Kao što znate imam N73 i sad me zanima što mi je sve potrebno za GPS po hrvatskoj koji program i koji uređaj za plavi zub" po mogućnosti da nije skupo
Printable View
Kao što znate imam N73 i sad me zanima što mi je sve potrebno za GPS po hrvatskoj koji program i koji uređaj za plavi zub" po mogućnosti da nije skupo
www.smart2go.com - karte su besplatne, navigacija jos ne radi za HR, ali kada proradi onda ce se placat
bilo koji gps bt prijemnik bi trebao dobro raditi, samo pazi da ima SirfStarIII prijemnik
a negdje sam procitao da je za glasovnu navigaciju na hrvatskom najbolji tom tom
znaci meni treba nesto sto ima glasovne upute na hrvatskom i po mogucnosti tocniju kartu
p.s.
dali netko ima kartu hr skinutu za smart2go skinuo sam smart2go Maploader pa vidim da je karta 149.7 mb a naprimjer bosne 3.7 mb a to je za modem malo previše
I mene to isto zanima. Totalni sam pocetnik u tome...
karta hrvatske je velika jer su obuhvatili nekoliko susjednih zemalja uskoro će to biti popravljeno!
a download pa da mi to netko poštom pošalje
Gdje ima kupitit u Hrvatskoj, koji shop?
Trazio sam po forumu ali... nista konkretno!
Molio bi Vas da mi preporucite najbolji modul za Nokia N73 i naravno gdje ga kupiti.
Hvala
dal zna netko jel ide viagps na symbian?
malo sam se danas igrao sa smart2go i skinuo sam kartu bosne jer sam htio vidit kako to radi (nemam BT-GPS) i tako sam ja oznacio jednu ulicu i rekao mu da dodje do druge i fino on izracuna rutu i pita me koji jezik da koristi za navigaciju i ja mu kažem engleski (SAD) i pazite sad ovo imao sam na racunu 5 kuna inace radi se o tele2 mrezi i ja mu velim nek skine upute i fino reko sad do toga nece biti nista kad vidim ja skida on nesto i prodje jedno 20 minuta i stvarno skinuo on jezik, a u međuvremenu dok je on skidao ja sam pogledao koliko imam na racunu kad ono pise 1,20 kn a sto je nejveca fora on je to sve skinuo. E sad me nesto zanima dali je on stvarno skinuo cjelu glasovnu navigaciju ili samo dio jer ovo nikako nekužim da je ostao na 1,20 kn i da je sve skinio do kraja. I još nešto zašto mu je potreban net jer primjetio sam da kad mu kažem da ne koristi internet da onda puno brže izracuna rutu
Jel zna netko gdje se skidaju karte u koju mapu
I jel vama hrvatska nepotpuna npr. beograd vidim neke sitne ulice a u zagrebu nema nista
evo našao sam karte koje se mogu skinuti za smart2go bez Maploadera nokiamaps.freehostia.com
Ovako za tvoju nokiu postoji ovaj GARMINOV komplet, ali naravno problem je sto kosta, ali stvarno idealna stvar sto se tice navigacije na mobacu.
http://www.navigo-sistem.hr/index.ph...&cid=57&id=409
na stranici pise da verzija za symbiane v9 jos nije u ponudi
ako mislis na Garmina, jest u ponudi je i verzija 9 i ja sam ju isprobao i super radi, samo sta moras imati originalni Garminov Bluetooth GPS receiver jer ti ove druge nece prepoznati, a uz to dobijes hrpu dodataka u kompletu.
Inace u sloveniji je 199,00 eura isti taj komplet samo s nesto manje dodataka, cini mi se bez onog klipa za pojas.
da, na garmina sam mislio, pise na onom linku da je u pripremi, valjda nisu osvjezili stranicu, to znam da radi samo sa garminovim gps prijemnikom sto je pusiona jer kosta duplo, ako ne i vise od obicnog
u sloveniji je komplet 200€, znaci jos 850 kn adriaroute i eto ti fine cifre :(
dvd komplet sa europom dodje bez Hrvatske i bez adriaroute-a nazalost (kod nas u navigo-sistem)
evo baš sam sada stavio novi smart2go i vidim da su stavili mogučnost glasovnog navođenja na hrvatskom dali netko može skinuti pa zip file koji se nalazi u Private\20001f63\staviti na net
Stavio sam smart2go na N73 i mapu Hrvatske, al mi ne podrzava HR znakove, dakle pise mi Avenija marina DrAiAa
kako to rjesit?
I onda kad skinem mapu, dali postoji jos kakav soft koj trebam instalirat na mob ili samo mapu prebacim na karticu. Pitam i za tomtom i smart2go i ostale. Jos mi to objasnite. Nabavil sam preko ebay-a jeftino gps modul, od 2 dolara nadalje. Prosurfajte malo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
i koliko te bu koštala poštarina?
Vec sam dosta svari kupil preko ebaya i dosta ga koristim, evo vam linkic za jedan recimo kojem je shipping besplatan:
http://cgi.ebay.com/US-42-Channel-Bl...QQcmdZViewItem
ako radi lin ako ne odi na ebay.com i u search upisi bluetooth gps.
Dajte jos malo detalja o gps-u na njokijiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
:D
Pozdrav svima...
Skinul sam jucer kartu Hrvatske za smart2go, ali ne znam kam da ju kopiram na mob. Ima nekoliko tisuca fileova i nemam pojma kam ih trebam stavit na karticu mobitela pa da to sve funkcionira... Ima netko kakvu ideju?
Private\20001f63
Fala Doktor-x!!! Radi ko beba!