Evo i link za v12, neslužben, nažalost...
http://www.gsm-multifund.com/firm/SX...01_service.rar
Printable View
Evo i link za v12, neslužben, nažalost...
http://www.gsm-multifund.com/firm/SX...01_service.rar
koja poboljsanja donosi?
neznam, nisam ga stavio. moj je jos pod garancijom, pa ne zelim stavljati nesluzbene verzije. pricekati cu sluzbenu
SLUŽBENA VERZIJA
http://www.my-siemens.com/com.aperto...001_update.exe
Benefits of software version 12 compared to earlier versions:
- SAT update
- Call divert improvement
- New version of CamCorder
- GPRS transmission rate
- Carkit backlight handling
O, super:)
Idemo staviti:)
ne mogu skinuti...
dođe mi do 60% i jednostavno stane...
ne kuzim
Ja sam skinuo... Upravo updejtam.
evo i ja napokon... i update-ano..
sad samo da vidiim gdje su najvece promjene
javite sta je bolje, vrijedili ga stavljati............ GPRS i CARKIT me ne interesiraju alin CamCorder sta je novo sa time..........
I? ima li kakvih osjetnih poboljšanja?sad imam verziju 7 nisam jos stigao napraviti update.....
Well? Novosti? Ništa?
pa nista toliko posebno. U biti najvece sam promjene primjetio kod GPRS-a, ali opet nista strasno.
kod mene je zvuk kad uslikas sliku drukčiji,i sad mogu instalirati neke aplikacije koje mi prije nisu radile na v7
zvuk?
meni je isti kao i prije
da puno je glasniji i brzi od onoga prije
ne. meni je isto kako i na v10
mislim da je tu onda vrlo vjerojatno tebi razlika u odnosu na v7, ali u odnosu na v10 nema nikakve razlike...
Zvuk mi je potpuno jednak kao i kad sam ga kupio. Jedino što sam primjetio da sad mogu snimat puno duže video isječke. Nisam isprobavao koliko duge, ali je definitivno duže od jedne minute na koliko je bio limitiran do starije verzije.= Citat =:
Poslao: alcatraz
kod mene je zvuk kad uslikas sliku drukčiji,i sad mogu instalirati neke aplikacije koje mi prije nisu radile na v7
da, tako je. jedino me upozori da mozda nece biti moguce ga poslati u mms poruci..
neznam,meni se zvuk kamere na v7 jedva cuo a sad je poprilicno glasniji
inače v12 je i dostupna u siemens shopu
za sve one koji tako instaliraju..............
Je li moguće da se nešto dogodilo, ali više ne mogu snimati video isječke duže od jedne minute kao što sam mogao onda kad sam tek stavio v12? A i sad mi se obavezno svakog dana skomira, smrzne. I to najčešće kod pisanja poruke. Živcira. Nije baš zabavo kad nekome pišeš ili odgovaraš, otvarat poklopac, vadit bateriju, palit mob i pisati poruku izpočetka. Zna li tko u čemu bi mogao biti problem i ima li itko sličnih?
? hmm, iskoreno neznam, ja imam v12 i nisam do sada iskusio problem smrzavanja sa ovom verzijom...
znalo se desiti prije, tu i tamo, ali ne svakodnevno...
izasla je v13, paprobaj sa njom. nije jos na siemens-ovim stranicama, pa kao nije sluzbena, ali ima je, pa ako mislis da ce ti to pomoci...
da kvragu i meni se to zna desit doduše ne često ali desi se i fakat= Citat =:
Poslao: frish-KI
Je li moguće da se nešto dogodilo, ali više ne mogu snimati video isječke duže od jedne minute kao što sam mogao onda kad sam tek stavio v12? A i sad mi se obavezno svakog dana skomira, smrzne. I to najčešće kod pisanja poruke. Živcira. Nije baš zabavo kad nekome pišeš ili odgovaraš, otvarat poklopac, vadit bateriju, palit mob i pisati poruku izpočetka. Zna li tko u čemu bi mogao biti problem i ima li itko sličnih?
mi digne tlak a ne znam zašto i događalo se bez obzira koju verziju softvera sam imao instaliranu!:angry:
Bugovi naši svagdašnji.
Pozdrav!
Evo jedan zgodan forum koji se bavi siemensovim mobitelima. Izgleda da dolazi i v14 ali na žalosn, ne znaju kad. Pogledajte:
http://www.siemensplanet.com/forum/viewtopic.php?t=519
Imam jedno offtopic pitanje. Dal se može kod nas nabaviti SX1 mclaren edition i ako može, koliko dođe. Hvala
mislim da se ti limited edition mogu nabaviti jedino online...
Da, skužio sam sad i ja... Šteta... Nema ni Croatie pa niš iako za engleze LE košta samo 2700kn! Jeftinije nego naša obična...
Nego, imam pitanje. Koju vi verziju FW-a koristite? Čuo sam nešto da 10 kvari neke stvari. Jačinu zvuka ako se ne varam. Istina?
ja imam v12, a istina je da se sa v10 smanjuje jacina zvuka. strasno me to iritira. jedva da cujem alarm ujutro...
Najveci problem je ja mislim smrzavanje.. prilikom pisanja poruke pogotovo. Prije na 7 se to nije dogadjalo tak cesto, sad je to postalo divlje. Koliko vidim nisam jedini :D
ma baš neznam kak to još nisu uspjeli ukloniti......
Taj sam. :-/= Citat =:
Poslao: CeLL
Najveci problem je ja mislim smrzavanje.. prilikom pisanja poruke pogotovo. Prije na 7 se to nije dogadjalo tak cesto, sad je to postalo divlje. Koliko vidim nisam jedini :D
Ali da se pohvalim, jučer ništa. Aha! :lol:
Ajde kad izađe v14 da se odmah ovdje ostavi obavijest. Službena verzija, naravno.
Svaka cast :)
Zanimljivo je otkad sam ga formatirao ne smrzava se uopce, barem za sad nije, da nije onda zbog neceg drugog da se smrzava.. neke aplikacije? :confused: ili neceg desetog... no naravno jos treba proci par dana :)
Pa da, CeLL, reko bi da si ga natrpo svačim. Koliko čujem, mob radi ko munja bez mmc-a pa valjda bi i sms radio bolje. Netko probao?
A što se tiče v14, popravlja problem sa zvukom. Dao sam link za forum na kojem je tip poslao poruku Siemensu sa tim problemom o pazi čuda- odgovorili mu :) I obećali da će popraviti problem. Siemens :thumbup:
Hehe, pa kad moram, recimo primjera radi tko je jos vidio da po defaultnim postavkama nema opcije za melodiju alarma, nego se mora prek 3rd party programcica kao sto je smart profiles. I sad ti ostavi mob prazan. Lekcija je naucena, neko vrijeme i hocu ;) pa da vidimo ;)
meni se na v12 mob jednom smrznuo... uglavnom sa v12 mi do sada najbolje radi.
Šta da ja prvo napravim kad ga sutra kupim? Savjeti oko FW-a?
pa prvo stavi bateriju i stavi je na punjenje :)
a onda, se baci na posao, vidi koja ti je v fw.a, pa odluci hoces li stavljati vecu.
ako ti je v5, onda definitivno stavi bar 9-ku...
A to se podrazumjeva, ne? :)
FW provjerim sa *#06# jel?
Yep. I odabereš opciju INFO, dolje desno.
Mada mislim da možeš bez beda upgradeat na v12 bez obzira koju verziju već na njemu imaš. Nek me isprave ako sam u krivu.
E da, to me isto zanima. Trebam li postupno radit upgrade ili su u zadnjem upgrade-u sadržani prethodni?
BTW sad idem po njega. Jupiiiiii :)
Ja sam direce sa v07 drmnuo na v12 tak da nije bitno i believe :) / sadrzi prijasnje verzije
Inace gratz! :D
mozes bez problema staviti na zadnju verziju. nego nekima jako smeta (i meni) sto na verzijama iza v9 je zvuk smanjen na najmanje moguc pa ga jedva cujes. ali dobro, sad ce brzo v14 vani pa ce i to biti rijeseno
Mislim da imam 12- icu.
SVN:12
Appl SW: 12.2_12
Mob je zakon, bolji nego što sam se nadao. Ali imam par pitanja. Gdje vi stavljate aplikacije koje se moraju instalirat a u SIS formatu su? Jeste li napravili neke foldere da bude lakše sve to organizirat?
U File menageru imam folder Nokia. Zašto? U njemu se nalaze: images, installs, others, sounds, videos i startermonlog. Mogu pobrisat taj folder jer mi se zbilja ne gleda ime nokia? :)
Ja sam isto pokusao uklonit. Bezuspjesno jer on opet stvori nokia folder :)
tako je. on ce ga uvijek napraviti iznova. kao kad recimo preusmjeris da se slike spremaju na mmc, on automatski napravi sam folder Images...
12 je trenutno zadnja sluzbena verzija...
Ja sve .sis datoteke prebacujem preko ir porta, tako da mi ona stigne kao poruka koju nakon što otvorim, počne se sama instaliravat.= Citat =:
Poslao: Hrc
Mislim da imam 12- icu.
SVN:12
Appl SW: 12.2_12
Mob je zakon, bolji nego što sam se nadao. Ali imam par pitanja. Gdje vi stavljate aplikacije koje se moraju instalirat a u SIS formatu su? Jeste li napravili neke foldere da bude lakše sve to organizirat?
U File menageru imam folder Nokia. Zašto? U njemu se nalaze: images, installs, others, sounds, videos i startermonlog. Mogu pobrisat taj folder jer mi se zbilja ne gleda ime nokia? :)
Mene je Ir zezo! Nisam mogao instalirat SDS kad je mob bio priključen na irdu, a bez problema kad je bio priključen na kabel.
Frish .sis datoteke možeš još jednostavnije instalirat preko SDS-a, što sam ja nedugo skužio uz 3aTmrovu pomoć :)
evo, ako je nekome bas zurno da stavi v14, moze staviti ovu: http://www.rmc-clan.net/files/sx1v.1...9_firmware.exe
ili jos jedan link: http://www.sx1.org/dl/firmware/fw14/...9_firmware.exe
ali moja je preporuka da sacekate sluzbenu objavu... bar ste sigurno sto se garancije tice ;)
Potpuno se slažem. A s obzirom da je neslužbena tu, ni službena nije daleko. Zar ne? :)
ma svaka je ona originalna siemens-ova, samo nije sluzbeno stavljena za download. ovo su one koje koriste oni u servisu i nekako procure van, a kad ce sluzbena, pa to je tesko reci, mozda vec danas, a mozda nikad...
preostaje samo da pricekamo
Nisam upućen kako je bilo prije ovog. Nakon neslužbene, koliko je otprilike trebalo da službena dođe?
bolje se ne zamarat kad ce doc..iscekivanje ti zapravo samo uspori vrijeme ;)
Inace, zanimljivo je da mi se nije freezao od kad sam ga formatirao, a proslo je par dana, niti jednom. Zakljucio bi da nije fw kriv nego nesto sto se, mislim, instalira. Nije mi jasno. Uh, steta, bas sam mislio da je fw, sad se bojim aplikacije bilo koje stavljat gore... fris-KI? ;)
Cuj, ja sam u početku znao sve i svašta stavljat na njega, a to nije prošlo bez kazne. Meni jedan od najzanimljivijih programa je FSCaller i jednostavno sam ga morao imati. Stavio sam si verziju za N6600 i šljakala je par tjedana. And then the hell broke lose. Svakakva sranja. Kad me netko zove, samo vibrira, neće zvonit, ne mogu se javit, ne prikazuje nikakvu sliku, smrzava se... jednom rječju - pakao. Onda mi je kolega 3aTmr (kojem se opet zahvaljujem) posalo verziju baš za SX1 i sad je sve okej. Maknuo sam sve programe koji mi ne trebaju i ostavio si nekoliko onih koji mi služe nečemu. Znam kak je to kad ga tek kupiš/dobiješ. Sve bi natrpao na njega da vidiš kak radi. Bolje ne... :D
tako je. i ja sam u pocetku svasta stavljao ne njega, pa on jedno vrijeme radi i onda se pocnu javljati problemi. moja je preporkua da si stavite samo ono sto mislite da vam bas treba, i ne eksperimentirati previse, jer ocigledno te aplikacije nisu bas prilagođene za sx1; na žalost :(
@hrc
lijepo ti je rekao cell, sto vise ocekujes, duze ti cekanje traje... kad stigne, stigne. vjeruj mi nece u v14 biti nista toliko revolucionarno da ne mozemo to docekati...
Ma znam, ali ja sam inače nestrpljiv pa mi nije lako :) Sad čekam sutra dok kupim MMC-icu i da prebacim onaj film i još neke stvari. Nije lako čekati :D
Znaci sad samo provjerene proggye bas za sx, hvala na heads up. Sad mali radi ko zmaj :) A i tocno, sta novoga mozemo ocekivat od v14 osim podebljanja zvuka do cijeg smanjenja nije ni trebalo doc, zato uzivat u ovom sta se ima ;)
Hrc, bez mmca se jednostavno... hehe nemoze :)
Znam :) Sad imam još neka pitanja o tome u "SX1 memorijske kartice"