Ovako ljepo bih vas zamolio, ako mi netko nesto moze reci o laserskoj ili koherentnoj svjetlosti treba mi za referat iz fizike malo sam googlao ali nisam nasao bas neke rezultate stoga bih vas zamolio da mi pomognete.
Hvala Unaprijed
Printable View
Ovako ljepo bih vas zamolio, ako mi netko nesto moze reci o laserskoj ili koherentnoj svjetlosti treba mi za referat iz fizike malo sam googlao ali nisam nasao bas neke rezultate stoga bih vas zamolio da mi pomognete.
Hvala Unaprijed
probaj ovdje nesto izvuci:thumbup:
ma to covjece hvala ali to nije bas laserska svjetlost nego laseri ali nema veze posluziti ce pomogao si
ako nam nisu iste knjige iz fizike, mogu ti ja nešto poslat?
moja je: Otkrivamo Fiziku 8 :D
ova slika s wikija zgleda ko screenshot nekog B akcića :p
e, nemam skener, a fotoaparat mi nije tu :D slikao sam sa mobitelom, malo zumiraj i vidi se, samo je malo lošija prva slika..
http://img503.imageshack.us/img503/1...o240hu7.th.jpg http://img503.imageshack.us/img503/4...o241ko1.th.jpg
http://www.howstuffworks.com/laser.htm
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu...od/qualig.html
..i stvarno ti više ništa ne treba!!
hvala vam svima puno ste mi pomogli
imam ja..negdje..imal sam predmet..(neznam kak se zval zaboravil sam) o tim optičkim...hmm..predajnicima,prijamnicima i vodovima...
sječam se da postoje neka tri "prozora"..mah zaboravil sam...da koherentna je laser i led dioda kaj ne?
tako je da
evo danas ucili apsolutnu vrijednost pa mi nije najjasnija zadaca...
ako moze ko ovo rijesiti
||x|-1| za x=1-korijen iz 2
||x-2|-korijen iz 2| za x = korijen iz 2
i ovo
a|b|-b|a|/|a|-|b|
za a = -2
za b = -3
2. (isti ovaj izraz gore)
za a= -1/2
za b= 2/3
3. opet isti izraz
za a = korijen iz 2
za b = -korijen iz 3
HVALA, treba mi to veceras..
krivo rješenje,22.00 je nemrem više ni razmišljat
Evo pogledao ova prva dva sto je hoc napisao i tocna su, makar se pod 2. moze napisati '2 korijena iz 2 - 2'. Ove druge nisam provjerio ali nadam se da su tocni. Uglavnom ove apsolutne 'zagrade' ti znace da se broju mijenja predznak. Znaci ako je x= -1, onda je |x|=1. Barem se nadam da je tako :)
hoc skoro sve ti je krivo :-/
ovo su rjesenja...meni treba postupak
1. 2-korijen iz 2
2. 2korijen iz 2-2
3. 0 (to ti je tocno) -> postupak bi molio :bigjump:
4. 4
5. 1
:confused:
krivo ima cvita pravo zaboravio sam već kako treba to izračunat
evo ako hočeš postupak dolazi za 30minuta
molio bih za sve ako nije problem :blush:
||x|-1| za x=1-korijen iz 2 => ||1 - korijen iz 2|-1| => |1 + korijen iz 2 -1| => korijen iz 2
||x-2|-korijen iz 2| za x = korijen iz 2 .... na isti nacin....
i ovo
a|b|-b|a|/|a|-|b|
za a = -2
za b = -3
=> -2*|-3|-(-3)*|-2|/|-2|-|-3| = -6 + 3*2/2 - 3 = -6
i tako isto dalje...radi pa ako zapne pitaj, ne da mi se tipkat, nije ti ovo uopce problem...zapamti recimo da je |1 -a| = 1 + a, dakle, samo gledaj sve zasebno sa svojim predznakom i minuse prebacuj u pluseve, tu je 1 vec plus pa ostaje takav, ali -a ide u +a
ma to mu i ja sad pišem na papir ali cvita što nevidiš da je napiso rj. prvog 2 minus korjen iz 2
cek gledam ti ovaj prvi
i ispadne korijen iz 2 a rijesenje je 2 korijena iz 2 :-/
ajmo hooooc :bigjump:
priznajem poraz,evo ti odgovora dole,ali na ovaj način kako je prikazano na linku
http://www.sve-mo.ba/gf/apsolutna_vrijednost.pdf
samo isto dobio dobro
Nije korijen iz 2, pogledaj: (provjereno na papiru): znaci x=1-korijen iz 2
slijedi: ||x|-1| => |1+korijen iz 2 -1| => 1-korijen iz 2 +1 = 2-korijen iz 2.
Zapravo samo ono sto je cvita rekao, mijenjanje predznaka ali se prvo rjesavaju unutarnje zagrade (+ ono pravilo sto je ranije napomenuo |-x|=x, |x|=x )
uf ekipa hvala vam svima ali ste me sad potpuno zbunili
hoc plis mi napisi tocno rijesenja ili uslikaj mobom iz biljeznice, kako god, da to prepisem pa cu prouciti, mora mi to sve jos malo sjesti :)
evo,prizno gore da sam bio u krivu,ali ovaj način sam ja koristio prvo
http://www.sve-mo.ba/gf/apsolutna_vrijednost.pdf
(prva strana na kraju) i ispada mi sad točno sad sam zbunjen ali evo ili sam srečom ovo dobio ili neznam ali ono što tetronic spominje je pravi način
http://img225.imageshack.us/img225/9...p304sk6.th.jpg
@ wan: Da te ne zbunjuje, ovo drugo rjesenje, 'korijen iz 2 x 2' napises kao '2 korijena iz 2'.
ne kuzim ovo kaj si napiso hoc...ma znate kaj fala vam na trudu, i mislim da pocinjem kuziti...mozda je cak ovo rjesenje krivo...budem ja ovo napiso od hoca u biljeznicu pa ak je krivo prepisat cu od nekog
HVALA jos jednom
5 sam zbunjen neispada mi 1,moram sad poč,pa ako češ kasnije biti online stavim odgovor jer sam sad u žurbi pa možda sam i krivo napiso ali ua 3 i 4 garantiram da su točni
evo ovako da rezumiram-
svi smo mi donekle govorili tocno,1. 2. zadatak se rješavaju na ovaj način koji sam ti ja pokazo to je najednostavnije i što je najbolje točan je
3.4. rješavaš tako da vrijednost I -3 I =3 tj. I3I=3 (priznajem zaboravio sam kad smo počeli raspravu da ovo vrijedi,bavim se sad sa statistikom i vjerovatnoscu pa mi se sve pomotalo) i ostalo je matematika,prva dva se rješavaju na principu zamjene,zašto--ako je sve u + tj. Ix+yI onda vrijedi I -3 I =3 tj. I3I=3 za sve brojeve tj. Ix+yI = IxI+IyI a kad se pojavi minus onda vrijedi Ix-yI=IyI-IxI
e sad za peti,nisam ti ga htio stavljat na net zbog toga jer nemrem dobit rj. 1 da me ubiš,dobivam non stop 0 (a na način na koji sam ja dobio 0 je kompliciran i odmah budu znali da ti je to netko rješavo drugi) sve u svemu ako se ide rješavat dobije se ovo http://img207.imageshack.us/img207/3...p307yz5.th.jpg
i onda ja zastanem tj.ja znam to rješit do kraja ali ispada 0 ali na moj način koji ja mislim da još ili jeste ili niste učili
sve u svemu ako netko drugi zna neka ti pomogne a ako je ovo krivo ja se ispričavam dugo to nisam radio i dosta mi je i ovako trebalo da se sjetim,ali ako ti treba izračunat koliko je postotak da si ti bolestan tj.da na tu tvoju bolest test je pouzdan a ako znam da je pouzdanost testa 90% i da je učestalost bolesti u opčoj populaciji 1% znaš gdje me nađeš
evo ovak...sorry kaj cesto otvaram teme vezane uz skolu ali moram :-/
u utorak imamo lektiru a ja naravno nisam cito...naso sam po netu dosta o toj lektiri, no ipak otvaram ovu temu jer prof kad te prozove te ispituje svakakve pizdarije pa bi mi svaka pomoc dobro dosla...
sta je vazno za tu lektiru, sto prof. pitaju u svezi ove lektire, tj SVAKA POMOC DOBRODOSLA, jer ako skuzi da ne citam lektire naje*o sam!!! HVALA
frende, otvori samo temu wankoner1 škola, i tamo bubaj takve teme . . . ;)
Nas je pitala tu lektiru prije tjedan dana, svi smo dobili 1 (što je najsmješnije ,svi smo pročitali tu lektiru).
Pitat ćete sadržaj onih zborskih pjesama, o izmišljenom razgovoru između Antigone i njezina brata, Kreonotovo razmišljanje o novcu, što je Hemod napravio prije nego što je ubio oca. To su bila naša pitanja, no treba jako pazit na te sitnice. Ja sam odgovoril na SVA ta pitanja , no svejedno sam dobil 1 ;D . Uvijek fali "ono nešto"
Uf, Antigona.
Starogrčka tragedija. Antigona želi pokopati svoga brata koji mrtav leži negdje na polju... Kralj, njen otac (?) to brani jer je ovaj kao poginuo sramotno ili je izdao kraljevstvo.
Ugl., ona se žrtvuje i pokopa brata automatski zapečativši svoju sudbu. U tome ti je tragičnost te djevojke. Ona moralno osjeća poriv za tim činom (častan pokop brata) koji se sukobljava s naredbama "više sile".
Na kraju je zatvore, e sada ili u bunar ili u nekakvu spilju, uglavnom-u tamnicu gdje skonča svoj mladi život.
Bogte, ovo ne bi rastužilo ni kroničnog depresivca, ali što se mora...
A, možeš baciti i oko na knjigu, koliko se sjećam to nije veliko djelo. Što ćeš raditi kad ti dođe Ana Karenjina? :)
:lmao:
@Destroyer - to se trazii care!
daj jos pitanja, nije sigurno bilo samo to ;D
i odgovore ako nije problem... ;)
@moby- ima oko 120 stranica, ma gle, problem je sto nikad nisam procito lektiru :blush:,MRZIM iz dna duše knjige i neznam kako to nekom moze biti zabavno...da mi da tu lektiru u filmu, ili bar u audio formatu onda bi mozda i mogo pretrpjeti...ovako nista... samo sam jednom u zivotu se prisilio procitati neki roman ili sta vec od ono steinea kako vec, koji je imao osamdesetak stranica...znaci 1 procitana knjiga u zivotu, al prije dok sam bio klinac, one miki mause sam citao ko lud :bigjump: :lmao:
kaj nisu na kraju svi nahebali, kralj i banda...a ne samo ona?
Onda si neki kao što sam i ja bio ne voli čitat. Ipak ja sam je davno, davno pročitao (cca prije 10g), stigneš je još pročitati, jedino što znam, knjiga je dobra to je jedino što se siječam.
Profesorica je i nas sve i svašta ispitivala, koje je boje ovo, što je imao u ljevoj ruci, uglavnom detale. Ali bila je fora ako si bio aktivan na satu, nije te posebno poslije pitala, a SVI su morali odgovarati lektiru. Ja sam se javljao pod satom, a to ti je bilo tipa prepričavanje radnje/radnji i opis likova te neke sitnice koje sam znao.
Npr. knjiga od 130str. pročitaš prvih 40-ak str zadnjih 20-ak da znaš početak i kraj, ako si od volje može malo i sredinu, nekog pitač da ti je prepriča, složiš to u glavi i deri. Probaj da si na početku najaktivniji pošto si najviše pročiato, tako da te na kraju ne pita puno jer si na početku bio aktivan. Meni je uvijek upalilo. Za takvo što izgubiš dan, ma i manje.
Narvano ja sam znao i cijelu pročitati, unu kraču ili ako mi je bila baš zanimljiva, a bilo ih je. :wave:
aj bar mi je to pozitivna strana, sjedim u prvoj klupi -.-(nepitaj kako) i uvijek se javljam tako kad je lektira ili bilo sta...ali opet, lik me jednostavno otvori u imeniku i ispituje...ali sva sreca pa ne ispituje tako kao sto si ti reko, sta je imo u ljevoj ruci i to...nego ono opcenite stvari ali svejedno ih nemozes naci na netu...neznam kako sam se provuko prvo polugodiste sa samim 4vorkama :confused:...
nemogu si dopustiti da vidi da nisam ni pipnuo knjigu jer sam si ajmo rec dobar s tim profom i sjebat cu sve...ali jednostavno mrzim knjge i to je jace od mene :(
Ma pusti to. A što ćeš tek kada ti dođe Ilijada ? Na prvi pogled izgleda zastrašujuće.= Citat =:
Što ćeš raditi kad ti dođe Ana Karenjina?
Ma ne znam kak je bilo za ostale. Sjećam se par pitanja.
Npr, opiši prorokov rad (citat je poželjan), poistovjećivanje Antigonina tragična završetka s nekim antičkim junacima.
Bilo bi poželjno da znaš što se dogodilo sa Edipom (njihovim ocem).
Iskreno, ako imaš sličnog profesora kao i ja, budi sretan ako dobiješ 2. Ja sam pročital tu knjigu (i vadil apsolutno sve moguće detalje) te sam još tražil bilješke ne internetu i dobio sam 1. Puno sreće
ma super, aj ti meni ako nije problem ono sto si napiso u prvom postu i ovo zadnje spoji i napisi odgovore, jer prema ovome sto sam skinuo s neta, nemam pojma...
velis edip, radili smo to iz etike, kaj nije edip ubio svog starog, jer nije znao da mu je to stari...btw kakve on ima veze s ovom lektirom!? nije valjda da se i on tu pojavljuje :confused:
btw moram dobiti minimalno 3 ^^
edit - sad sam trazio zvucnu knjigu antigona, i jebote ima za skinut na engleskom kolko oces, razumiem dost engleskog ali nemrem lektiru slusat na engleskom :|
jel moguce da ima hrvatska!? jer to bi me moglo spasiti, pisem po forumu i slusam antigonu... ;D
Ak ideš na etiku, onda ja ne znam od koga da tražiš pomoć- no od nekoga moraš.
Edip se udao za ženu za koju se poslije ispostavilo da mu je majka. On je oslijepio, a majka se ubila..
1.sadržaj onih zborskih pjesama
http://bs.wikipedia.org/wiki/Antigon....BEetak_radnje
2. o izmišljenom razgovoru između Antigone i njezina brata
Ona je rekla da ju je brat uspio ubiti čak i mrtav. No ona je to učinila zato što joj je brat. Kaže da joj muž može umrijeti pa ga zamijeniti s novim, no brata ne može. Tipa: Krv nije voda.
3. Kreonotovo razmišljanje o novcu
Kreont smatra da ljudi za novac čine apsolutno sve, do te mjere da bi se za njega osramotili, izgubili čast i izgubili kuću .
4. što je Hemod napravio prije nego što je ubio oca.
Izvadio je mač i pokušao izdaleka pogodit oca. Fulao je te je sav očajan probo sebe tim mačem i ubio se.
5. opiši prorokov rad
Tu ti ne mogu previše pomoći jer se ne sjećam baš toga, no znam da je imalo neke veze sa kostima.
6. poistovjećivanje Antigonina tragična završetka s nekim antičkim junacima.
Ni toga se baš ne sjećam, no ak slučajno posudiš knjigu (što sumnjam), u posljednjih 20 stranica kopaj po fusnotama pa ćeš to nać.
Dužan si mi karlovačko od 2 L
hvala care, ajmo ko još ima šta neka kaže, ili šuti zauvijek hahaha
btw nesmijes piti vopi, under age si :lol:
jel to ono kad lik je*e svoju mamu pa se kasnije dosta njih pobije ? xD
ajde to je jos razumljivo i kolko tolko citljivo, ali recimo judita maruliceva, koma, ja procitao 2 puta pazljivo, i opet sam dobio 2 na testu, nemozes razumjet, zavisi koje je narjecje i kraj, zato citaj ovo kaj se moze dok ti ne dodje jos teze, a ovo sa interneta , nista ne pomaze, ja bas ucio 2 puta iz toga, i nijedno pitanje nisam pogodio, skroz neka druga pitanja profa ima, najbolje su ti biljeske sa sata , i procitaj knjigu, trud je velik ali ulazes u sebe pa nemoj stedjeti. Ako me razumijes.
Pozz,danijel.
ulagat cu u sebe na druge nacine, knjigom ne sigurno.
za mene je to obicno tracenje vremena, a ono sto kaze da obogatim rijecnik, to nek prodaje svicarcima a ne meni
Možda sada vam ne treba vokabular, ali vidjet ćeš kad budeš imao 20 godina, a rječnik ti ostane prilično jednak.
Kužiš, radiš danas za ono što bi ti moglo koristiti sutra, za 10, 20 godina.
Ajmo, knjigu u ruke... ;D
pa sigurno za 20 godina necu govoriti, oj djevo, vidjeh te na dvoru prelijepom, daj zajebi...cak sada se znam otprilike sluzit formalnim jezikom i znao bi napisat molbu za posao i sl, a od knjige to sigurno necu naucit...i jos uz tolike medije da ja citam knjigu!? pa wtf!
Ma ne govorim ti ništa za tvoje zlo nego dobro.
Evo, npr. ja sam bio jedan od generacije kad je bilo nepoželjno čitati ruske klasike jer su "istočnjački" nastrojeni. Tako npr. nikada nisam pročitao neka djela Dostojevskog. I, dođeš u društvo u kojem se dotaknu i tematike npr. Zločina i kazne, a ja mrtve veze nemam o čemu pričaju.
Dosta neugodna situacija.
Al dobro, uzeo sam film snimljen na temelju knjige i pogledao par dokumentaraca. Smatram da sam nešto skužio.
Kužim ja što ti hoćeš reći, ali molim se bogu da neću imati veze s nikakvim umjetnicima piscima i ostalim frikovima...
:)
ajmo ostali još u vezi antigone
@WANKoner1-gledaš ograničeno na svijet,ali dobro,to je u redu jer imaš 15 godina ;) Ali vjeruj mi da ćeš za par godina shvatiti o čemu ti Moby govori ;)
I btw,već si odavno mogao pročitati lektiru i sve bi ti bilo jasno,ali dobro... A ja mislio da moj buraz ima najveću averziju prema knjigama :D
Grrrrrrrrr. Antigona i mi ju sad imamo u glupoj lucijanki. Jooj najviše mrzim lektire u svom životu, ništa ne mrzim toliko nego tu lektiru. A za ovo vam hvala ljudi
Kolko se ja sječam :hm: , ta je bila dosadna ispočetka :creep: , a kasnije je došo Đuka :gun: te uletio s BFG-om i razhjebo dosadne tragičare :sheriff: :rifle: :hunter:
krv je špricala na sve strane, glave su letjele, tijela su bila parana s močnim zrakama BFG-a, dok je antigona stajala bespomočno cvileči za svoju rodbinu...
Da bi kraj bio još ljepši, umješali se alieni, koji su zapravo i ubili antigonina brata, :cyborg: mada u to doba, oni nisu znali za aliene, a oni to sve učiniše kako bi namamili Đuku u zamku, e al Đuka se neda, para on dalje zrak močnim BFG-om i elijeni padoše ničice pokošeni njegovim gnjevom, a bajna antigona tada spoznaše svoju pravu ljubav...
Na kraju uzeše se Đuka i Antigona, te živješe na nekom od Đukinih planeta, neznam kako se ono zvaše, al nešto kao Cybertron...
PS; ubuduče čitaj lelktire, znaju biti zanimljive
:bigjump:
Imam i ja tu lektiru ovaj tjedan...baš mi se ne da čitat...
WANKoner, čuvaj se Ilijade. Potrošio sam 7 sati svog života čitajuć vjerojatno najgluplju lektiru ikada. :(
Dobro, Ilijada je meni OK.
Pazite caku-potrošite malo vremena da se prebacite na način na koji je Ilijada pisana (čini mi se dvanaesterac). Onda vam ide fakat ludnica!
Znači, prve 2,3 stranice se prešaltavate na jezik i stil kojim je djelo napisano, a poslije pičite "u petoj brzini". :)
Isto mi je bilo s Krležom u 4. razredu. Neki su ga proklinjali i nisu kužili ništa. Ja sam ga skužio (u biti sleng kojim je pisao) i svako njegovo djelo koje sam morao pročitati, pročitao sam do kraja.
Zasto bi se druzio s ljudima koji medjusobno pricaju o zlocinu i kazni?:confused: :confused:
Nikad se nisam nasao u takvoj situaciji, a da se nadjem rekao bi da ja to nisam procitao. Ne znam zbog cega ti ima biti neugodno, ne zanimaju nas sve iste stvari. Mozda ta ista osoba koja prica o zlocinu i kazni ne zna nabrojati tri marke automobila :wave: :wave:
@ autor teme - skini vise verzija sazetaka i procitaj.
A sad sam se sjetio jednog pitanja za ove knjigoljupce: zasto zaboga kad prevode npr Sheaksperea sa engleskog na hrvatski ne pisu normalno?! Mozda bi ucenici zapravo i procitali kad bi mogli razumjeti.
ak ima sad antigonu onda je ilijadu i odiseju već imao.. te grčke tragedije su najdosadnije. oni tragični junaci, tragične krivnje...dosadno :)
pa zato sto je totalno glupo, 50 stranica potrosis na to sto pisac pise
drvo je bilo prekrasno i lijepo poput neke pizde materine na blagoj kisici u vecernje jutro...i tako non stop razne stvari...sve bi se to moglo sazeti u 5 stranica...i jednostavno su mi knjige odbojne i to je to...
@slide -> potpis!!!
@mala -> nisam imo nista od toga...tj radili smo ilijadu i odiseju iz udzbenika, ali ne kao lektiru...
SUTRA JE LEKTIRA, moram se baciti na prepisivanje...imam nekak bad feeling :(
Uf, čuvaj se Prousta i njegovog Camay-a. Tu doslovno opisuje na filozofski način šumu ili prirodu i to doslovno na 10 stranica...
E, on mi je ostao u jako lošem sjećanju i njega fakat nisam skužio.
Wan, sretno sutra. Da ispadne najbolje! :thumbup:
ak ti je problem ilijada sve se bojim kako ćeš reagirat na dostojevskog. lektiru koju ćete obrađivat najmanje 2 tjedna..pa kafka...pf... :)
fala care :), mozda imam sanse ako me pita poslije njih jedno 4-5...onda mogu cuti nesto od pitanja jer ako postavi svakom 5-6 razlicitih...to je 20 pitanja, nece imat sta vise pa bi se moglo ponovit i tako se provuc...ako me prvog ili drugog, bojim se da ce to biti 1-2 :(
@mala -> ako se to odnosilo na mene, reagirat cu kao na svaku lektiru, skinut s neta i slusat na satu i probat se provuc... ;)
evo prepiso sam sve, sad idem u skolu :-/
nije da se hvalim ali RASTURIO SAM :bigjump:
dobih 4, da sam napisao jos malo vise petak bi bio, ali 4 PREDOBRO
ljepo sam se provuko, pito me predzadnjeg, cuo sam vecinu pitanja i razvalio ih ;D
Čestitam!!!
Ja sam danas pisao i bilo je samo jedno pitanje: sve o Kreontu.
Ja u 20 mintuta dvije pune stranice A4 papira napisao....
Sad ćemo vidjet...
:chatter: :chatter: :chatter:
nadam se da ces biti zadovoljan ocjenom :)
Ah, te lektire, kad je to bilo :retard:
Sva sreća da govori u prošlom vremenu, bilo pa konačno prošlo :chatter:
ja sam je citao prosle godine, jedna od boljih koje sam procitao. jedan savjet. ako ne mislis nist uciti onda barem citaj lektire jer ce ti za drzavnu maturu to biti najvaznije.
ej ljudi, opet ja sa zadacima :blush:
ako moze ko ovo rijesiti jer ja nemam stvarno pojma...
1. Zrakoplov mase 30000kg uzlijece pod utjecajem srednje sile 40000N. kolika sila djeluje na pilota mase 75kg koji miruje u zrakoplovu?
2. Teniska loptica mase 0,06kg tijekom servisa se ubrza iz mirovanja do brzine 43 m/s^-1 na putu dugom 0,45m. kolika je sila ubrzala lopticu?
3. vučna sila djeluje na neko tijelo jednadzbom F=b*v^2, gdje je v brzina tijela.odredite mjernu jedinicu nepoznanice b koristeci se mjernim jedinicama, kg,m(metar),s(sekunda)
5. (da peti :)) katapult na nosacu borbenih zrakoplova moze na putu dugackom 80m ubrzati zrakoplov iz mirovanja do brzine 55m/s^-1.kolikom srednjom silom katapult djeluje na zrakoplov mase 14 000kg
6. pakiranje od 1kg secera miruje na kucnoj vagi smjestenoj u dizalu, kada dizalo krene, vaga pokazuje 1,5kg, koliko je ubrzanje dizala i u kojem smjeru se dizalo krece? (g=10m/s^2)
imaju jos 3 ali ako mi ove rijesite super!!!
sorry sto stalno pitam zadatke al me strah da mi sad pregleda jer uvijek imam zadacu pa ce mislit da ne pisem nikad...
hvala jos jednom!
Tesko je tebi u zivotu :D
Potrudi se jednom i sam napraviti,odnosno prepisati u skoli,hehe
U koju skolu uopce ides? Vidim svaki put neki zadatak fizika,matisa,pa pretpostavljam neka tehnikca
@sonyck -> kakva je profa mutava dobro da znam is, napravimo 2 zadatka u skoli i onda da jos 10 razlicitih...
@el tompa-> tesko mi je, ne u zivotu, u skoli...:thumbdown
nemam zadacu niti iz fizike niti iz matise (mozda bi znao nes iz fizike ali trenutno nemam snage za nis, idem sad spavat...)u cet pisem matisu...uzas...aj nema veze nemorate mi rijesit, davim vas previse, sorry jos jednom...i da, naravno da cu probat prepisat, tesko da cu uspjet jer je fizika prvi sat, matisu cu prepisat...
i da, idem u tehnicku, neznam koji me bog natjero tamo...valjda zbog racunalstva
ajte :wave:
znao sam ja o cem se radi i da ce biti sjeb. mat i fiz, ali ipak sam se odlucio...nijedna skola me nezanima, to je normalno ;D, ali ova je ipak bila npr iznad geodetske :confused:
sve je ispalo dobro, nije gledala zadacu iz fizike, iz matise sam prepiso i dobio 4 :bigjump:
I takva mladež će krojat hrvatsku budućnost?= Citat =:
sve je ispalo dobro, nije gledala zadacu iz fizike, iz matise sam prepiso i dobio 4
Rad čini 1%talenta i 99% znoja :p
:satan:
pa gledaj sad...ja se ne namjeravam u životu baviti apsolutnom vrijednosti, algebarskim izrazima i beskrajno beskorisno zakompliciranim jednazbama...nego necim korisnijim, npr kad imamo racunalstvo, to me zanima i slusam i radim sam zadacu i javljam se i sve, sve sto smatram da je korisno i zanimljivo trudim se...ostatak me boli k i prepisujem sam da prodjem...
a i matisu inace kad znam, radim sam zadacu i sve, kad neznam, jebga prepisujem...
ali mislim da ovdje netreba raspravljati jer SVI, DO ZADNJEGA ste isto bili takvi, ali ste se kasnije opametili i sad nama mladima govorite svoja iskustva da ucimo na vasim pogreskama...ljudi smo ;D i nadam se da cu ja biti takav kao vi haha ;D
(ovo je bio pozitivan komentar, da nebi netko krivo shvatio)
Lol. Matka i fizika je jedino što volim. Ovi zadaci su uber lagani i imaš jednu formulu, a matka ruls. Infica je najbolja u mojoj školi odgovaranje mi je bilo žestoko: dobar dan profesore kako ste, dobro sam, što ima novog kod vas, ništa a kod tebe, ja kažem ništa, pita jer baka još živa, kažem je, on kaže bravo evo ti 5, ja hvala. Idem na izbornu iz matke i najbolji sam u razredu
koji si ti frik, i profesor isto :satan: ;D :satan:
da je meni volit matku :satan:
Ma profesor je najbolji u školi nećeš naći učenika koje će reč da ga ne voli. A matka jednosta ftw :D
Tolko pričate, a nigdje zadataka i pitanja. Not good!
Držte se teme. Hvala!
Evo,jucer odgovarao za pozitivnu ocjenu,i moram napraviti( i rijesiti ;D ) 10 zadataka,sa schemama,pa ako netko moze pomoci,spasio bi me!
Puno hvala!
a koji predmet,prepostavljam fizika,koji dio gradiva
Bila je tema,pa je spojena s ovom,elektrotehnika,mjesoviti spoj otpora,stavit cu navecer zadatke,jer mi ewb ne radi,a sad moram u skolu,a ako netko ima bilo kakav zadatak vezano uz mjesoviti spoj s otporom puno bi mi pomogao!
Evo napisao sam zadatke
http://rapidshare.com/files/95726607/elektrotehnika.doc
Puno hvala!
auuuf, pa koji si ti razred, vidim da su zadaci bas bezveze, ap sto te to toliko muci u tome? ovde ima najmanje pola ure pisanja ako ne i ura tako da bas i nemam volje...:respect: ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj:
dakle prvo moras to sve jednostavnije nacrtati na papiru i ides polako racunas serijski spojene otpornike pa paralelno spojene i tako sve dok ne dodes na to da imas samo jedan dakle Ruk
a to sve ide po formulama... za serijske R=R+R+R... za paralelne 1/R=1/R+1/R+1/R i tako s tim da ako imas samo dva paralelno spojena sto je slucaj i kod tebe koristis R=(R1*R2/R1+R2)
a ono dole formule za napon, struju to sve znaš, ne...?
Evo vise nije potrebno pomogao mi je deadfall,sad se samo nadam :)
Puno hvala svima!
evo ja sutra moram predati obradu vježbe iz fizike: "rastavljanje sila na komponente"
http://img115.imageshack.us/img115/6849/fizikaaaqb3.jpg
to je slika koju imam
a pitanja su
Gdje je hvatište rezultante i njezinih komponenata?
Na kojim pravcima leže komponente težine utega? Nacrtajte ih (pls nacrtajte ako znate jer ja neznam :S)
Koji su smjerovi komponenata?
i još trebamo i zaključak na ovu vježbu,ja stvarno nemam pojma sta bi napiso..
evo ovako ide ta vježba:
i onda još ova slika iznad...fkt neznam sta bi ja zakljucio iz ovoga! (ne obazirite se što Rrač nije isti kao R, jer je vecina podataka neprecizna)= Citat =:
Pribor: Dinamometar (2N), ravnalo dugo 50cm, uteg mase 100g, omča od konca, nit konca duga 30cm, željezni stalak, spojka, kutomjer
Zadatak: Odredite grafičku i eksperimentalnu veličinu komponente težine G utega. U koju djeluje duž horizontalnog dijela niti n i komponente koja djeluje duž podupirača p
http://img175.imageshack.us/img175/4...tablicasm1.jpg
Hvala, trebalo bi mi to danas jer inače mi ne gine sulja što mi stvarno netreba!!! :(
ma de, što više tih lektira to su gluplje-čast iznimkama-i sve ih manje čita, al se trudim..hehe
sad za dva dana imamo škrtca od molierea, učimo klasicizam paaa ono. ako netko baš želi tu neš reć o tome, neka, mislim već ću se ja snać.
edit: sorry, nisam čito zadnje dvije stranice teme, zabunom...al eto da se zna....
to smo mi nest sitno citali na satu
uglavnom, kolko sam ja skuzio, taj skrtac je negdje nasao cup sa zlatom i sakrio ga je negdje i ne zeli ga trosit (zivi u nehumanim uvjetima, ali radije ne jede nego da potrosi malo novca iz tog cupa)
i on je nasao svojoj kceri nekog muza koji ne trazi miraz (a njegova kcer se zaljubila u njegovog sina)
i sad je on zaboravio di je zakopao novce (kad ih je stalno premjestao) i dolazi mu taj decko u kojeg se njegova kcer zaljubila
i on njega zeli pitati za kcerkinu ruku, ali nije bas izravan pa skrtac misli da mu je on ukrao zlato ili da zna di ga je sakrio
i tako tece razgovor, svaki po svome dere i jedan drugog ne kuze, i onda na kraju kad skrtac skuzi da ovaj od njega ne trazi pare nego zeli njegovu kcer- nema problema
nemoj me sad hvatat za svaku rijec, citali smo samo neki odlomak
edit:
da to je od plauta, nisam bas procito temeljito tvoj post, ali ugl. rekla nam je profa da od plauta svi pocinju izmisljat takve likove skrtaca
da, mene to podsjeća na škrtca, ali mislim da je to onaj od plauta. ALi može biti i ovo jer klasicizam uzima građu iz te antike. hvala.
nije nam pregledala vjezbe, ufffff
al aj ako moze ko pomoci s ovim jer je rekla sljedeci put sigurno (u pon ja mislim)