Moram ovo komentirati!!
Pa koji će idiot dati toliku lovu kad za 900 kn više kupi mobitel koji je 1000000 puta bolji, SE P900. Ili za 1000 kn manje Nokiju 6600. Zbilja nisu normalni
Printable View
Moram ovo komentirati!!
Pa koji će idiot dati toliku lovu kad za 900 kn više kupi mobitel koji je 1000000 puta bolji, SE P900. Ili za 1000 kn manje Nokiju 6600. Zbilja nisu normalni
Pa mora mu bit tolika cijena kada je to naj bolji simensov model ne racunajuci U15
pogle dimenzije p900
A pogle dimenzije 6600. A mislim da se ne isplati dati 1000 kn više samo zato što SX 1 ima radio i sje*ane tipke
A pogle tek dimenzije ekrana sx1 i p900...
a potegni onda usporedbu koji je bolji sl55 ili p900!
..preskup je..
je skup ali za pravog siemensovog freaka to je san.............
za mene vrijedi dati novac za nj.............
ako tebi tipke ne pašu ne znaći odmah da su sje*ane....= Citat =:
Poslao: cyberphere
A pogle dimenzije 6600. A mislim da se ne isplati dati 1000 kn više samo zato što SX 1 ima radio i sje*ane tipke
stvar osobnog ukusa je ono o cemu se ne raspravlja. Meni se osobno sviđa dizajn sx-a i ok su mi tipke. Iznenadia sam se kako se brzo navikneš na njih... Tako da za mene nisu toliko sjebane...
o kojoj cijeni vi pricate, nije valjda o onoj u technomediji...
to su prenapuhane cijene, prava cijena ce se znati kada dodje u siemens.
Da to sam i ja rekao, netko je vec na forumu pricao kako technomedia pretjeruje u pocetku.
da, a znamo i da ce npr. u VIP-a biti jeftiniji nego u siemens-ovom dućanu. Bar je tako uvijek do sada bilo...
A u technomedia-i cijene znaju biti veće i preko 1000kn neo u drugim dučanima...
Ja mislim da na takve i računaju. Jel tko bi normalan dao toliko novaca za takav mobitel kad dobi pet puta bolji za te novce= Citat =:
Poslao: drazen
je skup ali za pravog siemensovog freaka to je san.............
za mene vrijedi dati novac za nj.............
Cek cek. Koji je mob 5 puta bolji za te novce?
P900
Pod broj 1 cekaj da Sx dodje u Siemens jer ce tamo biti njegova prava cijena.
A i sada P900 ne moze biti 5 puta bolji od Sx-a. Svaki ima svoje mane i prednosti.
:)
Pročitao sam negdje mislim u PC Chipu da ima nokijinu series 60 platformu. Znači li to da će se moći igrati i nokijine igr na njemu? A cijena je definitivno pre velika. Realna cijena bi trebala biti ispod 5000 kn
Pogledaj na club siemens forumu u vezi tih igara
Sad sam malo gledao taj forum i možda bi ga ćak i kupio da je ispod 5000 kn i da ima normalne tipke
dok nasih prekomorskih susjeda talijana taj mob kosta tocno 599 eura ... posto ne vjerujem da ce imati hrvatski meni bit ce ista cijena kao u Italiji...
Siemensova je filozofija oduvijek bila da, pogotovo za ove bolje modele, na početku nabije ogromnu cijenu, a nakon par mjeseci, a možda čak i manje, tu cijenu smanji za pola. S55 kad je došao bio je preko 3000 kn, sad je 1400.
a pogledaj koliko jos uvijek kosta sl45i (u ducanima gdje ga jos ima)
Evo moj frenda ga je dobio nekidan, igrali smo se dva sata s njim, mob je fenomenalan.
Niti jednom se nije srušio, a popalili smo mu šest servisa i onda išli slikati s kamerom, a to je navodno zagarantirani kolaps za njega.
Tipke su takve kakve su, software je dobar i dobro poznat, bed je što ne podržava stavljanje novih tema.
Radio nije loša stvar.
Čini mi se malo slabije osvjetljenje od recimo mojeg, i čini mi se da su ikonice, i općenito sve što je grafički prikazano (dakle sve osim slika i gledanja kroz kameru) nekako slabije razlučivosti, mada je možda to subjektivan dojam zbog slabijeg osvjetljenja display-ja.
USB kabl je jaka fora, ali je bed što se ne dobije nikakav MMC ili SD uz mob, ili to možda samo taj moj frend nije dobio!?
Ali meni je mob prekrasan, ne znam jel da prodajem Nokiu il' šta da radim!?
ti mislis da je bolji od tvoje nokie 6600 (ne bih se kladio u to)
MMC ili SD od 64 mb ti kosta cca 25 eura, nije neka svota novca s obzirom koliko si novca pljuno na sx1
uz nj legalno kupljenim treba doci mmc od 64 i data kabel (usb) i 3 cd-a sa programima.........
sjetite se da je sl45 kada je tek izasao bio oko 1400 dem, sx1 nije preskup za ono sto nudi.........
Ma ne mislim da je bolji od moje Nokije, a frend definitivno nije dobio nikakvu karticu uz njega, a mob mu je stigao iz Zagreba od nekoga tko ih donosi od nekamo gdje je legalno kupljen !
Mob je jako interesantan uživo, eto to sam htio reći, a nipošto to nije i ne može biti loš telefon, barem mislim tako.
Cifra mu je ajme, ali tko želi biti pionir to uvijek plaća.
to je to...= Citat =:
Poslao: Ivica
tko želi biti pionir to uvijek plaća.
ma to je nepotrebno mogao je sacekati par tjedana i manje bi para dao za njega ...
Ma da ti kažem onda šta je on napravio, on ti je najvjerniji Siemensovac kojeg sam upoznao, vjerni sljedbenik kojega je jednom davno oduševio Sl 45 i od tada ništa ne postoji osim Siemensa.
Na njegov nagovor sam i ja tada kupio Sl 45 i to mi je i dalje jedan od najdražih telefona koje sam ikada imao.
On ti je imao 30 000 bodova u Vip-u, a baš je htio Sx1 a toga u Vip-u nema, onda ti je on pitao lokalnog švercera za koliko mu može nabaviti Sx1 a ovaj mu je rekao - 4600 kn, onda mu je moj frend ponudio da mu on da Sasvim novi P 900 za Sx1 i lokalni švercer je pristao.
E onda je moj frend otišao u Vip i kupio s 30 000 bodova i on kaže 2600 kn novi P 900 i dao ga za novi Sx1.
Zapravo ga je on platio znači 2600 kn, ako malo ne laže jer ne znam koliko vrijedi 30 000 bodova u Vip-u.
Svi sretni i zadovoljni, lokalni švercer je odmah frknio P 900 za 4900 i zaradio još 300 kn više nego da mu je moj frend iskeširao lovu, moj frend jer je platio Sx1 2600 kn, a i frajer koji je dobio novi P 900 za 4900 kn s garancijom Vip-a godinu dana!
E da, lokalni švercer se obavezao ispoštovati garanciju za Sx1 u trajanju garancije za P 900.
Kod mene je 4500kn
za 30000 bodova cijena p900 je 3600 kn u vipu...
Ma nisam mislio u viup-u vec u radnj sx-1 kosta 4500
E pa da, sad još oduzmemo PDV, i zapravo nije puno ni slagao!= Citat =:
Poslao: 3aTmr
za 30000 bodova cijena p900 je 3600 kn u vipu...
Kupio ga je na firmu.
Ma nisam mislio u viup-u vec u radnj sx-1 kosta 4500
nevjerujem sx1 kosta barem 1000 kuna vise u ovome trenutku
u kojoj radnji kosta 4500?
ja ga nisam vidio nigdje drugdje kupiti nego u techno media-i i tamo je gotov 6000kn
daje SX1 izašao prije ajmo reč 4 mjeseca, onda ok... ovako niti mene ne zanima taj mob...
rađe bi imao P900, a ovaj če još i cjenu držat yebote...
@booky_boy
u kojoj to prodavnici u bih ima sx1 javi mi na PM hitno.......
Ja sad vidio u oglasniku, tip prodaje na crno po 540 eura.
da, takva je cijena na crno...
Nadam se da ce takva biti i pocetna cijena u ducanima (koja ce naravno brzo pasti :D )
eto konačno nakon godinu dana čekanja mogu reći IMAM SX1.
kupio sam ga danas u siemens shopu i košta 4032 kn,odmah želim reći svim onim pametnjakovićima koji ga pljuju da ga prvo vide uživo i isprobaju pa tek onda mogu komentirat kakav je. A fakat je dobar ma neopisivo dobar. Pozdrav svim siemens freakovima.
Nisam ti vjerovao... Onda sam odletio do telefona, nazvao 016105381 i uvjerio se.
CIJENA: LUDNICA
Si dobio s njim memorijsku karticu, kabel i cd-e sa softwareom i ostalo?
Samo 4000 kn? To je relativno nisko sto se tice nekih konkurenata... (Šta'š sad, cyberphere? ;) :)
Svaka čast. To je cijena s kojom mogu konkurirati (čak je i pre niska za takav tip mobitela). Ja nisam pljuvao po mobu nego samo po njegovoj tipkovnici. A i dalje stojim pri tome. Zbog te šugave tipkovnice ne bi ga kupio ni da košta 2000 kn.
a dali si ti ustvari drzao sx1 u ruci i mozes iskustvom rec da je tipkovnica uzasna, ili ti se to samo tako cini?
Nisam taj ali sam držao 7600 i jako je sjebano za pisati poruke, igrati igre i ne možeš pisati s jednom rukom. Uskoro ću ja isprobati i SX1, makar nemam neku volju. Da su napravili normalnu tipkovnicu kao što je negdje bilo na slici uzeo bih da 100%
ne dobije se mmc kartica sa mobitelom, steta :(
A dobro, ako ces dati 4000 kn za mob dat ces i malo love za MMC.
ma ima on dosta svoje memorije tak da je mmc card samo dodatak. kupite kupite ljudi nećete požalit,jer kaj sve on nudi za tak malo novaca stvarno vrijedi svaku uloženu paru.
Idem se još malo igrati s njim he-he
A dobro... 4 MB bas i nije dosta ali svejedno... Isplati se jos malo uloziti i kupiti MMC.
Jedina prednost SX1 naspram nokije je radio koji ionako nikad ne slušam ni na nokiama koje su ga imale i to što se mob ne mora isključiti da bi mu se ubacila MMC kartica. A nedostatak je što nema niti programa, niti igara za njega, a ni n-gage igre se ne mogu igrati na njemu. To je meni najbitnije i zato nisam čekao sendu jel za nokije postoji jako velik broj igara i programa
Moze se i na Siemensu vrtiti vecina igara s nokie
nema programa ni igara? evo odi na www.siemensplanet.com
ima cijelo brdo igrica i raznih aplikacija :)
E da, moram se pohvaliti kako je SX1 i od danas u mom vlasnistvu...
i pisi o njemu
Ali to su sve progami za nokiju i nije sigurno da će svi raditi. Neki programi ne rade čak ni na svim nokiama= Citat =:
nema programa ni igara? evo odi na www.siemensplanet.com
ima cijelo brdo igrica i raznih aplikacija :)
E da, moram se pohvaliti kako je SX1 i od danas u mom vlasnistvu...
za nokiju 7650 svi rade na sxu, a problem je kod 6600 jer koristi sybian 7
evo ja sam ubacia par meni interesantnih, i do sada svi rade, a dalje cemo vidit. Ja gre, i ne igram, a ovako neku aplikaciju je dobro imati ;)
cybephere fakat te ne kužim,pa normalno da će sve igre radit i na SX1 kad radi na istom symbian softveru. Uostalom na telefonu dobiješ tri dobre igre a Mozzies je jedna od boljih stvari na SX-u. Ponovo naglašavam kupi,probaj pa tek onda komentiraj SX. Na ossnovu slika i opisa drugih ne možeš dobiti dojam o njemu kao kad sam ga ja prvi put uzeo u ruke. Isto kao i svi oni koji su ga preko mene uspjeli vidjeti u živo,dobro jest svi komentiraju pa kak na tome pišeš poruke? Istina na prvi pogled i ja sam bio zbunjen ali s vremenom se navikneš. Čak u siemensu posebo naglašavaju da je tim putem olakšano pisanje poruka jer pišeš s dvije ruke.
Da, to su rekli i na club-siemens.
Evo danas sam imao priliku poigrati se sa SX-om. Frend ga kupio u Zimenzu i nije me baš oduševio a niti frenda. Popizdio je sa onim tipkama. Mob je dobar (kako može biti loš kad je smartphone a oni su svi na istu foru i ne može se zasrat). Ne razumijem zašto nisu napravili normalnu tipkovnicu, a imali su na dnu dosta mjesta. Ovako mobitel izgleda kao alien
Pa to je dobro ;)
u tome i jest fora da bude totalno drukčiji od drugih,baš zbog toga se meni posebno sviđa. Tko si koristi moby za pisanje poruka i naučen je na klasičnu tipkovnicu nek si takav i kupi. Za mene je SX1 ZAKON!!!!!!!!!!!!!!! Čak sam čuo da je u pripremi i SX2 i da će biti u prodaji krajem godine.
Ma OK. Ja volim old fashon tipkovnice pa mi se zbog tog ne sviđa, isto kao i 3650. Od kad znam za sebe imam mobitel s normalno postavljenim tipkama i ne volim promjene bar ne na tom području. A kako bi trebao izgledati SX2?
nemam pojma kak će izgledati SX2 ali navodno je u pripremi. Tak sam bar čuo od nekih ljudi koji rade u siemensu.Čim nekaj novog saznam bum Vam rekel.
I BTW ak kome treba kakav program nek traži. Imam ih hrpu
Evo neka moja prva zapazanja o sx-u. Na zalost nemam previse vremena za istrazivanje jer spreman ispite
ali evo neke osnovne stvari.
Naravno, sve je ovo subjektivno i moram naglasiti d je verzija fw-a 5 (a 6 je vec vani sa dosta poboljsanja)
prvo tipke; evo iskreno, nakon par napisanih poruka, gotovo da imam osjecaj da sam oduvijek tako tipkao.
zamjerka ide na joystick, nekako mi je premal i presklizav (ili su moji prsti preveliki :) )
Kod MP3 playera mi smeta sto ne mogu napraviti playlistu. Isto mi ide na zivce to sto ne mogu iskljuciti opciju
da mi ne sprema poslane sms-ove, tko da svako malo moram pobrisati one koje sam poslao (ili mozda jos nisam skuzia di se to gasi, ali sumnjam :( )
Meni osobno, najvise ide na zivce symbian. ne da je los, nego nisam navikao na njega.
Poslije rada na svim ostalim siemensima, ovo mi je skroz nepoznato. Puno izbornika i podizbornika i
jednostavno se izgubim; ali dobro, kroz par dana siguran sam da ce se to srediti :)
Radio je odlican, ima super prijam i imam osjecaj da uopce na trosi bateriju :)
Uglavnom, meni se sviđa i zadovoljan sam.
Ovih dana cu ga dignuti na v6, pa cu javiti koja su vidljiva poboljšanja i staviti cu koju sliku slikanu sa SX-om
isto mi je bilo glupo ogranicenje snimanja sa zvukom na 60 sec, dok je bez zvuka neograniceno (naravno ovisno o slobodnoj memoriji),
ali to sam rijesio sa nekom aplikacijom koja omogucuje neograniceno snimanje i sa zvukom...
Eto toliko za sada...
p.s. Mozzies je jedna od najboljih igri koje sam igrao (a inace nisam fan igrica)
Ja kad sam dobio nokiju 6600 prvih 10 min nisam znao kako ući u meni. A nakon toga mi je trebalo jedno 3-4 dana da se naviknem na izbornik jel ima užasno puno podizbornika.= Citat =:
Meni osobno, najvise ide na zivce symbian. ne da je los, nego nisam navikao na njega.
Poslije rada na svim ostalim siemensima, ovo mi je skroz nepoznato. Puno izbornika i podizbornika i
jednostavno se izgubim; ali dobro, kroz par dana siguran sam da ce se to srediti :)
To je još dobro. Kod nokije je 10 sec. Koji program koristiš? Ja imam jedno 3-4 i ni jedan nema kvalitetnu sliku= Citat =:
isto mi je bilo glupo ogranicenje snimanja sa zvukom na 60 sec, dok je bez zvuka neograniceno (naravno ovisno o slobodnoj memoriji),
ali to sam rijesio sa nekom aplikacijom koja omogucuje neograniceno snimanje i sa zvukom...
nije ni ovdje bas kvalitetna slika. skinia sam ga na www.siemensplanet.com
nego, daj mi reci, kad sam instalirao neku aplikaciju i sad je hocu skiniti. kako napraviti deinstalaciju?
Jedna stvar koja mi bas nedostaje. To je dodjeljivanje određene funkcije određenoj tipci.
Naime, to je moguce, ali ne kako na drugim siemensima na nacin da kliknes na tipku (1-9) kojoj zelis
dodijeliti određenu funkciju, odaberes funkciju i to je to. Ovdje moras ici u setup/shortcut pa tamo podesiti.
Znam, nije neka velika stvar, kad jednom namjestis to je to, ali ipak... (navika je navika)
U izborniku imaš jednu opciju kod mene se to zove Upravitelj. Radi na foru Unistallera u Windowsima
hmm, da nesto slicno i pise da ima kod mene. tj. trebalo bi biti, ali ja to ne uspijevam naci.
Pa k vragu nisam toliko blesav... Nesto cu iskopati :)
Mislim da cu sutra update-ti na v6, pa cemo viditi_; navodno donosi dosta poboljsanja u odnosu na v5...
evo moram reci, da sto duze radim s njim, da mi se sve vise sviđa...
Ljudi ko si ga moze priustiti, neka ga si nabavi, siguran sam da nece pozaliti.
ne kazem ni da je bolji ni da je gori od 6600, ali je jako dobar, a ako ste kao ja da volite ovako malo neuobicajne dizajn, onda svakako preporucujem.
@cyberphere
rekao si da imas dosta aplikacija za symbian. imas koju onako bas dobru i korisnu. Ako imas nesto tako, aj posalji na tau6@siemensfreaks.com ili napisi koji dobar link di ima free stvari.
thanks ;)
Pogjedaj pod Nokia podforumom. Tamo imaš popis programa, pa reci šta ti treba
nažalost moram priznat da sam nakon nekoliko dana surfanja po SX-u primjetio da je još uvijek pun bugova iako su čak jednu godinu ispravljali i odgađali izlazak upravo zbog toga. Nadam se da će to nova verzija softwera ispravit jer me neke stvari malo iritiraju. Sreća da je telefon dobar i da sam siemens zaluđeni obožavatelj inače bih ga hm... I daj nek mi neko kaže koja je to fora s usb kabelom još se uvijek nisam uspio spojiti,kaj treba nekaj posebno napraviti?
Jesi ti stavio V6?
ja sam evo upravo sada u nsk i skinia sam v6. tako da cu je vjerojatno veceras ubaciti. javljam ocite razlike :)
jesi instalirao onaj cd sto si dobio sa sx-om. SDS i SDE za SX1?
Ja sam to istalirao i meni radi super. Tj, nije mi se desilo da ga ne prepozna kad ga spojim na usb.
Usnimavanje mp3 je narvno neusporedivo brze nego kod sl45, ali jos uvijek dosta sporije nego sa mmc citacom. Tako da kad snima jednu do dvije stvari, onda ok, ali ako usnimavam par 10-aka MB mp3-a, onda na mmc citac :)
@cyberphere
ajde mi posalji onaj blacklist (krekirani, naravno)
i
pdf plus...
thanks ;)
Poslano= Citat =:
@cyberphere
ajde mi posalji onaj blacklist (krekirani, naravno)
i
pdf plus...
thanks ;)
thanks ;)
evo upravo sam ubacio v6 i ono sto sam mogao onakko na brzinu primjetiti je:
imam osjecaj da se nesto brze pokrece sam software, a najveca razlika koju sam ja primjetia je kamera. Imam osjecaj kao da sam stavio drugi hardware. Sa v5 slike su jako tamne, a sa v6 su lijepo svijetle (razlika je ogromna)
@bilo tko
ima li tko ikakav soft za pc kojim mogu avi datoteke konvertirati u 3gp
(probao sam traziti na webu, ali nisam uspio naci nista konkretno)
= Citat =:
@bilo tko
ima li tko ikakav soft za pc kojim mogu avi datoteke konvertirati u 3gp
(probao sam traziti na webu, ali nisam uspio naci nista konkretno)
Imam ja. Samo je mali problem što ima laganih 17 MB zipan
ajde mi onda samo reci kako se zove, pa cu ga ja potraziti na webu i skiniti kad budem u nsk...
Ili jos bolje, daj neku web adresu di ga mogu skiniti, ako znas :)
BTW, onaj blackist je super ;)
imam i neki spyware aplikaciju, ali je ne mogu instalirati (nekompatibilno).
Rci mi imas li onu aplikaciju koja sluzi kao daljinski upravljac? Ja je imam ali mi ne radi (tj. mob je pokrene i sve, ali nista se ne desava kad recimo pokusam promijeniti prog). Mozda zato sto nije registrirana?
To ti je nokijin program. Potraži ga na www.forum.nokia.com= Citat =:
ajde mi onda samo reci kako se zove, pa cu ga ja potraziti na webu i skiniti kad budem u nsk...
Ili jos bolje, daj neku web adresu di ga mogu skiniti, ako znas :)
BTW, onaj blackist je super ;)
imam i neki spyware aplikaciju, ali je ne mogu instalirati (nekompatibilno).
Rci mi imas li onu aplikaciju koja sluzi kao daljinski upravljac? Ja je imam ali mi ne radi (tj. mob je pokrene i sve, ali nista se ne desava kad recimo pokusam promijeniti prog). Mozda zato sto nije registrirana?
Imam program koji služi kao daljinski i to najnoviju verziju koja radi na SX1 (bar tako kažu na službenim stranicama). Verzija je 1.41
Kakva je slika pozivatelja na Sx1, jel to bude mali thumb ili je full size, ili možete birati!?
Na nokiji je bio mali thumb koji zapravo ni nema baš neku funkciju, to je sada samo prošlost, jer cyber mi je poslao FS (full screen) Caller aplikaciju i sad je to onako kako treba biti.
sad san zva siemens i sx1 kosta legalno samo 4032 kn a ja debil potroaia lovu ima misec dana na t610
da, slika je mali thumb i slabo se vidi :(
ajde, ako ti nije tesko posalji mi tu aplikaciju na tau6@siemensfreaks.com
Ako imate ICQ/MSN/Yahoo javite pa ću vam preko tog slati. Jednostavnije, brže i efikasnije
moj icq broj ti je: 259880461 (tAU6)
imas li mozda crackiran od psiloca irda control?
i bilo bi super kad bi ima fscaller (krekiran) ili neku drugu aplikaciju za prikazivanje cijele slike za pozivatelja i neku aplikaciju za snimanje videa sa zvuko neograniceno. Ovu sto ja imam je demo :(
thanks...
Misliš na Total IR Remote? Imam crackan FScaller. I par programa za neograničeno snimanje videa= Citat =:
imas li mozda crackiran od psiloca irda control?
i bilo bi super kad bi ima fscaller (krekiran) ili neku drugu aplikaciju za prikazivanje cijele slike za pozivatelja i neku aplikaciju za snimanje videa sa zvuko neograniceno. Ovu sto ja imam je demo :(
thanks...
da, mislim na taj total IR remote...
ajde mi molim te pošalji jedan od tih programa za snimanje videa (onako po tvom izboru)
A fscaller sam nasao besplatan za sx1 na www.my-siemens.com/sx1