Bilo bi dobro kada bi se morala nhavesti cijena pri prodaji nekogh mobitela,da se nemora ostaviti 10komentara s pitanjima o cijeni..isto kao i na pcekspertu.
Printable View
Bilo bi dobro kada bi se morala nhavesti cijena pri prodaji nekogh mobitela,da se nemora ostaviti 10komentara s pitanjima o cijeni..isto kao i na pcekspertu.
Podrzavam! :thumbup:
I JA isto podržavam!!! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao wragg
takodjer podrzavam:thumbup:
jos jedan glas za:thumbup:
Takodjer podrzavam,tako je na vecini foruma na kojim sam aktivan.Takodjer mi ne ide u glavu kad netko u topicu upita za cijenu pa ljudi i dalje ne odgovaraju.
možda da ljudi ne komentiraju cijenu :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao A112
podrzavam, ako nista barem okvirno.
slazem se u potpunosti:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Rebbit
također:thumbup:
protivim se prijedlogu,
autor oglasa ima svako pravo navest da se zainteresirani za isti jave na pm gdje će dalje diskutirat o cjeni iz više razloga koje nebudem navodio...
što se tiče " znatiželjnika koji usput provire u oglas" bez da su za njega ozbiljno zainteresirani ovo odbija dok se ozbiljan kupac nastoji dogovorit sa prodavačem na ovaj ili onaj način,između ostalog zato i imamo privatne poruke.
neki bi se je*ali za 5 kn, i čekaju veće ponude,neki neznaju koliko bi tražili,neki opet traže puno pa neće navesti cijenu ako slučajno neko naleti pa se upeca na tu foru... oglas nije potpun bez cijene... mrzim ono kad neko čeka najbolju ponudu za svoje smeće što prodaje= Citat =:
Izvorno postao sodom
Svatko ima svoj način trgovanja.
Po meni nepotreban prijedlog, ako je netko zainteresiran neka kontaktira prodavača... (naravno, ako mu nije teško)
Za sada ima pravo jer su takva pravila na forumu...= Citat =:
Izvorno postao sodom
Ja se slazem da bi trebalo obavezno staviti cijenu, a po mogucnosti i broj mobitela...
Naime ovo preko PMa uglavnom se navlaci klincadija (bez uvrede ikome) za 5 kn gore dole za mobitele od 200- 300kn (opet molim bez uvrede samo zelim slikovito objasnit o cemu se radi :thumbup: ).
Stavis cijenu i broj moba. Ako je netko zainteresiran ce nazvat i gotovo. Kupio sam dosta puta mob preko foruma ali uvijek samo iz onih oglasa koji su imali cijenu i kontakt broj :thumbup:
Isto tako sam i prodao hrpu mobitela na forumu i nikad nisam stavio oglas bez cijene jer ZNAS koliko nesto vrijedi. Ako nisu siguran lagano se provjeri (ducan, oglasnik...)...
Eto toliko od mene...ukratko debelo podrzavam prijedlog :thumbup:
Protivim se prijedlogu jer ovo nije plavi oglasnik.= Citat =:
Izvorno postao rise000
Oglasnik kakav jest mislim da je dovoljan, kome treba više zna di treba tražiti i gotovo.
Mada bi bilo u redu da korisnici koji navode thread kao "P:...", znači da nešto prodaju, odmah stave cijenu a ne tek nakon što ih 10 ljudi pita za cijenu.
Mislim nemojte biti SERONJE.
A što se tiče navođenja broja mobitela već je bilo rasprave o tome i ne treba je više.
Mob se stavlja ovisno o dobroj volji korisnika i nikako više.
Sve iznad toga je previše, nije vam to školski kolega pa da s njime tako poslujete.
Zadnja stvar koja nekome treba jest da se nađe neki psihopat pa da ga još podhebava zbog oglasa na forumu i gnjavi u nezgodno vrijeme.
Sasvim dovoljan je kontakt koji ostvarite preko PM-a a za konačni dogovor se razmjene brojevi telefona ako treba.
Ovo treba zatvoriti sada :closed:
Također nisam za taj prijedlog...
Jedan od razloga je taj što bi se stavljanjem cijene i broja za kontakt dobilo nešto kao Plavi oglasnik ili kupiprodaj.net...
drugi razglog je mislim taj da kad bi se uvelo pravilo da se treba u oglas staviti cijena, bilo bi puno pritužbi da cijena nije stavljenja,da nevalja oglas, vamo-tamo...
OK, treba staviti cijenu kad neko pita a ne čekati da pita 5-10 ljudi za cijenu pa ju onda reć...
A ako je kupac ozbiljan uvijek postoji PP na kojem može saznati cijenu i dogovoriti se... :thumbup:
Podržavam prijedlog, ali se to može zaboraviti. Baš sam jučer stavio 1. puta oglas ovdje na cafe mobil, pazio na svaku sitnicu, ali sam cijenu na kraju zaboravio. Uglavnom, podržavam ovaj prijedlog.
-podrzavam i ja i jos bi se trebale maknuti one poruke tipa :Imas PM!
'jel ako ima onda ce to i vidjeti
Ajde, sve je to divno, bajno, svi bi odma trebali vidjeti cijenu...
Ali šta ako netko ju zaboravi napisati? Šta će te onda opominjati člana koji nije stavio cijenu, prijavljivati bad post... To je malo komplicirano...
A do da netko napiše da prodavač ima PP to je sasvim uredu jer može upozoriti prodavača da bi možda htio poslovati sa njim... :spin:
O ovome se već pisalo i dani su dobri argumenti protiv prijedloga.
Samo ću spomenuti jedan: nema goreg nego kad staviš zaista realnu cijenu uređaja kojeg prodaješ, pa se nađe netko 'pametan' tko te zbog inače realne cijene popljuje i syebe ti cijeli oglas. A takvih UVIJEK ima. Svatko tko ima malo mozga može se raspitati o okvirnoj cijeni, pogledati na oglasnik.hr i slično, pa onda preko PM-a pregovarati, doći do neke realne i poštene cijene za obje stranke. A ako je netko lijen ili blesav pa plati više jer se ne raspita, to se zove 'porez na budale' i treba ga platit.
= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ja se slažem s ovim...
vidim da je autor teme rekao da je tako na PCE-u, e pa ja mislim da se prodaja Hardwarea (koji je tamo u večini) ne može uspoređivat sa prodajom mobitela, jer kod Hardware-a imaš ne/ispravnost i garanciju, a kod mobova ima mali milijun faktora koji određuje cijenu, svaka crtica na masci je mijenja, a trgovci rijetko slikom ili opisom mogu prikazati stvarno stanje moba, kao i odredit pravu vrijednost istoga, pa mislim da je dogovor preko pm-a ili kako god sasvim ok
Na PcE-u se zna, Amd 3000+ sa garancijom vrijedi 400, bez 350kn i gotovo, te cijenu moraš navest, ako nisi upućen pa je ne znaš, stavi na procjenu i gotovo
dakle, što se mene tiće nisam protiv ovog prijedloga, ali isto tako nisam niti za, mislim da autoru oglasa treba staviti taj izbor
potpuno potpisujem :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Zar u svakoj temi se moraju naći oni koji se ne znaju sami izjasniti ili pak nemaju neko svoje konkretno mišljenje, pa takoreći spamaju temu sa "potpisujem" odgovorima... Znam da nema veze sa temom, ali ovo je više pain-in-the-arse...
BTW, to sa cijenama ne podržavam...
ne ljudi svi ste pogresno shvatili poantu svega toga.Realno je od prodavaca staviti cijenu koju misli da odgovara proizvodu koji prodaje.No kako je vec netko spomenuo ljudi naglo mijenjaju misljenja pa se moze manipulirati kupcem tj mijenjati cijena kako kome,a i na taj nacin daje los utisak nekim ljudima.No nitko ne kaze da ta cijena mora biti 100% ona prva,vec je potrebno staviti samo neku okvirnu cijenu da se ljudi znaju od prilike orjentirati.
Naime svi smo mi ljudi i naravno da se mozemo dogovorit i oko cijena i oko svega,ali lijepo je kad se napise puni oglas o proizvodu,stavi se cijena i po mogucnosti koja slika kako bi to izgledalo ipak u rangu ovog foruma.
Kako ste svi vidjeli ima ljudi koji napisu samo "prodajem nesto" i gotov oglas.to definitivno nije u skladu s nicime.A kako je netko napisao da ovo nije plavi oglasnik ili tako nesto,po meni ide na plavi oglasnik jer se nista ne napise do kraja i oglasi samo cvjetaju bez glave i repa,ovdje nije svrha nikog zeznut vec na kvalitetan nacin prodat,kupit ili razmjenit proizvod.
Bez uvreda bilo kome,samo zelim rec da ima hrpu stvari o kojima bi se dalo raspravljat u smislu oglasnika na ovom forumu,a prije svega je ovo forum na kojem bi ljudi trebali nesto novo saznati i nauciti po koju stvar od starijih ,mudrijih i iskusnijih ljudi sto se tice raznih tehnickih rjesenja u podrucju elektronike,a za oglase postoje PLAVI OGLASNIK,KUPIPRODAJ,i mnostvo drugih.
Hvala svima na razumjevanju.
u barem 5 oglasa na prvoj stranici ima po tri odgovora na thread tipa "koja je cijena?". mislim da je bolje da se komentira i prokomentira cijena tipa 1200 kuna za mob koji nov košta 900 u nekom paketu nego gomilanje oglasa ili odgovora na iste koji ne daju nikakav smisao osim "imaš pm". mislim da su oglasi bez cijena ispisani od "jadnih i kukavičkih" likova koji i čekaju da neko naivno dijete nasjedne kao "porez na budale" misleći da je došlo u forum gdje ga ljudi ozbiljno ne žele prevarit (kao recimo u "plavom" ili na "kupi-prodaj"). oglasnik ovog foruma bi što se tiče mobitela trebao biti za primjer drugima, a ne čekanje "budala" da kupe mob.:kitty: Izjavom da neupućeni treba platiti ovaj forum gubi smisao. neupućeni je na ovaj forum došao da ga se uputi, a ne prevari.:thumbdown
da se osvrnem na još jednu.. onaj ko pljuje po realnoj cijeni ili spama na neprihvatljiv način sam sebi skače jer gubi neku vrstu rejtinga. ako čojek i zaboravi stavit cijenu, nije frka jer ju može i naknadno stavit. evo čovjek je "zaboravio" stavit cijenu za svoj pc - pa nek proba stavit takav oglas na "pcEkspert" gdje je vjerojatno member. ali ne, on misli da je među budalama koji će mu dat 50eura više od 150 kolko vrijedi comp.:thumbdown
Ja ko što sam i rekao, nisam za da se mora pisati cijena... ako si zainteresiran za kupnju nečeg što se prodaje, onda jednostano pošalješ PP...
A ako ti se nesviđa što neko nije stavio cijenu, onda nemoj ni gledati te oglase i problem gotov...
Znači po tebe je dio forumaša (dosta njih koji nešto prodaju a nestave cijenu (ima dosta takvih oglasa) ) "jadnici i kukavice", a kupci u takvim oglasima su za tebe "budale"... Gle, nemožeš tako govoriti, jer ljudi neznaju koliko se može dobiti za mob, pa onda nestave cijenu, a oni koji "kupuju" u takvim oglasima, možda baš žele taj mob (ili šta već), pa onda za cijenu pitaju na PP...
Bez uvrede tebi, ali ja isto nekad ne stavim cijenu, upravo da bi izbjegao komentiranje cijene, a nisam ni kukavica ni jadnik...
Mislim da na ovom forumu svatko ima pravo staviti oglas sa ili bez cijene, ovisno o volji ili čemu već...
A ko što sam već rekao, da ima pravilo obaveznog stavljanja cijena u oglasnik, mislim da bi onda bilo stvarno puno posla za moderatore jer bi bilo dosta prijavljenih oglasa bez cijene, pa bi se to moralo brisati/editirati i koješta... puno posla, bez neke naročite koristi (bar po meni)
mislim da ovaj tvoj post malo vrijeđa forumaše (bar je mene malo uvrijedio)
ok, ne bih ulazio u polemike. svako ima svoje mišljenje i tjera vodu na svoj mlin. možda se jednom i ukaže tračak nade da se s nekih dr. foruma prepiše nešto što u svakom slučaju valja. Atha na PcEx se nije dosad žalio na previše posla, a isto je specijalizirani forum. na kraju, prihvaćam vaše objašnjenje i neću se više javljat po tom pitanju.:kiss:
Kada bi objavljena cijena bila obavezujuća i za kupca i za prodavača onda bi ju imalo smisla stavljati. Ovako kad se npr. dva potpuno ista modela mobitela mogu se u cijeni razlikovati i više od 50%, ovisno o nizu sitnica koje nema smisla nabrajati, stavljanje cijene je potpuno bespredmetno. Objavljena cijena nije garancija na netko neće platiti "porez na budale".
Uostalom, trgovine imaju zakonsku obavezu staviti cijene, pa razmislite samo koliko puta se zbog vlastitog nemara, žurbe, neznanja ili nečeg petog platili "porez na budale" u nekoj trgovini.
A kad smo kod klinaca, ako im njihovi roditelji dozvoljavaju trgovinu na netu i trošenje love bez provjere, njihova stvar.
nikako ne podržavam ovaj prijedlog! da stavim cijenu, pa da mi drugi pljuju kak je previsoka i paralelno je spušta? Nema šanse... ako to postane pravilo, ja više neću davati oglase. :( :thumbdown
Ma nema potrebe se pjeniti GoGs.
Koliko vidim, obveza navođenja cijene nije spomenuta niti kod stranica koje se bave prvenstveno prodajom-Kupiprodaj, Plavi oglasnik, pa isto šljakaju.
AutoExpert ima plemenitu nakanu, ali mislim da je to nemoguće iz kojekakvih razloga.
Možda je i jedan od razloga ne stavljanja cijene i taj da čovjek ne želi trgovati sa nekim novim neprovjerenim članovima (ako postoji netko tko se regao na forum samo zbog oglasa). Ovako se u početku na neki način distancirao od takvih zato jer cijenu daje na PM...
Znam da nije teško regati se i poslati PM, ali s moje strane, zašto bi se ja tu regao zbog oglasa bez cijene, i ako još na kraju cijena bude viša od očekivane...
Ovo je samo pogled s moje strane, ni ja ne volim poslovati s novim članovima zbog rizika i najvjerojatnije da prodajem nešto vrijednij isto nebi objavio cijenu.
ma najbolje je staviti cijenu za koji prodajes mob ...e onda dolazi cjenjkanje, ponude itd..