koji je cid od z550? i jel ga se može spojiti na far manager?
i uvezi updatea softvera na aparatu; jel SE izbaci vjesti o dostupnosti novog softvera ili mi ne gine tu i tamo spajat telefon na pc i prvojeravam? :)
Printable View
koji je cid od z550? i jel ga se može spojiti na far manager?
i uvezi updatea softvera na aparatu; jel SE izbaci vjesti o dostupnosti novog softvera ili mi ne gine tu i tamo spajat telefon na pc i prvojeravam? :)
Koju verziju onog SEFP-a tream da bi porkenio? jučer sam mogo s nekim alpfa4 sad neće
ili vam ga kako pristupit filesystemu da mogu obrisat zaštićene datoteke
da li netko ima kave programe za ono što piše u naslovu? linkove bilo šta
e da, koji su mobiteli sukladni sa z550 što se tiče softwera
pozz ljudi
zanima me dal se može SE Z550 pretvorit u koju walkman seriju al da radi normalno ko i sad tj. da nema bugova?
traži po netu koji mob ima sličan hardware, odi na sonyericsson stranicu i gledaj koji je sličan mob.....
ja mislim da ce se moci u w380 ...
kakve su šanse ako stavljam soft od w380?
EDIT: zanima me koji firmware od z550 podržava flash wallpapere (ako podržava) ili još bolje flash teme?
hvala na odg.
koliko znam samo odredjena w-serija odnosno softver od iste imaju flash teme.
''obicni'' softver kao trenutni sto imas bez obzira na verziju nema flash tema...
kako stavit i dali to ima w380
npr. na w800 ima onaj firmware r1l001 čini mi se i on podržava flash wallpapere
ja sam ga imao i radilo je al nema dosta patcheva za njeg pa vratio r1bcoo2
da ne otvaram novu temu tu cu napisat. pokusavam flashat Z550i sa xs++ i pise mi sljedece:
14:07:20| Attempting to open the interface...
14:07:20|
14:07:20| TURN OFF PHONE!
14:07:20| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
14:07:20| You have 30 seconds...
14:07:20|
14:07:50| Error: Cannot open phone communication port
14:07:52| Disconnected... Unplug the phone
molim modove da ne obrisu ovo jer pocetnik sam u ovom i zelim naucit...
Hvala!
Za pocetak malo potrazi.
Na ovo pitanje sam odgovorio barem jedno 3 puta u zadnjih tjedan dana. :jehon:
evo skonto sam. moro stavit USB flash drivere ak se ne varam. e sad bi jos pito u koji bi mob mogo flashat svoj Z550i ???
Pogledaj ovaj post= Citat =:
e sad bi jos pito u koji bi mob mogo flashat svoj Z550i ???
pogledo sam ja vec to al nema za moj mob osim ako to ne znaci da se moj nemoze flahat ni u jednu verziju ?
Da, to upravo to znaci.
Ako ga nema tamo, onda nista od toga.
znam da sam dosadio i bogu i narodu al samo da ovo pitam forumase i to je to. danas sam krenuo "fleshat" svoj mob. posto sam pocetnik nisam znao sta radim i sad mi mob ne daje nikakve znakove zivota, a pod time podrazumijevam:
!
1.kada se spojim na xs++ pise mi sve skoro n/a (nepoznato)
2.mobitel se neda upalit, pokusao sam SEUS-om i nista (nadogradnja nije potrebna)
sada molim forumase da mi pomognu mob vratit na postavke kakve sam imo ili samo da mi mob PRORADI.
oprostite svi dosadivanju...samo jos ova usluga...
koji flash si koristio i znaš li išta o mobu prije flashanja, CID recimo? u svakom slučaju izabrao si pravi mob za ubijanje :)
imam CID49. a mislim da mu vise nema spasa tako da cu ga sutra odnijet na servis. kako to mislis "mob za ubijanje"?
Ipak nisi trebao bezveze otvarati novu temu, kad vec postoji ova.
Pretpostavljam da Inovator misli da je Z550 tricky mobitel i da ga nije tako lako vratiti u zivot ako se nesto za*ebe. :hm:
znaci onda mi ne preostaje nista drugo nego servis? i ako neko zna kolko bi to otprilike moglo kostati?
EDIT:ljudi sam da kazem da sam uspio rjesit problem zahvaljujuci clanu mojsa koji mi je sve od a do ž objasnio i spasio me da bacim pare na drugi mob
:respect: :respect: :respect: :respect:
Pozdrav!
ewo ja sam novi ovdije.......
zanima me kako je i dali je moguce odkodirat z550i?
....cijeli dan googlam,no nisam nasao nista sto bi mi pomoglo.
unaprijed hvala!!!
jel bi mi neko mogao objasnit postupak......
alt+f1
just da flasher
pa porihtam opcije : z550i - port je dcu 60 - a brzina 921600......
i dalje neznam..........
pokusavam al neznam,prvi puta ovo radim
.....trenutno nemogu mobitel uopce upalit....
Postoji vec gomila tema i tutoriala na forumu, potrazi malo. Nema smisla ponavljati isto.
ćao!
oću si stavi one elfove i vidim da mi treba drugi soft n a mobu i našao sm
"Z550_R6CA009_MAIN_GENERIC_ML_RED49.mbn"
sad moja predpsotavka je da upalim xs++
odaberem flash main firmware i odaberem gore navednei fajl i pustim da radi i to je to?
@mglg,
Sad sam tek skuzio - pobogu, pa ti otvaras temu za svako makar i najmanje pitanje!
Evo, sad sam napravio temu za sva pitanja oko Z550 moddinga, pa nema vise potrebe za tim.
Z550 je na DB2010 platformi, procedure za moddanje su manje-vise iste kao i za ostale modele na toj platformi, pa potrazi malo za ostale.
Naime, imam SE Z550 kodiran na vip. Krenuo sam ga odkodirat.
Nasao sam FW koji odgovara patchu za unlock. Sve lijepo falsho sa tim FWom i neisam mogao naci podrazni SEFP nikak i probavao na sve nacine nije islo. Sada sam nasao drugi SEFP koji prepostavljam radi i idem ga ponovo flashat sa istim FWom. Lijepo FS flasha, costumiziram, idem main i na pola stane. Svaki put kada sam probao isponova cuje se tocno na polovici kako se mob diskonektira. Probao sam sa drugom verzijom FWa, nece, isto main stane na pola puta. Dal sam ga ubio?
A cemu nova tema?
Ok, ma da sam vec vidio ovu temu. :S
Ako znate, molio bih odgovor ili neki prijedlog.
ma da, treba izmisliti neku trazilicu da se mogu naci postovi.. valjda bude netko.. :)
a do tada; cemu traziti fw ovisno o patchu, kad mozes sam napraviti patch za koji god fw zelis.. patch generator
i druga stvar, jesi probao sa XS++, on isto podrzava DB2010,a posto mi je poznato da Z550 postoji max CID52, mislim da ce se XS++ i tvoj mob dobro sloziti.
i treca stvar,vise savjet, probaj ovaim redom:main,fs,custom ;)
Nisam znao da postoji uopce patch generator, obicno sam skidao drugi FW za patch. :S
Probavam na nacin: main, fs, custom ali opet ne daje nikakve rezultate. Jednostavno FS mogu stavit, custom napravit ali main ama bas uvijek se diskonekte mob na pola, evo sliku sam stavio u post. Jel to znaci da ga mogu bacit ili? Pokusao i sa drugim FW.
http://www.imagesforme.com/show.php/...nyericsson.bmp
EDIT: Naime, uspio sam nakon nekih 20 pokusaja ga ozivit i flashanje maina je uspjelo. Patchat vise necu ni pokusavat -.-" jer nemogu naci niti prikladan SEFP koji radi.
Hm... Preporucam da si malo osvjezis poznavanje tehnologije i alata, SEFP je vec odavno zastario. :)
Evo nakon puno čitanja uspješno flashan i odključan z550i
ko se želi zezat treba mu
http://cafe.mobil.hr/threads/52740-Z...l=1#post934052
, xs++ (3.1)
u raru je fs i main i own custpack.
i praćenje ovoga http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=43736 =) sve je isto
usput dodane nove ikone i novi driver za kameru (također xs++) i
par patcheva koje sam našao na se nse forumu. također sve rađeno prema temi gore navedenoj. odključan s sim lock patch
generatorom. VPK sam dodavao s setool2lite
weha =)
Pozdrav skinuo sam novi firmware za SE Z550i i sad me zanima kako ga instalirati na mob? Hvala.
post prebačen
očito si novi u svemu ovome i bilo bi dobro da proučiš kako/što/čime
ako je z550 cid 49 onda koristi xs++,njime če ti biti najlaške
u postu iznad tvog ti je sve rečeno
Pozdrav svima, ovako skinuo taj Firmware i od onda mob vise ne radi, nosio ga u servis i prvo su mi rekli da cid nije dobar ali nakon vise od mjesec dana mi vratili mob i rekli da ga ne mogu popraviti jer mob uopce ne reagira na komp. Jel se tu sta moze uciniti ili ipak ne
@Miroslav35,
Vec je vise puta receno da je ono tema iskljucivo za zahtjeve, ne za rasprave i pitanja. Za diskusije se potrebno prebaciti u prikladniju temu (kao sto ti je sad post prebacen).
Izvinjavam se svima novi sam pa ne znam ali jel tko moze odgovoriti na moje pitanje molim vas
hm
ako servis nije pomogao ne možemo ni mi
naveli su kako cid nije dobar,ako su mogli očitati cid servisnom opremom onda su valjda mogli napraviti i flash
navedeni firmware koji si skinuo je 49 iz razloga jer nigdje nisam našao vip 51
ti si sigurno napravio ispravan flash?
čime,kako si radio i daj log file da vidim koji je bio cid
ne mogu jer nemam to vise na kompu obrisao sam to