Sta mislite,koja bi alternativa defaultnom browseru bila? S obzirom da je ovo TS.
Sta mislite,koja bi alternativa defaultnom browseru bila? S obzirom da je ovo TS.
Opera mini, možda ...
BTW: drugi put pripazi na naslov! ovaj put sam ga promijenio
Hahahaha nemas trenutno Firefox za S60 v3. To su neke (oprostite na izrazu ali moram tako reci, jel ih to najbolje opisuje) budaletine promjenile ime jednom web browseru (thea shark ili tako nesto ) u firefox mobile. Morat cemo jos malo cekat (par mjeseci) dok ne izade oficijalna beta verzija firefoxa za symbian.
Meni se čini da je negdje pisalo u travnj
Nije Opera loša, samo što se nakon nekog vremena sruši!
Kako imate namještene sigurnosne postavke i cookie? Mislim na ovo:
Menu --> Inetrnet-->Web-->Opcije-->Settings-->Privatnost-->
Recently visited pages
Form data saving
Cookies
Kako ste to namjestili? Meni uopće nije jasna ova druga stavka. Prva je u biti history. Treća su kukiji. Jest njih ukljucili ili iskljucili?
Najbolji web browseri (trenutno na internetu) su definitivno Opera i Skyfire, a nadam se da će i ovaj Firefox bit' nešto dobro:D
Opera se svakih 10 minuta sruši, Nokijin presporo otvara stranice, Skyfire nije prilagođen za S60 V5 tj. za TS, pa tako da nam je ostalo cekat nesto od mozille
Koja verzija opere je za 5800?
Pa mozilla pravi Fennec klikeru. Ponovno pročitaj moju rečenicu. Ja sam napisao da je Nokijin spor, ne da ne radi!
inace ja koristim operu 4.2. i uopce se ne rusi na 5800, i super mi je surfati s njom....
da li netko zna, postoji li mogucnost spajanja na wlan mreze koje koriste secure w2?????????????????
I koji je sad klinac sa tom operom mini?
Jel se ruši ili ne? Jel ova 4.2 verzija stabilna i nakon 10 min?
Pun je net natpisa o problemima s operom mini. A ako opera na 5800 ne radi dobro onda je to veeeliki minus.
Ako je sa 4.2 verzijom problem rijesen onda idem po tu njoku.
Btw, u Varaždinu u t-centru kod Vame je vise nema. Jel to neka privremena nestašica ili je prodano svih 3 milijuna njoki? :)
Ruši mi se browser, ovaj koj dode s mobom. Naime, nakon nekog vremena, zamrzne se mob, zacrni ekran. Moram ugasiti mob.
Što se kvragu dogadja?!
Evo da ja napišem moje dojmove o OperiMini.
Meni se ne ruši, odnosno, do sad se nije srušila ni jednom.
Program radi OK, brzo i stabilno.
Jedino ponekad ne reagira na tap (pritisak prsta) kad želim zumirati. I kad tapnem na neko polje za unos onda zna malo stranu pomaknuti gore ili dolje ali me ne baci u text editor.
Eto, za sad ocjena, 4. :)
Pozz
Prilikom instalacije opere mini 4.2 ver mi se dogadja da instalacija trazi spajanje na net,ja dopustim ali kaze da je nemoze i da provjerim na help na standardnom racunalu,imam sve postavke na net uredne i mogu se spojit na net.
U cemu je problem?
je li se itko uspio spojit na fakultetsku mrežu sa PAP protokolom (znači, preko secure w2 supplicanta)? netko je već postavio ovo pitanje par postova ranije, al evo, par dana googlam i tražim, nisam našao rješenje, pa malo bumpam pitanje.
isto tak, ima li netko metrocarnet adsl na kojeg je uspio spojit 5800XM? našao sam telexyjev SymVPN i nokijin Mobile VPN, al ne uspijevam složit ispravnu VPN konekciju. jel netko imao bolje sreće?
edit:
da li te opera prilikom instalacije traži da odabereš vezu kojom ćeš se spojit? ili softver automatski odabere konekciju? možda odabire pogrešnu...
Samo mi ponudi dozvoli net,ali imam samo jednu vezu koja je ispravna tako da neznam do cega je,onda imam jos jedno pitanje u vezi GPS,nikako mi se nece povezati sa satelitom,stojim 10 min vani i nista,ima netko rijesenje,probao sam standardno sa lokacija sto imam u programima i garminom
imam i ja jedno pitanje instalirao operu mini 4.2.14320 al sad dobil ono na pol ekrana one navigacijske gumbe od nokije ...pa da pitam dal se moze kak to maknut i da se rastegne slika od opere na full buduci da radi joj touch ...hvala
Rijesio sam problem tako da sam stavio prioritet na internet,radi samo i mene zanima jel se moze bez onih tipki,glupo je ovako preko pola ekrana,bolji mi default web,radi bez greske
Evo nasao treba otici na Postavke>Upravitelj progr.>Instalirani progr.>Odabereš tu aplikaciju(Operu)>Opcije>Postavke Pakera>Zaslonska Tipkovnica>isključeno
ili ak neko ima eng
settings>Application mgr.>installed apps.>your name's app>option>suie sttings>turn off your navig keys
Sad mislim da je ipak opera ok tj brža dosta od nokijinog browsera makar mi nekak on bolje paše...i ne ruši se opera naravno bar ta ver koju naveo na v21
Isprobao jučer belu na Playtoyu i radi ko beba preko Nokia browsera.
'sost'
kako si igrao belu?
ja kad uđem u playtoy, nemogu izabrati belu..
otvore mi se svi popisi igara na playtoyu i nemogu
izabrat ni jednu igru? lozinku i ime upišem sve normalno
i uđe.. a ne mogu kliknut na belu nit na ijednu drugu igru? :S
Pomoc! Spajanje na internet preko wap-a radi super, od jucer kada se spajam preko WLAN-a spoji se i onda web browser napise sistemska greska, prije toga radilo super! U cemu bi mogao biti problem!???? T - Mobile, ver.11
Naime, imao sam jučer jednu stvarno neugodnu situaciju s T-smećem.
Na novi telefon sam instalirao Operu mini, i prije nego što sam upalio program, naravno, konektao sam se na svoju W-Lan mrežu. I tako ja malo gledam kako što funkcionira, otvorio sam sveukupno 4-5 različitih stranica, kad ono stiže sms. Ja očekivao baš poruku tako da sam odmah izašao iz Opere i otvorio. Ovako je točno pisalo:
''Iznos na simpa računu je nedovoljan za prijenos podataka. Za prijenos podataka potrebno je nadoplatiti simpa račun.'
Ja ne mogu vjerovat, neki dan sam kupio bon, imao sam bar 45 kuna na računu, al svejedno u nevjerici idem provjeriti stanje, kad ono ni više ni manje nego 8 lipa!!!
Mislim si pa šta je ovo? Konektan sam bio na wlan, ni u jednom me trenu nije upozorilo da sam se prebacio na ovu pljačku. Stvarno sam ostao zabezeknut. 45 kuna za 2-3 minute online.
Sad je moje pitanje vama, koji znate, kako da namjestim u toj vražjoj Operi da mi ide online samo uz Wlan, ništa od ovih usluga šta pruža tesmeće? :respect:
Hmm ne vidim ni ja opcije WLAN u operi.. Ali meni se automatski spaja tako..
Stvarno ju moraju još puno doraditi..
Možeš izbrisati postavke za internet ili izmjeniti samo adresu, pa ti se ne može spojiti..
Kako to misliš izmijeniti addresu?
Meni->Postavke->Povezivanje->Odredišta
Tamo nađeš te postavke s kojima ti se spaja na internet (preko 3G) i ideš u podešenja i promjeniš adresu..
Meni na Tele2 je internet.tele2.hr i mogu to samo izbrisati i neće se moći spojiti.. Pa ako mi zatreba samo upišem adresu i to je to..
Ali uglavnom ne koristim taj internet, doma imam WLAN i vani se često nađe nezaštićeni..
Ima li netko Operu za 5800, ali signed version? Što im to znači signed, kad je app java? Naime, kad pokušam preuzeti privitak iz maila, dobijem poruku ''We recommend that you use the signed version of Opera Mini when browsing the file system.
Znači, ima li načina da se to sredi?
Jel zna netko gdje skinuti operu mini da je preko cijeloga ekrana, ako može biti uopće?
Ja sam stavio operu mini 4.2, radi touchscreen, ali slika je preko pola ekrana, ostalo je virtualna tipkovnica. Nisam mogao nigdje u opcijama naći kako da je maknem.
Idi u Meni-->Postavke-->Upravitelj Programima-->Instalirani Programi
Tamo nađi operu mini idi u opcije, postavke paketa i isključi zaslonsku tipkovnicu..
probaj ovo http://www.digia.com/C2256FEF0043E9C1/0/405001847
radi jako dobro
za slučaj da netko nije primijetio, izašla je i beta nove opere mini 5. možda sam subjektivan, ali po meni - najbolji mobilni web preglednik dosad (flash podrške doduše još uvijek nema..)
http://www.opera.com/mini/next/
krivo svaki nesto misli jedan na WEP2 a durgi na EAP pristup pomocu secure w2, a toga kolko ja isto znam jos nema , a kolko cuo nit nece jos dugo ni biti ...nazalost.
da, i meni se čini da je zabuna u pitanju.
a gdje si čuo da neće bit podrške za PAP još dugo? jer je na ovom threadu na nokia developers forumu nokijin predstavnik tvrdio da će podrška za PAP autentikaciju preko EAP-TTLS mreža bit ugrađena u nokiu 5530. sad, pojma nemam jel se to obistinilo... ja sam se osobno nadao da je, i da bi skorom nadogradnjom symbian OS-a na N97 (i navodno 5800 XM) to trebalo bit omogućeno i na tim modelima
nekdi procitao da pricali o tome da se pisalo o tome da ce biti ukljuceno, al se kao odustalo tj proslo puno vremena pa nista, a za ovo 5530 nemam pojima, ja bi isto htio da ima, tj drzim fige
Meni se OVI trgovina, aplikacija, kada ju pokrenem, stalno zeli spajati preko wap, iako sam prikljucen na WLAN, spaja se preko "Start", buduci da sam na Vipu. Kako da si to iskljucim?
a da isključiš 3g,kad koristiš wifi:hm:
kako?
novi sam na symbianu, od juče pa bih molio detaljnije...
i meni se isto, iako se nakačim na neki wlan, javlja poruka ili u operi ili u onom njegovom browseru "web'n'walk nedostupan" ili tako nešto! WTF?!
Jedino kad odem na onaj bookmark webnwalk onda se nakači na taj njegov portalčić a tada mi ugasi wlan i pređe na 3g!
Kako to isključiti i surfat ko čovjek na džaba wlanu?
Ajde u postavke, povezivanje, odredišta, opcije, zadana veza, obavezno zapitaj. Tako bi te prije svakog spajanja trebao pitati na što se spajaš. Pokreneš browser, odeš na neku stranicu, pita te, odabereš WiFi i trebao bi onda surfati preko WiFi-a, a ako padne veza, trebao bi pitati ponovno. Ako nekon toga i dalje ne bude radilo onda može biti do T-mobile software-a. U tom slučaju jedino rješenje koje znam je mijenjanje product code-a i flash.
Znam da je malo offtopic, ali u ovoj temi se bio spominjao Firefox za S60 3rd, pa jel zna netko šta je s tim? Jesu odustali od toga ili šta? :rolleyes:
koristim operu 10 beta s ovi trgovine i nikakvih problema
kad surfam stavim mob offline
skyfire - odličan browser, otvara svaki video a ne samo youtube
da bi mogao igrati farmu na faceboku šta bi trebao skinuti za mob?
Ja imam beta verziju, normalno da ima nekoliko bugova ali browser je odličan , sad treba jedino pričekat službenu verziju
S obzirom da se za Skyfire na 5800 mora koristiti virtualna tipkovnica, nije to malo nepraktično? Nisam nikad isprobao ni browser ni Virtual Key, pa zato pitam. Možete usporedit Operu Mobile i Skyfire, po pitanju brzine, lakoće uporabe, sučelja, itd.?
Thanks
Koristim Operu mobile,isprobao sam i Operu mini.Bolja mi je mobile,dosta ja brza i jednostavna za korištenje.Još kad bi imala flash...
da, apsolutno se slazem sto se tice opere mobile. genijalan UI, brzina, stabilnost (meni se nikad nije srusio za razliku od opere mini recimo), sto se tice funkcionalnosti sve je tu, osim flasha naravno. zato sam i pitao kakva je opera u usporedbi sa skyfireom jer sam operom prezadovoljan.
Skyfire je još u razvoju znači za sada ima samo beta verzija koja normalno ima i bugova ali browser sam po sebi je odličan jer otvara sve a kad izađe full verzija neće imat bugova
Danas je izašla konačna verzija,skinuo sa linka na Dailymobile-u pa ću kasnije instalirati i isprobati.
imam nokiu 5800 xm pa me zanima dal bi se mogao povezati sa laptopom na kojem imam mobile internet tako da mogu koristit internet i na mobitelu
unaprijed hvala!
koji browser najmanje guta bandwith;opera mobile (turbo),opera mini,skyfire,default od njoke ili neki drugi?
edit:
koliko bi to dugo trajalo 250mb(tmobile(i da li ima boli paket gledajuci cijena/velicina a da ne prelazi 35kn?)) surfajuci dnevno max 1h dnevno ?
Opera Mini definitivno najmanje troši bandwidth. Osobno koristim ipak Operu Mobile jer mi malo veći promet ne znači ništa (uključen turbo, al svejedno recimo za cafe.mobil homepage skine 200tinjak kB). Skyfire bi bio u rangu ugrađenog browsera i bez beda pojede megabajt i više po loadiranoj stranici, ovisno o sadržaju. U svim browserima koristim prikaz slika tako da se ravnaj po tome.
A to je stvarno relativna stvar jer ovisi koje stranice posjećuješ.. Evo ja recimo svaki dan surfam i više od sat vremena (ono šta koristim je čitanje vijesti preko onog rss-a u operi mini i naravno fejs preko moba [m.facebook.com]) i potrošim cca 30 mb mjesečno (s tim da mi je isključen prikaz slika kad čitam vijesti jer mi je nepotrebno, a kad je fejs onda mi je uključen).. Eto, nadam se da je pomoglo :) Najbolje ti je da si uzmeš neki paket pa vidiš koliko će ti trajat i onda po tom odrediš koji paket je za tebe ;)
a ono...posjecujem facebook,tportal,index,cafe,hcl,gamereport...to je to...eventualno ako koji put odem na google i to je to...slike bi mi bile ukljucene samo za facebook...jer ne znam koja bi mi bila potrosnja jer sam se do sad spajao samo preko wlana...
edit:
odlucio sam uzeti tele2 500mb paket....ce to biti dostatno za surfanje na opera mobile(turbo) sa ukljucenim slikama 2h dnevno na one stranice? :)
Mjesečno? Ja skajpam, voipam, chatam i surfam za 100tinjak mb mjesečno (isto tele2). Još će ti i ostati viška, ne brini.
500 mb ?? meni je 100mb i previse na kraju mi ostane oko 15-20, s tim da imam vip i fejs mi je besplatan, ono idem na razne forume i tako...
Da li se nokiom 5800 može ići na chatove,npr chat hr,net hr i slično jer ja ne uspjevam,ako se može u čemu bi mogao biti problem,flash lite je instaliran a pokušao sam sa operom mobile,skyfireom,ugrađenim browserom i ništa,učita mi stranicu ali na mjestu gdje bi trebao biti chat je samo mala ikonica flasha...
pozdrav zanima me kako prebaciti u web browseru (default-nom) prozore, npr na dnevniku sam i otvorim facebook i sad kako da prebacujem izmedu ta dva svake minute i dali je to moguce znam da ima opcija promjene prozora ali isto tako cini mi se da to nije moguce nego da imaju samo opcije zatvori sve, zatvori sve osim trenutnog itd... ali nema nigdje direktne promjene.... I da li je moguće gledati odnosno slusati istovremeno youtube a cackati po nekoj drugoj stranici, ali koliko sam skuzio neradi zato jer se mora video gledati non stop, pa cak i kad se zakljuca mob youtube prestaje sa reprodukcijom....
stisneš NAZAD i nakon toga ti se u gornjem dijelu ekrana pokaže mala strelica u lijevo....sa njom šaltaš lijevo desno po več otvorenim webovima....
ovo za youtube si si veš samo odgovorio :-)
Imam jedno pitanje.Može li se ova nokia koristiti kao wifi router, tj. da se laptopom spajam na net preko moba?Hvala!
moze,bez ikakvih problema,ja sam se spajao pomocu kabla(mislim da ide i preko BT)
samo imaj u vidu da megabajti brzo nestaju
budem ti objasnio cijeli postupak kada se dokopam kompa(jer sam zaboravio postupak,pa se moram prisjetiti)
Ako ideš preko WLAN-a, trebat će ti JoikuSpot i obavezno punjač. Za bluetooth i kabel ne trebaš ništa posebno, samo instalirati mob kao modem i napraviti konekciju.
Imam pitanje vezano za Operu Mini: kako uključiti prikaz HR slova u tekstu? Imam samo neke simbole, uopće nema HR slova. U Operi Mobile normalno radi, ali ta je prespora i poždere cijeli RAM čim otvorim nekoliko tabova...
Imam 5800 i nikako se ne mogu spojit na svoj ruter. s laptopom se normalno spajam. Koju vrstu zaštite namjestiti ? WPA ili WPA2 ? I kad na nokii kreiram wlan točku ima neka podešavanja sigirnosti. Što tu odabrati ?
staviš onu vrstu zaštite koja je namještena na routeru
uostalom zašto se zamaraš s time, zar nema wlan wizard u telefonu?
WPA2-AES radi bez problema...