tko će dobiti koncesiju za treću GSM mrežu ???
ja osobno mislim Orange
Printable View
tko će dobiti koncesiju za treću GSM mrežu ???
ja osobno mislim Orange
Ja se nadam da će biti ili Orange ili 02.
kaj je raspisana?
za koji dan... tjedan... mjesec... valjda uskoro :)
ajde drzim fige za narancu :)
...proći će kao Vega i Sloveniji... ;)
NTT DoComo ;) ;) ;)
po meni bi bilo dobro da dobije O2 bilo bi "jeftinih" mobitela narode :)
Ma bilo tko da dodje, nece bit dosadno!:)
ma bilo tko dodje, meni to nista ne znaci jer ne mislim nikad u zivotu mjenjat broj
nisu isključeni Mađari (odnosno netko peti), a i nemora nitko uletit. Na 1800 će uzet VIP i HT pa nem treći i netreba. to što neki misle da će sve full pojeftinit, mislim da se varaju. tom trećem će VIP I HT morat dava roaming pa on neće baš imat lufta da smanji cijene. Po kojo bi cijeni on morao naplačivat minutu ako bi mu recimo VIP davao roaming na 900 MHz, ako pretpostavimo da VIPu HT naplačuje oko 23 lipe interkonekciju?
...zato će uzet' roaming od HT-a (vjerujem da će imati popust kad se zbroji roaming i interkonekciju)...
Ako se mene pita kakvo mi je mišljenje onda izgleda da neće biti trećeg već će VIP i HT uzeti mješovite koncesije za 1800 i UTMS pa će kakti zaboravit' na razvoj 1880 mreže a razvalit' po UTMS-u (treba srezati svaku moguću konkurenciju)...
danas se u novinama pojavili i neki turci, a u nacionalu mislim da pise da ce cijene pasti za 20% LOL ha ha ha... mislim da nema sanse da nekaj padne, usporedujuci s Europom jos smo i najeftiniji... A TAMO IDEMO ;)!
Sto se tice treceg ja jos uvijek mislim da bi jedan jaki operater kao sto je ORANGE mogao napraviti dobar posao u Hrvata
ja ocekujem pad cijena nekih usluga npr. MMS za pocetak
ali recimo ocekujem pad cijena mobitela
...jedino što se može očekivati (što je bila praksa vani) da se dobiju kakti nekakvi bonusi npr. besplatno pozivanje nedeljom unutar mreže i sl.
Drastičnih padova cijena usluga a pogotovo mobilnih aparata mislim da neće biti...
evo danas sam u Dnevniku procita moguce kandidate:
HTmobile; VIPnet; Orange; Rumeli; Mislav Sutlo
Usporedi nas s Slovenijom!= Citat =:
Poslao: _
danas se u novinama pojavili i neki turci, a u nacionalu mislim da pise da ce cijene pasti za 20% LOL ha ha ha... mislim da nema sanse da nekaj padne, usporedujuci s Europom jos smo i najeftiniji... A TAMO IDEMO ;)!
Sto se tice treceg ja jos uvijek mislim da bi jedan jaki operater kao sto je ORANGE mogao napraviti dobar posao u Hrvata
= Citat =:
Poslao: flOorKilla
ajde drzim fige za narancu :)
...iako mi je favorit O2(ne znam zašto :) ),mislim da bi mogao dobit Orange...
koliko njemacka ima operatera?
3 sigurno, a mislim da i 4
vodafone
t mobile
02
e-plus???
pa sta ce onda tako maloj drzavi poput nas 3 operatera kad jedna velika njemacka ima 3 operatera.....
da razbije monopol...
Neka nam daju mobove skoro za nista, kao i vani (npr. Njema), te malo snize cijene razgovora izmedju mreza i bitz ce dobro!!!
Po meni nista nam vise i ne treba.
Mislim ja sam na Cronetu, pa sad, sto se tice pre-paida, neznam bas kakvo je stanje!
Nisam siguran, bas do kada (mrski mi) HT ima koncesiju tj. monopol mobilne mreze, ali mislim da kad to istekne, a mislim da je to krajem ove godine, ako ne produze, da se kod nas moze dosta napraviti, pogotovo neki jaci strani operater!!!
Opet, nadam se da kad dodje treci da ce biti jeftinije te da ce onda i HT morati malo sniziti cijene, neda mi se mjenjati broj
Ima 4 operatera(T-mobile,D2vodafone,e-plus i O2 interkom(bivši VIAG)).Pratio sam njihovo tržište jedno vrijeme,e-plus je 3. i nakon 2 godine rada je imao vlastitu mrežnu infrastrukturu a O2(tada VIAG Interkom) je koristio nacionalni roaming preko T-mobilea za dijelove države gdje još nisu imali pokrivalje mrežom.(a cijene su im od početka jako niske i još i danas su isto niske)= Citat =:
Poslao: flOorKilla
pa sta ce onda tako maloj drzavi poput nas 3 operatera kad jedna velika njemacka ima 3 operatera.....
Sada znate kako otprilike ide shema sa više od 2 operatera.I uvijek se nešto dogadja a također puno ljudi dobiva šansu raditi za njih.
a dobro al jel sigurno da ce postojat i treci operator? ili....
= Citat =:
Poslao: Tadija2507
Nisam siguran, bas do kada (mrski mi) HT ima koncesiju tj. monopol mobilne mreze, ali mislim da kad to istekne, a mislim da je to krajem ove godine, ako ne produze, da se kod nas moze dosta napraviti, pogotovo neki jaci strani operater!!!
Opet, nadam se da kad dodje treci da ce biti jeftinije te da ce onda i HT morati malo sniziti cijene, neda mi se mjenjati broj
HALOOOOOO!
kaj si se motornog ulja napio?? pa od kud ti sad to da HT ima monopol na mobilne mreže. ne kužim izgleda da si pobrkao lončiće. monopola u mobilnoj mreži koliko ja znam nema.
Dobro, svi su mi igraci za koncesiju vise-manje poznati osim onog Mislava Sutle kojeg je Jay spomenuo iz Jutanjeg? jutanji taj dan nisam kupio pa sam propustio taj clanak.Je li to neki zez ili sto- vezano za Sutlu? :confused:
Ok, mozda sam malo pobrkao loncice, s ovim da HT ima koncesiju, nego, samo neka oni nama dodju.
Tko god!!!!
A sto se tice Brace Karic koje je netko spomenuo????
Jesu li to oni iz srbije???:(
Braca Karic, Mislav Sutlo!?
da nije to Šutalo možda ??? izgleda da je tipfeler
Ma ne znam je li tipfeler ili sto li vec, zanima me koji su to likovi!?
možda su to topla braća
to su srbi prvenstveno i zato ne zelim ih u hrvatskoj ... (procam o braci karic) a ko je sutalo nemam pojma ?!
Nije Jutarnji nego Dnevnik (novine s kravatom!)= Citat =:
Poslao: watson
Dobro, svi su mi igraci za koncesiju vise-manje poznati osim onog Mislava Sutle kojeg je Jay spomenuo iz Jutanjeg? jutanji taj dan nisam kupio pa sam propustio taj clanak.Je li to neki zez ili sto- vezano za Sutlu? :confused:
I sto pise, koji su to?
A Mobtel Srbija:D :D :D :D :D :D :D
Cujem danas na tv kako ce sredinom svibnja biti raspisana koncesija za 3. gsm operatera. Sto mislite, oce li to ovaj put proci?
ma naravno da će proći pa nećemo valjda biti zemlja trećeg svijeta kao crna gora,bugarska pakistan..........itd i imati samo dva operatera!!! uostalom to definitivno znači prepucavanje u cijenama iz koje samo mi korisnici možemo izvuči najviše koristi!:)
...pa baš i ne znam jer kad dođe 3. on će spustiti cijene ali će mreža biti u komi (osim ako ne sklopi roaming ugovor s VIP-om ili HTmobile-om a onda ništa od drastićno manjih cijena) s druge strane mišljenja sam da onaj 'ko je zadovoljan sadašnjim operaterom istoga baš i neće promjeniti...
postoje efikasni nacini za nagovaranje na prelazak, spomenimo samo besplatne telefone, besplatne razgovore, manja cijena pretplate....
ma ni ja nikad nebi mijenjao svo broj niti operatera ali ak jedan spusti cijene morat će i drugi,pa svi znamo kakav je lopovluk vladao preko ht dok nije došao vip i one stvari koje su koštale bezobrazno kupe ponudio besplatno! ok ne kažem da se neš posebno može desit ali će pojeftinjenja sigurno biti!
Ljudi, nije monopol, već duopol, jer u Hrvatskoj postoje dva mrežna operatera. Jest da oboje rade u dogovoru kako ne bi trebali spuštati cijene, ali svejedno. Treći je potreban. Povraća mi se kad počnu polemizirati kako je ovo premalo tržište za tri operatera, kad znamo da jedna tri puta manja Slovenija ih već odavno ima tri. Pomirite se, konkurencija is on the way. Nadam se prava. :fried:
ooo pa ti si pig učio
I evo, ništa od 3. operatera. Nakon loše izgrađenih poluautocesta, propalih mega-koncerata i opće depresije, nije ni čudo. Ova država ide totalno k vragu. Yupi!!!
Ne boj se doci ce i to. Samo da maknu iz vijeca seronje koji drze stangu Ht-ju i VIP-u. A ja sam davno izneo misljenje da jedno ministarstvo nemoze vodit racuna o turizmu,cestama,moru,rijekama,obnovama,razvicima i jos telekomunikcijama.
...kako ne vidiš da može... ;D
da sad tek vidim da to rade vrlo efikasno. Jos malo ce raspisat koncesiju za prijenos podataka zastavicama i postanskom kocijom.= Citat =:
Poslao: dmi ...kako ne vidiš da može... ;D
A dimni signali, golubi pismonoše.... :lol:
To je za njih 4G. Mislim da bi to moglo doci za 10ak godina.
...jedino ako im netko ne prezentira da su najbilji uvozni golubovi i naravno drva iz uvoza (bolje dime) te nekom padne šuška - evo ti te tehnologije za dva dana ovdje...
Mene jedino čudi kako se nitko nije od intelektualaca pobunio na EDGE kod Vip-a (ipak je to prebrzo za 2,5G (i zadire u domenu 3G za koju nisu platili koncesiju))... ;D
ima nesto o trecem operateru na www.index.hr pise neki skandal...
Glavni konkurenti od 13 zainteresiranih (Osim VIP-a i HT-a) su Talijanski TIM i Švedski Tele2:
Telecom Italia Mobile Group (TIM) osnovan je 1995. godine, i najveći je GSM operater na talijanskom tržištu. Osim u Italiji, TIM svoj usluge nudi u Grčkoj, Češkoj, Turskoj, Brazilu, Peruu, Venezueli i Čileu. Lani je TIM zaradio oko 5,1 milijardi eura, piše Nacional te dodaje kako je zajedno s Telefonica Moviles, T-mobile i Orangeom stvorio najjaču grupaciju telekomunikacijskih tvrtki u Europi.
Švedska Tele2 AB osnovana je 1993. godine, a lani je ostvarila istu zaradu kao i TIM. Osim telefonijom, bavi s Internetom i kabelskom televizijom, piše Nacional. Svoje usluge osim u Švedskoj nudi u Portugalu, Španjolskoj, Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji, Nizozemskoj, Luksemburgu, Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Norveškoj, Finskoj, Poljskoj, Litvi, Latviji, Letoniji i Rusiji.
Izvror: Index.hr
ma nek nam orange bubnu i svi sretni
u listi ima i Braća Karić jel to neka zahebancija ili???
Navodno. Ništa nije službeno, pa čak ni TIM i TELE2 ako se ne varam.
Ako nam budu braća karić treci operater na njihovim mobilnim ce biti ona plava oznaka BK;D
po meni bi bilo najbolje da dobiju koncesiju konzorcij HŽ-a ili HEPa ili zajedno, pa da lova ostaje kod nas.
Tako je. Da barem jedan operater bude 100% Hrvatski.
opet su produžili rok.
izgleda da nikome ne paše da tođe treći.
navodno su neki dan i VIPnet i HTmobile prijavljeni zbog monopolističkog ponašanja u pogledu reguliranja cijena interkonekcijskih poziva.
I nitko ništa. Kako hrvatski. Kako balkanski.
malo si se zabunio.
naime ne radi se o hrvatskim tvrtkama
Navodno da još nitko nije predao prijavu i da se prijave očekuju tek krajem roka (dva-tri dana prije) predpostavlja se da je 5 zainteresirani tvrtki jer su neke (npr. Orange) odustale, a neke spremaju suradnju.
Opširnije na http://www.vip.hr/sp/d_show?idc=2502&idnews=5110572
pusti novinarske štoseve.
evo drugi skandal.
Ekipa iz HTa se skuplja i tim (naravno neovisni) da odlučuje o dodjelama koncesija i pravilima.
za krepat.
odselit ču se u Albaniju tamo je 100% puno bolje.
...da,vidjeh to na TTX-u...skoro su svi radili u HT-u...
pa nije baš skoro svi, ali 2 od 5 :)
čak i gospodin Zoran Čurković vlasnik svima nam znane tvrtke Elektromagic se natjeće za 3. mrežu.
Čak je i gnom Škegro u igri :Puke: . ako njegova opcija dobije koncesiju ja ču ju bar izbjegavati taman da im razgovori budu besplatni.
Ne mogu vjerovati da prema pisanjima i pričama nekih hrvatska opcija ima najmanje šanse :(. Šteta ipak smo mi onakvi za kakve nas se smatra :(
evo cut&paste večernjak
TELEKOMUNIKACIJE Domaći konzorcij odustao dan prije otvaranja ponuda za proširenje GSM telefonije
Treća mobilna mreža pripast će Francuzima?
Ina i konzorcij oko Match telekoma mogli bi, prema najnovijem razvoju događaja, postati gotovo sigurni dobitnici koncesije za treću mobilnu mrežu. Naime, hrvatski je konzorcij pod imenom H plus telekom, koji su, među ostalima, kako doznajemo, činili Croatia osiguranje, Ina, Elektromagic-Split, Odašiljači i veze, odustao od natjecanja uvidjevši da “hrvatska opcija” na natječaju očito neće imati potporu.
Izostala potpora
Cilj kompanija okupljenih u konzorciju bio je stvoriti jakog domaćeg oparetera, isključivo hrvatskim snagama, znanjem i kapitalom. Međutim, te hrvatske tvrtke, koje imaju iskustva na tehničkim i prodajnim poslovima vezanim uz telekomunikacije, nisu naišle na željenu potporu hrvatskog kapitala u dugoročnom financiranju projekta, stoji u priopćenju H plus telekoma, u kojem objašnjavaju razloge odustajanja.
Neslužbeno doznajemo da je konzorcij Zagrebačkoj, ali i Privednoj banci, ponudio da ih prati u izgradnji mreže, no bankari su prema hrvatskom konzorciju ostali suzdržani. Konzorcij je odustao unatoč financijskim ponudama stranih investitora kako bi sačuvao mogućnost samostalnog razvoja domaće mreže.
Ina promijenila tabor
Ini, koja je figurirala kao siguran član H plus telekoma, to nije smetalo, te će se danas najvjerojotnije pojaviti u društvu Match telekoma i Alkatela. Kako doznajemo, iza svega, kao i obično, stoji politika. Snažno lobiranje, koje ide čak i do krugova oko Ureda predsjednika, donijelo je “stratešku” prednost Match telekomu.
Osim toga, u lobiranje je navodno bilo uključeno i bivše Vijeće za telekomunikacije i njegov šef Željko Debanić te neki medijski krugovi. Kako god bilo, Ina je Match telekomu na raspolaganje stavila cijelu infrastrukturnu mrežu, čime je ta opcija stekla prednost.
Iza Match telekoma stoji, neslužbeno doznajemo, kapital francuskog Alcatela koji je očito čvrsto odlučio ući na hrvatsko tržište.
Match telekom
Kao jedini pravi konkurent Match telekomu na natječaju bi trebao ostati konzorcij Tele 2 (u čijem je sastavu norveška Telia i švedski Telenor).
Dodatnu težinu tom je konzorciju nedavno dao Borislav Škegro, bivši ministar financija, koji je za svojim investicijskim fondom Quaestus odlučio ući u igru za trećeg operatera. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Škegro vodio i posao privatizacije HT-a kad je osim Deutsche Telekoma najozbiljnija ponuda bila upravo grupacije Telia-Telenor.
Međutim, upravo bi Škegro mogao biti “uteg oko nogu” toj opciji. Njegov imidž u javnosti, naime, nije dobar još od vremena dok je bio jedan od najutjecajnijih ministara, a dodatno je pogoršan nakon neuspjelog pokušaja privatizacije Sunčanog Hvara po modelu javno-privatnog partnerstva.
evo od sto glasova glasa čuti nije.
dakle 14 ih je otpalo :)
__________________________________________________ ________
Na natječaj za GSM koncesiju ponudu je na vrijeme dostavio jedino hrvatsko-švedski konzorcij 'Treća sreća'. Koncesiju za UMTS zatražili su T-mobile i VipNet.
Iza pomalo bizarnog naziva "Treća sreća" kriju se švedski telekom operater Tele 2 i devet hrvatskih kompanija - Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, NEXE grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb. Hrvatsko-švedski konzorcij natjecao se samo za treću GSM koncesiju.
Vijeće nove Agencije za telekomunikacije odbilo je na javnom otvaranju ponuda zahtjev tvrtki Croatia mobile te Eurodet za produljenjem roka za podnošenje ponuda.
Mislav Šutalo, šef Croatia Mobilea, s predajom ponude zakasnio je samo jednu minutu, dok je predstavnik francuskoga konzorcija Match stigao čitavih dvadeset minuta nakon roka, pravdajući se kašnjenjem aviona.
Prema Zakonu o telekomunikacijama, kašnjenja zbog objektivnih razloga moguće je tolerirati. No, treba pričekati i vidjeti hoće li Vijeće za telekomunikacije to učiniti ili će koncesiju dodijeliti jedinom ponuđaču koji se javio na vrijeme.
Sve će se znati 18. listopada, za kada je zakazana iduća za javnost otvorena sjednica Vijeća za telekomunikacije.
Predsjednik Vijeća Gašpar Gaćina nije želio otkriti detalje pristiglih ponuda, a budući da na njima stoji znak 'povjerljivo', do donošenja odluke o budućim koncesionarima kako je rečeno, neće davati detalje ponuda.
Državni tajnik za promet i veze Dražen Breglec, koji je bio na otvaranju ponuda, izjavio je da je zadovoljan brojem pristiglih ponuda te da vjeruje kako će Hrvatska dobiti kvalitetnog, iskusnog i tržišno konkurentnog operatera.
Naznačio je da bi taj treći operater komercijalno mogao početi poslovati u proljeće 2005., odnosno u razdoblju između travnja i lipnja.
Natječaj je objavljen 20. srpnja, a natječajnu je dokumentaciju prethodno otkupilo 15 pravnih i fizičkih osoba.
Hina/IskonInternet
27.09.2004.
dakle možda se neki (stari forumaši) sječaju imena threada od prošle godine
pogledajte u arhivi tzv. smetlište povijesti
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...ighlight=zanim
povežite to sa imenom konzorcija koji je na vrijeme predao ponudu. i onda recite da sam vas lagao. morao sam trpiti do sada da su ono sve bile točne info, ali pošto ste bili nevjerni tome sad vam neći dati 125 novih telefona i kartica za besplatno telefoniranje. ;D :cool: :king:
I jesu otvorene ponude ko je treci?
pa ponude su odvorene ali službeno će se treći koncesionar proglasiti za 20ak dana točnije 18.10.
...nešto se govori o TELE2 ...
Da, oni su jedini dali ponudu.= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Eto sad znamo ko ce biti sljedeci, ali dok on krene s radom proci ce vjerojatno najmanje dobrih 10 mjeseci.
ma dala je tvrtka "treća sreća" pogledaj par postova iznad.
ispravite me ako griješ, ali mislim da će imati 6 mjeseci za početi s radom...
Pa 51% vlasništva "Treće sreće" je TELE2, a i primjenjivat ce taj brand= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
da li si siguran ???
PA VIPnet je U 91%tnom vlasništvu Mobilkoma pa ne primjenjuju brand Mobilkom.
ja jos nisam skuzio kako ce se zvat mreza? tele2?
99%= Citat =:
Isti slućaj i sa SiMobilom.
evo prema nekima se spekulira o lažima koje se iznose o Tele2.
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=225322
navodno taj vrhunski Tele2 u austriji nema niti svoj predboj i ima čitavih 0,8-1,0% tržišta. Mislim da se počelo previše bacat drva na vatru oko ove firme. pšo meni su malo preambiciozni kada govore da će zauzeti 33% tržišta poslije uhodavanja, a nigdje se ne navodi dali će to uhodavanje trajati manje od 123 godine.
Ja sam bio za hrvatsku opciju a ne stranjskolopovskohercegovačku :(
nažalost ni to da su osnivaći iz HR ne znači da če ostati u njihovom vlasništvu. jer sjetite se VIPnet-ove i HTove strukture vlasništva u početku.
Dakle i ja se nadam da će sve ići na uštrb korisnika ali sam malo skeptičan.
OPA taman da mi ponude besplatnu karticu s najjeftijim impulsima za djete nebi ju uzeo jer je onaj kripl Škegro :three: :Puke: u igri :(
...nešto načuh da bi trebali imati centar službe za korisnike u Vukovaru???
tako kažu :) i čak 200 zaposlenih u fazi uhodavanja
Živi bili pa vidjeli...
...malo mi to čudno jer filozofija pozivnih centara je "zaposli što više studenata" što u Vukovaru baš i nema...
hm možda u HTju ta filozofija pali, ali u drugim firmama baš i ne.
...pa pozivni centri su specifični pošto puno ljudi u istima se s vremenom "spali"...
Po studijama (izvanjskim) radni vijek djelatnika u pozivnim centrima je najviše 3 godine (toga se drže i VIP i HT)...
Znaći najlakše je zaposliti studente jer je na taj način osigurana fluktacija djelatnika (a i šefići se imaju na kome izživljavati)... :rolleyes:
pa nisam nekako baš siguran da je to pravilo za sve firme.= Citat =:
...ne bi trebalo biti ali na kraju kad se počnu propagirati tržišnu utakmicu sve se svede na brojeve...
ma velim čisto sumnjam da će treći nešto opasno tu napraviti. pokušat će zaljuljat tržište, ali se bojim da neće moći to pratiti.
onda će finop oprat lovu i odpizdit.
...pa to mu je i svrha... ;)
ljudi ne kuže da taj TELE dva ima u 24 zemlje samo 25 milijuna korisnika. I to od pretplatnika kablovske televizije, fiksne telefonije, interne providinga i mobilne mreže.
oprostite ali to i nije neka brojka za pohvaliti se.
u mobilnoj telefoniji su samo u 12 zemalja. jaki su u skandinaviji ali u ostale zemlje su ušli oko 2000 godine i kasnije. neke od zemalja kojima se ponose u mobilnoj telefoniji su Švicarska i manje od nje :(
Ma bezveze, samo da obore cijene.
iskreno sumnjam da će biti nekog velikog pomaka :(
jesu odobrili koncesiju Teletu? Ako nisu jeli možda metko zna u kojoj je to fazi?
za 5 dana bi se trebalo znati.
Onda? Ja nekako sumnjam da će od toga išta biti... Prije bih reko da će Vip i T-Mobile potplatiti da ni ne dođe 3. operater :(
otkantali su tele2, ide novi natječaj...
...iako mi nije jasno zašto (napisali su da u biti ne ide na ruku hrvatskom gospodarstvu)???