Dear MATURANTI, na koji ćete ić faks i zašto?
Printable View
Dear MATURANTI, na koji ćete ić faks i zašto?
Pravo, to me uvijek zanimalo jer je primjenjivo i prisutno u svakodnevnom životu. Osim toga sestra mi je odvjetnica pa se kod nje možda i zaposlim.
ja neidem niti na jedan, ceka me posao kod staroga :)
ja se nabrijavam na ekonomski.
Imam jedno pitanje- Dal netko tu možda studira izvanredno, tj zanima me koja prava imaš, a koja nemaš u odnosu na redovnog studenta. Kak se riješit vojske, kak s zdravstvenim idr...
pišite i svoja iskustva na faxu.
I da, dobro bi došao neki savjet za prijamni!
za prijemni nauči,i bilo bi zgodno upisat se na pripreme,al da ideš na njih...kad si izvanredni,nemaš xicu,nemoraš dolaziti na sva predavanja,ali možeš raditi uz to..tak da je to korisno..+ak ne upadne na politologiju,upisat ću ekonomski uz plačanje,jel...da...
smogovac, izdo si me, idemo na polit. :)
ja cu na novinarstvo, odnosno probat cu na novinarstvo , kak bi neki rekli.
stio se vandrednog stud. tice ,tak ja mislim , ispiti su laksi , odnose se s tobom bolje nego kao sa obicnm studentom nemas ixicu + moras se prijavit na burzu , tak nesto.
ja se mislim na fer... al mat mi nije jaca strana tak da je to glupa ideja
Ja idem na izvarendni fax - zastita na radu, nemate ixicu, predavanja su vikendom..barem kod mene...predavanja nisu obavezna, a kako ćete ispit riješit to je vaša stvar ako niste bili na predavanjim :D
možete preko tjedna radit, vikendom na fax...sad u zadnje vrijeme ni nemam više nedjeljom predavanja pa onda subota navečer... zna se:)
ej,kak ti je na tom fax-u?to je za onog kao nekog inžinjera,kaj je na prijemnom+dal je teško upasti?
Na faxu je dobro zasad jedino me matematika zaj....ovaj zeza.. morat cu ju u drugu godinu prenijet ili na jesenskom roku sredit nekako.
nema prijemnog, škola se placa... malo manje od 10k kn na god. stvarno je skupo, ali kad zavrsis posao je jako dobar...
koji si fax?
nema prijemnog?stani malo,jer je to ono kad završiš da si inžinjer?ili za org. zaštitarske tvrtke...jesi siguran da od ove godine neće biti prijemnog?+di je to tu u zg?
Kad završiš onda si Inžinjer zaštite na radu (3 god. fax) a ako se odlucis za dipl.ing. zaštite na radu to je 4 god. (znači jedna više)
http://www.fsb.hr/vssr/
evo pa gledajte...
a dal ima prijemnog il nema?dal je težak fax?
Rekoh da nema prijamnog....
svaki je fax težak ako baš ništa ne učiš... :D
na prvoj godini ima 7 predmeta...nije to toliko teško, jedino je dobro dolazit na predavanja jer ako se ne ide malo je teže sve pohvatati... jedino kažem matematika, to je malo zahebano osibito onom kojem baš i ne ide kao meni....al hvala bogu samo je na prvoj godini...
sad sam gledao,to je kao neki natječaj prije...ma meni matiša ne ide najbolje..al znam prepisivati...
ja neznam di cu...
jos nisi odlucio???? pa decko prijemni se blize.... aj bar znas da ti mat nije jaca strana
ma pa blize se pa sta.zapravo ni ja nisam ziher da zelim bas novinarstvo, ko i 80% mojih frendova koji nisu sigurni da je taj fax koji se nabrijavaju za , pravi izbor za njih. zato sam i otiso u opcu, i sad bi opet najrade u neki opce fax :)
ni ja nisam ziher, a vec sam godinu popusio... a stas
bog te onda ja imam isplaniran nzivot, ak ne fer onda pmf-fizika informatika ak ne to onda tehnicko veleuciliste pa valjda na nes upadnem...
hrvoje os se mjenjat... meni triba znanjne opce gimnazije a evo tebi moje iz jezicne...
Ma svi koji su se upisali su upali :)= Citat =:
Poslao: smogovac
sad sam gledao,to je kao neki natječaj prije...ma meni matiša ne ide najbolje..al znam prepisivati...
Samo moraš donijet svjedodzbe itd... i to je to...
matišu je dobro prepisat ako imaš od koga kad si tamo :D
60% njih koji dodu na kolokvij slabo znaju... dobro možda ne baš 60% ali tu negdje...kako kada..
:rolleyes: moze!daj mi jos malo engleskog, 2 i treci razred povjesti , ja tebi dam kaj ti fali= Citat =:
Poslao: panka
bog te onda ja imam isplaniran nzivot, ak ne fer onda pmf-fizika informatika ak ne to onda tehnicko veleuciliste pa valjda na nes upadnem...
hrvoje os se mjenjat... meni triba znanjne opce gimnazije a evo tebi moje iz jezicne...
Jel nudi netko matišu kad se već mjenjamo ? :D
et ti i engleski i talijanski i 4 godine strucnog njemackog s perfektnim izgovorom... a pvijest... hmmmm poklanjam...
za matishu i informatiku i fiziku 2. polugodiste 1. razreda...
btw. koju tehniku ucenja za maturu koristite?
''ljencarenje'' tehnika
zato si i izgubio godinu...
mislim da cu ja pravo...svi mi govore da nisam za to :(
ja sam se isto mislila oko prava al kad sam vidila sta se razi na prijemnom sam odustala... a ak mi sta bude trebalo imam bokun pravnika u obitelji :-)
Ja izvanredno studiram i radim, šta se tiče zdravstvenog nakon završenog redovnog školovanja moraš se odjaviti i prijaviti kao nezaposlena osoba po općini stanovanja (za to imaš vremena 30 dana od mature tj. od 31.8.), na burzu nemoraš ići jedino zbog posla ako hoćeš. Tako da nemoj zaboraviti to napraviti jer u protivnom gubiš prava na zdravstveno osiguranje.= Citat =:
Poslao: dj_velja
ja se nabrijavam na ekonomski.
Imam jedno pitanje- Dal netko tu možda studira izvanredno, tj zanima me koja prava imaš, a koja nemaš u odnosu na redovnog studenta. Kak se riješit vojske, kak s zdravstvenim idr...
Tzv. tehnika 5 do 12 :flame:= Citat =:
Poslao: panka
et ti i engleski i talijanski i 4 godine strucnog njemackog s perfektnim izgovorom... a pvijest... hmmmm poklanjam...
za matishu i informatiku i fiziku 2. polugodiste 1. razreda...
btw. koju tehniku ucenja za maturu koristite?
hvala!
na kojem si ti faksu? kak stigneš radit i studirat?
(mislio sam na post od mobifanyce)
ta mi je najdraza... al sumnjam da cu moc pripremit hrpu salabahtera...
Pa to ej zato sto ej isla u petu gimnaziju, i uvjek se je znala izorganizirat.
hahahahah
dobar dobar
to ti je nešto između bivše više i visoke.
Pravilno se kaže baccalareus, a naš naziv je prvostupnik
npr prvostupnik ekonomije bit će bacc. oec.
svi na dif
ja bih rado upisao medicinu, ali niposto u BIH!!!!!!!!
Da li neko zna kakve su sanse da ja dodjem u Hr studirati, ne znam da li ce nesto pomoci al eto imam Hrvatski pasos....????
Zavrsio sam evo 3. razred gimnazije, od 1. do 4. razreda sam bio u Njemackoj, od kako sam dosao u BiH sve sam razrede zavrsavao odlicnim!!!!
Molim za odgovor
ja pojma nemam niti za sebe...
Ja bi FER,ali FER vjerojatno ne bi mene...
nisam prosle godine isao pa necu ni ove... nedam se ja tako lako :)
ja idem za 2 stupanj smetlarske škole:njanja: :njanja: ;D ;D :lmao: :lmao: :lmao: :lmao:
evo ja: planiram na TVZ- racunarstvo...
pa cu vidjet sta ce bit...
sretno svima na prijemnima
www.sfsb.hr eto vam jedan zanimljiv faks. 3 puta je lakše nego na FSB-u, isto zvanje postigneš, profesori su strava (jako su dobri) i ekipa je ok. Samo 1 sat učenja dnevno i sve možete kolokvirat. Ma laganica!