:: STO MISLITE O NJEMU
:: DALI JE TO NAJBOLJA VEZA ZA INTERNET
:: KOJE PROGRAME KORISTITI ZA SKIDANJE
:: KOJI FIREWALL KORISTITI
Printable View
:: STO MISLITE O NJEMU
:: DALI JE TO NAJBOLJA VEZA ZA INTERNET
:: KOJE PROGRAME KORISTITI ZA SKIDANJE
:: KOJI FIREWALL KORISTITI
Ja sam svoj vec narucio zbog snizenja cijena koje su nastupile od 01.03.2004. Dolazi mi kroz nekih 10 dana. A uzeo sam za pocetak MISTRAL paket. Jos se nisam odlucio koji program koristiti za download i koji firewall koristiti. Preporuca li tko koji.
ZoneAlarm... kako mislis koji program za download ?
Programi poput WinMX, Kazaa... Koji je najbolji
nemoj koristit kazaau, ona je puna virusa.... eto i ja sam se tesko odviknuo nakon niza godina koristenja...
tu i tamo koristim winmx... ali ako mislis skidat muziku isl bolje ti je sa sajta nekog...
cini mi se da je u MISTRAL ukljuceno 10GB prometa jel? a onda se naplacuje po mb-u... hm.... to se u mjesec dana brzo spuca...
Killa, čekaj malo. Kako misliš 10GB prometa? Kolko ja znam za kabelski internet se naplačuje samo ta mjesečna pretplata i dalje nema troškova...
tako je ... nema ogranicenja mozes surfati i skidati koliko god hoces! za samo 170 kn ako je u pitanju mistral ...meni bi dobro dosla bora, ali u vinkovcima to josh nemozemo napraviti, zamislite kakvo sranje!!!
Nažalost ni u rijeci toga još nema :(. Al ovaj kabelski "operater" kaže da bi trebalo proradit do kraja 2004 g. i da će cijene bit "popularne"... Ja mislim da je kabelski internet super stvar, i da ću čim dođe počet žicat starce da stavimo to, najvjerojatnije 64 kb/s...
to o xnetu pricate?
ja bi si uzeo bilo koji samo da sam stalno online, samo bih napomenuo onima koji misle skidati gigabajte s neta da ci im peer2peer servisi najvjerojatnije raditi brzinom od 0.5 kb/s
kaj misliš zakaj postoj e-mail na kazaa,pošalješ čovjeku mail i on ti shera ono kaj si našo kod njega na hardu....;D
joj, gog... pa sjeti se trika iz NSK, firewallom natjeraš kazaa da smije samo port 80 koristit i onda ti u XNETu ne mogu ograničit brzinu jer ne znaju što stvara promet, ili mogu ograničit surfanje na 0,5 kB/s a to neće napravit jer bu ih netko tužil ;D ;D ;D (mogao bi i za ograničavanje P2P ali prek tog i tak svi krše zakon pa ne mogu tužit ISP-a jer priznaju da sami krše zakon ;) )= Citat =:
Poslao: gog
to o xnetu pricate?
ja bi si uzeo bilo koji samo da sam stalno online, samo bih napomenuo onima koji misle skidati gigabajte s neta da ci im peer2peer servisi najvjerojatnije raditi brzinom od 0.5 kb/s
nis od tog... ja nebum nikad dobil kabele tu kod mene :(
meni jedino preostaje dsl...
...moje selce možda dobije za kojih 20-30 god...al kad bi uzimo,onda SCIROCCO...
ma u hrvatskoj u svim znacajnijim mjestima ce biti xnet za 5 godina ... naravno mjesta moraju biti barem na karti hrvatske :)
ma bit ce moj k.
kad bi bart ht imao neku akciju (vec sam pisao o ttome) pa da je prikljucak za dsl besplatan ili tak nes ja bi odma uzo dsl
recimo kada bi imali dsl bez ogranicenja jedino sa pretplatom od jedno 300 kn to bi bilo dobro... brzina 384 kb/s-a!!
..zvao ja i pital kad buju gračani na redu,frajer se samo nasmijal i rekel ne tak skoro,prvo su u planu zgrade.....:)....šta se medveščaka tiće xnet bu došo samo do ksavera...:)= Citat =:
Poslao: flOorKilla
nis od tog... ja nebum nikad dobil kabele tu kod mene :(
meni jedino preostaje dsl...
znam. sranje. a hebga....
a bogme se nebum selil u centar zivjet zbog tog :)
centrala ti mora biti 5 km od kuce da bi ti mogao imati xnet ... tako su barem nama rekli
kako mislis nemogu ogranicit brzinu, znaci li to da mogu skidati i brze onda od 64KB/S! Sto je to P2P!= Citat =:
Poslao: zappan
joj, gog... pa sjeti se trika iz NSK, firewallom natjeraš kazaa da smije samo port 80 koristit i onda ti u XNETu ne mogu ograničit brzinu jer ne znaju što stvara promet, ili mogu ograničit surfanje na 0,5 kB/s a to neće napravit jer bu ih netko tužil ;D ;D ;D (mogao bi i za ograničavanje P2P ali prek tog i tak svi krše zakon pa ne mogu tužit ISP-a jer priznaju da sami krše zakon ;) )
sto se tice kabelske, sjetite se kada je dosla 098 mreza, di god si dalje od grada otisao nisi imao signala, a sada ga svugdje ima! tako ce biti i sa kabelskim internetom! nemogu oni odjednom pokriti cijelu hrvatsku.
nadam se da vas to sto tijesi :-)
da al svi znamo da je puno teze kopat jame za kablove nego antene pa signal ide zrakom.....
Možda, ali bazne stanice treba napajati strujom i evo nas opet kod kopanja ;)
ma to je drugo.... nemoze se to usporedjivat....
dobro ajd vidjet cemo kako ce se taj kabelski net razvijat... mozda cak i dodje do mene jednog dana..... a tog jednog dana mozda me vise niti nece bit na svjetu.... :)
...da vas malo podsjetim - HT je bio dobio koncesiju za cijelu državu svojevremeno (mislim na kablovsku) uz svu svoju infrastrukturu i novac nisu povukli ni metra kabla (u ono vrijeme su mislili da to nema budućnosti) i sad kad im je koncesija oduzeta toga su se prihvatili po meni entuzijasti koji u biti i mogu imati nekakvu zaradu ali samo na gusto nastanjenim djelovima - čitaj gradovima tako da se baš nešto i ne nadam širokom pristupu kabelnetu...
Onda tu je DSL koji isto visi jer se za svakih 15 linija DSL-a na centrali treba instaliralirati jedan DSLAM (pročitah negdje) i zbog samog troška se isto baš ne nadam nekom bumu...
P2P znači peer to peer, znači P2P program je alat za izmjenjivanje podataka između različitih kompjutera, programi kao kazaa i winmx.
@dmi mislis da ce HT krenut na projekt kablovske uopce?
Prije pet-sest dana prikjucen sam na kabelski internet i isti dan sam programom "warez " poceo skidati neke MP3 pjesme i nisam mogao vjerovati ocima skidao ih je nevjerovatnom brzinom od 40---50 kb/sec tako da mi je svaku skinuo za minut dva. Tri dana nakon toga isao sam ponovno skidat MP3 ali sada skida maximalnom brzinom od 5 kb/sec. Nije mi jasno sta se desilo, da li je mozda usao neki virus ili spyware posto prva tri dana nisam imao instaliran niti jedan program za zastitu.
Ima li netko iskustva sa ovakvim slucajem da mi pogne.
to je normalno kod kabelskog...
pape, koji si paket i od kog uzeo?