Po vasem misljenju koji je najbolji proizvodac laptopa opcenito, planiram kupit laptop, ali da ne bacim pare bezveze molim vas za pomoc, moj favorit je apple.
Nisam nasao slicnu temu, no ako je bila isprike
Printable View
Po vasem misljenju koji je najbolji proizvodac laptopa opcenito, planiram kupit laptop, ali da ne bacim pare bezveze molim vas za pomoc, moj favorit je apple.
Nisam nasao slicnu temu, no ako je bila isprike
Lenovo je definitivno najkvalitetniji, bez ikakve dileme. A ako namjeravas kupiti Apple malo razmisli o prioritetima i koliko ti zapravo treba racunalo.
Usput, "IMB" je prodao svoju PC diviziju Lenovu.
HP, ne zato sto je to moj bivsi poslodavac, nego sto sam zadovoljni korisnik radne stanice vec skoro 3 godine! Kvaliteta je i dalje na nivou.
HP iako baš nemam iskustva na bacanje.
Trenutno imam FujitsuSiemens koji djeluje prema HP Compaq 6110 kao da sam ga kupio u dućanu "Sve po 9 kuna".
HP dosta varira... Skuplji i profesionalniji modeli su zavidne i odlicne kvalitete, no ovi jeftiniji su razocaravajuci.
Sto se duljine trajanja tice, znam za jednog Sony Vaia koji radi vec 9 godina (nemojte me uzeti za rijec, godina vise ili manje) i Asusa slicnog godista.
A Toshiba,jeli čemu?
Iskreno nemam pojma ali po kvaliteti izrade Lenovo jer moj prijatelj kaže da samo pogledam "šarke" na sastavu tipkovnice i monitora!
;D
Gluposti je dizati neki model po kvaliteti jer stara izreka je: "Što košta to i vrijedi!"
Sada mi recite, koji je bolji >> najskuplja Toshiba ili najeftiniji Lenovo?
To je sasvim prirodno, ali čovjek traži najbolji laptop za kupiti!
Sarkastičnim odgovorom odnosno pitanjem želim reći da koliko para toliko muzike.
Svatko zna da novac određuje kvalitetu.
Po meni pitanje < Koji laptop za 5000kuna? > bi malo bolje stajalo (ili koliko novca već raspolaže)
Laptop kao i svaki uređaj kupuješ prema osobnim potrebama.
Dali će to biti igra, posao, glazba ili samo net.
Trebat ce mi laptop za faks, znaci net, glazba, nista prejako, ali opet da nije neka krntija koja pola sata otvara neki program, a dok gledam film da gledam 3 slike u sekundi :D.
Mislim da se u anketi potkrala greška - jer Lenovo proizvodi i proizvodio je IBM laptope. Tako da bi trebalo rezultate Lenova i IBM-a zbrojit. Automatikom sam kliknuo na IBM iako u pitanju stoji koji je najbolji proizvođač - dakle Lenovo. Zbrka je i zato što se neki njihovi laptopi prodaju pod Lenovo brandom a neki pod IBM-ovim.
Možda bi pitanje trebalo glasit koji je najbolji brand laptopa - nisam siguran ni da ovi ostali navedeni brandovi svi proizvode svoje laptope.
Ja sam za Toshibu...tko god ju je imao nije se na ništa bunio...
sto ima veze koji je nabolji proizvodjac laptopa kad nisi odredio neke kriterije, bar osnovne, tipa - koliko si novaca spreman izdvojiti...
ocito ti treba laptop prosjecnih performansi nesto kvalitetnijeg i cvrsceg kucista jer nezelis da ti se nakon par godina raz*ebe tipkovnica ili sklopovi na kucistu, valjda si na to mislio u prvom postu s onim da nebacis pare bezveze.
jer malo si glupo postavio pitanje.. dakle mislis da bi bacio pare ako ne kupis laptop od najboljeg proizvodjaca..?
uglavnom pogledaj si IBM Lenovo, thinkpad seriju koji imas vec za cca 5000kn
ovo je pitanje ko ono koji je proizvodac autiju najbolji
trbao si pobogu odredit nekakve uvjete, krenut cemo sa financijama i staviti precku an nekakvih realnih 5000 kuna sto je valjda prosjecna cijena novog laptopa konkretno.
koji je manufacturer najbolji za tu lovu?ja sam cuo dosta hvala za Toshibu.
Možda će zvučati glupo ali meni bi najbolji proizvođač bio onaj koji daje najveće jamstvo - time dokazuje kvlaitetu odnosno u suprotnom neću ja snosit troškove popravka. Mislim da je bezobrazno kad neki laptop košta 10000kn i ima jamstvo od 1g pa možeš dokupit još godinu ili dvije. Razlike u kvaliteti postoje ali se svi - dakle i najbolji kvare. A kad se nađeš među tim sretnicima ništa ne znači što je to Toshiba, IBM ili netko treći jer te to košta ako ti je isteklo jamstvo.
Budući da sam imao prilično neugodna iskustva za HP-ovim laptopom sa ekranom koji ima nekakav filtar za pojačavanje boja u kojem sam stalno morao gledati svoju facu toplo preporučam izbjegavanjem svih modela čiji ekrani imaju "špigl" efekt jer su neprikladni za bilo kakav rad na njima - jedino što slike i video izgledaju bolje. Strašno iritira i umara oči.
Zašto dati 5000kunahttp://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e025.gif ako možeš dati 4.699kuna za ovo http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d025.gif
Mislim da je do 5000 kn ovo najbolja kupnja.
Da, primjerice HP Care pack, moj lap je vec dost star, al svaki put za povoljnu cjenu nadoplatim i dobim godinu jamstva vise, pa tako dok god cu zeljet :)
Ja imam HP i fkt sam zadovoljna lap mi uvijek radi kad ga trebam,baterija mi dugo traje i nemam nikakvih problema a koristim ga jako puno
hmhm , nema alienware? onda nish...
Moram ovo reći...vidim da je najviše glasalo za HP a čujem da ih i najviše ljudi baš i ne hvali...pogotovo na drugim forumima...ja osobno nemam sa njima iskustva tako da nebi znao...ali zato imam sa Toshibom...
Toshiba fuuuuj...Dell je tako tu negdje, HP malo iznad, ali u nekim modelima i malo ispod, ali Lenovo definitivno bez premca. I da, Alienware je dobar.
Eh da, i Asus mi je ostao zapažen u portable klasi laptopa...ostalo je teški škart - pogotovo ovaj moj Acer koji se raspada već koju godinu :p
A Apple...to neka kao Mac furka, fora laptopi ali nemaju nekakvu realnu primjenu u odnosu na cijenu.
zbog cega je toshiba 'fuuuuj' ?
mislim, a svakakvih komentara..
ja mislim da je macbook apple (nije bitno koji) najbolji laptop i stoga vam kažem KUPI SI GA ali je jako rijedak:cry:
ja imam hp-a,al ono,nemre bit slabiji,radi ko vurica,kvalitetna izrada,mislim da su jako kvalitetni,danas si je cura uzela ga,na moju preporuku :D malo jaceg (dvojezgreni procesor,2g rama) pa me bas zanima kak radi. a cuo sam da je uvjek bolje uzet nekog iz poslovne serije nego neki kao obiteljski,puno su kvalitetniji poslovni. moj glas HP-u
Ovih dana sam imao doticaja sa puno laptopa razlicitih brandova i malo sam promijenio neke stavove.
Lenovo odnosno IBM su i dalje broj jedan, ispod njih skuplji Asusovi modeli (jeftiniji nisu nesto), pa HP-ovi skuplji i srednji i onda Dell i FSC, naravno skuplji modeli.
Toshiba me jako razocarala, kako u performansama inace dobrih komponenti tako i po kvaliteti nekih stvari.
Da mogu opet glasati, isto bi glasao - Lenovo.
Neke stvari su se promijenile, no ne toliko da bi bili nekvalitetniji ili losi. I dalje su u vrhu unatoc svemu. Ipak, kinezi ili ne, ThinkPad je prevelik brand da bi se unistio sa losom proizvodnjom.
HP se radi isto negdje na dalekom istoku, kao i svi drugi laptopi, iako je sam HP u SAD-u.
Prijasnja iskustva sa Toshibom su mi isto govorila, no nakon ovoga sto sam dozivio... razocaran sam.
Imao nekih iskustva sa HP-om, još starim, pro linija, pila i pol onda...
Kad sam kupovao novog, odustao sam od hp jer sam u međuvremenu uzeo jedan model koji je bio sranje nad sranjima da oprostite..
Nadalje, sad sam na toshibi, a200 seriji, mogu reći da i ona ima dosta svojih mana i da isto nisam baš previše zadovoljan s njom, međutim imam još jednu toshibu pro liniju, koja opet s druge strane rastura..
Od ostalih marki koristio sam još ACER, no on mi nije nikako sjeo, što zbog dizajna, što zbog samih performansa..
Ako ću morati mjenjati lap, bit će to definitivno Apple, jer sam se zaželio promjena svega, a sviđa mi se, ali ko zna, možda se i u njemu razočaram. bilo kako bilo moj glas ide njemu u korist...
Lenovo je vrhunac što se tiče laptopa. Njihovi low-end laptopi po kvaliteti šišaju konkurenciju big-time, a ovi skuplji T i X serija su po tom pitanju još bolji. Jedino što kod Lenova nema jesu multimedijska i gamerska računala koji ipak pripadaju konzumerskom tržištu.
Toshiba me totalno razočarala...njihova računala su totalno neizbalansirana, kvaliteta tipkovnice, touchpada, zaštita ekrana i ostatak kućišta su na razini jednog Acera ili ispod. Isto tako, Toshiba voli uštedjeti na komponentama (pogotovo kad je u pitanju odabir kartica, diskova i DVD snimača). Iako ima stvarno dobrih Toshiba računala, za njih treba masno platiti, podrazumjevajući da se možete nositi sa standardnim Toshibinim nedostatcima (užasna tipkovnica, užasan touchpad, plastično kućište, trubrite (sinonim za isprane boje, užasan kut gledanja i refleksija), i softverski paket prepun bloatwarea). Jest da su neka Toshiba računala zaista lijepa, ali imam blagi dojam da se Toshiba pretvara u ono što je Samsung za proizvođače mobitela.
HP ima jako dobru višu klasu računala. B (Poslovna), P (Profesionalna) i W (Workstation) serije su fakat fantastično izvedene. Ima manjih outsidera, ali u pravilu kod njih je sve na svom mjestu. Jeftina prijenosna računala (za koja osobno smatram da uopće ne treba kupovati) su lošije kvalitete (što nije slučaj kod Lenova), ali ako je budžet nešto veći (recimo oko 7500-8000 kn) onda je HP čisto solidan odabir. Istina ne može se to mjeriti sa kvalitetom izrade Lenova, ali su jako dobra alternativa, pogotovo ako trebate malo bolje performanse. Pavillion serija je jako dobra što se tiče performansi, ali nisam siguran kolika je kvaliteta izrade jer nisam imao niti jednog u rukama, a i čuo sam da HP Hrvatska baš i ne uvozi takva računala kod nas.
Acer, a evo imam već jednog dvije i pol godine i laptop je skoro u raspadu...ima dosta loših komponenti, lošu softversku podršku i nije baš neki brand. Jedino su dobri zato što dobiješ dosta za uložene novce po performansama. Eventualno kao multimedijske stanice i ništa više - čak nisu ni za igranje dobri.
Asus sve više iznenađuje. Oni imaju jako dobrih laptopa, ali u višem cijenovnom rangu (čitaj: računala za gamere, ultra-portable i pro). Testirao sam jedan gamerski laptop i jako sam zadovoljan kako su sve to sredili.
Dell, a nisam siguran, ali njihova kvaliteta izrade mi je ponekad upitna (vire žice na sve strane, unutrašnjost je teški điberiš), ali imaju nekoliko stvarno dobrih računala - meni je Dell Inspiron 6400 jako dobar stroj, pristojne kvalitete i dovoljnih performansi. Malo previše prodaju svoje ime u cijenu, ali ne više od HP-a i Lenova.
A Apple, LOL. Ne znam čemu to. Ako hoćete imati odlično i perfektno računalo za izvođenje najšarolikijih zadataka - od multimedije do obrade teksta, definitivno, ali s obzirom na cijenu preporučujem ga samo za profesionalne svrhe, jer ima hrpetina drugih računala koje će druge zadatke obaviti bolje ili u najgorem slučaju jednako kao i Apple, a o cijeni da i ne govorim. Jest da je Mac OS X operativni sustav budućnosti, ali definitivno samo zbog toga nije vrijedno platiti 100% višu cijenu za prijenosnik.
Inače, predstavljena je nova Centrino 2 platforma, a prvi primjerci su se već pojavili...Istina nisu punokrvni predstavnici (neki imaju diskretnu grafiku, neki imaju Merom procesor), ali ono...manje više je sve tu...
Ja sam recimo bacio pogled na 6730s koji ima solidnu kvalitetu izrade za lap ispod 6000 kuna, a tu je Centrino 2 (osim procesora), neloša grafika (Radeon HD3430) i jako fin dizajn, koji je po meni triput ljepši od svih šarenih Toshibinih primjeraka...
daj mi recite par riječi od F-Siemensu....
Ponudila mi se prilika koja se ne propušta za laptop. inače, kakve su kvalitete, na kakvom su glasu, kako im baterije traju... Konfiguracija ovdje nije bitna...
Hvala
A ne znam bas. Fujitsu-Siemensi su ti relativno klasicni prijenosnici koji dobro obavljaju za sto su namjenjeni. Po kvaliteti su ajmo rec malo iznad ranijih Dellova, ali su vrlo konzervativni po izboru komponenata i pretrpanosti funkcijama.
Baterije ti ovise o modelima, ali Amilo Li i Pi te Esprimo serija ti generalno imaju dobar vijek trajanja baterije (ne u rangu nekih HP-ova ili Lenovoa, Dellova i Sonyja ali ipak cisto solidno).
Sony Vaio Top model - najbolja baterija - do nekih 10ak sati.
HP - najpristupacniji i najpovoljniji laptop na tržištu. hpovi laptopi su izuzetno nemobilizirani - baterija im traje 1-1.5h. onda bolje uzeti PC.
Nisu svi. Nekoliko novih "poslovnih/soho" modela imaju pristojan kapacitet baterije.
pa evo samo da kazem da ne stoji bas ovo da su hp-ovi laptopi nemobilizirani.
posjedujem Hp 6720s kojem baterija traje 4.5 sati na min. osvjetljenju (sasvim uredno se sve vidi).
Lenovo je definitivno 'the best', ali za gamere su tu Dell XPS i Alienware i sada Asus. Mac je definitivno preskup ma koliko dobar bija.
Jel se to meni čini ili je na nešem tržištu mal izbor Lenova?
i ne stavite mi sony-a koji daleko šiša sve po dizajnu i kvaliteti... nema do vaija, ko ga je imo tesko da ce bit zadovoljan ikad vise s bilo kojim drugim laptopom....
Istina. Sony je izvan konkurencije. Pakleno preskup :)
Čujem nešto da vanka dosta hvale Panasonicove laptope, al kolko mi je poznato u nas se ne prodaju.
Ekipo, imao sam prilike dobiti Alienware, stavljam ga na 1. mjesto :) ne samo po preformansama nego po zavrsnoj obradi, materijalima, dizajnu.... svemu :)
Jedino sto su teski k'o bogec...hehe :)
fali VAIO, a nisam ga testirao niti imao, no prema korisnicima i cijeni mislim da bi moj glas njemu išao.
2 T-MACA: a sto ti kazes na Acer recimo 5530g seriju ...
ja imam nemojte se sad smijati končar laptop onaj nika 17 jedan od boljih laptopa stvarno prasavrseno radi a starje mozda 2 godine.. posto moj tata stalno dobiva nove laptope ni hp i siemens ni toshiba se nisu sa ovim mogli usporedivati...
Zasto bi se smijali? Pa Koncarovi laptopi su prilicno dobri, doduse dosta skupi, ali opravdano...
evo neki dan sam postao vlasnik jednog Acer Aspire 8930G, i moram priznati da me Acer iznenadio kvalitetom. nakon nekoliko Asusa sam odlučio uzeti ovaj lap i ostao sam jako ugodno iznenađen
@ LuKaAa
ima i moj frend nekog Končara, nisam siguran koji, i sasvim je solidan lap. jedino, koliko sam skužio, se dosta grije?
ma ne neg mnogi nisu upuceni u to da koncar proizvodi laptope pa zato pisem...
dost se grije ali ja imam izum kako da se ne grije tak jako.. uzmen one kutijice od cd-a i stavim ga da bude povisenom tako da vise zraka ulazi u njega i ne grije mi se vise tako jako...
malo je banalno reci da koncar 'proizvodi' laptope... ne proizvodi vec samo sastavlja laptop u cjelinu od komponenata (ukljucujuci i kuciste) koji su proizvele druge firme vani (uglavnom tajvan)
@luka postoje postolja i hladnjaci za laptope. evo ja ovdje imam postolje sa ventilatorom od Canyona, baci oko na to puno zgodnije rjesenje od kutija za cd-e :)
Toshiba po meni....
Moram da priznam da sad pogotovo vise neznam koji da kupim,jedno je sigurno,HP vise nikako...
Lenovo je bez konkurencije uvjerljivo najbolji proizvođač prijenosnih računala. Završna obrada, ekrani, komponente, sve je baš kako treba biti. Imam Lenovo, nisam vjerovao prije nego sam ga dobio, ali sad ih svima preporučam. Moj laptop je star 3 godine, a izgleda kao da je novi, a ja nisam nešto pažljiv.
Nedostaje u ovom spisku Sony vaio kome bih dao glas a u nedostatku istog mislim da je najbolji Lenovo.
Lenovo pošto nema Sony-a.
čemu rasprava.
1.mnogi ne znaju da je IBM ustvari sada LENOVO
2.mnogi i ne znaju da je IBM-LENOVO jedan od najstarijih proizvodjaca harware,sa tradicijom i kvalitetom.
po meni je lenovo na prvom mjestu.lenovo je mercedes,svi ostali su volkswagen.heheheh....
svi su oni ok,al kad si vozio jednom mercedesa i onda sjednes u vw,fale ti jednostavno neki detalji,gdje se vidi da ljudi dosta paze na sitnice koje se kasnije akumuliraju u jednu bitnu cinjenicu kvaliteta i obrade proizvoda.
Definitivno Lenovo. Par frendova je uzelo N seriju, a sebi sam nedavno nabavio ThinkPad T500. Stvarno vrijedi tu lovu :)
Neznam, moza po mom izboru HP, nikada snjim problema nikakvih...
Dok kod lenova je bilo dosta cesto...
Lenovo ima super laptope za poslovnu primjenu...
Lenovo nema laptope za zabavu...neki mogu poslužiti, ali that's about it...
za mene je acer glavni odabir ima ih za zabavu, za posao, za napredne stvari za sve....kvalitetni ekrani, dobro pozdanisko osvjetljenje, ne tako jako zagrijavanje, ugodna tipkovnica, mouse padovi su također solidni, a imaju i dobre zvučnike, na nove modele uveli i harman kardon...toshiba mi je drugi naj odabir, a za treći asus.
(IBM) Lenovo definitivno na prvom mjestu, apple tradicionalno dobar (minus je mac os), sony je isto odličan, no to su sve malo skuplje marke.
od jeftinijih je dobar asus i acer, kod toshiba mi se nesto nije svidjalo, ne sjećam se što..
Po meni najbolji proizvodjac laptopova DELL :)
Trenutno imam DELL 500, nije bas neka visoka kategorija, ali je veoma pouzdan i sve sto mi je potrebno kod jednog laptopa ima. Da ne zaboravim tu je i garancija od 3 godine sto je jako veliki plus, hvala bogu jos mi nije trebala a imam ga vec 1.5 dana :)
kakvo su jos vasa iskustva o DELLu?
Bok ljudi
Da li zna itko nešto o Minix proizvođaću?
Meni su najbolji Toshiba i Acer. Sada imam Fujitsu Siemens vec 2 god. i nije mi se nijednom pokvario. Ali mislim da su Acer i Toshiba u ovom segmentu kraljevi. I definitivno cu pri kupovini sledeceg gledati na jednog od ova dva proizvodjaca ako budem u skladu sa finansijama jer su skuplji od konkurencije :D
Čuj,sve ovisi o komponentama koje su unutra. Vidim po netu neke manje laptope i mogu reć da naspram ostalih nisu ni loši. Uglavnom,ako se odlučiš,javi se s detaljima,jer ovako napamet ti nitko ne moze rec nista pametnije jer malo tko ima minix notebook. :wave:
hahahha najjeftiniji laptopi su tebi skuplji od konkurencije,a od koje to molim te???xD
pogledaj jedan lenovo,dell(dell vam inace proizvodi alienware),a o sony vaio da ne govorimo...vidjet ces da su puno skuplji,a kvalitetom svjetlosnim godinama iznad ta dva koja si ti naveo...(pogotovo vaio) :)
glas je otisao za dell jer nema sonya,a lenovo je kvalitetniji,ali je preslab komponentama naspram jednog xps-a ili alienwarea,lenovo na multimedia i gamer klasu laptopa nema odgovor...
pa jeste alienware najbolji. ali ko ce dati 20k kuna za to :D
stvari treba posmatrati i racionalno ;)
Ja sam stavio da je Asus meni ne najbolja nego najprimamljivija marka. Imam ga i prilicno sam zadovoljan s njime a i morao bi s obzirom na cijenu uredaja samo sto ne plese :D
Od ovih marki upoznat sam s HP-om i Toshibom. Moram priznati da je toshiba poprilicno dobar stroj dok sam i na skupljim modelima HP-a vidio sve i svasta. Mislim da je HP previse stanca i da ne rade neke previse kvalitetne stvarcice.
E sad bi obratio pozornost na Alienware i Apple prijenosna racunala, priznajmo da od njih zastaje zrak kako su ljepi. No ipak cijenovno su vecini nama daleko od stvarnosti. A uvijek tezimo necem boljem.
Sto se tice Applea on je kvalitetan i izdrzljiv. No zamjerka je njegova sto su jednostavno preskupi radi njihovog imena i dizajna. Jer laptop cijenovne vrijednosti od 10 tisuca kuna se moze uzeti laptop "bezimene" marke za puno manje cak i do 4 tisuce kuna a iste konfiguracije.
Tako isto i Alienware potpuno ista stvar, jako skupi i preljep dizajn.
No sve u svemu sve ovisi od kupca i njegovih novcanih sposobnosti a i ukusu.
No najvaznije nemozemo reci da je Alienware najbolje gamersko racunalo samo zato sto je gamersko i namjenjeno gamerima. Moze isto tako jak biti i toshiba laptop i Asusov laptop.
Najvaznija je lova!!
Kompa mislim da do 5 tisuce kuna ne vrijedi uzimati neku posebnu marku jer su vjerovatno dosta slicni, osim hp-a di sam se jako razocarao. kupio sam svojoj majci asus za 4 i prezadovoljna je. No znas kako kazu koliko love i toliko i muzike ;)
Koristio sam Acer-ov laptop G serije koji sam platio pozamasnih 4800 kn i nakon godinu i pol otisli su video izlazi / Maticna ploca / Graficka / procjenjeni popravak u Sensu je bio oko 2200 kn.. Tako da ono..
Acer sam prekrizio sto se tice laptopa i uzeo sam HP 625 za solidnih 3000 kn..
Meni za internet.. Download muzike.. Filmova sasvim dovoljno.. Te pokoju igru..
Acer nula bodova vise..
APPLE ima dobre ali preeskupe i premalih dimenzija..
Jedino jos Lenovo/Toshiba/HP dolaze u obzir..