znaci, ja trebam FULLFLASH v10 (po mogucnosti 100606), ali za V-Klay, ne za automatski oficijalni upradge!
Ako ti je V-klay javio da flashanje prošlo u redu, nakon toga ga otključaj sa Freia 15. Ono pod refresh zanemari, može se raditi samo o drugom kodiranju slova, ako drugo radi.
Pomoc oko Freia 15... Objasnjenje plz!
Ako je to ono Unlocking>Direct unlocking... ispisalo mi je slijedece:
COMM_LoadBoots : selected phone family is 10
TTY_OpenCOMPort : opening Prodigy
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is powered on
COMM_LoadBoots : internal loader version is 01.02
SEC_BCDIMEIToNormalIMEI : invalid decoded IMEI
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI (3) is corrupt
COMM_LoadBoots : original IMEI is 35202700336656 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 lgX v4b (1)
COMM_LoadBoots : flash ids are 00012212 [00000000] - B8EC
COMM_LoadBoots : phone ids are 19995CDC [00000000]
MISC_CheckFileName : 'Siemens M55 - 35202700336656 unlock.MAP' already exists, new filename is 'Siemens M55 - 35202700336656 unlock-2004.11.23-22.14.34.MAP'
COMM_UpdateIMEIBlocks : update is not accepted
PS: Ja kad iskopcam sve i pritisnem "crveno dugme" apsolutno nista se ne desava!!!
gle. ako ti ubacis flash od nekog drugog mobitela, i k tome neke druge verzije nego je tvoj (tpa tvoj je v100601, a ti ubacis v100101), onda ce trebati mijenjati eeprom IMEi koji se moze promijeniti bez problema. U suprotnom, tesko da ces ga pokrenuti...
Skini si M55 tool by P-GSM (imas na www.siemensfreaks.com/php/unlock.php )
Podesi postavke, ukucaj SVOJ IMEI broj u kucicu na dnu (samo 14 znamenki) i klikni Change IMEI. Postupak isti kao kod otkljucavanja...
Sad probaj upaliti mob, pa javi sto ti se desava...
Ajooooooooooooooooooooj...
Sad kad sam kliknuo na load flash, i ono sve ide bla bla i ja sam valjda stopirao i bla bla i otad u kojem mi se god programu pojavi "press dugme za ukljucivanje telefona kratko..." ja pritisnem i ono nece uopste! Nece ni u V_klay!!! Sve je dobro prikljuceno! :( sta ako se ispraznila baterija!? sta cu onda!? kako cu je napuniti kada nema flasha! POMOC!!! i vise dajte mi link za download fubu m55 100606! :(
Nariktao sam da se moze pritisnuti "crveno dugme"! Nesto nije bilo dobro prilkjuceno (to je zasad jedina dobra vijest).
Kada probam da uradim "change imei" pojavi mi se slijedece:
The phone is destroyed - please write good eeprom first :)) ***wow jest to za smijanje...***
Gdje ima skinuti FULL EEPROM i FULLFLASH (100606)?! HELP!
Da li se u FULLFLASH-u nalazi i EEProm?
PS: Molim da mi odgovorite na prijasnje postove!
Upragdeovao sam ponovo fullflash sa Freia 15 i kad probam unlock onda mi se pojavi ono sto i prije! Znaci da nije do flasha nego do eeproma (ako se to ne sadrzi jdno u drugom...). Dajte mi full eeprom!
Jos jednom da ponovim (ako ste zaboravili na pitanje sa vrha): Da li se u FULLFLASH-u nalazi i EEProm???
Sad sam nesto citao po forumima i o problemu "blue screen"! To je meni bilo preksinoc (ak' se dobro sjecam), znaci samo se upali na 0.1s i ugasi! Problem je sto sada (i juce)toga ja uopste nemam! Znaci kad pritisnem "red button" nista se ne desava! Flash upragdeovan (procitajte prijasnje postove), znaci EEProm je "puko"! Help!
Kad probam sa EEProm2 da vidim sve eeprom datoteke, ono namjestim port>init>scaning...>crveno dugme pritisnem>getting info>stoped! Prije mi je to radilo! Aj mi vise molim vas odgovorite na ove poruke! Da li ja trebam novi Eeprom, i ako trebam (a i ako ne trebam), dajte mi LINK ZA DOWNLOAD EEPROMA!!!
Daj da sad malo rekapituliramo stvari da ne lutamo okolo. Koliko se meni čini ti imaš unutra EEPROM koji sam ti poslao za v.100606. A fullflash si stavio neku drugu verziju. Jel tako? Ako je onda bi trebao ili fullflash za v.100606 ili EEPROM za tu drugu verziju. Ja imam fullflash za v.100606 ali je dosta velika (14MB) , čak da ju i raram opet je ima dosta. Meni je nije problem za poslat, ali ne znam koliki ti je inbox. Ako hoćeš najbolje da otvoriš račun na gmailu, imaš 1GB prostora i onda nije problem za primanje.
Ja imam vec account na gmailu! Sto se tice primanja to nije problem (imam wireless)! Ako mozes mi poslati i EEProm i FullFlash, posto sam jos nekoliko puta flashao telefon, pa sad ne znam koja mi je verzija!
Da li je normalno da se uopste nista, ali bas nista ne desava kad drzim crveno! Kad ga stavim da se puni, takodje, nista se ne desava!
Aj mi posalji to na: beronja (at) gmail.com
FullFlash ti sadrzi i Flash i EEprom...
Verziju fw-a ne mozes promijeniti tako da flashas mob sa fubu od druge verzije. verziju dizes jedino flashingom Firmware-a, a ne FUBU-a...
Dajte ljudi, ako imate M55 iscitajte potrebno i posaljite ih FLASHY-u da sredi mob...
Sta sad konkretno da radim?
Sljaka i 3aTmr pomazite!!!
Poslat ću mu ja fullflash večeras ili sutra navečer kako već stignem.
zaboravih nešto pitati, da li si kod V-klay uključio da ti flasha bootcore? Ako nisi uključi.
"Enable writing in bootscore of phones." Enabled!
Kad mi to posaljes, sta konkretno trebam uraditi, a kojim programom! Aj molim te detaljno opisi! Telefon mi ne radi vec skoro 3 dana! :(
Jednostavno, flashaj ga s V-klayem s uključenim bootcoreom
Sljaka, aj mi sad ono posalji!
ako nisi resio javi se na elit-u na pvt msg! telefon sad sigurno nemoze da ti primi language update!
Nisam rijesio...Idem sad upravo na elit...
E ovako...Flashao sam ga sa V_klay (po 3-4 put, ali ponovo bez uspjeha). Kad ga flasham sa V_Klayom pojavi mi se ovo: "An unknown error occurrded while accessing COM4 - Loader: Write memory - Unknown answer after erase flash readed: length= 0x00000001, but must be 0x00000002..!!! i onda vise nece da nastavi... Kad ga flasham sa freiom samo mi program poslije 2%-Not responding!!! :(
(Full)Flasham ga sa V_klayom tako da je sve stavljano na fullflash (i writing u bootscore je ukljucen); pokusavao sam i da je prvo 2 na fullflash, a ono 3 na start, ali isto!!!!!!!!! :(
Sa Freiom kad kliknem na "write flash to phone" izaberem firmware!!!
Sto mi se to desava i da li sam dobro nariktao? Ako nisam, kako treba!?
Flasham ga sa onim sto mi je sinoc Sljaka poslao...
Sad sam pokusavao bilo sta da ubacim i NISTA NECE DA UBACI!!! Nece da ubaci nista: ni fullflash, ni eeprom, nece ni sa freiom da unlockuje, nece da ubaci firmware... :( :( :( :( :(
:cry: :dunno: :cry: :dunno: :(
Tek sad vidi naslov od silicva: "upropascen ti je boot core na telefonu!"!!! Je li to problem? :(
Gdje ima da se skine bootcore za m55 v10?
Da li neko moze da mi to posalje?
Sljaka (ili neko drugi), mozes li iscitati bootcore i poslati mi? :confused:
Ako ti je bootcore unisten, MORATI ces napraviti test point - inace neces nista postici...
A sta je test point i kako se to pravi?! Nek mi neko DETALJNO objasni, jer ne bih da nesto upropastim! Sta poslije toga?
Daj napisite mi sve detaljno sta sad da uradim?
Jel test point nesto hardversko ili softversko??? Ako je hardversko nema sanse da ja to radim!!!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!
Uspio sam, uspio sam ga dovesti do "plavog ekrana"!!! :)
Sad jos samo ispravim "blue screen" u eepromu i to je to!!!
JUPI!!!
Javicu vam kad to uradim! :)
PS: Evo kako sam to uradio- stavio sam na M55 - patched bootcore i onda je uspjelo ubaciti fullflash!!!
:thumbup:
Ups...
Izgleda da ono nije "blue screen"... :)
Kako sad da poparvim jos ono kad mi se telefon na sec upali i onda ugasi?
Unlockovao sam ga i sad radi ali sa white screen! jooj...
Sad mi treba "original 5007 eeprom file"! :)
Aj nek neko na brzinu posalje na beronja(at)gmail.com
Sad ga ponovo flasham, jer mi se sad ne da traziti o tome...
Joj ko ce cekati pola sata... :)
:)
Uspio sam osposobiti telefon!!! :)
Imam jos jedan problem... (pitam Sljaku, po mogucnosti)
Sto sad kad mi je telefon ukljucen i normalno radi, ekran mi je skro bijel, jedva (ali skrooz jedva) vidim slova procitati! Nekako sam uspio doci do kontrasta i probati namijestiti, ali nece!!!
Kako rijesiti problem "white screena"?
U eepromu mi je fajl 5007 na sledecoj "razini": 68 66 68 0B FF 00 FF 00 FF FF .
za white screen (ista stvar kao i blue screen) trebas podesitipostavke u eepromu kao sto znas, ali da ne bi radili rucno, ACiD je napravio program koji ti to rijesava jako jednostavno. Samo mices misom do određene razine. Imas ga na www.siemensfreaks.com , ali trenutno je iskoristen bandwith za ovaj mjesec, pa ili ga pronađi negdje drugdje ili mi se javi na mail da ti ga posaljem maraschino@siemensfreaks.com
Nasao sam ga i namijestio! :)
:beer: :beer: (zbog glupog ograničenja od 10 znakova)
Nisam te skontao sta sa ovim "zbog glupog ogranicenja" mislis... :)= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
:beer:
da ne odemo previse off topic (ali moras minimum ukucati 20 znakova da bi mogao postati)