Jel mozete preporucit neke mmc kartice koje sigurno dobro rade(na sx1 naravno!) i koja velicina je optimalna? Mislim jel hoce dobro radit kartica od 512MB kao ona od 128MB? Gdje ih je najpovoljnije za kupit?
Printable View
Jel mozete preporucit neke mmc kartice koje sigurno dobro rade(na sx1 naravno!) i koja velicina je optimalna? Mislim jel hoce dobro radit kartica od 512MB kao ona od 128MB? Gdje ih je najpovoljnije za kupit?
Provjereno rade 256 MB noname MMC kartice iz HG Spot-a. Ali što je veći kapacitet to se mobitel više uspori. Mislim da je optimalno oko 128 MB. 512 je već preseravanje a ako ti treba za mp3 onda za te novce koliko košta 512 MB MMC kupiš pošteni mp3 player
najisplativije ti je po meni 256mb, najmanja cijena po mb, to ti je za puno aplikacija, dosta mp3ca i da ti jos ostane za video
kuzim. zanima me jel imo ko iskustva sa 512 mb(htio bi da mi bude mob kad ga kupim i mp3player jer mi se neda nosit sa sobom jos jedan uredaj kad sve moze bit u jednom) I jos nesto: puno ljudi pise kako im rade i SD kartice, mala je razlika u velicini, al mi je čudno kako software to omogućava, pa ak netko točno zna jel mi to može potvrdit!? HVALA
MMC no name 512 MB rade bez problema. Bar je meni radila, ali to je stvarno puno memorije. 128 je dosta, a 256 je fakat dosta...
To nije točno. SD kartice nikako ne rade jel imaju drugi princip rada. I ako ih uspiješ nagurati neće raditi. Tek će Symbian 8 podržavati SD memorijske kartice= Citat =:
Poslao: FakEmaN
kuzim. zanima me jel imo ko iskustva sa 512 mb(htio bi da mi bude mob kad ga kupim i mp3player jer mi se neda nosit sa sobom jos jedan uredaj kad sve moze bit u jednom) I jos nesto: puno ljudi pise kako im rade i SD kartice, mala je razlika u velicini, al mi je čudno kako software to omogućava, pa ak netko točno zna jel mi to može potvrdit!? HVALA
dobro moze se i 6.1 prilagoditi da rade SD na njemu (sendo x) . 512mb ti je preskupo 1250kn (256 je 440) tako da malo racunaj, a stvarno je dovoljno i 256. navodno su radile neke SD na sx-u, sada dali je to istina pitanje je. jedino sto bi htio probati da se na SD kartici pokriju sa necim (ljepljiva traka?!) 10. i 11. pin, pa da bi se mozda mogao uredjaj prevariti. (jer sx1 ima svih 11 pinova potrebno za sd)
Pa vidiš da im nije uspjelo. Sendo je trebao izaći u 11. mjesecu a sad je već 5 mjesec i još ništa od njega
= Citat =:
gle ja sam svoju punio sa svim i svačim pa sad više nije u mobu nego je vani,i mob mi puno bolje radi a imao sam karticu od 64MB.
sada više neznam dali su mi aplikacije(neprovjerene s interneta)ili je mmc bio u kurcu i blesirao mi mob cijelo vrijeme!
Pa formatiraj je,jebaga ćuk.= Citat =:
Poslao: damgol
gle ja sam svoju punio sa svim i svačim pa sad više nije u mobu nego je vani,i mob mi puno bolje radi a imao sam karticu od 64MB.
sada više neznam dali su mi aplikacije(neprovjerene s interneta)ili je mmc bio u kurcu i blesirao mi mob cijelo vrijeme!
Ja jadan imam samo 32 MB. Buhuhuuu... :cry:
Mogu li i kako podatke koje su mi na toj MMC kartici prebaciti na drugu? Planiram si kupit većeg kapaciteta, pa ono...
Fala!
pa naravno da mozes podatke s jedne prebaciti na drugu. Samo kopiras cijeli sadrzaj na drugu. Po mogucnosti koristeci mmc reader jer ako imas cijelih 32 mb popunjenih, ovako ce ici puno brze...
ma ipak brijem da je bila u kurcu radi svakakvih programa koje sam stavljao na nju a ne ona sama da je koma......= Citat =:
Poslao: davor
Pa formatiraj je,jebaga ćuk.
neću s tim nikaj dobit a kad je mob bez nje baterija mi traje skoro dan duže!:)
Ako nemam mmc reader, ima li kakva druga opcija? Vidio sam da nisu skupi ti čitači, ali sumnjam da bih ga više od par puta uopće koristio.= Citat =:
Poslao: 3aTmr
pa naravno da mozes podatke s jedne prebaciti na drugu. Samo kopiras cijeli sadrzaj na drugu. Po mogucnosti koristeci mmc reader jer ako imas cijelih 32 mb popunjenih, ovako ce ici puno brze...
Da stvarno jel se isplati kupovat taj mmc reader? Kolko on ubrzava ucitavanaje na karticu?
...ak nemaš reader,onda mob moraš spojit sa kompom te sve snimit sa stare mmc u njega pa onda stavit novu i ponovno sve vratit u mob,što je puno,puno sporije
Pa ako imaš SX1 onda se definitivno isplati uzeti taj reader. Ja ga imam ali mi se ne da svako malo gasit mob, maknut bateriju i izvatit MMC karticu. To je zajebancija svako malo raditi= Citat =:
Da stvarno jel se isplati kupovat taj mmc reader? Kolko on ubrzava ucitavanaje na karticu?
ispalti se isplati. kad recimo imas nekoliko desetaka mp3 ili neceg drugog, onda je to neusporedivo brzo...
A ako nemas reader, jednostavno spojis mob sa racunalom, otvoris sde i kopiras cijeli sadrzaj sa kartice na komp i kasnije taj isti sadrzaj na drugu mmc kad je stavis u sx1...
Jesu svi čitači kompatibilni sa svim karticama?
a koja je brzina kada prebacujes preko BT-a?
nisam siguran, trebao bi provjeriti, ali mislim da je trenutno brzina prijenosa preko bt sporija nego preko irda.
Kupis si multi card reader, kao ja, pa cita trenutno sve dostupne memorijske kartice (memory stick, xd, mmc, sd, compact flash...). I sve to za nekih 150kn.
Ma taj reader se definitivno isplati uzmati, jer je prebacivanje glazbog preko kabla stvarno sporo.
je stvarno svaki put kad ubacujem neki mp3 odem popit kavu
dok se on prebacuje u mob. užaš koda pjesma ima 50MB a ne 3-4
jel neko probo?= Citat =:
Poslao: coma_zgb
.... jedino sto bi htio probati da se na SD kartici pokriju sa necim (ljepljiva traka?!) 10. i 11. pin, pa da bi se mozda mogao uredjaj prevariti. (jer sx1 ima svih 11 pinova potrebno za sd)
a za šta će ti to?
kaj nebi htio da se mogu sd kartice koristiti na sx-u??'
ma to je već kemijanje,pa dovoljno je i to da imaš ono što
imaš mi kemičari uvijek moramo tražit nekaj više a zašto?
kad imaš mob s mmc vidiš da ti je i to dovoljno!
zato jer je SD puno brza, a ako imas fotic koji koristi SD onda ti to jako koristi
ma sve je to što kažeš ok
ali ne vjerujem da ću se dovest u situaciju da slike sa digitalca
stavljam u mob i onak ne stanu preko cijelog ekrana nego ih trebaš
zumirat,a kad imaš bt slike koje želiš si vrlo lako prebaciš u mob.
ma ne mislim na to, nego da mozes bez frke prebacivati karticu iz moba u fotic, zavisi gdje ti treba memorije
Mislim da nije moguče. Jel je SD kartica deblja nego MMC. U Nokiju 6600 je ide. Sad ne znam za SX
ide, sx u potpunosti podrzava SD i po velicini i po broju dodatnih pinova u odnosu na mmc
Da ali ga ne podržava software-ski. A to je najbitnije. Mislim da je to Siemens pokušao napraviti podršku za SD ali mu nije uspjelo software-ski= Citat =:
Poslao: coma_zgb
ide, sx u potpunosti podrzava SD i po velicini i po broju dodatnih pinova u odnosu na mmc
mislim da prije nije htio to napraviti zbog nekih razloga, da je pokuso u prvim spec bi to bilo najavljeno
E znate mozda jos neko mjesto gdje se moze kupit mmc osim u HGspot-u?
btw koja je velicina wallpapera na sx1 u pixelima naravno?
probaj potraziti u ve-mil-u al cijene su ti otprilike iste.
Ja imam drugi problem,nemogu koristiti mmc iz sl45 na sx-u,neda se ni formatirati.
Izgleda da cu morati kupiti drugu...
zasto?
to je onda neka greska na kartici ili na sx1.
ja normalno koristim moju 32MB katicu iz sl45
sve je u redu dok ne pokusam nesto zapisati na karticu,onda mi kaze "retry or data will be lost".Sve mogu citati sa nje ali nista nemogu dodati ili izbrisati....Probao sam formatirati i preko kompa i sx-a ali bez uspjeha.izgleda je mrtva...
da... onda je vjerojatno kartica riknula... steta :(
konacno mogu iskoristiti sx do *aja,danas sam kupio novu mmc,199kn 64mb nije bas jeftino al staces....
pa mogu ti reci da si je dosta platio. ja sam svoju od 128MB (smart vision) platio 205 kn u zadru...
gledao am na netu u hg-spotu i ve-milu,kod njih je 64 mb 188kn + postarina sto me izadje skoro isto.....
3aTmr kak se zova taj dućan u Zadru? Jel ga ima možda ovdje? Jer cijena je zbilja odlična... Radi bez frke?
Jel mi može netko reći dal se sa SX1 dobiva neka MMC kartica il ju je potrebno posebno kupit?
Hvala
ne dobijes mmc sa sx1. trebas ju kupit posebno najbolja ti je noname(ne kingmax nego one jeftinije, te rade 100%) iz hgspota pogledaj na njihovoj stranici: http://www.hgspot.hr/komponente.asp?grupa=51
Ma ne, rađe ću uzeti od SL45 kojeg ima moj stari MMC od 32mb... Bar zasad a poslije ću vidjeti. Ova bi trebala raditi, ne?
FakEmaN Kingmax-ova 128 mb je skuplja samo 20kn od ove no-name. Kaj nebi bilo bolje dati još tih 20 i imati brand name karticu?
tako je. 20 kn nije neka lova a fakat je da su kingmax odlicne.
a i ova ce ti raditi bez problema sa sl45i.
ja imam kingmax-ovu od 64 MB i radi bez problema...
nebi jer mom frendu ne radi na sx1 ta kartica, neda se ni foramatirat ni nista, to ti je sreca, nisu sve kompatibilne. ti daj al ja nebi na tvom mjestu
a i na ovom forumu su uvrstene na listu nekompatibilnih kartica,tak da ja nebi riskiro:
http://www.allaboutsymbian.com/forum...ad.php?t=20348
-----------------------------------------------------------------------------
SX1 Compatibility List
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------Compatible Hardware--------------------
| *Bluetooth Dongles*
| -Gigabyte GN-BTD01
|
| *Combatible Multimedia Memory Cards*
| -TwinMOS 512MB & 256MB
| -Apacer 256MB
| -I-Pro 256MB
| -NCP 256MB
| -Extrememory 256 MB
| -Sandisk 128MB
| -LexarMedia 128MB
| -Kingston 128MB
| -Transcend 128MB
| -PNY 128MB
| -ByteStor 128MB
|
|
| *Non-Combatible Multimedia Memory Cards*
| -KingMax 256MB
FakEmaN prestigo si me :) Koliko ja znam, na istom forumu ima i popis aplikacija . Dobra stvar
mislim da je taj tvoj frend se javio na forumu sa tim problemom i tu je problem neispravna kartica a ne nekompatibilnost.
na sx1 ce raditi svaka ispravna kartica sa sl45i bez problema.
ja sam isprobao vise kartica na mom sx1. od no-name do kingmax-ovih i moram reci kako su sve radile bez problema. cak i jedan no-name od 512MB...
vjerovatno imas pravo, al ja je svejedno nikad necu kupit. nego di si nabavio tu od 512MB nisam vidio da ju imaju u hgspotu, kolko znam 256 je najvece sta imaju.
nije da imam nes osobno protiv kingmaxa al pogledajte ovo:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?s=&threadid=5294
Ovo moje se nastavlja ovdje da ne odemo previše offtopic :)
@fakeman
a cuj, sve se moze pokvariti. ne zanci da je svaka losa.
ja cesto izbacim (citaj uvijek) karticu dok je ukljucen power lock i nikad nisam imao problema. ALI Siemens ipak upozorava da se kartica ne vadi tako nego da se prije klikne na swap memory card da se nebi izgubili podaci...
sto se tice ove od 512, nju sam samo probao na svom mobu. frend ju je imao u 6600. mislim da ju je on narucia preko interneta..
Svakako, problem zapravo možda nije bio u kartici. Ja sam se odlučio za kupnju 128mb kartice u hg-spotu. Mislim da se najviše isplati. Ima li tko kakvo iskustvo (osima Samovog lošeg iskustva ) za Kingmax-om? Točnije, 128mb by Kingmax?
jel se može mp3 file sa kartice na sx-u podesiti da svira kao zvonjava ?
nemoze, trebas ga pretvorit u midi ili wav,
Podivljat ću, sad sam vidio MMC od 256mb za 348kn. Neznam kaj da radim... Kakav je to proizvođač PQI? Jel valja to išta?
= Citat =:
Poslao: Hrc
Podivljat ću, sad sam vidio MMC od 256mb za 348kn. Neznam kaj da radim... Kakav je to proizvođač PQI? Jel valja to išta?
A nego! Ne znam da li ta "marka" valja i da li je kompatibilna sa SX1, ali ne kužim kupovanje kartice od 512 ili 256 MB za mob. Ja imam skromnih 32 i još mi je pola kartice fraj, a natrapana mi je clipovima i slikama. Sigurno neću kupiti 512 MB za nekih soma kuna da bih je nafilao mp3-jevima, a za što treba čitava vječnost. Za to imam mp3 discman. Ili gledanje filmova na mobu. Come on... Iščašiš si oči gledajući duže od 10 minuta tako malen display. Koliko god je velik za mob, još uvijek je premalen za gledanje filmova na njemu. Just my opinion.
Istina sve što kažeš ali od viška glava ne boli, zar ne? Ja imam namjeru stavit jedan puni film, puno kraćih ( onih smješnih) puno mp3-ca i još da mi ostane za video i fotke. Ali ipak sam se odlučio za 128. Mislim da će mi biti dosta bar za dio mojih gore opisanih želja :)
ma na mmc od 128mb mozes staviti brdo stvari...
Imam 64Mb i sasvim solidno mi stane sve kaj trebam, jedina stvar koja me smeta sto melodije moraju biti na sistemskom disku ;) Jel ima neka finta kako da preusmjerim da cita melodije sa MMCa?
pa meni su sve melodije na mmc i sve radi bez problema.
http://www.pixfiles.net/pix/856157833731789445.jpg
melodije su mi na E:\Sounds\Digital
OMG! Pa to radi, thnx alcatraz za prosvjetljenje :angel: Vrijeme je da ga napunim svjezim melodijama wooo :)
= Citat =:
Poslao: alcatraz
pa meni su sve melodije na mmc i sve radi bez problema.
http://www.pixfiles.net/pix/856157833731789445.jpg
melodije su mi na E:\Sounds\Digital
Oke. A sad, kako da provjerim gdje mi se nalazi određena melodija i ako je na phoneu, kako da je premjestim na karticu?
THNX!
samo copy paste tehnika. a sve originalne melodije su ti na a:/nokia/sound/digital...
samo to ti nema koristi jer onda imas iste melodije i na kartici i na a disku, a sa a ne mozes nista brisati...
O-oooo Čika 3aTmr is not gonna like this :D
Usput, nabavih karticu, no imam pitanje. Sad mi u "Images" stoji i mp3 i nokia. Jel ima neki način kako da to maknem a da ne izgubim podatke sa dotičnih?
u images na mmc? ili? inace samo ti treba biti images folder i u njemu neki podfolderi ako ih ti hoces. npr ljeto 2004, moj rođendan i sl.
a mp3 je folder sam za sebe na mmc, i nokia isto tako....
samo ih kopiraj. nebi smio izgubiti nista od podataka...
{brz si :D }
Ma ne, stvar je u tome što dok uđem u Images, pomaknem joystickom u desno (za slike na MMC-u) tamo nađem (osim mojih foldera) i folder Mp3 i Nokia. Zakaj?
a jebate pa stvarno ti smetaju sitnice......
pa zar te taj mali folder toliko smeta?
Da. 2 mala foldera preciznije :) ma nije da mi smeta ali ružno izgleda
a šta ćeš moramo se pomirit s tim...
valjda je nokija htjela pokazat da je ona imala
prste u stvaranju softvera pa je zato to tak...
Mislim da ce ti i na mmcu on pocet kreirat takve foldere, vidio sam isto hrpu foldera koje se stvore sam tak bez tvog znanja :) Mozda ih neka aplikacija stvori isto. Ali ak je mmcu mislim da brisanje nece stetit ako nemas nista unutra, hehe :) :) E da i ako te smeta tako nesto biti ce puno cupanja kose :)
ma neće još uvijek je bitno meni da na mobu stoji natpis
SIEMENS a ovi folderi me toliko ne zanimaju,jer ih uopće i
ne koristim previše....
Mozda nekom pomogne, a moze i ne:
http://www.siemens-java.com/review/MMC256MB