koliko van traje baterija i je li van se ikad dogodi da bude npr baterija na pola i da onda dođe na jednu crticu pa se ponovo vrati na pola???????????
Printable View
koliko van traje baterija i je li van se ikad dogodi da bude npr baterija na pola i da onda dođe na jednu crticu pa se ponovo vrati na pola???????????
vjerovatno imaš stariju verziju softwarea
2 dana
neman jer su mi prije 6 dana stavili novi
Cule, kod mene je ista stvar, a i ja sam nedavno nadogradio software. :confused:. Evo ti njihov broj ako ga nemas 021-558-040. ja ih vise necu zvat -nervozni su samo tako!
a ne bili nervozni kad ocito nes nije ok
neću ih ni ja zvat
i na kraju koja je zadnja verzija firmware-a ? je li R3C ili ima jos koja novija ? :rolleyes:
od nedavno ponosni vlasnik t610 i nemam problema naglog padanja crtica (ne padaju jednoliko, ali tko ce to mjeriti uopce?), ali da se znaju vratiti na crticu vise, to stoji. tek ga sad spremam na njegovo 2. punjenje, zadnje je izdrzalo 3 dana uz mnogo koristenja
tako i meni drzi...naravno uvijek na pocetku se baterija brze isprazni bas zbog tog prckanja i upoznavanja...trebala bi kasnije izdrzati 4-5 dana uz umjereno koristenje...javit cu kako bude:)
3 dana
prvo punjenje trajalo je 3 dana...vidjet cemo dalje...sasvim dovoljno za takav mobitel...a i sta ce vam vise...bar meni..
Meni traje 4-5 dana. Razgovaram oko 5 min. dnevno i posaljem poruku dvije. Meni se to ne dogada. Ispraznim ga do kraja i onda ga ugasenog punim.
4 dana, nekad nešto manje, ali nikad ne čekam zadnji tren i nisam primjetio neke anomalije u radu (nadam se da ce tako i ostati)
Danas sam opet zvao da ih pitam sto je s baterijom, ali i meni drzi u prosjeku 3 dana pa se necu više zamarat s tim! Da barem oni u Electromagicu piju manje kave! :angry:
sve to ovisi koliko ga koristis...ako ga ne diras drzat ce on i 7 dana...ja se ne zamaram tim stvarima...:cool:= Citat =:
Poslao: watson
Danas sam opet zvao da ih pitam sto je s baterijom, ali i meni drzi u prosjeku 3 dana pa se necu više zamarat s tim! Da barem oni u Electromagicu piju manje kave! :angry:
Sve to znam od prije. Kad ga ne gnjavim drzi 5-6 dana, ali indikator napunjenosti ipak bi trebao biti precizniji, zar ne?Ma uostalom to se dogadja rijetko i zasad nemam problema-ali nek se zna, mozda buduce verzije softwarea i to riješe!;)
Evo kupia sam T610,prije 5 dana,ma cudo od mobitela,vrijedan svake kune,evo prosla su dva dana a baterije ima 2 crtice vise od pola,plus ne gasim ga po noci!!!
Dvije me stvari muce;recite mi jeli i vama kada ga punite iskljucenog nakon sta se napuni indikator baterije napuni,pise i dalje povise toga punjenje iako je napunjen?,i drugo dali i vama zna povremeno zatreperit kad je ukljucena tema Deep Ocean,a sad kad je na Magma Glow nista ne treperucka?
Nisam obracao paznju na ono prvo u vezi punjenja (sad cu bas vidit), a sto se tice tema neka ti oni u Electromagicu nadograde software(besplatno ti je ako imas jamstveni) jer si možda kupio t610 sa starijom verzijom- u vipa ima jos t610-ica koje su proizvedene u cetvrtom mjesecu 2003.(kupio prijatelj nedavno) .Sta znas, mozda je do toga. Bude li ti trebala lokacija servisa ,javi! :)
Meni ne. Sve mi je OK.= Citat =:
Poslao: mladjo
Dvije me stvari muce;recite mi jeli i vama kada ga punite iskljucenog nakon sta se napuni indikator baterije napuni,pise i dalje povise toga punjenje iako je napunjen?,i drugo dali i vama zna povremeno zatreperit kad je ukljucena tema Deep Ocean,a sad kad je na Magma Glow nista ne treperucka?
a ti si očito rođen pod sretnom zvjezdom.nemaš ni 1 brige na svijetu.boli te racku.
Istina: Racku me boli, kad me narod voli! Sve mi je ravno.
pa meni drži 2-3 dana s tim da ja slikam malo-malo, igram igrice na njemu, pišem SMS, koristim ir i bluetooth, mislim da je to solidno
Nikada nemoj Li-Polymer bateriju da praznis do kraja! Za razliku od baterija starije generacije, ova to nikako ne voli. Skracujes joj vek, ima o tome na netu puno.= Citat =:
Poslao: Fanj
Meni traje 4-5 dana. Razgovaram oko 5 min. dnevno i posaljem poruku dvije. Meni se to ne dogada. Ispraznim ga do kraja i onda ga ugasenog punim.
krasno ja je uvik ispraznin do crvene crtice
mogao mi je to neko rec za bateriju
Stvarno!? Od kad to? Sta bi je trebo punit kad nije prazna do kraja? A sta je s memory efektom?= Citat =:
Poslao: bobiska
Nikada nemoj Li-Polymer bateriju da praznis do kraja! Za razliku od baterija starije generacije, ova to nikako ne voli. Skracujes joj vek, ima o tome na netu puno.
to je slučaj sa ni-mh baterijama.
stvarno se previae pravi pametan:angry:= Citat =:
Poslao: Fanj
Stvarno!? Od kad to? Sta bi je trebo punit kad nije prazna do kraja? A sta je s memory efektom?
Mob je dobar i da ima nekih svojih nedostataka.Imam ga od 7 mj.i jos ide kao urica,baterija je tocna koliko pise tolko i drzi znaci oko 3-4 dana uz upotrebu kamere bez je izdrzao 6 dana!No nesto drugo me zanima jer vidim da se neki ljudi kuze i to zbilja kuze!Mob je kupljen preko oglasnika(T-Mobile) i ima staru verziju softvera(R1A081) i nije zakljucan niti na jednu mrezu bar tako pise pa me zanima gdje ga mogu nadograditi na noviju verziju,raspitao sam se u Elektromagicu ali kazu da je na moju odgovornost i nisu mi sigurni reci dal ce funkcionirat poslije jer su imali iskustva da se zakljuca i pretvara u komad metala(tj mogu ga bacit a to ne zelim)Hvala unaprijed!
Nisu ti se bas potrudili objasniti zasto to ne bi funkcioniralo, uostalom ako i nesto ne bude u redu duzni su to popraviti(ta oni su valjda ovlasteni distributeri i serviseri na ovim prostorima)! U interesu im je da ti to rijese (jer ce ti to i naplatiti;D). Najbolje ti je da budes uporan,gnjavi ih- meni je upalilo kad su me htjeli odgovarati od upgradea softwarea( ovi u Splitu malo spavaju)!:)
a na kojoj se web stranici može viditi to sa baterijom ly-polimer, kad ju je dobro puniti
Pogledaj u mobilu br.31 za rujan 2002- u njemu ti pise da je mozes nadopunjavati kad god hoces jer ona ne pati od "memory effecta" poput nimh baterija, no ipak nemoj da ti se uvijek potpuno isprazni(ono da se sam ugasi).Kazu da su one jedino malo osjetljivije na nagle promjene temperature, a za detaljnije informacije pogledaj na:= Citat =:
Poslao: mujo
a na kojoj se web stranici može viditi to sa baterijom ly-polimer, kad ju je dobro puniti
www.telfon.net
oni su mislim imali rubriku o tome(nisam 100% siguran). :)
thnx
Daj nemoj brijat, samo pitam. Zanima me.= Citat =:
Poslao: Cule_ST
stvarno se previae pravi pametan:angry:
Dobro ne pati od memory efecta ali zasto se nesmije isprazniti do kraja? U cemu je caka? Stvarno nisam za to cuo.= Citat =:
Poslao: watson
Pogledaj u mobilu br.31 za rujan 2002- u njemu ti pise da je mozes nadopunjavati kad god hoces jer ona ne pati od "memory effecta" poput nimh baterija, no ipak nemoj da ti se uvijek potpuno isprazni(ono da se sam ugasi).Kazu da su one jedino malo osjetljivije na nagle promjene temperature, a za detaljnije informacije pogledaj na:
www.telfon.net
oni su mislim imali rubriku o tome(nisam 100% siguran). :)
Iskreno ne znam ni sam, ali svi koji se nesto kuze kazu da se stalnim praznjenjem skracuje njen zivotni vijek(broj ciklusa- odnosno broj punjenja i praznjenja) koji obicno traje dvije godine... :)
A jel netko zna konkretno zasto i kako glasi ta teza da se nesmije ispraznit do kraja. To mi je sada najnovija vijest i nalozio sam se na to.
Ne sme se prazniti do kraja nekim drugim potrosacem (npr. sijalicom i sl.) kao sto se to radilo sa NiMh baterijama kada im je trebalo povratiti formu. Sto se tice praznjenja baterije upotrebom mobilnog telefona, tu se ne moze desiti nista posebno lose. Stvar je u tome da LiIon i LiPol baterije imaju u sebi ugradjen kontroler (mali elektronski sklop) koji u saradnji sa punjacem u telefonu (posto je ono sto se utakne u zid samo adapter ili ispravljac) proglasi bateriju praznom. Ovaj kontroler cuva bateriju od praznjenja ispod dozvoljenog praga. Ono sto je lose sa ovim tipom baterija je to da ako bi ste ih prisilno ispraznili ispod ovog praga vise nebi bilo moguce da se napune jer im se poremeti hemijski sastav. One, naravno, ne pate od "memorijskog efekta" i moguce ih je dopunjavati u svakom momentu tj. stepenu ispraznjenosti.
Eto Fanj, jesi li konacno sad dosao na svoje? ;)= Citat =:
Poslao: vivicav
Ne sme se prazniti do kraja nekim drugim potrosacem (npr. sijalicom i sl.) kao sto se to radilo sa NiMh baterijama kada im je trebalo povratiti formu. Sto se tice praznjenja baterije upotrebom mobilnog telefona, tu se ne moze desiti nista posebno lose. Stvar je u tome da LiIon i LiPol baterije imaju u sebi ugradjen kontroler (mali elektronski sklop) koji u saradnji sa punjacem u telefonu (posto je ono sto se utakne u zid samo adapter ili ispravljac) proglasi bateriju praznom. Ovaj kontroler cuva bateriju od praznjenja ispod dozvoljenog praga. Ono sto je lose sa ovim tipom baterija je to da ako bi ste ih prisilno ispraznili ispod ovog praga vise nebi bilo moguce da se napune jer im se poremeti hemijski sastav. One, naravno, ne pate od "memorijskog efekta" i moguce ih je dopunjavati u svakom momentu tj. stepenu ispraznjenosti.
Jesam watson. Mogo bi i ti nesto naucit od viivcava, umjesto da nas lozis bez veze.
Hvala vivicav-e!
Nema na cemu. Pa valjda zbog toga i postoje ovakva mesta...:) :) :)
Moja sucut, zivot ide dalje...
-Nije mi jasno da vi-korisnici SonyEricssonovih modela novije generacije to ne znate.Svaka Li-polymer baterija se mora formirati,to jest jako je bitno da se i do 2 puta nova baterija mora totalno isprazniti (po mogučnosti do samog gašenja aparata) i puniti barem 12 sati.To je u biti minimum za Li-polymerove baterije.Neki serviseri i upućeniji prodavači preporučaju da se nova baterija skroz prazni i puni minimalno 12 sati više puta.Baterija na tvom aparatu vjerovatno nije formirana i zato ti se dešava da indikator jakosti baterije malo-malo pa pokaže krivu vrijednost.Ako je tome tako,savjetovao bih ti da se baciš u trošak i nabaviš novu bateriju(po mogućnosti kod ovlaštenog distributera-to jest,legalno),vjeruj mi da će tvoji problemi nestati ako se prodržavaš tih uputa.= Citat =:
Poslao: Cule_ST
-Inače,ja sam novi na ovom forumu i nemojte mi uzeti za zlo što ovako uliječem,ali korisnik sam SonyEricssona još od pojave dobrog starog T 68 i mislim da se dosta razumijem u mobilnu tehnologiju.
-Molim te da mi javiš svoje rezultate.
-Unaprijed hvala.:-/
iskustva i upute su uvijek dobrodošli,pogotovo ako uzmemo u obzir da ljudi na ovaj forum dolaze po savjete...:)...inače dobrodošao darkan69...:).....
Hvala na dobrodošlici,samo pokušavam pomoći,a čovjeku je to očito potrebno...
I mene je to zanimalo. Hvala!
Ne bih da unosim pometnju, ali ja mislim da se LiIon baterije ne formiraju. Ja nisam svoju nijednu do sada formirao (LiIon) i sve rade besprekorno. Postupao sam po fabrickom uputstvu (prvo punjenje 4 sata) i to je bilo to. Baterija je nakon svakog narednog punjenja povecavala kapacitet iako to punjenje nije trajalo duže od vremena koje je potrebno da se baterija napuni do kraja.
Ja sam na svome C60 prvi puta punio 2,5h ipaljenog, a dalje normalno i nema nikakvog negativnog (niti pozitivnog :( ) efekta.
Hvala Darkan69!
Onda da se usuglasimo na kraju: jel praznjenje do kraja smeta bateriji ili ne?
o baterijama u novu temu!
= Citat =:
Poslao: whiteboy
o baterijama u novu temu!
Stoji! Ali opet kao sto Fanj kaze, ima li netko konacan odgovor-bar od onih sto pisu za Mobil?
-Oprosti,ali moram ti quotati na tvoj post.= Citat =:
Poslao: vivicav
Ne bih da unosim pometnju, ali ja mislim da se LiIon baterije ne formiraju. Ja nisam svoju nijednu do sada formirao (LiIon) i sve rade besprekorno. Postupao sam po fabrickom uputstvu (prvo punjenje 4 sata) i to je bilo to. Baterija je nakon svakog narednog punjenja povecavala kapacitet iako to punjenje nije trajalo duže od vremena koje je potrebno da se baterija napuni do kraja.
-Ja sam čovjeku objašnjavao formiranje Litij-polymerske baterije, a ne Litij-ionske.Litij-ionska verzija baterije nije niti spomenuta.
-Uvjeravam te i u to budi 100 % siguran,da se svaka nova Litij-polymerska baterija mora formirati,dok kod Litij-ionske to nije uvjet.
-Hvala...
vidi ti darkana tek roden, a radi cuda :)
Neka, neka volim kad nije sve monotono! Argumenti pljuste sa svih strana - to se trazi! :thumbup:
glupost, ja imam li-poly i nisam je formiravao i svaki je puta ispraznim do kraja i traje super dugo.= Citat =:
Poslao: darkan69
-Oprosti,ali moram ti quotati na tvoj post.
-Ja sam čovjeku objašnjavao formiranje Litij-polymerske baterije, a ne Litij-ionske.Litij-ionska verzija baterije nije niti spomenuta.
-Uvjeravam te i u to budi 100 % siguran,da se svaka nova Litij-polymerska baterija mora formirati,dok kod Litij-ionske to nije uvjet.
-Hvala...
Rekoh da si za baterije otvorite novu temu. Niste, pa ja ovaj thread zatvaram.