Evo posto bi mi uskoro trebala biti dostupna ta 2 operatera, zanima me koji su "bolji". Tu najvise mislim na stabilnost veze, brzinu, ako dode do problema, brzinu kojom se ti problemi rijesavaju. A mozete i napisati neke njihove lose karakteristike
Printable View
Evo posto bi mi uskoro trebala biti dostupna ta 2 operatera, zanima me koji su "bolji". Tu najvise mislim na stabilnost veze, brzinu, ako dode do problema, brzinu kojom se ti problemi rijesavaju. A mozete i napisati neke njihove lose karakteristike
Loše ti je to da će obje firme u stečaj ako ne nađu nekog velikog investitora. Njihova povoljna cijena ih je bacila u velike gubitke...
Ja imam optimu i nemam primjedbi. Dajem joj prednost pred metronetom jer telefon ne ide u router pa možeš koristit i mijenjat modem po želji, dakle princip je sa splitterom kao i kod t-coma.
Nevjerujem da ce u stecaj...
Metronet je sad nedavno otkupio Vodatel, nebi kupovali da nemaju para....
ma kakav stecaj,obicna glupost!po cemu ste zakljucili da ce u stecaj?
kao što ojpi reče, najbitnija prednost optime je upravo ta tehnička istovjetnost sa t-comom. dakle, ne moraš se bojati da nećeš imati telefon ako ostaneš bez struje :)
ja mogu prokomentirati jedino cinjenicu da optima dala svoje dionice na trziste, al ne postoji bas neki interes....
a gledajmo to ovako, ako daju dionice u opticaj, znaci da im je potreban dodatni kapital?...
koliko je to daleko ili blizu stecaja, neznam...nisam dovoljno strucan da govorim o tome...
Zašto je to loše? Jeftini su i može se uštediti lova. Ako krahiraju neko će ih kupiti i nastaviti ili pređeš nekom trećem i šategabri. Do sad sam na Optimi uštedio svaki mjesec po cca 150 kn x 8 mjeseci koliko ih koristim + koliko ću ih još koristiti. Zašto bi se zamarao sa njihovom poslovnom politikom, nisam kupio dionice, samo koristim telefon i internet? :comp:
ma to superior priča gluposti :satan:
kakav stečaj. ono što je sigurno da će
metronet kroz godinu dvije biti veliki konkurent t-comu
:ontopic:
Metronet je uložio velike pare u polaganje optike, a te pare im se trenutno ne vraćaju pa su u velikim sranjima...
Sada raznoraznim akcijama pokušavaju privući što više korisnika da bi kasnije mogli nabiti cijene i izvući se.
edit: Ne znam kako je u Zgb, ali van njega T-Com još uvijek ima najbolju i najbržu podršku za korisnike i to je činjenica, koliko god on bio skup i pljujete po njemu.
neznam od kuda ti informacija da metronet ništa ne zarađuje :confused:
i sigurno neče podizati cijene kasnije ... nego će ići možda još i dolje...
metronet i drugi operateri se šire. i za godinu dvije će biti još
dostupniji ljudima. da t-com je za sada van zagreba najbolji . pa naravno
kada je samo preuzeo mrežu... i naravno da pljujemo po njemu jer
su preskupi. skuplji nego njemački t-com :satan:
T-Com najbolja podrska???? Neki dan susidu su isključili adsl zove on njih i nakon 35 MINUTA čekanja javio se agent kojije rekao da postoje neplaćeni računi i poslao ga drugom agentu za neplaćene račune i ispada da nije platio neki račun koji on nikad nije ni dobio i dug iznosi 20 kn a nije dobio ni jednu opomenu :P
LOL...to su mi najjače priče. I da, istina je da Metronet ima određenih problema, te da Škegro tj. Questus traži izlaz iz cijele priče. Ma ima gomila informacija o tome, samo malo pogledajte T-Zombixov blog koji je to objasnio za laike te po bussiness.hr portalu. No to je i bilo sasvim za očekivati. U poslovnom segmentu pogotovo u području srednjih i velikih kompanija, T-Com još uvijek vodi igru, a većina korisnika će ionako uzeti ugovor od godinu/dvije (uzevši "povoljne" uvjete aktivacije/prekida ugovora) što Metronetu u pravilu ne znači ništa, jer će tek sada nakon 8-9 mjeseci rada na rezidencijalnom tržištu početi dobivati neke novce od rezidencijale. I sasvim je logično za očekivati da imaju problema sa povratom kapitala.
Kupnja Vodatela...neki kažu da ne bi uzimali da nemaju novaca. Za kupnju Vodatela/Chaos.NET-a uzet je ako se ne varam već 4. kredit od investitora, no bio je jedan od povoljnijih načina za ulazak u tržište IPTV-a/triple-playa što je bilo sasvim očekivano s obzirom na početak T-Comovih radova. No ovdje se Metronet zafrkao te je precjenio vrijednost Vodatelove infrastrukture. Sama optika nije toliki problem, koliko je potrebno novaca za dozvole za polaganje i instalaciju, a tu je Vodatel izgleda najviše "fušerio" te je ispalo da "povoljna" kupovina uopće nije bila povoljna, što se i odrazilo na pad dionica.
Sad je problem što je nastao deficit sredstava dok se ne riješi problemi sa Vodatelom pa Questus kao jedan od glavnih članova Metroneta traži izlaz iz čitave priče što bi znatno oslabilo položaj Metroneta i vjerojatno ga strpalo u kategoriju još jednog alternativnog operatera (ili po nekim po meni glupim nagađanjima, podružnice T-HT-a ;D).
Uglavnom, uzmemo li u obzir koliko je Metronet ambiciozan i što je sve zapravo napravio u prve dvije-tri godine, sasvim je logično za očekivati da će imati nešto veće probleme.
Krivo sam se izrazio, tj. nepotpuno. Tehnička podrška im je ok.
Imao sam i ja nekih problema s njima vezano oko računa. Taj dio službe im očito ne šljaka... No kada mi je krepao router, isti dan je došao lik i spojio novi bez pitanja. Telefon mi nije radio, drugi dan dođe lik i prespoji parice. Stvarno tu sa dečkima iz Kutine i Popovače nemam problema. Uvijek dolaze isti dan i to ih još naručim oko 3 sata kada ja dolazim s posla.
A ti misliš da sa 5.000-10.000 korisnika imaju dovoljnu zaradu da odplaćaju kredite, ulažu u novo širenje mreže i plate svoje djelatnike? Oni će se morat gadno ogrebati da bi opstali i na kraju i zarađivali od usluge koju pružaju. Ne budi naivan. Zar misliš da je polaganje kablova i sva ta infrastruktura badava? Pa to su toliki novci da ti mozak stane.
evo jos malo o metronetu
Pa je. Pogotovo kad nađu pacijente kao što je država, koja T-Comu izgradi čitavu infrastrukturu i proda po (da budemo politički korektni) "nedovoljno izdašnim" sredstvima :D Hehe
svi su prije plaćali doprinose za izgradnju stanica, mreže itd....
da bi netko (zna se tko) sve prodao za bam badava i još sebi
uzeo jedan dio. naravno danas t-com mulja nas korisnike i nabija cijene
dok ista firma u njemačkoj skorom duplo jeftinija. :satan: :chatter:
čini se meni da t-com pokriva svoje dugove u njemačkoj sa nama i dere nas dok može:satan:
Ja sam za Optimu...makar mi nije dostupna kao ni jedan drugi operater....
nego t-com...:satan:
Optima mozda i ne stoji financijski sjajno, ali ponuda je odlicna i korisnici zadovoljni, to im funkcionira kao WOM marketing sto je sjajno.
Ja npr kao njihov korisnik sam toliko zadovoljan da cu ih preporuciti svima, a kad skupe dovoljan broj korisnika proci ce im i financijske teskoce.
Dionice su im za sad banana :hunter:
imam optimu...asdl flat i tel...sve ok...cijene su super....ja zadovoljan...neznam nikoga tko ima metronet....
sljedeci mjesec mi istice ugovor za maxadsl.dostupna mi je optima i metronet.mislim se prebacit na optimu.ili je metronet bolji?
jesi pročitao prethodnih 30 postova na ovu temu?
uzmi u obzir da kod metroneta imaš voip telefon, koji ti ide preko modema, i ovisan je o struji i samom modemu...
A gle. Metronet ti je Ok. Mislim da tu nema vece razlike. Svatko ima svojih neugodnih iskustava sa nekim operaterom. VoIP ti nije ni toliko los, pogotovo kad uzmes u obzir da se prioritet i kvaliteta usluge mogu prilagoditi jednostavnim pozivom i po potrebi. I jeftinija je instalacija kod Metroneta.
naivno razmišljaš jako naivno ili ti tata placa racune pa ne znaš o cemu se zapravo raspravlja ovdje , ponovit cu ti ---Metronet vs Optima--- .
T-comu bi i dalje placao samo potpis ugovora 400 kuna ili promet 20 kuna svaku gigu da nema konkurencije na tržištu . Pokušat cu ti to objasniti ovako , to se zove Monopol pljačkaj narod dok ne zna za drugo ,sjecaš li se da smo nekada svi placali razgovore T-mobile-u 3.75 , i sad kad je došla konkurencija može kod Zuhre i mog brata Roberta za 1.20 ili 0.99 lipa .
AL mlad si ti naucit ceš još svašta . :tomato:
Evo, i meni jučer napokon došao Metronet. Prvi dojam je odličan, veza je brža od nazivne (2320 kbit/s), a telefon radi savršeno. Jedina zamjerka ide na router, na kojem je Metronetov firmware što znači da ne mogu podešavati gotovo ništa, a uz to brzina WLAN veze dosta oscilira. Probat ću ga flashati tvorničkim fw-om, vjerojatno će onda sve biti kako spada.
Ne znam - meni je sve dopušteno što bi se normalnog korisnika ticalo...
Mah, pokušao sam pročitati username i pass za pristup na Moj Metronet, ali je konfiguracijski wizard jednostavno zaključan. Frend ima isti taj 780 WL od Iskona i ima malo više opcija od mene. Očito je Metronet stavio n00b protection ;D
Ne znam za vas, ali kod mene je stanje ovakvo.
http://www.speedtest.net/result/274081264.png