Dovoljno je poslati e-mail na adresu:
amk.maksimir@zg.t-com.hr
s naznakom podupirem peticiju.
Iako neće proći, treba probati. Mada mi je nacelno svejedno za parking, komunalije su svima u interesu...
Printable View
Dovoljno je poslati e-mail na adresu:
amk.maksimir@zg.t-com.hr
s naznakom podupirem peticiju.
Iako neće proći, treba probati. Mada mi je nacelno svejedno za parking, komunalije su svima u interesu...
Evo Ja Poslala
Jel treba biti hrvatski mail provider :smart: ili moze biti i strani?
Lajte kere Jakobsfelda ;D
ili
Uzalud vam trud svirači.......
jer
sheriff Banditsch, ima VIZIJU ;D
http://img487.imageshack.us/img487/448/banpuca8kd.jpg
E ne znam.. posalji, sta te kosta...
a traba i lajat ponekad= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Hehe, meni dopizdilo lajat, al dobro poslaću i ja, jer mi dotični lik ide na q.= Citat =:
Izvorno postao Trapavi
Nije Bandić kriv. Ona pederčina od Sanadera je otela lovu Gradu. Onda je Bandić rekao da će ukinut neke od "državnih projekata" - čitaj: projekti koje država (Sanader) zahtijeva a Zagreb bi ih trebao sam platiti. I onda ga je Sanader pozvao i rekao mu nešto slično kao i onom tipu u Gorici. Ukratko, nek ne sere jer će se probudit kraj konjske glave ili tako nešto. Mafija HDZovska. I jebat ga, 800 milja treba negdje skupit.
Trebalo bi peticiju protiv idiota i lopova od Sanadera napisat, jer Zagreb direktno pati zbog njega. Mater mu seljačku, da mi ga je na zebri srest u gradu...
ne bi ti valjda zafalilo UK4 ulja u kočnicama? :D= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
I jel moze sa .com domene?
Pa ti nisi Zagrebcanec;D ;D ;D, tvoja se ne broji:notooth:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
upravo poslao.neka se glas gradana cuje:argue: :beer:
Poslao sam i ja mail... pa će mo vidjeti... :spin:
NIje sanader oteo lovu Zagrebu. Sam znas koliko mi idu na qurac i Sanader i HDZ, ali ovo je mozda prvi pametan potez bilo koje vlasti u HR. Radi se o preraspodjeli sredstav, odnosno prvi put da se nesto dogadja na podrucju decentralizacije. Npr, jaaako puno firmi su registrirane u ZG ali vecinu prihoda ostvaruju na drugim lokacijama i sav porez se slijeva u Zagreb. Jel to uredu? Nije. Slicna stvar se dogadja u Splitu. I Split gubi lovu koja se ostvaruje u drugim dijelovima zupanije. Dakle radi se o preraspodjeli love, a ne o otimanju. Na slicnom principu je ustrojena i Austrija, tako da ono nije sanaderova izmisljotina, nego samo kopija Austrijskog modela.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ruku na srce, Banditsch bi digo cijene i ovako i onako, samo je stvar vremena, a ovo mu je jako dobra prilika da opravda postupke i ostane "cist" pred biracima.
Mislim da je svima jasno da Banditsch ima aspiracije da bude mali Tudjman. On je genetskki programiran da vlada na taj nacin i dovoljno je jak u svojoj stranci da to i postigne, barem za metropolu. Ne bi se okladio da nece uskoro pucat na premijersko mjesto.
Nema veze sto je u SDP-u, to su geni kameni. To je isti mentalni sklop kao u vecine HDZ-ovaca.
Znas da zagrepcanec zna di je opcina, a hercegovac sve u opcini
;D
EDIT, evo da pojednostavim:
Moja Fata radi u "Ericsson Nikola Tesla" u Splitu sa jos dvjestotitnjak ljudi. Ericsson ima sjediste u Zagrebu. Place zaposlenika uplacuje preko zagrebackom racuna, preko zagrebackog Regosa, preko zagrebacke porezne uprave. Porez na dohodak koji je Fata uprihodila se uplacuje u Zagrebaciki proracun. A di ono Fata radi?
Radi se o tome da se ovaj dio poreza prebaci tamo di je prihod i ostvaren.
A ko jebe Banditscha i njegove megalomanske projekte tipa podzemna zeljeznica i grijana obilaznica.
Svejedno!?!?!?= Citat =:
Izvorno postao Trapavi
Pa daj pogledaj cijene čovječe. za parking je najviše poskupilo... bar 45%... Sve ostalo je poskupilo također ali ne 45%
evo ja upravo poslo :thumbup: :thumbup: :thumbup: ;D ;D ;D
Drug Mile je potpuno u pravu,radi se samo o donekle postenoj raspodjeli sredstava.,
Zar je normalno da sav novac ostaje u Zg?Pa nije Hrvatska samo Zg kako neki danas misle.,
Proslo je vise od 10 godina kako je rat zavrsio,Hrvatska radi,a Zagreb se gradi.,
Slušaj ti Jakovčiću, ;) Ja kad dođem u ZG na tekmu, moraću se švercat u tramvaju radi Bandićevih pizdarija. ;D;D;D= Citat =:
Izvorno postao RAUL
kolko sam u tako parking je poskupio nekih 100% s 8 na 16.. al mi je nacelno svejedno, ztao kaj parking mogu izbjegavti.. ovo ostalo nemrem= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
u prvoj zoni je bio oko 12,5 kn u drugoj 7,5 kn
Sad je u prvoj 18 kn a druga vjerojatno oko 12 kn...
ispravak... 1. zona parkinga je bila ravno 12Kn (nije išlo se na tih 50 lipa), a druga je bila čini mi se 8kn...= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
+ cijena SMS-a :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Ico
neka dignu parking na 100 kuna/sat
neka cistoca bute 500 kuna mjesecno
a kubik vode 50 kn.
Bitno je da ce ekipa sve to zaboraviti na sljedecim izborima i opet ce glasat za ekipu koja je poharala Rvacku.
@DM mislim da Bandinjo nebi dirao cijene da nije ostao tanji za 800tinjak milja kuna godisnje.
Ima i DM pravo, u neku ruku. Ali svi su rekli da ta "decentralizacija" nije nikakva decentralizacija nego da je jednokratni potez koji neće nikom ništa donijet ubuduće. I sami HDZovci to vele, jedino je Uberkrele uvjeren da je nekaj napravio. Zašto? Jer u Zg zna da nema teorije dobit na izborima, pa se sad uvaljuje gdje može dobit. Ko da većina Dalmacije ne bi ionako glasala za HDZ (napominjem: VEĆINA, ne svi).
Ja bih, za početak, dignuo svima prirez na isti nivo. Onda ZG ne bi morao trošit lovu na donacije drugim gradovima, nego bi sami sebi bili dovoljni. Sorry, al tako je - jedino ZG ima 18% i stalno nekom nešto poklanja. Ne moraju od tog prireza ni lipe dat nikome, nek' sve sebi uzmu. Ko i Zg. To bi riješilo finu šnitu.
Nadalje, onaj famozni autoput i ona famozna podzemna su projekti tek na papiru, ao ovak i onak ne bi išli u postupak još dosta vremena. To trenutno ne plaćamo.
I kao treće, ne vidim ama baš nikakvu logiku iza projekata koje Sabor i Vlada naručuju, koji "trebaju hrvatskoj", a onda ih Zagreb mora financirat? Nek' pljunu iz proračuna, k vragu! Ne trebaju obnavljat Zeleni val ili stadion - to će Zagreb. Ali projekti od državne važnosti bi se trebali financirat iz državnog proračuna. Lako je s tuđim mlatit gloginje...
Da onaj dio poreza prireza itd od SE koji se zaradi u Splitu treba tamo i ostat, to se slažem. Ali ovo kaj je UberKrele napravio nažalost nema veze s tim.
ja onda predlazem da se mi svi fino preselimo u metropolu,,,tako nas vishe nitko nece okrivljivat da papamo vashu paru ha?:rolleyes:
Nisam to rekao, nemoj me krivo shvatit. I ja sam za decentralizaciju, jer jedino tako mogu prestat sva prepucavanja. Samo velim da ako idemo radit "svima pošteno i jednako" onda to ne smije bit selektivno nego skroz fer.
Sjeti se koliko je frke bilo da "bogati Zagreb daje besplatne knjige učenicima". Jesu Q besplatne, platili smo ih. Ali to ljudi nekak ne vide, nego se odmah postave na zadnje noge. Pa vele da se u Zg stalno nešto gradi - da, gradi se, ali s našim novcima.
A pred par godina kad je bio problem sa odlomljavanjem dijela rive u Dubrovniku, Zg je poslao hrpu para za sanaciju. Nemam ja ništa protiv toga da se pomogne, dapače, ali da svi imaju 18% prireza pomoć vjerojatno ne bi ni trebala, a riva se ne bi ni odlomila jer bi bila sanirana puno prije nego se desi tako nešto.
I ponovno ti neki projekti od državne važnosti koje Zagreb MORA financirat jer mu je Vlada tako rekla - zašto? Ako je od državne važnosti onda to treba država i financirat.
Pa kad svi imamo jednake poreze i kad krenu pare ostajat (i porezi itd) tamo gdje se i zarade, onda se možemo pomagat, donirat onima koji imaju manje ili im treba, onda je to fer. Onda je to nešto čisto drugo. Sorry, al ovak to izgleda da će grad A davat 18% PNB (porez na budale) a neki grad B će davat 5%, a kad im zatreba nešto pa nemaju, onda će im grad A dat, jer oni kao imaju. Nije baš neka računica...
Problem centralizacije na ovim prostorima nije od jučer. Nije počeo ni s Bandićem ni s Tuđmanom. To još seže u vremena Austrije, pa preko kraljevine Jugoslavije do Titove tvorevine. Tuđman i ekipa, umjesto da su decentralizirali državu, oni su je dodatno centralizirali. Omnes viae Romam ducunt u našem slučaju Beč, Pešta, Beograd, Zagreb, whatever.
Evo, samo se sjetite one idiotske studije o GDP-u per capita po županijama. Ispalo je da Zagreb ima nekih 19.000 $ po glavi stanovnika a npr. Split niti 8.000 $. Radi se o tome što je ogromni dio firmi registriran u ZG a prihode ostvaruju izvan Zagreba. Npr. INA i sve druge velike firme, lupam napamet...Agrokor, Getro, HEP itd. najveći dio prihoda ostvaruju u drugim gradovima/selima a porez na dohodak ostaje u Zagrebu, statistički se vodi pod Zagreb, svi njihovi prihodi.
Sad samo pogledajte kolika akumulacija novca se slijeva u centar moći (ZG).
Ovo što Salamander radi je čiso politikanstvo, to i ja tvrdim, ali negdje se mora krenuti, barem ovako.
Mogao bih sad o centralizaciji pisat satima i pola foruma bi mi bilo malo.
@Nered - Možda ne bi digao cijene sad i toliko, ali garantiram ti da bi čekao prvu priliku da digne i da mu neko drugi bude kriv.
@BD - Sad su na papiru, a sutra..... Di ima dima ima i vatre. Radi se o tome da lola ima megalomanske ideje. Čim ih je stavio na papir vidi se o čemu i na koji način razmišlja. Ne znam, ali uvijek se sjetim Čaušeskua i totalne rekosntrukcije centra Bukurešta. Znam, usporedba nije adekvatna, ali asocijace mi rade. ;D ;D ;D
Upamitite jedno - Bandić je Tuđman, samo s drukčijim predznakom.
Ili kako bi mi u Dalmaciji rekli: Nije govno, nego se pas posra ;D
Pa bas tako,iako su se mnogi i odselili i sad ih briga za rodni kraj.,= Citat =:
Izvorno postao jana
Druze Mile, Zg i ima GDP od preko 23 000 zelenasa po glavi,a recimo jedan Vukovar jedva nesto vise od 2000.,
Pa zar bi sada i oni trebali placati iste poreze kao Zagrebcani?
Jedino rijesenje je da se tocno zna koliko Zg ima prihoda i nek sve ostane tamo.,
Ali kad sve velike firme nebi ostavljale porez na dohodak u Zg,koliko bi bio proracun grada?
I sto ako iduce godine oduzmu jos 500 milijuna?Pa jedino kako ce Banditic uspjeti namaknuti lovu je povecanje cijena.,
Da si bolje pročitao moj post, shvatio bi da nema ni 23.000 ni 19.000. Ima manje, i to zato (po n-ti put ponavljam) jer ogroman broj tvrtki ima sjedište u Zagrebu a prihode ostvaruju izvan Zagreba. Analogno tome, svi njihovi prihodi se broje pod Zagreb umjesto tamo gdje je ostvaren. Tu je problem u izračunu, čak je i EU komisija dala prigovor na neprimjerenu metodiku izračuna GDP-a po županijama.= Citat =:
Izvorno postao Takahara
Dakle, Zagreb nema 23.000 dolara per capita, nego manje, a koliko točno vidićemo uskoro kad proces pregovora sa EU dođe do određene faze i kad taj podatak budemo morali znati u cent.
Bio problem u izracunu,politici ili totalnoj nebrizi za ostale u ovoj drzavi nece biti bolje sve dok se novac ne pocne dijeliti svima po nekom pravednom modelu.,
Ovako su sada gradjani Zagreba prisiljeni placati skuplji parking i ostalo jer sve mora biti kao i prije,a novca ima manje i biti ce ga sve manje i manje,
ja bi zagreb prepolovio. mislim po broju stanovnika i svega ostalog. a što se tiče peticije imam samo ovaj koment :deal: . velike koristi od nje. ;D a ko će platit skijalište? :bunny: