dali se mozda zna kad ce doc windows seven beta ili ako vec postoji gdje nabavit...
Printable View
dali se mozda zna kad ce doc windows seven beta ili ako vec postoji gdje nabavit...
beta je vani, ima je na torrentu
I kakva je? Ima ko kakva iskustva?
Imaš na pcekspert forumu review. Ima potencijala
ma ja ju trazim na torrentima i nemogu je nac
Čuo sam da će biti boom, kao šta je bio xp svojevremeno...
Čuo sam i da će ga biti prilično teško cra%&$#ti...mada su to rekli za svaki dosad :)
a bit ce kao i svaki na pocetku, sa malim manama ali svaki sp nosi neko poboljsanje pa ono
upiši u google xp vienna..to je xp sp3 distribucija s izgledom windowsa seven..
meni se sviđa....potraži malo na googlu i Circle Dock..to je fora koja se koristi u win 7.. neki krug u kojem su ti smejštene ikone koje možeš rotirat scrolliranjem miša..ugl. meni se sviđa...budem potražio link od win7 za rapidshare..mislim da sam negdje vidio
koliko sam ja uspio vidjeti u Njemackoj na jednom prikazivanju, nije da je boom, nego je super booooom!!!
mene je odusevilo,samo nigdje nisam uspio pronaci sta zahtjeva,kakav racunar?
Što je sa tom verzijom XP SP3 Vienna?
Koristi li to netko?
Je li to samo skin na XP ili...
EDIT: @lujito...ako je samo skin onda ništa...mislio sam da su nešto integrirali pošteno. Ti svi skinovi mi samo idu na živce.
Ma skin na xp-u, barem ova verzija sto je ja imam. Ako ti treba mogu ti dat linkove za RS download.
evo imam ja w7 pre beta verziju i to nije skin, danas cu to stavit pa cu vidjet
Ima pre beta (build 6801) koja još izgleda kao Vista, ali vide se razlike u brzini, programima (paint, wordpad, media player...) i control panelu. Javna beta bi trebala izaći polovicom prosinca.
Možda sam frik, ali isprobam svakakvih Windows-a.
Pa ni ovi nisu ništa posebno, malo više alata i jednostavnijih puteva do njih!
http://slike.hr/slika.php?z=viena0th.jpg
EDIT: Circle Dock i još neke sam pogasio u startu jer su me samo nervirali!
Neznam što ste vi skinuli, ali circle dock nije sastavni dio windowsa. To su članovi na Neowind forumu crtali kako oni zamišljaju nove windowse i jedna od ideja je bila ta. Više ideja ima na deviantartu pod imenom Windows Rome.
Originalna vista nema sidebara nego gadgeti sami plutaju po desktopu. Bulid 6801 još nema, ali noviji će imati neki novi taskbar.
http://forum.bug.hr/forum/topic/wind...=asc&view=flat
ma to je sve zbunjeno šta je sad tu windows 7 a što nije
evo ja sam isprobao w7 pre beta 64x i mogu rec da je puno brzi od viste, ima nekih sitnih promjena i to je to za sad ali mogu rec da se moze ocekivati nesto jako dobro i nije to neki skin kako neki tu govore....oglavnom odlicno je
hmmm pa ja na onoj slici sto sam vidio!!!
Windows XP 7 Viena
Vista!!!
Sta ono bi all in one???
A koja konfiguracija treba za windows 7?
Mislim da ista kao i za vistu. (možda jedino 1GB RAM-a umjesto 512MB kao za Vistu)
Zapravo upravo suprotno, trebala bi biti i slabija platforma od one koja je potrebna za Vistu jer se upravo iz toga razloga i konstruira.
Vista je sjebana do jaja i neću se začuditi ako uskoro ljudima krenu odlaziti HDD-i koliko roštilja po njemu i koliko opterećenje stvara vista na samu konfiguraciju.
Pročitaj malo sve navedene linkove i vidjeti ćeš da ova nova beta radi daleko bolje nego vista i na prastarim platformama tipa laptopa starih 5-6god.
Tja...beta i produkcijski environment - no go :)
po nekoj cistoj logici bi trebala zahtjevati manje od Viste!!! ali ja jos nigdje nisam vidio tacno!!!
Svaka čast momci !!!
E sad me zanima samo jedno Što je s drajverima za famozni Win 7 ?????:hrv:
Zaboga, najavljeni su tek za cca godinu dana, a ti pitaš već za drivere. Bit će kao i sa svakim novim OS do sada. U početku slabije, s vremenom sve bolje.
Ma kužim!!! samo me zanima kako to sve funkcionira ako nema drajvera za win 7 ???
Većina hardvera bi trebala raditi. Vjerojatno neće raditi TV kartice ili slični hardware te grafičke neće ići do pune snage dok njihovi proizvođači ne izdaju službene drivere za win7. Pošto je ovo pre-beta, ona ionako nije za korištenje nego samo developerima i MS-ovim partnerima za testiranje, nije namjenjena za javnost.
Kao i svaka beta, koristiš ju na vlastitu odgovorinost. Driveri se već vjerojatno rade ili su u najavi za nove windowse, obzirom da je novi OS poslan proizvođačima da se na vrijeme pripreme.
W7, podsjeca me mac ox.
Stvarno ne mogu vjerovati kakvi to ljudi rade u ''apple-u''??
Sve sto naprave, naprave ispred vremena.
Pogledajte samo iphonovu koncepciju, koju sad razni proizvodjaci mobitela kopiraju.
a je li se zna kada se ocekuje final verzija. bas sam ocaran tom verzijom!!!
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Tek je najavljen pa računaj početak 2010.
ufff. ima do toga jos masala, nadam se da ce je barem i usavrssit, a ne kao Vistu... dugo se cekao nasljednik XP-ea pa et sta dodje!!!
Hmm...ja ipak smatram da je XP vrhunac Win-a....bar zasad...^^
Fak... Virtual PC ne radi na XP Home... ni 2004 ni 2007.... ps mtr
Isprobao sam onu prvu verziju koja je procurila. Isprobao sam ju na VMWare-u (probaj njega, možda će raditi) i iako je velika razlika između prave instalacije i virtual, i tu se već vidio veliki napredak u odnosu na Vistu i mislim da je već s tom alfom opasno se XP-u približila. Samo da ne zeznu do finalne verzije ništa...
ma ne vjerujem da ce zeznuti...tesko da im se moze ponoviti ista greska dva puta!!!
Evo, ipak je VP 2007 proradio...
Dark, kolko sedmica koristi RAM-a u stand-byu?
nekužim da nemogu napravit neki operativni sustav koji će bit jednostavan, funkcionalan i da ti netreba postrojenje za pokrenut ga. xp bi bio odličan da se doda još nekih opcija... samo rade previše na izgledu...
šta će mi docking circle ili što već pa imam quick launch
što će mi veliki sat da pluta na desktopu kad ga imam dolje u trayu
što će mi kalendar kad ga imam u trayu i na mobiteluž
što će mi neka glupost da mijenja slike u docking baru kad otvorim folder slike i gledam
što će mi fade prozora i sl kad volim da mi sve bude otvoreno ili zatvoreno ODMAH
itd...
pa compov nismo svi isti...to sve sto si ti nabrojao da ti ne treba ili da ti se ne svidja!!! to nekome treba i svidja mu se... necu reci da sam ja taj...ali ima vjerovatno ljudi kojima to treba!!!
Zato te funkcije isključiš i imaš to što ti želiš.
govorim da se prebace na razvijanje funkcionalnosti ne izgleda... znam da mogu isključit te animacije i gluposti...
Tko kaže da se ne radi na funkcionalnosti? Da se ne radi na tome, windowse ne bi ni pokrenuo. Zato postoje različite divizije. Uostalom, ovo je tema o sedmici i vratite se na nju.
Vidim ja da nitko nema pravi W7 nego svi skidaju sa virtual machine sistemom!
A to su namjerno pustili da pokupe kritike od tržišta, pa da mogu ubaciti zakrpe koje i tu trebaju!
Kada stigne pravi W7 onda možemo konkretno komentirati jer ovo je shit!
Ako nije "plutajući" Taskbar onda nije sedmica!
http://i2.ytimg.com/vi/ykFn0ZT64iw/default.jpg
Ja sam skinul s Pirate Bay-a, 2.53 GB... sreća kaj imam Flat.... :D
Dark mi je dao link...
Instaliral... WOW!...
Nikad nisam radil nekaj na Visti, pa je prijelaz s XP-a na sedmicu... onak, šok!
@Vuki: prema tvojem, imam Windows 7, a ne neki tam skin za XP. :respect:
Aero lijepo zgleda....
http://slike.hr/slika/untitled46.png
Instalirao sam i stvarno su brzi, ali imaju jedan problem koji ima i Vista, a to je da nikako ne mogu spojiti A2DP slušalice, a da rade kako treba (jako prekida). Kada sam probao instalirati druge drivere nije pomoglo nego se od onda win smrznu svakih par minuta.
Dobro, ja nisam probao niš sa slušalicama, ali ostatak hardvera radi OK. Stavio sam drivere od Viste za grafičku i super rade...
Onaj Windows Expirience Index mi je 3.0, HDD mi je najslabiji, dok je druga najslabija ocjena 5,5... zadovoljan jesam, iako mi taj HDD smeta... :)
Od ostalih programa koji su zasad gore su AVG, TuneUp 2009, Windows Live Messenger 8.1, Chicken Invaders 3 Christmas Edition (;D).
A što se tiče aktivacije sedmice, proces je vrlo lagan...
Za to vam treba TimerNuke, koji briše procese koji imaju veze s aktivacijom sedmice... na kraju uopće ne treba upisati key, ni za vrijeme instalacije ni u OS-u...
Može i meni link za download sedmice?
na microstovoj stranici bi trebao biti link za download beta verzije...kako sam procitao postavljen u petak!!!
Bio je jučer ali se u roku od jednog sata sve srušilo. Neke stranice su objavile link za direktni download, ali se ne može doći do key-a.
U Microsoftu kažu da rade na dodavanju servera i da će onda ponovno otvoriti download.
Kada opet stave na download, moći će se skinuti na ovom linku: http://technet.microsoft.com/en-gb/e.../dd353205.aspx
btw. radi se o buildu 7000, istom onom koji već nekoliko tjedana kruži po internetu
btw2. najavljeno je da će biti podjeljeno 2,5 milijuna keyeva što bi s obzirom na navalu jako brzo moglo otići, ali bi možda i Microsoft mogao odlučiti taj broj povećati.
bio je, ali ga je htjelo previse ljudi :)
= Citat =:
Thanks for your interest in the Windows 7 Beta. The volume has been phenomenal -- we’re in the process of adding more servers to handle the demand. We’re sorry for the delay and we’ll re-post the Beta as soon as we can ensure a quality download experience.
Evo ponovno su omogućili download i dobivanje ključeva.
Što se downloada tiče, ja sam stavio jučer i išlo je 10KB/s dok je danas popodne išlo punom brzinom. Sada neznam kako je.
meni ide full (ogranicio sam na 150, ali stalno se vrti oko 150)
Onda da li na kraju ima ikakve razlike između Winsa s torrenta i ovih Winsa? Ja sam stavio ove skidati iako ih imam s torrenta...
Ja koristim već tjedan dana onu s torrenta kao defaultni os. Sada sam skinuo službenu x64 verziju. Inače ne bi trebalo biti razlika.
I ja imam sedmicu kao default...
Mene muči to kaj je image s torrenta bio velik ~2,4 gb, dok je službena verzija 3.15 gb....
Možda su ispravili nekaj, nekakve zakrpe itd...
Ako treba netko, imam jedan ključ za sedmicu viška... :D
E da, još jedna stvar: kako staviti Win XP i Win 7 u dual boot?
3.15GB je 64 bitna verzija dok je 32 bitna oko 2,4GB
Za dual boot (pod uvjetom da već imaš instaliran XP) napravi još jednu particiju (25-30GB, trebalo bi biti i 15 dosta, ali nek se nađe :) ) i joednostavno bootaj sa Win7 DVD-a. Kod pitanja kamo želiš instalirati odaberi praznu particiju i to je to. On će ostalo sam odraditi.
moze li mi samo neko reci kako se dodje do tog kljuca???
Jesu veliki zahtjevi za taj OS? Nemam bas nesto jak komp...
Na nekoj konferenciji je jedan od glava u Microsoftu zavrtio sedmicu na IdeaPadu S10 pa mislim da s nekom normalnom konfom stvarno ne bi trebao imati problema
ne radi link u IE!!!
Evo, imam 64-bitnu verziju, i zasad imao problema s ATI.jevim driverima (beta driveri za WIN7 zahebavali, a oni za 64-bitnu Vistu rade bez problema), te sam se mučio s driverima za WLAN karticu... ostalo je OK :D
Evo jednog zanimljivog teksta o novim mogućnostima u win7:
http://blogs.msdn.com/tims/archive/2...7-secrets.aspx
instaliro 64 bitne i rade odlicno osim u xfireu...uopce nemam zvuka kad primim poruku i ne vidim servere u kojima mi frendovi igraju...samo je bijelo...ima mozda ko rjesenje?
evo nakon sto sam install 7 da dam i neki svoj utisak!
ovako instalacija je protekla veoma brzo sto me je zaista zacudilo,jer se radi o dosta slaboj masini:
P IV 1.8 GHz
1024MB RAM
64MB Graficka
no ovako na prvi pogled se i ne razlikuje bas mnogo od Viste.sto se tice stabilnosti ev radi skoro pola dana bez problema!
mali problema sam imao kako sam i pretpostavljao sa driverima! najprije za wireless karticu,sto sam nekak uspio rijesiti, a zatim je uslijedio problem sa scannerom! ne prihvata mi ni jedan driver, no nemogu ga krivit jer nema drivera za Vistu,a kamoli za 7!
moja ocjena bi bila (1-10) 9!!!
svaka cast,jedva cekam final verziju!
Evo da dam malo infoa :)
Dakle instalirao sam win7 na dva racunala te ih koristim nekih mjesec/dva.
1) C2D E7300
4GB DDR
Ati 3870 512
2) P4 2,0
512 DDR
Ati 9200SE 128
Mislim da je bolje da kažem nešto o instalaciji na slabije raćunalo.
Instalacija:
Poprilicno brz i bezbolan proces, ne gnjavi vas mnogo. Za razliku od XP-a poprilično bezbolno iskustvo.
Driveri:
Ovo mi je najdraže od svega :) Sve komponente je OS sam prepoznao i instalirao. Cim sam spoijo mob i printer na pc, automatski se povezao na net i sve instalirao.
Ovoga me bilo najviše strah, jer znam da sam u win xp imao mnogo problema sa instaliranjem printera (canon i455)
Aplikacije
Photoshop - 1/1 sve radi
Nero - 1/1 sve radi
BS player - 0,8/1 Sve radi ali treba u opcijama promijeniti rendering mode
uTorrent - 1/1 sve radi
limewire - 1/1 sve radi
AsusSixEngein - 1/1 sve radi
Microsoft office - 1/1 sve radi
Nod32 - 1/1 sve radi
Dakle sve aplikacije rade uredno.
Stabilnost/brzina
Da me netko doveo za svoj pc i upalio mi ga sa win7, ne bih nikad pomislio da je beta.
Imam osjecaj da je MS našao neku tvrtku koja zna programirat i unajmio ih za ovaj OS.
Stabilno, brzo, ne iritantno,uglancano, preljepo, predivno.
Eto, toliko za sad.
meni instalacija prosla za 20ak minuta bez problema.
Za sada mi sve radi ko puska.
Jedino mi nije jasno sto je s mailom. Nema niti windows maila niti neceg sto bi ga zamjenilo.
Ja se vration natrag na XP jer sam, nakon dužeg korištenja, našao nekolko bugova...
Sve ćešće mi se otvorio samo okvir prozora, znači prozor s rupom ( :D ), bivao je sve sporiji, nekad me baš iziritiralo...
Ali ipak, još je to beta...
I da, 64 bitna verzija.
I ja sam isto neke bagove primjetio recimo nakon sto skinem Live Messenger racunar mi totalno zablokira i gotovo,zatim Winamp radi nekih pola sata normalno a onda koristi procesor 99% - WTF??? jos jedan mali bug bio je sto mi recimo nakon dvije sedmice nije htio vise otvarati gadget-e!!!
stoga sam se i ja vratio na dobri stari XP!
evo poceli su prvi problemi. Instalirao Win Live mail i kad idem replayat na newse win Mail se raspadne. Probao nekoliko puta rebootat komp ali ista stvar.
kao sto sam gore rekao i ja sam imao dosta problema sa Live..ipak je to jos beta verzija!
BS player ne vrti neke filmove dok ih drugi playeri uredno voze.
Malo da dignem temu...
http://www.bug.hr/vijesti/windows-7-...aju/95868.aspx
= Citat =:
Internetom navodno od petka po raznim stranicama za razmjenu torrenata kruži posljednja verzija Windowsa 7, mogući Release Candidate 1. Riječ je o Windowsima 7 Build 7057 u 32- i 64-bitnim verzijama, a s Mininove je u jedan dan preuzeto 37.000 torrenata za 32-bitnu inačicu.
Premda nije potvrđeno da je uistinu riječ o RC1 verziji, u samom EULA je jasno navedeno "Microsoft Windows 7 Operating System Release Candidate 1". Također, napomene For testing purpose only su zamijenjene s Evaluation copy, a valjanost verzije je produžena do 2. ožujka 2010. godine. Sam Build 7057 je kompiliran 5. ožujka dok je ISO image veličine 2,51 GB. Microsoft je u posljednja dva mjeseca implementirao 27 promjena u nadolazeći operacijski sustav, od koji se četiri odnose na desktop i sedam na Windows Explorer, uz dodatak drivera za pisače i mrežne kartice.
skinuo sam tu 7057 verziju u četvrtak, ali još ju nisam instalirao (iako bih trebao jer mi na beti svako malo wifi zakaže)
ja sisto skinuo RC1 i strah me staviti.
Neki dan sam imao totalni harare s kompom.
Rasipala se sedmica samo tako. Izgleda da je do Nod-a 32. radio sam nakon toga 4 puta reinstalaciju i desi se uvijek isto.
Nakon sto NOD povuce aktualizaciju pocnu iskakat prozori za sve zive datoteke u win32 da su crvi, virusi i tko zna sto. Poludio sam. sad vozim win7 bez ikakvog antivirusa.
ja nisam imala s tim problema...a isto imam nod gore...
RC1 izlazi 10.4. Ovaj 7057 je neki preRC1
Zanimaju me dojmovi za RC1... Na nekim forumima vele da je brži nego 7000, a nekima je sporiji...
RC1 ti je verzija koja izlazi pred finalnu verziju OS-a tako da je vjerovatno uglađena do zadnjeg detalja i radi brže.
Windows Seven of Nine :D
Ev i ja sam skinuo novi build 7-ice, taj famozni 7057, 64-bitnu pa cu je isprobati, sad kad bude sljedeci ciklus reinstalacija OS-ova, jer mi se Vista pocela cudno ponasat.