Naslov govori 90% odnosno ono najvažnije
jos obavezna stvar je da podrzava j2me 2.0 (da opera mini ide)
po mogucnosti lijepsi dizajn i veci ekran
Printable View
Naslov govori 90% odnosno ono najvažnije
jos obavezna stvar je da podrzava j2me 2.0 (da opera mini ide)
po mogucnosti lijepsi dizajn i veci ekran
Na crno ili u nekom shopu ?
Do koliko love ?
Koliko znam svi mobiteli s wlan-om bi trebali imati J2ME.
Ako gledaš neki mob s wlan-om da razmisliš o N80?
Nokia E51 mislim da je to best bay
@ alien
1. sta je jeftinije
2.sta jeftinije to bolje
3. da
4. zanimljiv prjedlog
@Raul
takodjer zanimljiv al moran ja malo ispitat te mobitele :D
Nokia E65, noviji soft nego na N80 i manje problema sa spajanjem na WLAN točke. Manji je i nerealno podcjenjen mob.
Dobar je i N80, pogotovo što mu je pala cijena maximalno.
N80 je jeftinija nego E65,ali N80 imaju problema kod spajanja na WLAN točke.
imao sam dvije n80 i sa nijednom nisam imao problema , to bi više prepisao ne znanju .. sa e65 sam imao više problema opčenito ... preporučujem nokiu n80 jedino joj je baterija banana , i bilo bi dobro da ima garanciju pa da je odmah odneseš u mobis da ti srede slajd i onda si miran dosta dugo
Nokia N80 - oko 1000kn na crno - jedino što ima "slabu" bateriju, 3Mpx kamera
Nokia E65 - oko 1200kn na crno - bolja baterija nego kod N80, bolja izrada
Nokia E51 - 1100-1300(pa naviše) na crno - manji displey nego kod N80/E65, bolja izrada, jako brz mobitel
Nokia E61 - 1200-1300kn (vjerojatno kodirana na T-mobile) - odlična baterija, 2.8" (jako dobar za surfanje), po brzini je kao i E65 (znači, ništa specijalno brz), dobro napravljen
SonyEricsson P990i - 1000kn - TS (prednost i nedostatak), dobra kamera sa AF-om, mala qwertzy tipkovnica, velike dimenzije
ja bi birao nekog od tih...
Ako recimo ideš do 1000kn, onda P990i, a ako bi dao malo više, onda E61i
HP iPAQ 514
N80 je prepuna nedostataka.loša baterija,katastrofalan slide i izrada,malena fizicka velicina zaslona s obzirom na rezoluciju ekrana,problemi sa spajanjem na WLAN pristupne tocke(mnogi su imali problema i to ne bih pripisao neznanju),sporost,prilicno losa kamera....imao sam je nekoliko mjeseci pa znam sta pricam i jedva sam cekao da je se rijesim.
ipak bi preporucio E65 jer je kvalitetnije izradjena i i ima veci ekran,te bolju bateriju.
Ja bih ti se složio s forumašem Ico i njegovim odabirom za SE P990i, ili Nokia E61i. Uz to da bi ti nadaodao i model MDA Vario, TS 2.8" ekran WM, cjena mislim oko 1000-1200Kn i naravno ako se ga da još nači.
imao sam e65 , krepo ekran, krepalo svijetlo na tipkovnici , počela se nakon cirka 10 dana gulit maska ( to nisam vidio još ni na jednoj n80 )
to sa pristupnim točkama ima svaki mobitel problema jer je stvar do signala , nekad neće nekad hoće ( dogadjalo se i na e65) , drugo soft mi nije bio bugovit ( bio je updatetan na zadnji tada soft)
mane su na n80 slide i baterija , ako se ima garancija u mobisu je srede i kao nova je i nakon par mjeseci ( što se tiće slide)
što se tiće kamere koliko god "loša" još uvjek je bolja od e65
što se tiće ekrana to je uopče glupo komentirat , reza ekrana je van konkurencije
a tu je i manje bitno :fm radio i kakav/takav blic i mogučnost snimanja iz blizine
imao sam i ja zadnji soft pa je svejedno bio spor i smrzavao se,slide sam zatezao i opet se razlokao,bateriju ne moze srediti nijedan servis,a kamera nije puno bolja(puno je losija od N73) od E65 i uopce ne zavrijedjuje preporuku.
za ekran se isto ne slazem je bez obzira na nestandardno veliku rezoluciju i ostar prikaz, fizicki je malen i puno je komforniji veci ekran na E65.
A gle. što se tiče modela N80/E65, to sve ovisi na kakav se model naleti.
Ja sam imao E65 nekih mjesec dana (možda i malo više, ne sjećam se više) i nikad nisam imao apsolutno nikakvih problema s njim. sve je radilo savršeno. isto tako sam imao priliku koristi N80. vjerojatno takav model da mu je sve bilo rasklimano...
Ali zato ja preporučujem P990i i E61i. jedino što se na p990i znala malo maska oguliti od učestalog korištenja... ali ništa strašno...
A dobro je HCSC rekao. Vario je isto super opcija. osim što je jeftin, ima i WM (koji je po meni u prednosti na symbianom), što traži malo više privikavanja.
očito jer si ti zatezao a ne ovlašteni servis, meni su na dvije n80 sredili slide u mobisu i nakon mjesec dana sve je bilo za 5
nisam ni rekao za bateriju već za slide
nisam ni rekao da je puno bolja već da je je ipak malo bolja u smislu prednosti
probaj stavit neki word dokument na e65 il na svoju n82 i vidit češ da je ipak komforniji ekran na n80 , pogotovo kad češ morat skrolat , te je puno bolji prikaz fotografija i videa....
kad sam nju imao koristio sam broadband i u kombinaciji sa operamini radilo i više nego dobro , wifi sam jedino koristio u nacionalnoj zbog gore navedenog
OK,razilazimo se u misljenjima,jer ja sam imao prilicno los primjerak N80 i nikako me nije odusevila, sa E65 sam se susretao nekoliko puta i isprobao je od poznanika pa mi se zbog kvalitetnog slidea i velikog ekrana namece kao bolji izbor.
N80-ki nisam mogao oprostiti taj los slide i stvarno slabu bateriju i zbog toga je ne mogu preporuciti jer sam imao losa iskustva,sto ne znaci automatski i da je to los mobitel.
kako se ode uglavnom prica koji je losiji n80 ili e65 cini mi se da mi je bolje da aj odustanem od oba jer su puni mana ili nedostataka
p990- TS velik ekran, bolja kamera
e51 - brz, uži lakši - bolji ekran(po bojama) jeftinije mem kartice noviji symbian
e61 mi je ružan
a vario mi se nesvidja,najvise tcom soft one boje(neznan kako ide modanje s njim) i želio bi symbian
:::uostalom n80 je glomazan
Ne bih se složio da je n80 glomazan, je deblji ali većina symbiana su takvi, p990 je prava cigla usporedbi s njime. Ja sam dosta zadovoljan sa n80, naravno da ima problema ali to je stvar softa na njemu a ne do samog moba, a wlan i nije bas predvidjen za surfanje mobom ali ja sam i u tom segmentu prilično zadovoljan, bitno je naći nekoliko jačih točaka i nema problema...
samo da primjetim niko dosad nije riči reka protiv e51 ima li kakvih zlobnih komentara na njega
a zasto m i treba w lan
pa u skoli smo dobili wlan modeme a posto san ja jedan od najboljih (ako ne i najbolji bez lažne skromnosti ;) ) kompjuteraša u šk vjerovatno cu dobit i password pa onda kad je neki sat dosadan :D idemo cafe.mobil.hr :D
znači za povremeno korištenje w-lana... a onda će ti valjda displey od 2" biti dosta... ali nemoj previše očekivati, jer je to ipak malen displey, po meni malo premalen za surfanje...
Upravo taj displey je najveća mana E51, te baterija, koja bi mogla biti malo bolja...
A jedan nedostatak je i kućište na kojem ostaju packe... i to dosta njih...
Sad ti je gotova skola, pa pricekaj da iphone 3G dode u Hrvatsku i onda kad ga svaka druga budala bude imala kupi u nekoga onaj prvi iphone za 1000kn....priznajem da je iphone najbolji za surfanje
3G je vec u hrvatskoj odavno... vip ga podrzava...
Ti mene zafrkavaš ili što?
Kad bi se Iphone prodavo po 1000 kn onda bi ga svako kupio, ali se nece prodavat po 1000 nego 1000 kn uređaj plus neka najveća pretplata kod T-Mobile (mislim da je tarifa 700) i još na godine sigurno
misli se na rabljeni mobitel
ajd da mi malo centriramo temu nazad jer ste mi malo otisli u off topic
inace ja placu dobivan negdi sredinom 7. (bar bi triba onda) znan da se vjerovatno puno promjena nece dogodit onda al mozda jos koji model padne ispod 1500 (sto mi je ono max max granica) al zasad e51 mi je debeli favorit u odnosu na ostale pogotovo mi pase brzina jer trenutni simb kojeg iman je usporen (7610) i to jako puno
Cekaj moram ovo komentirat.
Prvo ti s 3G, sad on......
Sad ti je gotova skola, pa pricekaj da iphone 3G dode u Hrvatsku i onda kad ga svaka druga budala bude imala kupi u nekoga onaj prvi iphone za 1000kn....priznajem da je iphone najbolji za surfanje
Dobro ajde mozda nije bilo bas razumljivo da se misli na polovno, ali ONAJ prvi iphone ???
Dajte malo citajte prije nego li komentirate
a sorry nabrzaka san pogleda