ovdje ce te pisati sve sto znate o SE p800!
svi koji su imali iskustva ili posjeduju taj mob molio bi ih da podjele par recenica samnom!
thx ...
Printable View
ovdje ce te pisati sve sto znate o SE p800!
svi koji su imali iskustva ili posjeduju taj mob molio bi ih da podjele par recenica samnom!
thx ...
pa ne mogu vjerovati da nitko nije imao iskustva sa tim mobitelom!!!!
Pa koliko sam ja primjetio nitko ga na forumu ni nema. Jedan jedini i to P900 ima Um
a sranje... nista onda?!
Nemas srece. Trebo bi uletit na neki neformalniji Forum Jer to su sve poslovnjaci, a njih ovaj forum ne zanima. ******....:p
Ahoj! Ja imam P900, a prije toga sam imao samo Nokije kao 8850, 7650, 6100, tako da prije P900 nisam imao iskustva sa P800.
Sada mi je SE P900 u malom prstu, a polako (nakon tema i skinova za P800 i P900) prelazim na Symbian prgramiranje, tako da cete ubrzo vidjet svoje omiljene PC igre i na mobitelima.
Razmisljam o specijalizaciji samo za igre, a takodjer sada razmisljam i otvorenju nove tvrke za izradu mobitel igara za Symbian.
Uglavnom, sve cete dozanti na vrijeme... btw. kappa, jel imas P800?
Majstore em sto rasturas jako si ambiciozan. Respect!
mislio sam kupiti p800 ali sam se ipak odlucio za sx1 (bilo je ono p800, 6600 ili sx1) ... uzeo sam sx1 zbg dizajna, alinaravno i zbog funkcija koje su mu mrak (po meni jako malo zaostaje za 6600 a jeftiniji je 900 kn)
Svidja mi se SX1, iako prije godinu dana nisam ga mogao nikako progutati, no sada u zivo i nakon nekog vremena navike na nj. izgled mi je sasvim OK.
Osobno, npr. uzeo bi P800, jer soft touch je VELIKA prednost ovog moba.
Onda, prepoznavanje slova, tj. neke vrste rukopisu uvelike olaksava pisanje sms-a.
Mobitel ima puno vise nego ostala dva, ali opet, i cijena je jaca nego kod ostala dva, uglavnom, nisi pogrijesio, to sigurno.
I ja sam se nekda dvoumio (to je bilo samo 2 dana prosle godine u travnju), dali da uzmem Neonode N1 ili SX1 kada izadju, No cekao sam i cekao, N1 nije nikada izasao i kupio sam P900 =))
E da, SX1 u u VELIKOJ prednosti izmedju P800 i P900 sto koristi SD memory card (koje postoje i do 1GB), dok P800/P900 koristi one smrdljive MemoryStick Duo i mogucnost im je MAX 128 MB.
To je jedini ALI PREVELIKI minus P800/P900.
bash sam narucio mmc karticu kingmaxovu od 128 mb-a ... a mobitel sutra dobivam tako da jedva cekam (necu moci spavati :) ) ... sjecam se N1 bio je zakon nije imao tipkovnicu samo ekran funkcije da nevrerujes bio je u mobilu kada je opisn p800 on je pio pretpremijera (svarno je jako dobro izgledao) !!! ali propala firma.
Ko je propo? SonyEricsson?
Ma ne SE nego Neonode= Citat =:
Poslao: Fanj
Ko je propo? SonyEricsson?
A ha. A daj meni idiotu objasni tko je uopce Neonode? Nikad cuo.
Evo ja sam nabavio P900 i zbilja je odlican ali trebam malo pomoci. Dakle zanima me kako slati email s mobitela, odnosno kako postaviti postavke(VIP je mreza) i da li neko zna neku dobru stranicu gdje mogu naci programe i igre ta p900 ali da su besplatne i finalno koji su uopce najbolji i najpotrebniji programi za njega. hvala unaprijed
za majl ti nemogu pomoci ali za programe i igrice imash na http://www.aivanet.com/en/?show=6 ... samo odi na UIQ
have fun
samo nazovi VIP, oni ti sve objasne i posalji ti sve postavke, ali prvo trebas potpisati ugovor za GPRS. Kada si to ucinio, zovi ih i sve ce ti objasnit.
Ja sam nabavio p800 i jako sam zadovoljan. Prije toga sam imao nokiu 3650, ali mi je p800 puno bolji... Odmah sam kupio i memory stick duo 128 mb...
Ima gomilu funkcija i jako je jednostavan za rukovanje...
A zamisli onda taj tvoj P800 sa 30% funkcija vise... samo 5% je na mobitelu vec dosta... Cuj, di si kupio MSDuo i koliko si otkacio cifru?
Ja sam si kupio BT, vec mi je stiogao (dobio sam ga postom), pa sutra idem po njega. Dobio sam samo obavijest da mi je stigao i da ga sutra dodjem podignut.
Sada imam i BT i IR i Cabal. SVE. Mislim da sada mogu povezati cijeli svijet.. haha.
memory stick duo od 128 mb kostao je 599 kn! u importanne galeriji- svijet medija ili tako nesto trgovina na samom ulazu...
Uf, pa to uopce nije puno. Ali MS ce pricekati, moram si nadopuniti komp, trebam si kupit jos 512MB ddr ram memorije, tako da mogu radit dalje... ;)
A MS cu uzeti kada mi zatreba, za sada je OK...
Iako... napunio sam P900 igrama i programima, pa mi je MS deo (32mb) pun... =))
Ne bih se slozio da nije puno, ali dobro...
Ima jeftinijih mogućnosti kao npr. sd ili memory card, ali ovo je ipak sony...
I jos jedna novost... SE s700 podrzava isto ms duo, kao i neki NEC mobiteli, tak da kod zamjene mobitela isti mozete koristiti i dalje...
U bitit to i je puno novca, ja sam na netu nasao za neki 60 Eura + postarina. Pa nek je 20 Eura postarina (sto je nemoguce), opet je jeftinije. Hmm, zivio internet shoping!
Da ali kad dođe kod nas moraš platiti carinu i PDV tako da ti opet dođe na isto možda čak i skuplje= Citat =:
Poslao: -Um-
U bitit to i je puno novca, ja sam na netu nasao za neki 60 Eura + postarina. Pa nek je 20 Eura postarina (sto je nemoguce), opet je jeftinije. Hmm, zivio internet shoping!
ej ... mozda budem uzimao p800 (mislim mjenjati n6600 za njega) pa jel mi mozzes pomoci oko toga ... zanima me jel na p800 ucvrscena olovka ili je morash nositi u dzepu i josh nesto po ekranu mozzes raditi samo sa olovkom ili mozes sa bilo cime? thx
Olovka je pričvršćena sa strane, tako da ju ne primječuješ i lako je skidaš kad ju zatrebaš... U pakovanju dobijaš 4 olovke... U slučaju da ih izgubiš možeš ih kupiti u elektromagicu, a možeš se služiti i prstom i bilo čime drugim što neće oštetiti zaslon...
Puno je bolji od N6600!!! Imao sam oba! P800 neću mjenjati jer nema prave konkurencije osim handspring treo600 koji stoji oko 7000 kuna kod nas...
te se p900, koji ima samo neke naprednije funkcije (mp3 može koristiti kao zvono, integrirani video snimač, jači procesor, 65000 boja)....
P800 je bolji od 6600 ali ga ja ne bi uzeo zbog 4k boja i zato što mi je ružan i pre debel. A za P900 bih se mjenjao bez razmišljanja samo treba love
Glupo je uspoređivati mobitel i smartphone... Osim toga argument da je ovaj ili onaj ljepši je subjektivan, jer je meni p800 lijepši i to puno! Čak mi je i 3650 lijepša od 6600! A što se debljine tiće ni 6600 nije baš najtanja! Ovo s bojama stoji, ali zašto onda ne razmisliš o kupovini nečeg jačeg, s 250 000 boja? Pa nek se šareni!
Osim toga s p800 dobijes i futrolu i stalak s usb kablom, zapravo svu opremu, dok s 6600 to sve moraš naknadno kupovati... I još imaju veću cijenu i problem mrtvih pixela za koje kod p800/p900 nisam čuo...
Čekaj pa o čemu mi pričamo? Pa 6600 i P800 su smartphone-i!!= Citat =:
Poslao: baracuda
Glupo je uspoređivati mobitel i smartphone... Osim toga argument da je ovaj ili onaj ljepši je subjektivan, jer je meni p800 lijepši i to puno! Čak mi je i 3650 lijepša od 6600! A što se debljine tiće ni 6600 nije baš najtanja! Ovo s bojama stoji, ali zašto onda ne razmisliš o kupovini nečeg jačeg, s 250 000 boja? Pa nek se šareni!
Osim toga s p800 dobijes i futrolu i stalak s usb kablom, zapravo svu opremu, dok s 6600 to sve moraš naknadno kupovati... I još imaju veću cijenu i problem mrtvih pixela za koje kod p800/p900 nisam čuo...
cyber po čemu je tolko bolji P900 od tvoje 6600 da bi ga mijenjao
Ima puno veći ekran, tuch screen, UIQ platformu (makar za nju ima manje igara), brži procesor, baterija koja traje do 20 dana i super izgleda= Citat =:
Poslao: SET610
cyber po čemu je tolko bolji P900 od tvoje 6600 da bi ga mijenjao
ima manje igara ali jesi li vidio kakve su to igre!!! MRAK
Uzmi u ruke mobil, pa pogledaj sto spada u kategoriju smartphone, a što u kategoriju mobitel...
p800/p900 spadaju u buissnes klasu, pa igrice ne igraju veliku ulogu za tu vrstu kupaca, ali tko kaže da nema dobrih igara?
excell i word na p800/900 možeš i čitati i uređivati itd... a na nokiji 6600 ipak nije takav slučaj....
Neću više nabrajati... svi koji su probali znaju....
morao bi te ispraviti u par netocnih tvrdnji !!! 3650,3660,6600,ngage,sx1 to su sve mratphonesi !!! LOL to sto u mobilu je tako smjesteno to je njihov problem :) ... iako se slazem da su p800/900 puno bolji od ostalih smratphonesa
o.k. ali velike su razlike! Symbian ih čini smartphoneovima, to misliš? Bez stylus unosa teksta ipak su korak do smartphoneova, ali nek ti bude!!!
Nisi u pravu. Smartphone je svaki mobitel koji ima operativni sustav. Touch screen je samo dodatak isto kao i radio ili nešto slično= Citat =:
Poslao: baracuda
o.k. ali velike su razlike! Symbian ih čini smartphoneovima, to misliš? Bez stylus unosa teksta ipak su korak do smartphoneova, ali nek ti bude!!!
Svi su oni smartphonesi. Prvi je bio 7650. Znaci Nokie serije 60, tj. Symbiana 60, 7 i 90 su smartphonesi. Serije 40 nisu. SonyEricsson smartphonesi su T610, T630, P800, P900, K700 it, itd.
Smartphonesi su oni koji imaju OS, ali to nije ono sto ih odreduje Smartphonesima. I Nokia 6100 ima Symbian 40 (znaci oma OS), ali nije smartphone.
Smartphone se odredjuje na vise nacina, a to je, Operativni sustav koji podrzava nesto vise negoli samo srfanje kroz menue, tj. multimedija, camera itd...
Ako netko zeli tocno odrediti jeli njegov telefon ustvari smartphone, mora si malo vise procitati na netu, sto ga dijeli od ostalih proizvodjaca i ostalih modela ili pitati direkto proizvodjaca...
Toliko od mene...
Svašta si ti tu nadrobio. Od svega navedenog jedino su P800 i P900 smartphone-i. Series 60 je platforma koju je napravila nokia i vrijedi samo za modele nokije i za SX1. Dok recimo tvoj P900 i P800 imaju UIQ platformu. Nokia 6100 kao i sve ostale "obične" nokije imaju series 40 platformu. To nije Symbian 40. Dakle ne spadaju u kategoriju smartpone-a. Tako ni T610/630 i K700 ne spadaju u tu kategoriju
a ja se već poveselio da imam smatphone:D= Citat =:
Poslao: cyberphere
Tako ni T610/630 i K700 ne spadaju u tu kategoriju
Morat cu te razocarat, ali Nokia 6100 KORISTI SYMBIAN serie 40 i 7650, 3650,T610, T630 itd... JESU smartphonesi!!!= Citat =:
Poslao: cyberphere
Svašta si ti tu nadrobio. Od svega navedenog jedino su P800 i P900 smartphone-i. Series 60 je platforma koju je napravila nokia i vrijedi samo za modele nokije i za SX1. Dok recimo tvoj P900 i P800 imaju UIQ platformu. Nokia 6100 kao i sve ostale "obične" nokije imaju series 40 platformu. To nije Symbian 40. Dakle ne spadaju u kategoriju smartpone-a. Tako ni T610/630 i K700 ne spadaju u tu kategoriju
Jer se ne gleda tko ima koji OS ili kako izgleda ili koja je platforma, VEC FUNKCIJE KOJE DOBIJAS UZ POSTOJECI OS. Tanka je linija izmedju smartphonesa i mobilnih telefona, a vec ekran u boji je veliki + ka smartphonesu.
Telefon koji ima OS, kameru (ili bilo koji drugi multimedijanli dodatak), mogucnost srfanja netom (ne wapom), BT i unutarnju memorije VEC JE SMARTPHONE, a da ne govorim o ostalom...
Mislim, sta se ja imam objasnjavat i raznjasnjavat, pa postoji milion clanaka na netu sto je smartphone i kako ih prepoznajemo...
Ja se nemam ovdje sta dokazivati i prepucavati. Dovoljno sam se dokazao tamo gdje je trebalo i tamo su me priznali. A i uostalom, net je obsiran pa si malo pogladajte...
KINFA @ ti imas smartphone. Dokaz tome je da si mozes instalirati dodatni program ili igricu unutra. To mogu samo mobiteli smartphones kategorije (ili vise kategorije).
Ma daj molim te. Od kud ti to?? Pto tvome svi su mobiteli smartphone. Prvi smartphone mobitel i to možeš provjeriti je bio onaj prastari Ericsson sa velikim ekranom. On nije imao puno fancy dodataka a bio je smartphone zato što je koristio Symbian. Ostali "obični" mobiteli ne koriste symbian. Pogotovo ne Sony Ericsson koji je licencirao Symbian za svoj PRVI smartphone mobitel a to je P800 koji je imao Symbian 6.
I evo ti jedna slika pa je malo pogledaj. Ubuduće nemoj pisati o nećemu o ćemu se ne kužiš
http://www.forum.nokia.com/pics/dev_page_table2.gif
ja bi mobove podijelio u tri kategorije
obicni
napredni (svi sa symbianom...6600,sx1...)
smartphones unos sa stylusom ili sa full tastaturom (treo 600, p800,p900)
Može i to ali svi sa symbian-om su smartphone-i. tako da bi trebale biti kategorije:= Citat =:
Poslao: coma_zgb
ja bi mobove podijelio u tri kategorije
obicni
napredni (svi sa symbianom...6600,sx1...)
smartphones unos sa stylusom ili sa full tastaturom (treo 600, p800,p900)
obični
smartphones: Nokia 7650, 3650,3660, 6600, 7610, Siemens SX1, i još par manje poznatih
napredni smartphones Sony Ericsson P800, P900, Nokia 7700, Treo 600 i još par manje poznatih
Um fakat si malo zasro stvar. Tvoja definicija smartphonea se ne slaže sa nijednom od bilo kojeg časopisa na tržištu, ili recenzentskog sajta na netu. totalno si zabrijo...
I molim vas, stay on topic!
Napisao sam prvi post malo duzi, ali vidim da nema svrhe, pa cu popustit, jer kazu da pametni popustaju. Ali sve u svoje vrijeme. i jednog dana cete shvatit da sam u pravu, a i whiteboy ce se jednog dana domoci novina u kojima ce pisati tocne informacije...
Uzivajte... ;)
Oprosti na izrazu ali ti si glup! (um)! Kad ti ljudi kažu da je smartphone samo onaj mobitel koji ima os, onda ne možeš tu svrstati t610, 630 itd.... Izgled nije bitan... Imao sam nokiu 3300 i ona je po tome prije smartphone nego t610, ali nije jer nema OS i jer je series 40!!!!
No, dosta o toj temi! Za neke je smartphone i nokia 3310!!!
Barakuda, hvala na komplimentu. Neznam kolkiko ti je godina, ali nema potrebe vrijedjanja samo zato sto si tek krenuo u srednju skolu i sto si manje obrazovan sto se mobitel-svijeta tice.
Mogao bi ti reci svasta, no necu se spustati na tvoju razinu, procitaj si koji mobi casopis, prosvrljaj malo netom pa se onda ukljuci u raspravu.
Znas kako kazu, prvo ispeci, pa onda reci.
Onda je tebi nestalo plina :D= Citat =:
Barakuda, hvala na komplimentu. Neznam kolkiko ti je godina, ali nema potrebe vrijedjanja samo zato sto si tek krenuo u srednju skolu i sto si manje obrazovan sto se mobitel-svijeta tice.
Mogao bi ti reci svasta, no necu se spustati na tvoju razinu, procitaj si koji mobi casopis, prosvrljaj malo netom pa se onda ukljuci u raspravu.
Znas kako kazu, prvo ispeci, pa onda reci.
Jel ovo što si ti provaliju su takve gluposti da nemaš pravo nekome nešto prigovarati
T610 je smartphone koji nije u klasi sa P900 i P800 ali je smartphone, to cu i dokazati. ;)
Upravo sam na jednom engleskom forumu gdje se svi slazu samnom, osim vas ovdje, pa vam kasnije pustim i link da si procitate neke stvari... ;)
Gledaj ovako. "Obični" mobiteli imaju firmware što je vrlo primitivan operativni sustav koji se ne može tako ni nazvati. On upravlja svim uređajima npr. DVD ROM-ovi, CD-ROM-ovi, itd. Dok smartphone mobiteli imaju pravi operativni sustav kao što su Windowsi, Linux, Mac OS itd. To što je neka budala provalila da je T610 smartphone to je njegov problem. Jel po tvom svi mobitelu su smartphone-i. Što ne stoji
T610 NIJE smartphone jer definicija se odnosi na tip unosa teksta! Evo za primjer kupi si novi Mobil i pročitaj uvodnik di je rješena ta dvojba.= Citat =:
T610 je smartphone koji nije u klasi sa P900 i P800 ali je smartphone, to cu i dokazati. ;)
Upravo sam na jednom engleskom forumu gdje se svi slazu samnom, osim vas ovdje, pa vam kasnije pustim i link da si procitate neke stvari... ;)
a neke rasprave na nekom stranom forumu nemam namjru čitati kad je sve već jasno.
Kao sto postoji vise vrsta kategorija mobilnihj telefona, tako postoji i nekoliko kategorija smartphone-a.
Unos teksta je nevazan, jer P800 i P900 se korite naprednim (za mobilne telefone) unosom teksta.
T610, 7650, 3650 itd... su u jednoj kategoriji smartphone, a P800, P900, N1 su opet u drugoj kategoriji smartphone.
A recimo da napisem mail Hollen-u iz SonyEricssona i da on npr. to potvrdi, da vam naprimjer poslje mail iz Svedske, iz SonyEricssona, da je T610 smartphone, jel bi mi onda vjerovali?
ajde -Um- pošalji mail tom hollenu pa da vidimo ko je u pravu i da završimo sa ovim ;)
Koje gluposti! Nemam se namjeru, kao ni ostali svadati s ovim biserom, ali nek t610 tebi bude smartphone, nama NIJE! Kao što rekoh tebi je i nokia 3310 bila smartphone! Pa uživaj s naprednim funkcijama!
Ništa protiv t610, to je sjajan MOBITEL, ali samo mobitel!!!
hahaha. Svaka cast. Dobri ste... ;)