Imam mobitel Siemens C60 i imam problem. Nekada mi se sam ugasi. to se desava kada nekada posaljem poruku i odmah mi se ugasi. prijetelji mi kazu da nisam formiro bateriju. Znate li vi sta je uzrok ovome i kako ga mogu rijesiti ?
Printable View
Imam mobitel Siemens C60 i imam problem. Nekada mi se sam ugasi. to se desava kada nekada posaljem poruku i odmah mi se ugasi. prijetelji mi kazu da nisam formiro bateriju. Znate li vi sta je uzrok ovome i kako ga mogu rijesiti ?
...napiši koju verziju fw-a imaš...i kad ti se to počelo događat...
ako nisi pravilno formirao bateriju, najgore je stpo ce ti se desiti jest da baterija nece trajati dovoljno dugo, ali se mob nece sam od sebe ugasitit. Mozda je greska u fw-u... Probaj ga updatati na vecu verziju...
Sta ti je fw- ?:rolleyes:= Citat =:
...napiši koju verziju fw-a imaš...i kad ti se to počelo događat...
Uzmi telefon, ukucaj *#06#, onda lijevi gumb (info) i pročitaj koji ti je fw, pa sačekaj da ti neko da neki link kojim ćeš pomoću kabla (ako imaš) updatovati fw. Ako nemaš, vjerovatno to možeš uraditi u nekom servisu.
A fw ti je inače Operativni Sistem telefona.
Čudno. Meni se to nije dešavalo a koristio sam fw. 12, 16, 20 i 25.
@Brazzo Pokušaj sa Siemens service code generatorom otvoriti Developer menu i u tom meniju maknuti kvačicu sa (S)exit .
I još nešto ubuduće ne stavljaj ovako općenite naslove. Budi malo određeniji.
I meni je se to desavali sa Siemensovima i moim prijateljima čini mi se da se oni kadkad sami gase bez razloga
Ne dogadja se često al smeta
Product: C60
P.-Date: 2003-12-02
SW-Version: 12.
SW-Date: 2003-09-26
Variant: P 605
Std-Map/SW: 1/12
D-Map/Prov.: 6/154
Lang/T9: lg6/255
Codecs: FR/EFR/HR
Audio-Par.: Nfv 7
Acc: none
DSP P.:0021/0011 ROM
eto sta ti kod mene pise!!..
ps. on se ugasi samo kada hocu saljem poruku. znate ono Kada dodje na Vrsta poruke i ja OK i onda neke crte po displeyu i gasi se ?
Tako se i meni ponekad gasio, ekran pocrni i nekoliko sivih linija.
Probaj Meni>Poruke>Podešavanja>SMS profili>Opcije>Promijeniti>Vrsta poruke>Stand. tekst>Izbor.
Tako te više neće pitati kakvu vrstu poruke želiš poslati i možda to riješi problem.
btw. Možda je koja riječ drugačija jer je ovo sa fw.25
[QUOTE]Poslao: Dark
Tako se i meni ponekad gasio, ekran pocrni i nekoliko sivih linija.
Probaj Meni>Poruke>Podešavanja>SMS profili>Opcije>Promijeniti>Vrsta poruke>Stand. tekst>Izbor.
Tako te više neće pitati kakvu vrstu poruke želiš poslati i možda to riješi problem.
btw. Možda je koja riječ drugačija jer je ovo sa fw.25
jeste samo ekran pocrni i te sive linije..
Mom frendu se gasi cx65
....meni se samo jednom (M55) sam ugasio,i to odmah na početku čim sam ga kupio...od tada više niti jednom...
@booky-boy
vec sam ti prije rekao da ne govoris gluposti ne arrgumentirane...
to je razlog zasto sam ti obrisao zadnji post
= Citat =:
Poslao: BRAZZO
Koliko vremena imaš taj aparat?
Najvjerojatnije je "samo" baterija.Baterije u tim modelima su katastrofalne!:angry:
Nadaj se da je baterija!To je još najjeftinije.Ako problem ne budeš riješio s baterijom onda je stvar u RFu.A za to ti savjetujem put na servis.Najbolje je ako još uvjek imaš garanciju.
Odkud ti to? Ja sam sa svojom baterijom super zadovoljan.= Citat =:
Poslao: ghibli
Baterije u tim modelima su katastrofalne!:angry:
...ja također zadovoljan svojim M55...
= Citat =:
Poslao: Dark
Odkud ti to? Ja sam sa svojom baterijom super zadovoljan.
Pa iz iskustva kojeg sam stekao u svim ovim godinama servisiranja mobilnih aparata!
I ja sam sa svojom baterijom zadovoljan!Da , zaboravio sam napomenuti , da mi baterija izdrži uz normalnu upotrebu bar 6 dana.I samo još ova sitnica baterija je Li-Ion 950 mAh i upotrebljavam ju u aparatu Nokia.:crazy:
= Citat =:
Poslao: Eminem
...ja također zadovoljan svojim M55...
Naravno,aparat kojeg imaš je sasvim ok.
Ima svoje mane kao i svi aparati.Srečom tih mana je manje nego pozitivnih stvari koje ti aparat nudi.
Jest i ja mislim da je to i ako nije mislim da niije nista ozbiljno.. i prijatelji mi kazu da je do baterije..!
Koliko se ja razumijem nakon 20-tak godina bavljenja elektronikom RF obično znači Radio Frequency iliti VF, zanima me da li je ta oznaka kod mobitela upotrebljena za nešto drugo, a ako nije kakve veze ima RF sa gašenjem mobitela?= Citat =:
Poslao: ghibli
Koliko vremena imaš taj aparat?
Najvjerojatnije je "samo" baterija.Baterije u tim modelima su katastrofalne!:angry:
Nadaj se da je baterija!To je još najjeftinije.Ako problem ne budeš riješio s baterijom onda je stvar u RFu.A za to ti savjetujem put na servis.Najbolje je ako još uvjek imaš garanciju.
PS. Ako je potrebno detalje može na privat.
= Citat =:
Poslao: Sljaka
Koliko se ja razumijem nakon 20-tak godina bavljenja elektronikom RF obično znači Radio Frequency iliti VF, zanima me da li je ta oznaka kod mobitela upotrebljena za nešto drugo, a ako nije kakve veze ima RF sa gašenjem mobitela?
PS. Ako je potrebno detalje može na privat.
Ovako je ugodnije!:cool:
Ukoliko RF ne djeluje pravilno i sa svojim neprestranim traženjem na brzinu "pojede" bateriju je to to.Kao prvo treba testirati bateriju.Onda polako eliminirati , ja obično počnem od RF jer ga je najjednostavnije provjeriti,potom bi izmjerio IC itd,itd...
RF power IC= It demaged result no network or power failure.
@ Ghibli Vidiš to mi nije palo na pamet.
Probaj staviti novi fw. ako imaš data kabel: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?s=&threadid=5252
ne gasi mi se vise mobitel. Mislim zato jer kad god napunim bateriju sacekam dok mi se sam mobitel ne izgasi, i onda napunim bateriju i tak sve.. ;)
hmm, to onda nesto nije ispravno; ako imas jos uvijek garanciju, mislim da bi bilo najbolje to provjeriti u siemens-a, a ako nemas, stavi si najnoviju verziju fw-a; mozda ce pomoci...