Imali iko iskustva sa kupovinom preko interneta(eBay i slično)?:comp:
Printable View
Imali iko iskustva sa kupovinom preko interneta(eBay i slično)?:comp:
neznam za ebay i to...ali inace sa obicnih stranica kao vemil i to... sasvim sigurno, jedan moj frend je pre par dana narucio sebi k750 i dobio ga za 3 dana, ako si mislio na takvu kupovinu
Dobro ove hrvatske trgovine su dosta sigurne a baš me zanima eBay jer bi provao naručit nešto priko njih.
nebi znao...sorry
zar nije ova tema već bila negdje?uglavnom,ako se i varam...
jel sad kad je paypal proradio netko kupovao na ebayu?ja bi baš nekako kupio mobitel tako...navodno su oni za američko i azijsko tržište kvalitetniji zbog veće konkurencije...
Ja bi baš prova uzet kod njih da vidim kako to ide. Zanima me jeli to sigurno i zakoliko to more doć?
Samo pažljivo... Dav frenda s posla su prije nekih dvije godine naručili neka dva mobitela, uplatili novce i dobili - šipak... Znači na ebayu kupuj samo od onih usera koji imaju preporuke drugih korisnika...
Sigurnost je najbitnija, ako ne garantira sigurnost unda ništa.
A kakvi su paypal??
paypal je samo tvrtka kći e-baya,koja služi za novčarske transakcije,koliko sam ja upoznat s tim.
Kamo to misliš?????????????= Citat =:
Izvorno postao kowalski
Paypal je firma za online prijenos novca. U normalnim (citaj: zapadnim) zemljama mozes paypal account puniti preko bankovnog racuna ili im das ovlast da ti skinu s racuna lovu kad nesto platis preko paypala.
U istocnoj Europi (bilo clanovima EU ili ne) paypal radi samo preko kreditne kartice.
U paypalu imas svoju email adresu koja sluzi kao username i kad nekome prebacujes pare samo kliknes na "Send money" i upises njegovu email adresu (koja mora isto biti registrirana preko paypala naravno). Novac je odmah na racunu prodavaca, izbjegnu se cekanja na bank transfer i, sto je jos bitnije, nakdnade.
Paypal je u vlasnistvu ebaya, ali se ne koristi samo za ebay. Gomila online ducana prima paypal. Dodatna prednost placanja paypalom je sto su transakcije na ebayu osigurane do 500 eura (iako sam cuo da je znalo biti problema s naplatom, ali sta se moze :))
Ja sam kupio i pda i mob preko ebaya, moj ti je savjet da uzimas samo od onih koji imaju barem 30tak pozitivnih ocjena. Takvi imaju itekako puno za izgubit na ugledu ako te zeznu. Mobiteli su dosta jeftiniji od cijene u trgovinama (primjerice K800 se krece na njemackom ebayu od 220-300 eura, ovisi kako ubodes), ali moras uracunat postarinu koja je do Hrvatske poprilicna, ovisno naravno iz koje drzave se salje. Iz Amerike je vjerojatno isto bilo gdje u Europi, iz EU je Hrvatska nesto skuplja.
Zatim jos ostaje carina i PDV...
Već je bila tema nedavno o kupovini preko e-buy-a pa pretraži malo bilo je detaljno opisano i uglavno ti to funkcionira ja nisam nikad ništa uzimo al znam za par ljudi da je sve bilo ok.
mozeli mi tocno neko sve rec o tome-gdje se registrirat,gdje kupovat...tj koja zemlja...mozda i koji savjet,jer sam potpuni amater...unaprijed hvala,ako vam nije problem
mozeli mi tocno neko sve rec o tome-gdje se registrirat,gdje kupovat...tj koja zemlja...mozda i koji savjet,jer sam potpuni amater...unaprijed hvala,ako vam nije problem odgovoriti na ovaj mail: vitomir_pasalic@net.hr
pa slušaj, ti probaj pa čemo ti mi pomoč, nema smisla pisat ti neke duge tutoriale, kad je sve tako jednostavno, samo pratiš šta ti piše...Dakle ako imaš kreditnu ili deviznu karticu prijavi se prvo na paypal, oni će ti uzeti 2$ i na tom će ti računu pisati 4-znamenkasti kod kojim češ potvrditi da je kartica tvoja. Tad ti vračaju te pare i to je to, onda idi samo na e-bay, registiraj se i kupuj...btw gledaj, zapravo odaberi pod shipping da bude hrvatska, dakle da je taj lik suglasan da ti šalje u hr
PAZITE NA PLAĆANJE PREKO PAY PALA .Godinama sam uredno preko njih poslovao ali nedavno mi je skinuta veća količina novca sa kartice. U banci su ostali zaprepašteni jer kao pay pal je siguran. OČITO NIJE.OTKRIVENA JE IP ADRESA SA KOJE JE SKINUTO SAD JE NA POTEZU INTERPOL.A OČITO OD REKLAMACIJE NIŠTA.
htio bi si kupit suncane naocale,izvana,e sad,zanima me dal je netko od vas kupovao kada tako,kako uopce ide procedura,ja se fakat ne kuzim u to niti imam kreditnu karticu,evo npr tu http://www.campmor.com/outdoor/gear/...=226&langId=-1 koja je postarina za nasu zemlju? dal bi mi netko od vas,ako se odlucim,htio narucit i to,ja bi mu platio sve..jer se ja fakat ne mogu snaci u tome..:cry: a cijene su duplo povoljnije nego u nasim optikama pa se definitivno isplati..hvala :respect:
Koliko vidim na tom sajtu, oni isporučuju samo unutar SAD-a i Kanade. Ne vidim da šalju u svijet.
jel bi mi mogao neko objasnit kupovinu u ve-milu. namjeravam uzet graficku tamo a sad da nejdem uzeo bih online. molio bih objasnjenje.
Registriras se sa svojim osobnim podacima,logiras se,ubacis artikal u kosaricu,zatrazis ponudu,oces/neces,kako ces platit,bla,bla,bla... I stigne ti doma... Postarinu placas ili odvojeno,ili odmah oni uracunaju...
da ne otvaram novu temu.
htio bi malo kupovat online :hrv: i treba mi paypal naravno. na njihovim stranicama sam našao da prihvaćaju master card, visu i american. sad me zanima jel može koja druga kartica, visa electronic? e da, i ja kao osoba koja nema primanja mogu uzet tu karticu, znači da uplatim na nju kolko mi treba?
Ako nemaš karticu, odeš u PBZ i otvoriš obični žiro (dobiješ Visu electron, prihvaćena od strane svih koji ističu Visa logo). Njihove kartice imaju na pozadini 3-znamenkasti Card Verification Value (CVV) koji se traži prilikom registracije na Paypal, a neke banke ne izdaju kartice s tim brojem. To ti je najbitnija stvar, jer neke kartice nemaju taj broj i ne možeš ih nikako koristiti za Paypal.
thanks xlr
jel mogu kad otvorim taj žiro odabrat nemogućnost ulaska u minus?
Žiro ne može u minus ni da hoćeš to ;) Samo ga otvoriš i staviš gore onoliko para s koliko želiš raspolagati za šoping