Eto, baš me zanima. Znam za onaj neslužbeni v.11.
Imam v.10 pa me zanima kad će novi (službeni) koji će to sve skupa malo optimizirat?
Printable View
Eto, baš me zanima. Znam za onaj neslužbeni v.11.
Imam v.10 pa me zanima kad će novi (službeni) koji će to sve skupa malo optimizirat?
...čuj,i ja čekam...gledao sam na Siemens stranicama,ali naravno nema ga...
Siemens je i inače dosta lijen s izdavanjem firmware-a... Bojim se da ćemo se morat strpit još mjesec dva...
A to kad izađe će bit opet onak jednostavno kao što je i prije bilo?
Skineš setup i on sam sve radi a ti se izvališ u fotelju? :D
...a ovaj v.10 je od 14.8. ...bome je star...
Možda neće ni izbaciti novi fw za M55...
Ma daj - pa to bi bilo smiješno! S55 je dogurao do verzije 20 kolko mi se čini. A sve skupa ima više revizija softwarea nego M55. Pa bilo bi logično da će izbacit još bar jednu reviziju!
Ma sigurno će ga izbacit, samo čemo se načekat do tada...
Vjerojatno je da će izbaciti, ali ne mora značiti da hoće. To što je S55 došao do v20 ne znači ništa, pa SL42 je došao do v84, S45i do v04. Neće izbaciti novu verziju fw-a ako nemaju razloga za to...
Za SL55 je zadnja službena verzija 09, a neslužbena je v16, tako da to ništa ne znači što je neki drugi model dogurao do neke veće brojke u verzijama fw-a
Pa i za SL55 će 100% izletit još neka verzija...
...ma mora izać nova verzija...bolje im je,il ću napravit pobunu... :) ...
Ma od toga nema koristi, ti napravi novu verziju fw-a! :D
...može,ev krećem na poso... ;D ...javim kad završim za otprilike 5 god...
Kako sam rekao, može se očekivati, ali ne mora nužno značiti i da hoće...
Imao sam problema sa M55 pa sam ga prodao, ali sam prije toga nekoliko puta hodocastio u Siemens Shop - servis. Rekli su mi da imaju verziju 11! Nazovite i pitajte, ali servisi uvjek prije dobe verziju nego je stave za download! A verzija ce biti barem jos 5, jer bug-ova ima poprilicno! Kao usostalom, kod svih proizvodjaca!! Ili se varam??= Citat =:
Poslao: 3aTmr
Kako sam rekao, može se očekivati, ali ne mora nužno značiti i da hoće...
biti ce verzija jos, ali dali ce ih biti na netu??!
Kaj to znači da slobodno stavim onu v.11 s neta?
da, ali siemens uvijek svoje službene verzije stavi na net, tako da smo oet na početku; one koje se ne nađu na siemensovim stranicama nego na drugim privatnim su unofficial...
Ja ne kužim zašto se ljudima toliko žuri da izađe nova verzija fw-a, kao da će nova verzija biti toliko revolucionarna da češ dobiti novi mob. I to još na novim mobitelima...
Za M55 najnovija sluzbena verzija je 11.
Takav sam odgovor dobio iz Siemensa prilikom kontaktiranja istih.
BTW ocito sam bio malo nepazljiv ili nisam vidio - ali ja vec imam V.11 unutra :D :lol:
Ne znam na kakvu sam si ja desetku zabrijo'...
...ja evo sad skidam v.11 sa http://tau6.web1000.com ,pa ćemo vidjet šta će bit...
...ja bi volio da u neku verziju ubace podršku za trenutno gledanje slike koju se slika na ekranu...
...*Oslobodite čak 1.4MB prostora na Vašem M55. Kako? Tako da izbacite dio lang. pack-a koji cijeli zauzima ~2.02MB. Ovim patchom ostaviti ćete Engleski i još jedan; Vama koristan, primjerice Hrvatski. To dvoje zauzima ~650kB, što znači kako ste oslobodili oko 1.4MB prostora upotrebljivog primjerice za Java midlete. Također će se napraviti i još jedna, dodatna particija B u vašoj flex memoriji.*...
..."3atmr",jel to iskušano...mislim,jel se stvarno oslobodi toliko memorije...
...evo upravo updatiram v.11 na svoj M55...
http://web.vip.hr/josip.belan.vip/Update.jpg
@eminem
kad si radiš update, stavi si kvačice na pre check i post check (da znaš za drugi put)
Osobno nisam isprobao, ali oni koji jesu (znam njih 2) tvrde da to stvarno radi...
taj fw11 ti je lang pack 01, dakle nemaš hrvatski 8nadam se da to znaš).
A što se tiće ovog gore patcha; taj ide na fw10 ne na fw11 (bar ne za sada); pa ga i nemojte stavljati na fw11
Dal se može iz flash fw 10 izvadit hrvatski i onda ubacit u 11? Ja sam probao oslobodit tu memoriju, i sve sam napravio, ali kad stavim lijevi softkey kao javu i onda ga pritisnem, napiše "nevaljali format". Dal netko možda zna u čemu je problem?
jeli imas v10 ili v11 na M55?
Gledaj, skini sa moje stranice Skylord lang editor
http://tau6.web1000.com/NOVI1/htm/language.htm
i sa njim izvadi lang iz v10, pa kasnije prebaci u v11. Trebalo bi raditi... Ubaciš kao dio flasha.
Ma skuziti ces sam, nije komplicirano
Evo upravo ubacujem flash sa hrvatskim, pa cemo vidjet sta ce bit...
Nije uspjelo, mislim ima hrvatski, ali sve riječi su na pogrešnom mjestu. Recimo, tamo gdje treba pisat "meni" piše obujam, gdje bi trebalo pisat "poruke" piše "T9 info", i td.
nema veze. sad izvadi taj dio i sam prepravi...
Ja sam tako svojevremeno preveo cijeli meni za sl45.
ti nečeš imati puno posla, samo zapisi sto sve treba promijeniti i promijeni...
Uspio sam oslobodit 1.5 mb memorije, ali sad postoji jedan drugi problem. U des-u mi se uvijek otvara B disk, taj u koji ide samo java, to znači da više nemogu ubacivat slike, melodije i slično, nego samo javu. Dal netko zna kako se i dali se može ući u A "disk"?
hmm, provjeriti cu pa ti javim...
OK, hvala
@Gen Mo'Kai
restartaj mob; onda bi trebalo biti ok
(check your mail)
Moze li tko reci sto novo donosi fw. 11 i da li se isplati izgubit garanciju i preci na novu verziju softwarea?
ništa toliko revolucionarno da se isplati gubiti garanciju zbog toga. a ako već toliko zelis ubaciti nivi fw, onda nazovi siemens i pitaj njih imaju li oni v11 da ti ubace. Ako imaš garanciju, onda je to besplatno u servisu
ma da, to zvuci jednostavno kad bih se nalazio u zagrebu ... ali ja sam u splitu :)
...malo kasnim...nažalost,nisam uspio ubacit v.11 ...u pola procesa(već obrisalo Flash i počelo stavljat novi sw)kad mi javilo da nema konekcije sa COM1...fala bogu pa sam imao v.10 tako da je opet na starom...i radi :D ...
@eminem
??? pa kako je onda uopće počeo proces? Pa ne može početi prebacivati na mob kad nema konekcije... Mozda ti se kabel odkačia na pola procesa..
...pa priključio,sve normalno počelo,obriso on flash,počeo prebacivat novi sw i negdje oko 25-30% javilo da nema konekcije između moba i COM1...
sigurno ti se iskopčao kabel ili bar izgubio kontakt na kratko. jer nebi soft mogao brisati flash ni ništa drugo ako nije bilo konekcije...