Ljudi koji imate sx1 pomozite kako promijeniti da defaultna memorija bude memory kartica na sx 1.
Npr. kada želim poslati sliku preko infre on počne slati i javi da nema memorije dosta iako na kartici ima još 15 mb slobodno.:) :) :)
Printable View
Ljudi koji imate sx1 pomozite kako promijeniti da defaultna memorija bude memory kartica na sx 1.
Npr. kada želim poslati sliku preko infre on počne slati i javi da nema memorije dosta iako na kartici ima još 15 mb slobodno.:) :) :)
za slike si konkretno probaj podesiti tako da odes u menu/camera/snapshot pa options/settings i tu podesi memory in use na mmc. Ali neznam hoce li ti to postaviti i default da kad primas, da se automatski sprema na MMC.
a jel se tebi sprema na karticu ili mem telefona?
Ne znam kako je na SX-u ali na nokiji 6600 se to ovako podešava. Odeš u poruke zatim pritisneš odaberi (ili kako već piše, uglavnom lijevi gumb ispod ekrana) zatim Postavke>Ostalo>Korištena memorija i tamo odabereš MMC
nisam nista prebacivao preko irda, samo preko bt i to mi sprema na mmc. Ali ja nisam nista podesavao. mozda mi je tvornicki tako bilo podeseno...
@cyber
nije tako na sx1. U sx1 tamo samo mozes podesiti hoce li ti spremati poslane poruke ili ne i koliko da ih sprema, ako ih sprema...
Nije. Stane ti na memoriju telefona oko 5 MB. A kad se to popuni treba obrisati ulazni spremnik= Citat =:
Poslao: 3aTmr
nisam nista prebacivao preko irda, samo preko bt i to mi sprema na mmc. Ali ja nisam nista podesavao. mozda mi je tvornicki tako bilo podeseno...
To imam i ja i onda mi ispod piše Korištena memorija i može se odabrati Memorija telefona ili MMC= Citat =:
@cyber
nije tako na sx1. U sx1 tamo samo mozes podesiti hoce li ti spremati poslane poruke ili ne i koliko da ih sprema, ako ih sprema...
da i ja isto ko i 3aTmr primam slike preko bluetooth-a u mob tako da fakat ne znam kako ih staviti za default preko irde,probaj onako kak je 3aTmr objasnio ali možda to samo služi za cameru!
@cyber
na zalost nije tako na sx1 :(
do sada mi to nije trebalo, pa nisam ni trazio, ali sada cu sigurno pogledati...
kako obrisati iz moba izvjestaje o primljenim porukama, u opcijama imam samo CALL i Exit......
Da, to sam negdje pročitao da se izvješča o isporuci ne mogu pobrisati...
ne koristim tu opciju. ja kad želim saznati dali je netko primia moju poruku, onda stavim ! kao prvi znak poruke (za VIP) i onda mi dođe povratna poruka, a s njom baratam kao s obicnom porukom...
Je sređeno je sa ovim prima poruke koje se šalju preko bt-a= Citat =:
za slike si konkretno probaj podesiti tako da odes u menu/camera/snapshot pa options/settings i tu podesi memory in use na mmc. Ali neznam hoce li ti to postaviti i default da kad primas, da se automatski sprema na MMC.
Puno hvala svima:) :)
:thumbup: eto vidis da smo rijesili ;)
mislim da ce ti tako spremati i preko irda, jer je definirano da se slike stavljaju na mmc. probaj...
kako promijeniti melodiju za podsjetnik, posto ga koristim za budjenje ali je glazba prekratka, pa se ponekad desi da me neprobudi.............
Pomoću jedne od aplikacija:= Citat =:
Poslao: drazen
kako promijeniti melodiju za podsjetnik, posto ga koristim za budjenje ali je glazba prekratka, pa se ponekad desi da me neprobudi.............
- SmartProfiles (http://www.symbianware.com/product.p...files60&pl=sx1) ili
- Psiloc Extended Profiles (http://www.psiloc.com/?id=prod&nrp=35)
Na SX1 se moze promijeniti da MMC bude opcenito defaultni disk za inbox ali za to je potreban program MsvDriveE (http://users.otenet.gr/~bobotis/s60tools/MsvDriveE.zip). Evo i opisa postupka na engleskom.
Q:Can I save my Messages to MMC?
A:Although this was an option on all the other s60 phones Siemens disabled it to SX1 (at least on firm. prior to 08) mainly for MMC swaping reasons. But there is a way to enable it. First download and install MsvDriveE.sis . After running it once the app will change the drive for saving messages from C to E and copy some files from C:\system\mail to E:\system\mail but not all (you have to copy the rest yourself using a 3rd party File Manager). Any Messages saved to an MMC from another s60 phone will be also readable. Be carefull though not to run the app again because you'll end up with an error message and may the messages stored to MMC be lost. Also do not remove the MMC when the phone is on. To undo the app changes just restart the phone without the MMC. BE WARNED THAT I AM NOT RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGE CAUSED BY THIS APP.
Takozvani hvala na ovom iscrpnom objašnjenju ali je telefon službeni tako da neću ništa unositi od aplikacija u njega.
3aTmr imaš pravo u slanja preko IR sve sada sprema na karticu hvala svima puno
eto svemogući moderatore da i tebi nekako pomognem!= Citat =:
ne koristim tu opciju. ja kad želim saznati dali je netko primia moju poruku, onda stavim ! kao prvi znak poruke (za VIP) i onda mi dođe povratna poruka, a s njom baratam kao s obicnom porukom...
izvješća o poruci se mogu brisati ali samo skupa sa svim ostalim komunikacijskim podacima(odlazni-dolazni-propušteni pozivi i ono što Vas najviše interesira izvješća o isporuci).
znači u glavnom meniju uđite u Records onda desno u communication details(one dvije crte gore dolje) i na options samo izaberite clear records. OPREZ! brišu se kao ranije navedeno svi komunikacijski podaci pa ako imate neki važan broj spremite ga prije!
konačno da i ja tebi nekako pomognem!:lol:
da, ali ja tu opciju ne koristim iz razloga stome ne zanima report za svaku poruku, samo za neke pojedine, pa mi je onda ovako lakse i jednostavnije. stavim ! kako prvi znak nemam frke...
u svakom slucaju, lijepo sto si podijelio znanje s nama ;)
ok meni je osobno ovako lakše!
pa da, sigurno je lakse ako te zanima report za svaku poruku...
kako sam vec rekao, lijepo je sto si podijelio znanje s nama ;)
samo tako nastavi :thumbup:
ma sve za vlasnike sx-a oni su mi kao neka braća. i ako neko ima kakav zgodan trik da je skužio na sx-u neka ga napiše da ga i mi svi ostali znamo! ovo je ionako post za pomoć svim korisnicima sx-a
@takozvani
ima li ikakav free program za ove profile............
imam ti ja krekirani od psiloca i ovaj drugi...
Daj mi reci koja je korist tog Psiloc-ovog. Imam ga na kompu ali ga nikad nisam instalirao= Citat =:
imam ti ja krekirani od psiloca i ovaj drugi...
Može bit prilično koristan, najvažnije je tempiranje profila, ima dosta podešavanja za različite stvari i td.
da istina je cyber i ja sam to negdje pročitao doduše nisam isprobao jel mi nije bilo potrebno!
pa ista stvar kao i ovaj drugi. Ja ga isto nemam na mobu, ali tu mozes podesiti da ti se u određeno vrijeme prebaci na neki drugi profil. Recimo, npr da ti se navecer u 11 prebaci na profil Tiho. A za profil tiho si podesis postavke po zelji. Mozes podesiti da ti pozadina bude drugacija, pa tema, pa da soft keys promijene funkcije. A mozda najbolje od svega je to sto mozes promijeniti melodiju za alarm i kalendar...
da,nemogućnost promjene melodije za alarm i kalendar je jedina stvar koja mi nije bila onako siemens-ova kad sam kupio SX1. barem sam kod siemensa bio oduševljen mogućnošću mjenjanja melodija za sve!
e to mozes tu podesiti...
Na Nokiji 6600 se može podesiti melodija alarma i kalendara po defaultu. Tako da mi ni za to ne treba
e super, ovdje ne mozes. :(
lucky you!
moze se kada pregledavate podatke osobe u imeniku dodati melodija koju zelite za svaki broj. bitno je samo da je ta osoba u nekakvoj grupi a onda mijenjajte melodije po zelji.
izvjestaje o prukama mozete obrisati kada u opciji
records-okrenete drugi pozadinski dio i ukljucite clear records, ali tako cete obrisati isve posljednje birane-dolazne-propustene pozive...........
hajde da i ja nesto najzad napisem o sx1 da nekomu pomognem............
slabo čitaš postove to je već odgovoreno,ali ak nađeš još kaj samo ti javi!
nema veze. nijedna korisna informacija nije viška.
Samo tako nastavi Dražene, i svi ostali ;)
nisam doma on-line tako da u net clubu nemam vremena sve citati, SORRY...............
:thumbup:
promijenio sam win98 u win2000pro i najzad sam instalirao sds, sada opet par problema.
prvo: koji playr na compu mi treba da bi pregledao clipove sa moba.
drugo: kada ubacim melodiju u folder; nokia, sounds kako je mogu prebaciti tamo gdje su i ostale............
bice jos pitanja poslije, unaprijed hvala za ove odgovore..........
znam da Quick time player vrti 3gp fajlove (a vjerojatno i neki drugi)
ne mozes ubaciti melodije u nokia/sounds/digital (ako si mislia na taj folder) jer je to ROM memorija...
ma kupi si samo bt dongle i sve što želiš pošalji si u mob. i poslje prebaci kako i gdje želiš!
a koje to clipove želiš gledat?
clipove koje sam snimio mobom SX1, imam par veoma zanimljivih pa bi ih cak mogao postaviti i na web ako postoji kakav player za to.............
pa rekao sam ti Quick Time player ih vrti...
javlja mi da treba neke upgrade ali ja nisam doma online:confused:
kako sad..............
a neznam, odi na google i utipkaj 3gp player pa ces dobiti popis programa koji to vrrte. pa skini jedan od njih i eto...
to sam pokusavao stotinu puta ali uvijek mi nudi samo instalaciju direktno a meni treba neki zipan ili sl pa da ga doma instaliram.........
ja nemam pojma od kud meni moj na compu ali poslao sam par clipova preko bt na comp i stalno mi javlja da ga ne može otvorit zbog neke greške!
meni normalno vrti 3gp fajlove quick movie player...
a onda meni valjda ne valja QT player
sta god na gogleu nadjem ili je samo za mob ili mi neda zipovan, ovo je stvarno STRANGE.............
kako mogu izvrsiti download zipovanog REALa koji cita 3gp.........
moze li ovaj nokia_mplayer, je li itko probao...........
sinoc sam instalirao ovaj nokia_mplayer i sve radi odlicno, jedino mu ime nevalja...............
da sram te bilo kako možeš se koristiti konkurentskim softverom!:D
Pa kad Siemensov ne valja :D= Citat =:
Poslao: damgol
da sram te bilo kako možeš se koristiti konkurentskim softverom!:D
da ovo sam napisao samo da mi Cyber uzme quote od moje poruke i odgovori,e cybere baš mi je to falilo:p :p :p= Citat =:
Poslao: cyberphere
Pa kad Siemensov ne valja :D
Ma zezam se malo :D
Moram te podsjetiti da sam tu :D
Ajde decki, malo idemo offtopic...
cyber :five:
3aTmr :thumbup:
nego zna li netko gdje ima zanimljivih 3gp filova za skinut a pogotovo screensavera?
ne kuzim sto ce ti 3gp fajlovi? Mislis li kao na neke filmove ili na nesto sto je neko snimao?
Ako hoces film gledati, onda ti je to bolje sa smart movie, pasi konvertiras neki divx u format za mob.
A screensaveri? hmm, jesi vidio ima li sto na www.club-siemens.com
ma eto neki otkačeni fajlovi nisam mislio na neki film,a screensaaveri nešto malo bolje od onih animacija na sajtu,ne kažem da nisu dobre ali one su samo za slanje preko mms-a!
Pogledaj ovdje= Citat =:
Poslao: damgol
ma eto neki otkačeni fajlovi nisam mislio na neki film,a screensaaveri nešto malo bolje od onih animacija na sajtu,ne kažem da nisu dobre ali one su samo za slanje preko mms-a!
http://3650videos.cjb.net/
thanx cyber ima dosta zanimljivih stvari....
Nedavno mi se pojavio problem. baterija mi se skroz ispraznila i kad sam stavila mob na punjenje i upalila ga, pojavio se natpis: "app. closed startup" i nisu radile crvena tipka, tipka za meni i za fotić(ona sa strane), tj. svjetlo bi se upalilo, ali ne i funkcije. Nakon par sati punjenja, sve se vratilo u normalu, ali sinoć je opet sam od sebe zbrejko i sad ne znam šta dalje...
Ima li tko kakvu ideju o čemu se radi? Dražen?
hvala...
:angel:
prvo provjeri koji verziju softvera imaš u telefonu?
drugo gdje si ga kupila?
I meni se tu i tamo zna "zblesirat". Uglavnom se smrzne. Može li mi tko reći koliko je to uobičajno kod SX1? :-/
a desi se koji put,nažalost još nije 100% bug free!
meni se desilo 2 puta od kad sam ga kupio, dakle u ovih nekih 3 mjeseca...
i to mi se oba puta desilo kad sam imao dolazeci poziv i kad bi stisnuo zelenu, mob se jednostavno smrznuo. Morao sam izvaditi bateriju i ponovo je staviti...
imam ovaj zadnji software, bio je na promjeni, a kupljen je u siemens-u u Zagrebu...
ići ću ponovno da vidim šta će mi reći stričeki i tete, barem da znam je li to nešto uobičajeno, ali sam se nadala nekom pametnom odgovoru, pošto oni tamo bi valjda prije umrli nego da ti kažu o čemu se radim, a željela bih znati šta je mojoj bebi...
meni se dosada nisu dogadjali takvi problemi (kuc u drvo)..........