Sorry za prijašnji post...brzopletost je napravila svoje.
Dal mi netko može reći kako da ga natjeram da radi na Vip-ovoj mreži? Čuo sam da se to softwareski da...je li istina?
Printable View
Sorry za prijašnji post...brzopletost je napravila svoje.
Dal mi netko može reći kako da ga natjeram da radi na Vip-ovoj mreži? Čuo sam da se to softwareski da...je li istina?
Postoji još jedan način putem universal sim -a (www.simel.hr)
Iako postoji iphone 3g unlock s tim gubiš garanciju ,sumnjam da ti je u interesu izgubiti garanciju za taj uređaj (cijena mu nije mala).
Krivo si otipkao adresu.......www.simel.hr .....je ispravno.
.
Tocno je da oni prodaju navedeni SIM UNLOCK ali na onom mom linku (malo vislje) frajer prodaje varijantu za iPhone za 100 kn sto je OK.
.
.
Je,ali cijena iphone-a nije mala i unlock-om gubi garanciju.= Citat =:
frajer prodaje varijantu za iPhone za 100 kn sto je OK.
Ako se pokvari garancija se izgubila jer je napravljen unlock.
Cijena za popravak kod ovog uređaja sigurno nije mala.
Krivo.......cim se adapter sa SIM karticom izvadi telefon je opet LOCK !
Tako barem tvrdi proizvodac UNLOCKER-a i to isto tvrde i decki sa simel.hr
.
Kopirano sa SIM UNLOCK:
- Unlock almost any mobile phone available including latest iPhone 3G!
- Built in presets for most used mobile phone (just enter phone menu and select desired preset
- Emergency boot mode - to restore your sim in case of defective programming
- Real Plug & Play (when you receive the card is pre-programmed with most used settings, and works fine on all Noka phones)
- Software for computer to update the card and make necessary adjustments to card
- Works without Test-Point, Computer, logs, Cables or Hacks
- Instant unlocking - Plug & Play
- Safe, secure and cheap
- Unlocks without loosing the phone’s warranty
- Long lasting and durable solution
Nisam mislio na universal sim.= Citat =:
Krivo.......cim se adapter sa SIM karticom izvadi telefon je opet LOCK !
Mislio sam da je na tvom linku usluga unlock-a putem IMEI-a ili neka druga metoda,nisam vidio da piše universal sim.
Moja pogreška.
@ Alienware
Jesi li kad koristio UniversalSIM iz Simela za unlock iPhone-a 3G?
Da jesi znao bi da ti UniversalSIM adapteri koje oni prodaju dolaze "prazni" ili konfigurirani za općeniti unlock mobitela. Te postavke koje su u chipu NE MOGU dekodirati iPhone 3G.
Da bi se mogao dekodirati iPhone uz njihovu upotrebu, potrebno ih je prvo isprogramirati pomoću SIM reader/writter uređaja
@ svi koji misle pomoću UniversalSIM-a dekodirati iPhone 3G
po mojem iskustvu ako se odlučite na ovo riješenje nabavite odmah i tucet SIM holdera (držač SIM kartice koji se umeće u iPhone) jel će vam u najvećem broju pokušaja zbog upotrebe tog adaptera sve zapeti i više nećete moći izvući svoju karticu van. Onda jedino riješenje koje preostaje je ili pokidati SIM holder ili rastaviti iPhone na sastavne dijelove i izvaditi !!!!
^^^^^^^^^
UPOZORENJE
Po većini foruma raspisali su se Universal sim može koristiti na iphone -u 3g kako bi kartic drugih operatera radile ,a pošto sam vidio da simel drži uiversal sim u ponudi linkao sam na njihov site.= Citat =:
@ Alienware
Jesi li kad koristio UniversalSIM iz Simela za unlck iPhone-a 3G?
Btw universal sim ne može trajno unlockati mob već samo napraviti emulaciju da se omoguće druge kartice preko njega.
jedno pitanje...off topic...na drugom kraju nitko ne odgovara pa ako vi znate...
vidim da je izašao firmware 2.2...da li se jailbreakan iphone normalno update-ava? da li ga treba opet jailbreakat...?
U zabludi si .Universal sim (novi model) izrađen je za iphone 3g i ne zaglavljuje se što jr prije bio slučaj sa starim karticama .Novi model ima čip sa dojne strane koji je znatno tanji nego prije i karticu (sim ne morate bušiti niti rezati) možete umetati bezbroj puta i vaditi van bez ikakvih problema ja sam ti isprobao već 300 puta sve radi bez greške tako da nema straha.
aj super onda ;) ako je tako sa "novim" UniversalSIM-om
Ipak, da je sve baš tako trouble free ne vjerujem.
To o čemu ti govoriš nije klasični UniversalSIM, a ja sam pričao o onima koji se mogu kupiti u Simelu trenutno...
znači ovako...probao sa starim universal sim-om, onaj koji traži bušenje kartice. telefon otključan, može zvat al ne prima pozive, javlja da je isključen...znači banana... u pon mi vjerovatno dolazi novi model pa javim za to...
tel se može otključati sasvim normalno....cijena je inače oko 80E po mom iskustvu ;)
universal sim i sl se inače nisu baš pokazale najbolje ni na jednom telefonu tako da ja tome ne pridajem preveliku važnost.....
Apple iPhone ide i preko IMEI broja, ali se ceka do 7 dana i dosta je skupo.
Sto se "unlock-SIM" rjesenja tice, za sad ni jedna ne radi kako treba s iPhone verzijom 2.2, tako da treba jos pricekat.
Ovako, imao sam i iphone classic jos prosle godine u ovo doba, sad nedavno sam kupio novi iphone 3g.
Cisto iz ljubavi prema gadgetima, iphone mi je nekako jako drag, a inace ima i korisnijih "pametnih" telefona.
Sto se tice otkljucavanja sa universal, turbo sim rijesenjima. Na classicu sam imao turbo sim karticu i radilo je super.
Posto sam inace na vipu, nisam htio prelazit u t-mobile radi iphonea, a htio sam telefon "iz ducana" a ne na crnjaka.
Otisao i kupio iphone u simpa paketu, kupio universal sim za 130kn, i stvar radi zasad besprijekorno. Imam i 3g signal, telefon ima najnormalnije signal, sve radi.
SIM rijesenja zasad ne rade na 2.2 softwareu, posto je jos frisak jelte.
sto se tice software unlocka. "Hackirano" rijesenje jos uvijek ne postoji, Dev team radi na njemu i navodno su vrlo blizu otkljucavanja.
Ova opcija softverskog unlocka o kojoj neki pricaju, je u biti otkljucani iphone koji se moze kupiti u t-mobileu za 7000kn.
Odnosno, imas zakljucan iphone, i stanoviti ljudi ti kod applea tvoj zakljucani telefon otkljucaju, i onda u biti imas otkljucan telefon legalno, tj od strane apple-a.
Neznam detalje procedure, navodno trenutno nije dostupno kod nas ( bilo je ) i stvar stima.
@civicar
tako nešto- da...pošalješ imei - dobiješ code...pa ima li ljepšeg i kulturnijeg otključavanja ;)
....čuj na 2g imo turbo...pa to je bilo tako slatko otključati..ako se ne varam "geohot"- momak od 17 godina je prvi našo security hole i od tad je bilo relativno jednostavno ;) dev team radi i nisu jedini koji rade ali uradio još niko nije ne računajući imei način...
još nekih mjesec dana do softwearskog full unlock-a iphone 3g
to je dobra vijest :) al vidim da je to neka "beta" verzija firmware-a. Treba pricekat malo da drugi istestiraju, pa ako radi sve kak treba, u nabavku
Istestirao sam, radi (s T-Mobile SIM karticom).
onda je to odlicna vijest. :) ja sam jos na universal simu, i nemaju zasad rijesenje za 2.2
ako mi dojadi ( ili slucajno napravim update na 2.2 ) dobro je znati da postoji rijesenje
Ja sam neki dan kupio univerzal sim od ovog lika i sve mi savešeno radi. Čisto informativno, cijena je 130kn što je mizerno s obzirom da ne gubim garanciju.
negubiš ni sa soft otključavanjem jamstvo kad napraviš resto r briše se sve kao i da nije bio zaključan ja nebi nikad u životu stavo univerz sim
ima kaj novog glede otključavanja?
Nema, samo SIM kartica (za verziju 02.30.03).
Uzeo Rebel SIM www.rebe-sim-croatia.com i presretan sam radi na vip, tele2 jos nisam ni probao, full signal ne dropa!! i jos je no cut verzija znaci ne treba busiti karticu, imam gore 2.2.1 soft 2.30 modem firmware, postat cu slike navecer strava kako radi....
niti jednom nije dropalo treba samo DATA ROAMING UKLJUCITI i 3G iskljuciti i radi savrseno
hvala SEZAM PICIKI...
Samo da netko ne shvati kao reklamu, nisam rekao korisniku da me spominje... :)
btw. kad budes imao vremena probaj na Tele2, javi kako se ponasa. Pretpostavljam da ne radi.