he..he.he...ko od Vas pise u casopisu Mobil?..il nekom drugom?...
cist me zanima koliko ima ovdje strucnjaka..a koliko nas novaljilja...hehe..:fried: :angel:
Printable View
he..he.he...ko od Vas pise u casopisu Mobil?..il nekom drugom?...
cist me zanima koliko ima ovdje strucnjaka..a koliko nas novaljilja...hehe..:fried: :angel:
Strucnjaka za sta ?
za poznavanje "duse" mobitela....crack..razlike u mob..karakteristike..pozitiven strane jednih....pozitivne drugih..itd...
samo za siemens ili opcenito ?
zašto si odabrao siemens?
Danas je malo teže biti stručnjak općenito i da li netko piše u "Mobilu" ili nekom drugom časopisu nije mjerilo stručnosti.Koliko god se duboko upuštao u neku problematiku uvijek ćeš naći nešto što ne znaš i uvijek ćeš naći nešto što ti znaš , a drugi ne.
Sve je relativno.
zato sto je blento zapoceo tu temu pod forumom siemens . . .= Citat =:
Poslao: karaman
zašto si odabrao siemens?
sorry...
to je upuceno nekome konkretno?? :afro:= Citat =:
Poslao: Sljaka
Danas je malo teže biti stručnjak općenito i da li netko piše u "Mobilu" ili nekom drugom časopisu nije mjerilo stručnosti.Koliko god se duboko upuštao u neku problematiku uvijek ćeš naći nešto što ne znaš i uvijek ćeš naći nešto što ti znaš , a drugi ne.
Sve je relativno.
salim se...nego ..kako pronaci strucnjaka za nesto za sto ne postoje skole ispiti i druga sredstva certificiranja znanja? pa nije ni tesko,samo je princip drugaciji...
khm, ja, khm konkretno ne znam da pored kresimira hodaka i moje malenkosti u hr postoji strucnija osoba za nokie (to ukljucuje i "the firmu") :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Da li bi dao ruku u vatru za ovu izjavu ? I nije bilo upućeno nikom konkretno , jednostavno je bazirano na dugogodišnjem iskustvu.= Citat =:
Poslao: jsp_m
to je upuceno nekome konkretno?? :afro:
salim se...nego ..kako pronaci strucnjaka za nesto za sto ne postoje skole ispiti i druga sredstva certificiranja znanja? pa nije ni tesko,samo je princip drugaciji...
khm, ja, khm konkretno ne znam da pored kresimira hodaka i moje malenkosti u hr postoji strucnija osoba za nokie (to ukljucuje i "the firmu") :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
khm, pa jedino ako osoba nije na Internetu, ali onda ne znam gdje bi uopce mogla saznati stvari tipa (dakle znanje koje imaju serviseri, unlockeri i rekreativci u jednoj osobi)
start adresa net monitor ikone u 3310 5.79
kako napraviti postepeno gasenje svjetla i ritmicko svjetlo uz zvono na 3315
napraviti vlastite menije u nokiama i ..recimo zakljucati ih security kodom
kako se otvara 7650
sto se radi kada telefon kaze 'not charging' ;-)
sto je to FLA16 i XCS1
i recimo glupost tipa znacenje cetvrtog reda net monitor testa XX
i stvari koje samo hodak zna - gramaticke greske u PPM-u ;-))
recimo zamjena PLMN-a u flashevima
da ne pricam o glupostima tipa kako ubaciti bounce melodiju iz 8850 u SMS zvuk za 6210 i sl.....
...ospori me (ruka je u vatri)
ovaj fakat ima znanja!!!
Ne volim prepucavanja , ali moram te osporit. Napisal si nitko u Hrvatskoj , kaj znači da nije bitno je li ta osoba na internetu ili nije, zar ne? I osoba je hipotetska , osobno ne poznam nikog tko zna puno o Nokiama.I na kraju kako se stvari stalno mijenjaju nikad ne znaš kad će te neki klinac prešišat , a ti ostat zablenut : -Gle , kaj malac zna !
Šljaka i ja smo najveći znalci u Hrvatskoj kad su siemensi u pitanju! ;)
E, a ja sam pripravnik degustator... ;D
jasno mi je..= Citat =:
Ne volim prepucavanja , ali moram te osporit. Napisal si nitko u Hrvatskoj , kaj znači da nije bitno je li ta osoba na internetu ili nije, zar ne? I osoba je hipotetska , osobno ne poznam nikog tko zna puno o Nokiama.I na kraju kako se stvari stalno mijenjaju nikad ne znaš kad će te neki klinac prešišat , a ti ostat zablenut : -Gle , kaj malac zna !
@1. dio - ako osoba nije na Internetu, tj. ako ne sudjeluje u diskusijama tesko da moze saznati nesto vise...
@2. dio - meni nema vece srece kada s nekim mogu pricati o necemu sto jos ne znam.. presretan sam kad sretnem takvu osobu,pogotovo ako od nje mogu nesto i nauciti.radujem se susretu na kojem ce me netko impresionirati informacijama o nokiama.. (planiram se vidjeti s marcinom i b.b.em na slijedecem cebitu.. e,to su razgovori koje bi trebali cuti ;-))))))))
a sto se tice presisavanja, moglo bi se desiti ako prestaem pratiti forume po par sati na dan.. ali to svjedno ne znaci da je ta osoba dovoljno pismena da sjedne na moje mjesto u Mobilu
Aha , sad znamo koje je mjerilo stručnosti. Odgovarajuća pozicija u "Mobilu". Kako ja nemam apsolutno namjeru ikad pisat za neke novine , pa ni za "Mobil", nikad ne bum stručnjak.
eto vidis sad...:lol: :lol: :lol:= Citat =:
Aha , sad znamo koje je mjerilo stručnosti. Odgovarajuća pozicija u "Mobilu". Kako ja nemam apsolutno namjeru ikad pisat za neke novine , pa ni za "Mobil", nikad ne bum stručnjak.
ma salim se...a kako mislis da smo dosli tamo?
Vrlo jednostavno , bili ste u pravo vrijeme na pravom mjestu . Ništa lakše , :D
Nije to medicina...
Upravo tako , ovdje kad profulaš , profulao si i to svi vide i ne možeš sakriti . U medicini postaješ jedan od milijun kod kojeg se javljaju neočekivane komplikacije tj.čitaj : doktori nemaju blage veze o čemu se radi , ali neće to priznati ni pod mukama.= Citat =:
Poslao: viki2win
Nije to medicina...
Hoces da ti ispricam kako sam ja poceo novinariti i pisati o mobitelima? :D= Citat =:
Vrlo jednostavno , bili ste u pravo vrijeme na pravom mjestu . Ništa lakše , :D
A gdje ti to pišeš? :rolleyes: :D= Citat =:
Poslao: el.gambo
Hoces da ti ispricam kako sam ja poceo novinariti i pisati o mobitelima? :D
Sada nigdje.
Ali ime mi je jos uvijek u impressumu jednog od hr magazina o mobitelima...
Uostalom, jsp_m zna tu pricu :D
Da čujemo da čujemo!!
Kvragu! Imao sam tu pricu napisanu, ali sam ju izgubio kad mi je izgorio disk :(
Hm... uostalom bolje da ne pocnem nekoga javno ismijavati, pa cu samo ukratko, bez najboljih detalja :)
Uglavnom zelio sam potvrditi ono sto Sljaka kaze, da to sto netko pise za neki magazin o mobitelima nije pokazatelj strucnosti.
Meni ni na kraj pameti nije bilo da pocnem novinariti i potpuno slucajno sam se nasao na pravom mjestu u pravo vrijeme.
U Mobyju su na pitanja citatelja o Nokiama odgovarali serviseri iz Mobisa. Kad su se posvadjali, Mobisovci su odbili daljnju suradnju.
Onda sam ja uskocio i prvo poceo odgovarati na pitanja citatelja, potom sam uvaljivao vec gotove tekstove koje sam imao na webu, i na kraju sam poceo pisati "po narudzbi".
Ja sam se u svemu tome nasao potpuno slucajno. To sto sam ja pisao za "magazin o telekomunikacijama", a jsp_m nije, ne znaci da sam ja znao vise od njega. Naprotiv, posto sam bio svjestan da je bolji od mene, savjetovao sam mu da proba potraziti kakav poslic u Mobilu (kod konkurencije), da ne bi mene izgurao. :D
Isto tako, istina je i ono sto jsp_m kaze. Da nitko u hr ne zna o Nokiama vise od njega i Hodaka.
Da postoji jos netko tko se moze mjeriti s njima to bi se znalo jer bi, hoce-nece, morao ostaviti trag na Internetu. Svi ti detalji se ne mogu drugacije doznati nego razmjenom znanja i iskustva preko Interneta.
Vidim da se Viki malo dela bedast , ali nema veze. U svakom slučaju pozdrav Elgambu i malo sam se zezal kad sam napisal ono o pravom mjestu... . ali u stvari život je pun slučajnosti.
moram potvrditi gambovu pricu :-)
njegov slucaj me potaknuo da posaljem mail u Mobil (vidio sam da se takve stvari ipak desavaju ;-) - nazalost, tom mi prilikom nitko nije odgovorio (bastards), nego sam u Mobilu ipak zavrsio mjesec dana kasnije kada se davoru petricu vise nije dalo pisati Nojkie a neletio je na moj FAQ.... ostalo je "Ljetopis popa.." ...
nego, elG - kako to da vise ne radis u Moby-u? (moze i na PrivateM ako je nesto sto nije za javnost)
stvarno steta jer tvoje su informacije uvijek 100% ispravne, a to svim novinama treba ;-))
Zabavio sam se vaznijim stvarima pa sam prestao pratiti njuze i forume tako da vise nemam o cemu pisati.
A posto sam daleko od Zagreba (sad sam preselio na jug pa sam jos dalje :) ), nisam u mogucnosti igrati se novim modelima i pisati o tome.
Dobit ces mail da mi budes beta tester za ono cime se sada bavim :)
fiju, dakle gambo goes on..ja sam se pribojao da su neki problemi... jedva cekam (mljac;-)= Citat =:
Dobit ces mail da mi budes beta tester za ono cime se sada bavim :)
jsp_m ...hmm..ok...
kad sam pokrenuo ovaj post nisam ni mislio da ce toliko odgovora biti na njega...neg'...jeste li zavrsili vi neki fax pa znate ceprkati sa lemilicama po cipovima i plocicama u mob...il' ste imali jako puno mobitela paaa ste se igrali?...
koliko ste sprzili mobitela?..hehe...
na faksu ti nitko ne da lemilicu u ruke, niti viska plocica i cipova da ceprkas.... tam ti samo pricaju o tome da se nesto nekak desava i ti vjerujes... okej, daju ti malo osciloskop pa se uvjeris da nekaj stvarno jest kak vele, al lemilicu ti ne daju :)
Po mojim provjerenim informacijama to nije potpuno točno.
Ihaaaaj! Ja sam u srednjoj imao svaki tjedan dva dana prakse i lemio po telefonima... :D
sve bi to bilo nice da se s lemilicom moze nesto napraviti..puhalicu treba imati ;-)
Telefoni koje sam ja izlemio izgledali su ovako :D
http://www.mob385.com/slike/hrvoje2003.jpg
Opa napokon je netko iskopao jadne montere iz Bejruta... ;D
Ovo me podsjeća na svakodnevni posal.= Citat =:
Telefoni koje sam ja izlemio izgledali su ovako :D