Dakle kao sto subject kaze draga si zeli doma uzeti neki lcd do 82cm i da ne bude vise od 4500 kuna (dobro gore dole 100-200 kuna nije bed)...
Predlozite nesto...
Printable View
Dakle kao sto subject kaze draga si zeli doma uzeti neki lcd do 82cm i da ne bude vise od 4500 kuna (dobro gore dole 100-200 kuna nije bed)...
Predlozite nesto...
Grundig - topla preporuka - dost su dobri..al opet, za te pare nemoj nista specijalno ocekivati( ako dodaš soma kuna, ziher ti se isplatiti) marku lobox izbjegavaj.
btw ako ti se da cekati, pricekaj barem najmanje godinu do dve, kad cijene bude pale, i kad full hd reza bude standardna.
...maybe PANASONIC TX-32LE7PA
http://www.electrofun.ro/ef-photos/p...10618_4311.jpg
Dijagonala: 32" / 82 cm
Format: 16:9
Maksimalna rezolucija: 1366x768
Svjetlina [cd/m2]: 500
Kontrast: 7000:1
Vidljivi kut (hor.): 176°
Vidljivi kut (ver.): 176°
Vrijeme odziva: 8ms
...cijena cca 4500kn :thumbup:...
Ovaj Panasonic je i meni upao u oko. Ne bi se htio igrati s markama kao sto su Quadro, Haier, Lobox i slicni. Obicno kod takvih igara covjek bude sretan prvih mjesec dana i onda je ostatak vremena nesretan jer male stvari pocinju upadati u oko.
Grundig mi je iz davnih vremena CRT televizora ostao u losem sjecanju (ne znam koji model tocno). Vjeko, jel ti imas Grundiga ili netko blizak?
Sto mislite o
*TV Sony KDL-32U2000 82cm, LCD, HD ready, 1366x768p,
DVB-T/Analog.tuner, BRAVIA http://www.ve-mil.hr/grafika/proizvo...1114_43584.jpg
Šifra: 43584 Naziv: *TV Sony KDL-32U2000 82cm, LCD, HD ready, 1366x768p, DVB-T/Analog.tuner, BRAVIA Gotovina/Kartice: 4.449,00 Krediti: 4.449,00 Jamstvo: 2 god.
...također dobar izbor ...
...ali, zabrinjava me ovaj kontrast :
Veličina slike: 32'' (81cm)
Rezolucija : 1366x768
Jakost svjetla: 450 cd/m2
Kontrast: 1200:1
Vrijeme odziva : 8 ms
Format: slike 16;9
Tuner: analogni, DVB-T
Ulazi: HDMI, 2xSCART, Komponentni, Kompozitni, S-Video, PC, Audio
Ovaj kontrast kod Sonya je normalan kontrast, dok je 7000:1 kod Panasonica nerealan. Nisu izraženi na jednak način, odnosno, mjereni su pod različitim uvjetima. Nije to nikakav nedostatak u ovom slučaju.
Ovaj Sony je OK, ima i DVB-T i PIP (Picture in Picture). Best Buy. Grunding su kupili Turci i više ne vjerujem u njihovu kvalitetu...
nemam grundig, ali ako bih kupovao kupio bih grundig ili philips, nadam se da ti je to dovoljan argrument:)
evo ovaj mi je model upao u oci,, no otidji u hg spot pa sve grundige pogl. uzivo.
TV LCD 82 cm, GRUNDIG Vivance II 32 LXW 82-6711 TEXT, 16:9, stereo, HD Ready, HDMI
4.699,00 kn
http://katalog.hgspot.hr/Katalog/30465.JPG
LCD 32” (82cm) - Format slike: 16:9 - Svjetlina ekrana: 500 cd/m2 - Kontrast 2000:1 - Kut vidljivosti: 178° (horizontalni/vertikalni) - Odaziv: 8 ms - HD ready - Priključci: HDMI, 2 x SCART (1 x RGB-, 1 x S-Video), S-Video ulaz i YUV ulaz (Progressive Scan) - Dimenzije: 82.4 x 62.4 x 10.4 cm - Masa: približno 21 kg LCD 32” (82cm)
- ima maksimalni kut vidljivosti, to ti je najbitnije i po tome se najcese ocitava kvaliteta lcd-a, dobar kontrast, sve je oke, sam neznam da li ima digitalni tv signal. no ipak, kad kupujes LCD valja ga obavezno iz svih kuteva pogledati!
zakljucak- ne znam kakav sony ima kut vidljivosti, no zato ima DBT, i tu je njegova prednost. zato potpisujem - best buy
@God's Servant imam tursku veš mašinu, radi ko urica, cak kako neke zenske kazu, bolje pere neg ove nove, a iz turske je..necemo sad generalizirati.
Evo ja ti imam odlicna iskustava sa LG, imam ga oko 3 godine i radi savrseno, slika je ok.Inace dimenzija je 32''Inace radi se o modelu32LC2R
evo skupi još 500 kn i tvoj je
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4020228
krivo sam konstatirao, samsung ima najbolje lcd-e, Pioneer najbolje plazme...
zato,s ovim pogriješiti nemreš...samsung i bog :)
ma da, di piše da samsung ima najbolje lcd-e? ja imam toshibu, u ducanu sam imao prlike vidjeti tohibu pokraj samsunga i grundiga i toshiba je daleko najljepšu sliku imala.. a svi su bili u istom cjenovnom rangu
sve ovisi o kakvom se modelu radi i kakv su im postavke na slici. kad bi hd televizija bila standard, svi lcd-i bi imali kvalitetnu sliku...a ovako, neki imaju šumove, neki mijenjaju boje..ghosting..pogotovo kad gledas nogomet, loptu uopce i ne vidis.. najbitnije je da ga uzivo pogledate.
koliko sam vidio, plazme najbolje podnose razlicite rezolucije.
Nebi da kvarim raspoloženje ali po mome opširnom lutanju po trgovina i specijaliziranim radnjama a posebno iz razgovora sa nepristranim kolegama koji se bave tim poslom servisiranja TV-a sve vodi na to da trenutno LCD TV ispod 6000kuna nije posebno kvalitetan zbog izbora sastavnih dijelova u njemu.
Znam da zvuči nadobudno i poražavajuče ali...
Osobno sam također htio se zaletiti u kupnju LCD ili plazme ali nebudem bar još godinu dana! Dok malo ne padnu cijene!
Osobno mi se najviše sviđa ponuda od LG u cjenovnom rangu oko 4500KN!
http://gizmodo.com/336498/best-plasm...ct-plasma-wins
počet ćemo, ima još tavkih članaka
inace nemam povjerenja u LG i Samsung pa bi preporucio Panasonic jer vjerujem da je najbolji izbor.
sto se tice Pioneera ,opce je poznato da Kuro panel daleko najbolji u obje konkurencije.
...:wall: koji ono mob imaš :rolleyes: ...
...mislim, izjava ti je na mjestu, a bome i ova stranica koja govori o tome...prema tome se nikako ne možeš ravnati, možemo jedino preporučiti čovjeku određene modele, a on sam mora otići i vidjet kakva je slika na navedenitm tv-ima te odlučiti koji mu je bolji...
...svi ovi podaci su - iskreno - bezvrijedni dok ga sam, osobno, ne vidiš ;) ...
ma fućkaš mobitel, ionako tražim nokiju...
a i nisam baš bzvz rekao, frend ima tog lcd-a, jako lijepa je slika, gledao sam i lg, sony, ne..
opet sve je stvar neke osobne procjene, doma imam samungovu plazmu, i na njoj lijepo slika izgleda... hodao sam i po dućanima, pregledavao razne, ali samsung mi je ipak nekak najviše sjeo...
izostavimo mobitele, koiji su blagorečena koma...
...a čuj, znam da je samsung jedno vrijeme vodio kod izrade ekrana - ponajviše lcd-a na mobitelima... a kakvo je stanje s plazmama i lcd tv-ima, ne znam...
u principu, sve je to isto sranje, ekrane radi jedna tvornica i gotovo...
oni samo stavljaju svoje oklope, plastike, poslože dizajn i to je to...
i ljudima prodaju ime, sad kome se da zafrkavati, gledat će razlike, kome ne, kupit će tamo gdje najeftinije može izaći...i to je cijela mudrost...
koliko sam skuzio, ovdje nitko nema lcd, a govori da je samsung bolji, ne ili da je sony bolji.. zasto samo ne napisete karakteristike televizora, a autor teme ce sam presuditi koji je najbolji. kaj se imate pametiti.
a ti 'therrlu' -malo se uozbilji..sad se i svi kuze u dijelove LCD-a..lol, da poludiš!:cool:
Možda nitko nema ali ima ljudi koji imaju već više godina(čitaj od kada su izašli) pa ih poznajemo i pričamo nekad baš o tim temama!
therrlu ima pravo je skup djelova LCD-a ili plazme je ono što tvori kvalitetu!
Ja naprimjer imam Sony FD Trinitron KV-25FX20D koji mi služi već sedam godina bez ijednoga kvara!
Što ne znaći da drugi ga već odavno nije bacio i prokleo Sony!
vjeko ti si ga sada baš izvalio onako bez veze.
isso, kad sam ja htio kupiti ovo cijena je bila >10000kn, nisam uopce gleda cijene u zadnjih par godina, stari moram si ovo priustit
...:hm: a da se vratimo na temu ;) ...
...sad sam našao malo jači model Sonya
TV Sony KDL-32U3000
http://img512.imageshack.us/img512/9...u203000rd2.jpg
Dijagonala: 32"
Omjer slike: 16:9
Rezolucija: 1366 x 768
Svjetlina: 450 cd/m2
Vidljivi kut: 178°/178°
Kontrast: 7000:1
HD ili HD ready: HD ready
Zvuk: B/G, D/K, I, L, NICAM
Tuner: DVB-T / Analog tuner (znači ggrađeni digitalni TV tuner (prima i analogne signale))
Konektori: Component, composit, HDMI, S-Video, SCART, VGA (HD-15)
Dimenzije: 79 cm x 11.9 cm x 53 cm
Masa: 13 kg
Ostale karakteristike: BRAVIA ENGINE, Virtual Dolby
Cijena: 4799,00 kn (Ve-mil) ; 4729,00 kn (Protis)
...ovo bi (bar meni) bio najbolji izbor tv-a , ima i VGA ulaz, dobrog je kontrasta ;)...
LG LCD televizor 32LC52
[32LC52]
4.788,00Kn (Propero)
Dijagonala: 82 cm
Ekran: WXGA (1366 x 768)
Kontrast: 5000:1
Osvjetljenje: 500 cd/m2
Vrijeme odziva: 5 ms
2 x HDMI
XD EngineTM
Surround MAX
Full HD 1:1 pixel
http://www.iishop.be/images/LC51.jpg
LCD TV Philips 32 PFL 5322
Veličina slike 32'' (82cm)
Rezolucija 1366x768p
Jakost svjetla 500 cd/m2
Kontrast 4000:1 (dinamički)
Vrijeme odziva 8ms
Tuner analogni
Zvučnici 2x5W
Stalak stolni
Ulazi 2xHDMI, 2xSCART, 1xKompozitni, 1xS-Video, 3xAudio
Izlazi slušalice
4.699,44 Kn (Audio-Video online trgovina,Radnička cesta 1a)
http://www.audio-video.com.hr/img/pr...6pfl5322_v.jpg
ja ostajem kod ovoga...
SAMSUNG LE32S81B
4.989,00 kn
http://katalog.hgspot.hr/Katalog/31060.JPG
HD READY Rezolucija 1366 x 768
Svjetlina 500 cd/m2
Dinamički kontrast 7000:1
Vrijeme Odaziva 8 ms
Kut gledanja : 178° / 178°
Audio Izlazna Snaga 10W x 2 SRS TruSurround XT Stereo A2 / NiCAM DNIe Teletext PIP – 1 Tuner Game Mode
Ulazi: Komponentni, 2 x Scart, S-Video, Kompozitni, HDMI, PC D-sub Stalak – Fixni HD READY
Ok forumaši ajmo ovako, roditelji misle kupiti neki LCD TV (cijena je oko 5000 KN - 5500 KN, nije kao u naslovu teme ali pojedinosti su svagdije iste). E sad me zanima ono, na što treba obratiti pozornost, gledam dinamički kontrast negdje je veći negdje manje, neznam što to znači te ostalo na što treba paziti. Naravno vidjeti uživo na svakom kvalitetu slike, ali na što treba paziti/gledati. TV bi bio od 32".
Evo od sad pomazete HCSC-u. Draga je danas kupila onog Sony-a i mislim da ce bit zadovoljna. Njoj je bilo bitno da je srebrni (?!?) i happy je, pa sam happy i ja. Netko ovdje je preporucio Philipsa i mogu kolegi forumasu preporucit taj model. Nema PIP, ali slika je fenomenalna (imam ga doma). Nazalost njega nisam uspio pronaci, a i na 4500 kuna sam je nagovarao, jer je tesko objasnit da nije Crypton i Vivax i Quadro isto sto i Sony, Samsung ili Philips... to je televizija i ono je televizija i nema ona pojma zasto ja toliko mudrim :confused: ...
Ajd hvala svima...
to je marketincki trik na kojem vecinom pada ona ekipa sto se bas i ne kuzi u te stvari.
@HCSC - preporuka: eto biraj oces ovog Samsunga ili onog mog Philipsa.
LCD TV Samsung LE32R87BD
Veličina slike 32'' (81,2cm)
Rezolucija 1366x768
Jakost svjetla 550 cd/m2
Kontrast 8000:1 (Dinamički)
Vrijeme odziva 8ms
Tuner 2x (analogni, DVB-T)
Zvučnici 2x10W
Ulazi 3xHDMI, 2xSCART,Kompozitni, Komponentni, S-Video, PC, RS232C
Izlazi Dig.Optički Audio, Audio
Dimenzije 800x541x91 mm
Težina 13,1 Kg
5.770,60 Kn (Audio-Video online trgovina,Radnička cesta 1a)
http://www.audio-video.com.hr/img/pr...sung/r87_v.jpg
preporuka - iskljucivo zato sto cetri tv tunera podrzava.
radi se o ugradenom analognom i digitalnom tuneru.
tebi ostaje na izbor koji ces koristit od dva ugradena.
što se odabira u ovom cijenovnom rangu tiče osobno bi išao na brand, a samih razlika u odnosu sony-philips-samsung ovdje nema. jedino prema čemu se valja ravnati je broj konektora i subjektivan estetski dojam.
Aha OK. Nego me zanima dali ima još kojih sitnica na koje treba paziti. Odnosno kakva je dinamika slike, mislim kada se gledaju scene sporta: nogomet, tenis pa kretnje lopti, ne da mi slika zastaje ili što već...
Ne zaboravi da je 1280×720P isto HDTV
;)
Govori se o full HD-u.