Dali netko zna koliko otprilike trosi Audi A4 2.6 Quattro, a koliko A4 2.6i (samo prednji pogon???
Zanima me razlika....
Printable View
Dali netko zna koliko otprilike trosi Audi A4 2.6 Quattro, a koliko A4 2.6i (samo prednji pogon???
Zanima me razlika....
Znaci to je V6 mašina, starija verzija A4. Pa sa pogonom na sve kotace troši više jer je samim time i auto teži ali sada kolika je razlika nemam blage, sada kada si to spomenuo i mene zanima ;D
troši kolko troši - who cares :)
8-13l
quatro litru više (nagađam :p)
zavisi ti pogotvo od stila voznje... jebote u mene ujak vozi BMW trosi mu 7l, a njegov sin (KRKAN) kad uzme nemoze ispod 12l... tako da!!!
koji to BMW trosi 7l bas me zanima?
npr :) moj nikad nije potegnuo više od 8,5 l a neki prosjek mu je 7.3l
Potrosnja auti od mog starog su Mitsubishi outlander 12l tako nesto,golf v sportline oko 7l,sve avisi o stilu voznje i o samom motoru
Ma možda je i točan podatak jer meni Laguna 2,2dt iz 96. troši u gradskoj vožnji oko 7,5l/100km mada meni otvorena cesta ne spušta potrošnju.
Pogon u sve kotače diže potrošnju poprilično, negdje oko 2litre iako je to relativnost jer noviji Audi nema stalni pogon u sva 4 kotača pa sve ovisi kuda se vozikaš.
ne moze me niko uvjeriti da BMW 3 koji ima 1500kg moze trositi 7l po gradu.to je jednostavno nemoguce.po ootvorenoj cesti pr 90km/h to nije problem,ali po gradu to je apsolutno nemoguce.
Ja ovamo otvorenu cestu nemam,znaci osuden sam na gradsku voznju. Renault 5 (1.4 - 44kw/60ks) ne silazi ispod 9l,a motor je u cakum-pakum stanju,i nije izheban tako da ne postoje mehanicarski razlozi da mu je neki quratz i da zato trosi. I kako sad taj bembo trosi 7 po gradu...?
upravo se o tome radi.meni C4 potrosi 10-11l plina po gradu,a BMW ce trositi 7l pa makar bio i dizel!?nema sanse!
moj po gradu troši max. 8.5l, a ima punih 1600kg
Moja Corsa koja ima 900kg troši 7 litara umjerene vožnje...:banme:
Jaguar trosi oko 15 l po gradu, Mitsubishi isto tako, mozda malo manje, oko 12 l a Cinquecento 5 l :) pitate se koji je za po gradu.. :)
Sad ozbiljno razmatram uzet Toyotu Prius, pa se vozit hibridno :)
Edit:
Zaboravih dodat, Jaguar 4.2 litre V8, Mitsubishi 2.6 litre redni 4, Cinquecento 1.1 litre redni 4.
Tezne ne znam, Cinquecento oko 650kg mislim, Jaguar oko 1600 kg a Mitsubishi 1300 kg.
koji ti motor imaš u C4? 1.4 ili 1.6 ??
Meni je najbolje bilo kad sam vidio da Mercedes E270 CDI (170KS) na autoputu (znači vožnja do 140-150Kmh, sa upaljenom klimom i malo stajanja u koloni) troši 5.5 litara ... :) vidio svojim očima...
Moj Pežo 206 u kombiniranoj vožnji troši tako oko 5-6 litara (75KS), a pogradu se to penje... :-/
Kad se malo bolje razmisli, treba nabaviti Tesla Roadster...
ne troši ništa... :p
Meni BMW po gradu troši oko 17 litara, na otvorenoj cesti na 110km/h 8,5 litara a na 250km/h :cry: :cry: .
u C4 je 1.6 motor i ovih 10 l po gradu je normalno jer uvijek trosi vise plina nego benzina.na benzin bi to bilo nekih 8,5l-9l.
ovo sto spominjes za Mercedesa je mozda i moguce po autoputu kad stedljiva automatika u sestom stupnju stvarno malo trosi.
po gradu bi se stvar drasticno promijenila i mislim da bi taj Mercedes bez problema trosio preko 10l.
po otvorenom moze i 6l,a ali sve se promijeni kad prijedje 140km/h,jer onda ide i preko 11l(plina naravno):cry:
Kad smo kdo potrosnje , bacite oko na ovaj link
http://www.autoblog.it/post/13235/la...ntato#continua
ultra-kul-stedljiva-tojota-prius-mega-bateri-kapaciti-prius-hibrid-ovo-ono vs klasicni gospodski BMW 520d.
tolka medijska pompa se digla oko tog auta straaasno .
Sada sam baš pitao frenda koji je imao mercedes E270 CDI za potrošnju. Kaže da mu je na autoputu na 150 km/h trošio 6 litara, po gradu 8-10 normalne vožnje, a ako ga je stiskao potrošnja je bila do 12 litara. Sada vozi ML 320 CDI i potrošnja mu je za 1-1,5 litru veca.
http://www.autosport.hr/content/view/716/45/
Potrošnja nas je u potpunosti oduševila. Prema podacima proizvođača, koji najčešće u tom segmentu pokazuju stanje znatno lijepšim nego što je u realnosti, automobil troši 7,8 litara u gradu, 4,5 litara na otvorenoj cesti odnosno 5,7 litara u kombinaciji. Prema putnom računalu testnog automobila prosječna potrošnja tijekom cijelog testa iznosila je ispod 7 litara/100 km, što uključuje gradsku vožnju i konstantno vrlo brzu vožnju po autocesti. Nije 5,7, ali nije niti puno više.
tak ti je i 2001g.
Evo upravo se vratio iz Čakovca i Murske Sobote, prosjek mi je bio 10,6 litara. Na autoputu sam ga največim djelom držao na tempomatu na 160 km/h i tada je potrošnja 10,2 litre pri 2700 o/min.