Dali se isplati instalirat vistu?!
Jel je bugovita?!
I dali će to moć pokrenut 1,5 gb DDR-a, 2200+ AMD Athlon, Radeon 1650? i dali će radit solidno, koja je minimalna konfiguracija za vistu?!
Printable View
Dali se isplati instalirat vistu?!
Jel je bugovita?!
I dali će to moć pokrenut 1,5 gb DDR-a, 2200+ AMD Athlon, Radeon 1650? i dali će radit solidno, koja je minimalna konfiguracija za vistu?!
Gle, poanta Viste je da ti sa svojim svim dodatcima uspori komp koliko god ti jak imao komp. E sad poanta jest da imaš s nekim razlogom neki komp, a ne da instaliraš Vistu pa da dobiješ po performansama komp prošle generacije.
Konfa koju si naveo je čisto solidna pod uvjetom da ti graf. kartica ima 256MB RAM-a, što pretpostavljam da ima.
Neka minimalna konfa za Vistu ti je nekakav giga i po procesor, 10GB prostora na disku za normalnu instalaciju Viste, 1GB RAM-a, grafička sa 128MB RAM-a, DVD-ROM itd...
Stabilna je Vista, nije mi se nijednom srušila, ali moj lap (Turion64 ML-30, 512MB RAM-a, ATI X600 sa 64MB RAM-a) je čak i prilikom surfanja Netom štekao...
min CPU je 800MHz.
512Mb RAM
128Mb grafika.
jasno, ako želiš vrtit aero.
imaš na MS stranici konfigurator koji će ti procjeniti konfiguraciju i reći da li zadovoljava potrebe viste.
znaci,ja sa svojih 64mb graficke ne mogu staviti vistu, pa makar imala sve ostalo kak traze?
možeš, isključiš aero sučelje i radit će ti
Affirmative. U suprotnom ako uključiš Aero, Vista će ti otkinuti 64MB RAM-a i pripojiti grafičkoj memoriji :rolleyes: Ali dobivaš zato 3D fancy efekte ;D :comp:
EDIT: Tj. Vista će ti zaključit da imaš premalo grafičkog RAM-a, pa će samostalno isključiti Aero...
a jel rade svi programi i na visti,il imate kakvih problema?To se tiče i igrica?
instalirao i malo je trajala puna je bugova i što se tiče igrica itd.
Nije mi problem u hardveru nego još nije finalizirana možda sad ?????'neznam koja je verzija moja je rc1 i ima još da se radi na njoj dok bude ok.
Proc mi je 3 ghz na toliko vrti
mem 1,5 ghz
grafa 128-256
Programi koje ja koristim 80 posto rade na windowsima samo sam pojeo prste nije bilo drivera za canona bublejet nije ga mogao prepoznat jedini razlog da ih skinem ,da i kameru mi nije našao?????????????
ovako ja sam skinuo finalnu verziju viste i nema puno bagova mozda 5 ali meni radi odlično ali ima jedan problem microsoft je u finalnu verziju koje je 6000 ugradio mehanizam, da u 5 mjesecu 2007 godine se windowsi jednostavno ugase
tako da če se vista morati kupovati u pc dučanima
= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Pa prije toga nabaviš novu verziju, finalnu. Vjerojatno će ti netko od frendova imati, ako ne onda skineš sa neta...
BTW meni je vista RC1 odlično radila bez ikakvih grešaka, samo što nije bilo drivera za moj modem, pa ju nisam ostavio. To bi svi trebali znati prije nego instaliraju vistu, da ne smiju imati modem na usb...
Ja imam 1GB RAM, Athlon3000+, ATI Radeon 9550(256MB)
Mislim da je jediini problem nači anti-virus, ne rade oni koji idu na XP, bar večina.= Citat =:
Izvorno postao gaginjo
Za USB modem ne znam jesu li dostupni driveri u finalnoj verziji, ali možda čak i jesu. Što se antivirusa tiče velika većina sada odlično radi na final verziji...= Citat =:
Izvorno postao a.k.
Final je puno bolja od RC1, puno više programa radi... I manje bugova naravno.
@LORRY: nije MS ništa ugradio u Final verziju nego je tako bilo sa svim betama, dakle CD-KEY od beta verzija odnosno RC1/RC2 neće važiti poslije 5. mjeseca 2007. Pošto se ovaj trenutni crack za final vistu bazira na modificiranju reg fileova i unošenju tog Beta CD-KEYa jasno je da on neće važiti iza 5. mjeseca kao što ne bi važio ni da imaš RC1 npr. Nema to veze s final... Ali smislit će već nešto naši dragi crackeri... ;D
To je bio možda problem kod izlaska RC1, ali sada su već svi veći igrači izdali verzije za Vistu= Citat =:
Izvorno postao a.k.
verzija prije je 5777 ali je to RC2 nije finalna
3200+ a64
1GB ram
6600GT
2x160GB sata
vista ultimate b.6000
I radi mi odlično, pod uvjetom da ne pokrećem virtualne mašine :D
Previše rama guta, zato i nabavljam još gigu :D
evo da i ja ne otvaram novu temu o visti jer ih vec ima previse.
zanima me jeli se ovo moze na visti radit.
http://youtube.com/watch?v=e-GQD_MoN3s
Njet!... Na visti možeš samo sanjati o tome.... ;D= Citat =:
Izvorno postao Marko01
Možda ima nekih programčića 3rd party koji bi ti to omogućili, ali nativno to aero neće raditi... Po tom pitanju Linux rulla! :thumbup: Imao sam taj AIGLX i stvarno je ne samo predobar po izgledu već i prilično koristan... Ali zato linux po ostalim stvarima i nije uvijek tako krasan i bajan... :rolleyes:
= Citat =:
Izvorno postao Marko01
koji su to linux-i?
to radi na skoro svakoj distri linuxa,samo treba znat kako se intalira na kojoj,na nekima lakše,na drugima teže ect. .....= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Kako već reče kolega Thunderhead to ide u biti na sve Linuxe... Samo na nekima moraš samo instalirati i nešto podesiti, a na nekima te čeka duuugo i bolno, ajmo tako reć, kompajliranje cijelog xgl xservera itd. itd.= Citat =:
Izvorno postao LORRY
Savjet, uzmi Suse Linux, naime, Novell je i izmislio XGL, a Suse je Novellov. Mislim da jedino Suse i još 2-3 distre imaju službeno XGL kao jedno od ponuđenih mogućnosti za xserver... Znači, preporuka je Suse, ne samo za XGL, već je inače dosta jednostavna distra za korištenje...
meni se od toga zavrti u glavi;D= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
http://www.youtube.com/watch?v=2FZ9N_YEo3g&NR
linux ima svoje prednosti, definitivno nije za početnike.
a gotovo uvijek postoji problem sa nekim dijelom hardvera. ja sam svojedobno muku mučio sa modemom, dok sam bio na dial up
= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Predobro je, jedva čekam ga nabaviti više... Jedino s čim ću se mučiti je modem, kao ti. Ja imam modem usb, pa je to komplicirano...
općenito linuxi imaju nekih rupa, gotovo u svakoj distribuciji nešto ostane nedorečeno.
za aero treba imat više od 512MB rama= Citat =:
Izvorno postao Inovator
ljudi moji ja nikako da skinem vistu skija san do sada 6 torrenta kao navodno vista i nitijedan mi nije dosa do kraja nego ostane na nekih 98%:-/
zanima me kako otkljucat finalnu verziju viste?!:-/
Pa nećeš ju baš otključati... Ali ima po netu crackova koji se svode na zamjenu sistemskih fileova zaduženih za aktivaciju onima sa beta-rc1 (budu priloženi u cracku) + aktivacija sa VAŽEĆIM rc1/beta key-em... Mislim da se key još može dobiti na onoj stranici za download rc1 pa tko još nije... Uglavnom to nije ništa finalno jer sam taj key ističe u 5 mjesecu 2007 ja mislim tako da poslije toga ništa od Viste... Ali do tad će vjerujem i neki bolji crack smisliti...= Citat =:
Izvorno postao microhard
Eh, da ima još jedan način... Kad izađe u maloprodaju, kupiš original... :thumbup:
Pojavit će se do onda već neke verzije za download koje će radit kako spada, tipa korporativni xp pro i sl.
Naravno da hoće. Crackeri sigurno već rade na tome. Kakav bi to Windows bio da se ne može crackirati?;D;D Ne gubite nadu ljudi. :comp: ;D= Citat =:
Izvorno postao strikoo
nadam se tome..:bunny: :bunny: :bunny:= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Sorry što se vraćam na temu Linuxa, ali eto imam napisati par korisnih stvari u tom pogledu. Što se tiče Suseta, točno je da je Novell bio sponzor XGL projekta, ali je iz današnje perspektive taj projekt zastario. Preferiram korištenje AIGLX, koji podržava više drivera i više mogućih varijacija sa Window Managerima.
Moj savjet...Ubuntu. Ima jednostavnu instalaciju a sve ovo možeš isprobati u Live verziji koju ne trebaš instalirati...
evo ja sam instalirao vistu meni radi super stavio sam crack na nju i ne odbrojava mi dane radi super jedino mi je grafička malo sporija ali će valjda napraviti drajvere za nju sve mi je podržano zvučna baš sve jednio imam neki unknown device ali mi ne smeta koristim superboost i radi super ništa mi se još nije srušilo niti jedan program niti jedan restart ništa
evo dokaz
http://rapidshare.com/files/13767340/Vista_Working.png
(u rapidu jer stavljam i na neke druge stranice gdje nema linkova na slike)
jel ovo 100% da ne radi Aero ak se ima manje od 128 grafičkih rama?
ja imam 64 DDRa , sto se mene tice nek mi uzme 64 rama iz virtual memorya il iz fizičkog RAM modula al ocu aerooooo :rolleyes:
Ja sam nainstalirao legalnu verziju Viste (business edition) i ne sviđa mi se, prešareno je, a od alternativnih "lookova" ne možeš izabrati WinXP nego samo onaj Win Classic (aka 2000), malo je sporije nego na xp-ima, nemrem igrati COD UO :) i već mi se par puta desilo da prozor koji "briše" datoteke na koje sam lupio shift+delete ostane visiti u pozadini..
Eh da, za business edition treba kupiti plugin da bi gledao DVD-ove ;D
Eh da, sve to na AMD 3000+, 1GB RAM-a, ATI Radeon 9600XT..
amd athlon xp 1250- ne overclockiran jer ako ga overclockiram ruši se
sdram 768 pc 133
radeon 9000 128 mb aero mi ne radi jer mi windowsi ne vide memoriju od grafičke ali grafičku da
proc je 100 posto jer ah neznam zašto valjda jer je komp malo stariji ali se ne osjeti da je sporiji od xp-a barem ne na mojoj konfi mogu skidati sav software od microsofta jer kao dok imam "30" dana onda su ti windowsi orginalni
otkad imam vistu ništa mi se još nije srušilo jedino skype beta 3.0.0.127 radi jako loše ali to je do bete sve u svemu vista je za mene super i puno bolje od xp-a
sljedeći put koristi interpunkcijske znakove, nisu uzalud izmišljeni. zerobravo
ajd sada da ne otvaram novi thd. Trebam preporuku što nadograditi na moju konfig da bi stavio vistu
Sad imam :
Intel celeron 1,7 ghz
512 mb ddr
40 gb hdd
e sad s cim bi mi vista bolje radila ? dakle da li da nadogradim memoriju, jos 512 ili uzmem neki jaci procesor. Nažalost imam mog.samo za jednu od ovih nadogradnji .
Hvala !
Paaa... mislim da je procesor dovoljan, iako bi bilo bolje više..
Ali mislim da bi bilo bolje sa 1GB rama, tako sam ja napravio, ali ja već imam bolji proc..
Evo vam lista podržanih ATI grafičkih kartica:
ATI Radeon® X1950 Series
ATI Radeon® X1900 Series
ATI Radeon® X1800 Series
ATI Radeon® X1650 Series
ATI Radeon® X1600 Series
ATI Radeon® X1300 Series
ATI Radeon® X850 Series
ATI Radeon® X800 Series
ATI Radeon® X700 Series
ATI Radeon® X600 Series
ATI Radeon® X550 Series
ATI Radeon® X300 Series
ATI Radeon® 9800 Series
ATI Radeon® 9700 Series
ATI Radeon® 9600 Series
ATI Radeon® 9550 Series
ATI Radeon® 9500 Series
Sada neznam jeli ih ima još kod ATI.. Ja kad sam ima vistu sam koristio 9550 i sve je odlično išlo..
Evo da vidite da nije potrebna super makina za Vistu
Testno računalo:
Intel Celeron M 1,6GHz
1024MB RAM-a (na guest OS-u 512MB)
60GB disk u dvije particije (guest ima jednu particiju od 12GB)
Grafička je Intel GMA900 (915) - ocjene za grafičku su tako slabe jer ne postoje odgovarajući driveri za Vistu
http://img299.imageshack.us/img299/8...gametf2.th.png
pročitao sam da ati radi drajvere i za starije kartice tako da ima nade
Bi li Vista radila na procesoru Athlon 2000+
Trebala bi, negdi sam pročita da je radila odlično i na slabijem, čak mislim da je u ovo threadu negdi..
Odlucio sam i ja da instaliram tu vistu, barem da istestiram malo. Ima li netko finalnu verziju da posalje ?
ja ti dam torrent odkud sam skinuo ako hoćeš
Moze, ako je FULL Final verzija. RTM 6000.
ja imam intel celeron 2.4ghz i 768mb rama...medutim,imam nvidiu geforce sa 64mb...bi li meni radila vista?
jer ne bih bzvz skidala pa da ju onda nemrem instalirati...
i moze li se ikako imati i vista i xp???a da onda kasnije ako mi se vista ne svidi da ju maknem...ili ako mi se svidi da maknem xp...
:kiss:
Slozio bih se ovdje s DJDeveloxom. Po pitanju vizuelnih efekata te raznih ''stvarcica'' Linux tu kolo vodi. Trenutno koristim SuSe 10.2 x64 verziju. Posebno sam ocaran XGL i blobby efektima, samo sto prethodno morate snimiti odgovarajuce drivere + malo se daviti po konzoli a kasnije uzivancija. Preporucujem, a Vistu treba sahraniti zajedno s ostalim Windowsima.
a ako instaliram vistu na tu konfu, nece mi se brejkat i slicno...jer to je ono sto me najvise brine...
Aaa neznam, možda zbog grafičke..
Vjerojatno bi ti radilo ali bez aera. Probaj, napravi particiju od oko 15-20GB (neznam koliko imaš) i na nju instaliraj. Ako ne ide.. brišeš..
imam 80gb...s tim da mi je podijeljeno na 4 particije...
ako instaliram vistu na jednu od tih particija da li gubim podatke na ostale 3???
Moze aero da radi iako ga vista ne dozvoljava :)
1. Start, Run.
2. Kucaj regedit
3. Nadji HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft
4. Napravi key pod imenom WDM.
5. Unutar tog key-a napravi DWORD pod imenom EnableMachineCheck i stavi njegovu vrednost na 0
6. Napravi jos jedan DWORD pod nazivom Blur, i stavi njegovu vrednost na 0
7. Naravi jos jedan DWORD pod nazivom Animations i stavi njegovu vrednost na 0.
Pozdrav s Viste... Hvala Sipe-u.
Trenutni problemi:
Acer laptop (5024 Aspire)... Ceka se update BIOS-a kako bi u potpunosti podrzao Vistu. A to ce biti u trecem mjeseceu (tako kazu iz Acera).
Ne radi mi Wireless LAN, driveri od graficke (dobri su i ovi standardni od Windowsa, ali bi radije ATI-jeve)...
Brzina mi je slicna kao XP, ali je puno ugodnije raditi.
Ja sam to probao sa Intel GMA900 koja ima sve što se zahtjeva (hardversku podršku az DX9 i Pixel Shader 2.0) osim drivera, ali ne radi...
zasto imamo 2 teme o visti? http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=499262
nek se spoje u jednu ;)
Ja nemam ovlasti čačkati po chataonici pa bih molio da se u chataonici tema obriše.
Grafička je Intel Extreme 915 sa 128MB RAM-a i na njoj radi vista, ali samo Aero Basic.
Vista za Aero Glass traži hardversku podršku za DirectX 9 i Pixel Shader 2.0 što ta kartica podržava, ali ne postoje odgovarajući driveri za nju (prema najavi Intela niti neće postojati)
Zato sam probao ono što je napisao JA_SAM, ali nisam dobio mogućnost korištenja Aero Glass sučelja
ja imam instaliranu Windows Vista Enterprise verziju i moram reci da radi savrseno
konfiguracija je:1GB RAM,3.01 procesor,128 MB graficka kartica
to sam i misliio :) giga rama. valjda ce meni raditi sa 512
http://rapidshare.com/files/15209427...RPRISE.jpg.htm
Ovako izgleda moja Vista..............
pa koliko slotova imaš?
Dovoljno je 2..
imam 2, ali 2*256 mb. da imam jos jedan slot kupio bih jos 512 mb. ovako ovo moje nista ne vrijedi skoro pa ne mogu nista s tim
prodaj od 256 i kupi od 512... :p
pa da, tako bi ja napravio.
Nije nešto skupo u oglasniku, ja sam svoj platio 400 iz dućana :p
e crni, e fala http://www.postsmile.com/img/0295.gif
Daj mi recite vi koji ste stavili Vistu jel mozete instalirati sve programe kao na XP-u????
Cuj, ne radi bas sve...
Meni vecina radi, nesto sto sam probao:
WinAmp
TheBat
Trillian
FireFox
Adobe
Sonork
Dreamweaver
Appserv
uTorrent
40Tude Dialog
CuteFTP
IrfanView
FlashGet
WinRar
većina ti radi ali oni koji se malo dublje gnjezde sumnjam ali meni za sad sve radi
Meni rade svi do sada isprobani programi (za neke treba skinuti najnovije verzije, ali još se nisam susreo s nijednim gdje najnovija verzija nije radila), jedino vjerojatno ne rade programi za optimizaciju i promjenu tema Windowsa (npr WindowBlinds...), ali nisam isprobao.
Evo instalirao sam i sve radi savrseno, ko na xp-u.
Sad moram samo naci cr*ck da mi se aktivira. Ako netko ima isprobani molim vas da mi sto prije posaljete na pm.
Dali mogu ikako povecat rezoluciju na visti???
Instalirao sam drajvere i sve sto treba a max rezolucija mi je 1024x768, a na XP mi je bila 2048x1024.
Inace imam ATI Radeon 9800XT
ideš desni gum pa personaliziraj i zadnji display settings a za crack evo ti
LINK OBRISAN
treći put te upozoravam da je zabranjeno stavljanje istih, takve stvari rješavajte preko PM-a. zerobravo
Kao sto sam rekao:
Nemogu stavit vecu rezoluciju od 1024x768, a na XP sam mogao.
Nema ni tamo vec rezolucije od 1024x768, a nasao sam negdje nesto s vecom rezolucijom, ja promjenim no ne poveca mi se....
Molim vas ako imate cr*ck koji 100% radi posaljite mi na PM.
Sad imam jos jedan problem:
Instalirao sam drajvere ponovno ali kad ih instaliram i restartam komp, pri bootanju mi sve zablokira i neide dalje (pri onom boot screenu sve stane).
Udjem preko safe moda i napravim system restora prije nego sto sam drajvere instalirao i udje mi normalno. Dali netko zna u cemu je problem????
Molim vas pomozite.
moraš skinuti drajvere s ati-jeve stranice svi ostali drajveri neće raditi
i još jednom da mi ne šaljete pm
odavde sam skinuo vistu
http://thepiratebay.org/tor/3560992/...lish_DVD_Image
a ovo je crack koji sam napravio i radi
LINK OBRISAN
Sve mi ostalo radi ko podmazano samo drajveri za graficku zezaju.
I na XP-u nisam mogao stavit novije drajvere ista stvar bi mi se desavala, morao sam staviti stare, a obdje mi ti stari ne pomazu...
Instalirao sam Vistu dok je komp bio upaljen, kad hocu na CLEAN instalaciju, da instaliram cim upalim komp da pokrenem sa cd-a pa da dalje ide instalacija, samo mi se smrzne i restarta.
help
Sad imam i XP i Vistu, hocu imati samo vistu, sto sere???
Evo, sad sam uspio pokrenuti sa cd-a da se ne smrzne, ali mi napise,
"File \$WIN_NT$.~BT\biosinfo.inf could not be loaded.
The error code is 14.
Setup cannot continue i bla bla bla"
Sta da radim?????
Zasto mi uvijek kad palim komp na Visti, uvijek mi se odmah mi se otvara System, kad god restartam
Fixed- ima za isključiti... thx