kako čistite masnocu i prasinu koja se nakuplja na zaštitnom staklu kamere mobitela. ja cistim alkoholom i to tako da uzmem vatneni štapić i natopim ga alikoholom pa onda time očistim staklo i s suhom stranom obrišem. postoji li kakva zaštita?
Printable View
kako čistite masnocu i prasinu koja se nakuplja na zaštitnom staklu kamere mobitela. ja cistim alkoholom i to tako da uzmem vatneni štapić i natopim ga alikoholom pa onda time očistim staklo i s suhom stranom obrišem. postoji li kakva zaštita?
Ja uzmem komad tkanine. Uostalom, kamera mi je malo uvučena pa je malo teže doći do nje. Ali sumnjam da postoji neki poseban tretman. A i nisu to kamere s nekom ludom kvalitetom slike i rezolucijom, tako da malo prašine na leći neće zamjetno naškoditi fotografiji.
ma ja bi mogao prodavat prašinu s mog moba :mega: :D
Ja još nisam čistio svoju kameru, ali bi uskoro morao, samo još neznam kako...
Kao što Hrco kaže,to je po meni najbolji način,tako ju i ja čistim samo sto nisam koristio alkohol
Alkohol nije dobar za čišćenje leća jer ostavlja tragove i onda je teže brisati ostatke alkohola nego samu prašinu. Za čišćenje najbolje koristiti vlažnu, ne mokru, krpicu ili sl. i mekanu suhu krpicu.
ma meni se to neda radit, danas ga zglacam pa ga moram za dva dana opet štancat
bolje će ti očistiti alkoholom nego vlažnom krpicom. što se tiće tragova poslje brisanja tu nema brige on će u poćetku ostati ali dok se ne osuše. što se tiće čiščenja vodom baš se neće dobro očistiti (voda puna klora) i nije baš pametno mobitel čistiti vodom. Čuo sam da je dobro u krpicu ili na štapić naštrcati aax za čiščenje prozora, ako nemate alkohola= Citat =:
Poslao: Sljaka
Alkohol nije dobar za čišćenje leća jer ostavlja tragove i onda je teže brisati ostatke alkohola nego samu prašinu. Za čišćenje najbolje koristiti vlažnu, ne mokru, krpicu ili sl. i mekanu suhu krpicu.
@HRCO Obrati pažnju: vlažno, ne mokro. To je velika razlika. Čak je bolji Aax za čiščenje prozora nego alkohol. Kako rezolucija kamere na mobitelu nije velika mrlje od alkohola teško su vidljive.
pa alkohol ishlapi, ostane onih par % destilirane vode koja ishlapi, zasto pi ona bila losa?
Vjeruj iskustvu ili se sam uvjeri. Treba učiti na greškama, po mogućnosti tuđim. :)
Alkohol naglo isusi i na prozirnoj plastici ostaju bijeli flekovi!
"Najbolje" sredstvo za odklanjanje prasine je sredstvo za ciscenje plasticnih povrsina, ja koristim Cristal Vetro (MA*FRA). Prije sam svako malo morao (s alkoholom cistiti) lecu od CD-a n liniji, prije godinu dana sam ju ocistio s "Cristal Vetro" i jos mi sad cita CD-e!!
...ja kameru nemam potrebe čistit jer je većinom u zaštitnoj futroli...
gdje? koliko?= Citat =:
Poslao: V.S.
Alkohol naglo isusi i na prozirnoj plastici ostaju bijeli flekovi!
"Najbolje" sredstvo za odklanjanje prasine je sredstvo za ciscenje plasticnih povrsina, ja koristim Cristal Vetro (MA*FRA). Prije sam svako malo morao (s alkoholom cistiti) lecu od CD-a n liniji, prije godinu dana sam ju ocistio s "Cristal Vetro" i jos mi sad cita CD-e!!
ma leća od kamere se nikad nebu toliko zmazala da je treba
čistit sa nekim vlažnim sredstvom,dovoljna je suha krpica i to je to
barem ja tako čistim na svom mobu(redovito naravno)
To ti je sprej.... od firme MAFRA....probaj pogledati u dučanima s informatičkom opremom.....oni to imaju za čišćenje monitora....ne sječam se točno koliko sam platio al mislim da negdje oko 100kn (ja sam ga kupio u vž-u u MELCOMP-u)
thnx:thumbup:= Citat =:
Poslao: V.S.
To ti je sprej.... od firme MAFRA....probaj pogledati u dučanima s informatičkom opremom.....oni to imaju za čišćenje monitora....ne sječam se točno koliko sam platio al mislim da negdje oko 100kn (ja sam ga kupio u vž-u u MELCOMP-u)
ajd kad smo već kod održavanja mobitela jel neko zna dobar način da se uklone ogrebotine sa ekrana,izluđuju me
ako su jako duboke, onda ih ne mozes bas uspjesno prikriti. trebao bi promijeniti ekran, ako ti toliko smetaju, a za manja ostecenja, postoji nekakvo sredstvo za poliranje ekrana.
probaj malo pogledati po ovim dućanima sa takvom opremom...
ma uglavnom su male i "plitke",jel neko probao sa pastom za zube(znam da zvuči smijesno)?
ja sam probao, imao sam veliku ogrebotinu i kad sam premazao pastom jedva da se primjetila ogrebotina ;) probaj pa javi :mega:= Citat =:
Poslao: alcatraz
ma uglavnom su male i "plitke",jel neko probao sa pastom za zube(znam da zvuči smijesno)?
pasta isprobana i ok. je. jedino pazi da ne stavis puno jer ces ju tesko razmazati. stavi malu mrvicu ko nokat i trljaj oko 2 minute. a sto se tice prljavih i masnih ekrana, ja ih cistim alkoholom takoder.= Citat =:
Poslao: alcatraz
Za plitke ogrebotine na plastici pomaže i mala kapljica ulja za podmazivanje. Treba ju samo dobro razmazati.
probaj s domestosom:lol: ovo ti nisam ja reko:o= Citat =:
Poslao: Sljaka
Za plitke ogrebotine na plastici pomaže i mala kapljica ulja za podmazivanje. Treba ju samo dobro razmazati.
probao sam pa bas i nije upalilo,bice da moja pasta nije dobra:afro:= Citat =:
Poslao: ..::HRCO::..
pasta isprobana i ok. je. jedino pazi da ne stavis puno jer ces ju tesko razmazati. stavi malu mrvicu ko nokat i trljaj oko 2 minute. a sto se tice prljavih i masnih ekrana, ja ih cistim alkoholom takoder.
zakamere na dosadasnjim mobovima sam koristio microfiber krpice i sve je OK..........
Zadnja dva posta su obrisana jer su to vec bile lagane gluposti nevezane uz temu. Dajte decki, molim vas, izbjegavajte takve odgovore...
a zašto? pa ja sam napisao ono što stvarno i radim.....
kao i dosta ljudi,kad vec i dode do toga da treba to ocistiti,uymem stapic i nsta drugo,sve ostalo je pre veliko!