Net Limiter nije rješenje, on će ti pokazati sve programe koji su trenutno pokrenuti + pokazat će ti njihov promet prema internetu (ako programi ne koriste internet, nećeš ih niti vidjeti na listi). Na kraju kad otkriješ koji program ti guta promet, možeš ga blokirati u Net Limiteru.
Vidi
sliku:
1. Označi proces koji je trenutno online (ako označiš ime računala, dakle ovo prvo, onda će ti se pokazivati ukupni promet tog dana). Ako sumnjaš u neki proces, klikni na njega.
2. Kad klikneš na neki proces, pod brojem 2 ćeš vidjeti sve njegove podatke o prometu tog dana. (ako ne vidiš taj dijagram i podatke, onda u donjem desnom kutu prozora Net Limitera klikni na onu malu strelicu)
3. U podacima pod brojem 2 nećeš vidjeti previše, zato kad označiš sumnjiiv proces, klikni na 3. Sad ti se otvara cijela statistika za danas, jučer, tekući mjesec, prošli mjesec.... Ovdje ćeš se valjda snaći jer nema smisla sve objašnjavati. Ovo je recimo moj primjer na slici: danas sam potrošio prometa kolko piše pod 'total'. Od 00h-01h ujutro sam potrošio malo, od 01h-02h nešto više....
Fora je u tome da ovu statistiku možeš dobiti za bilo koji program (proces) koji je prikazan u Net Limiteru. Samo klikni na njega i slijedi istu proceduru.
EDIT:
Sad vidim i sliku koju si stavio, tih 15MB je ono što si
skinuo (received), a kako si označio Operu u listi - ona je napravila taj promet i to ne mora biti ništa čudno ako s njom surfaš. Isto tako i meni Firefox čini barem 80% cijelog prometa dnevno jer uglavnom surfam i skidam preko njega. Prema ovome što imaš na listi, ništa nije sumnjivo, svi procesi su standardni. Možda je kod tebe problem što nesvjesno potrošiš neki promet, ili ne gledaš što skidaš...