Zanima me vaše mišljenje, uskoro (za kojih par mjeseci:D) ću kupovati novi auto, a izbor je pao na novog Suzuki Swifta ili na Peugeot 207, dilema je između ta dva koji odabrati? Pa kojeg biste vi? :rolleyes:
Printable View
Zanima me vaše mišljenje, uskoro (za kojih par mjeseci:D) ću kupovati novi auto, a izbor je pao na novog Suzuki Swifta ili na Peugeot 207, dilema je između ta dva koji odabrati? Pa kojeg biste vi? :rolleyes:
Suzuki IMO. Vjerujem da ćeš imati daleko manje problema s japancem...= Citat =:
Izvorno postao Mobyfan-ica
P.S. samo da odmah članove upozorim - traži se savjet između točno dva navedena auta, tako ne lupaju posteve tipa 'skupi još malo novaca pa si kupi...' i slično, što je znalo biti u ovakvim temama. Upozorenje dato na znanje.
testiraj obadva naravno, onda odes nakon tjedan dana da ih opet provozas i vidjet ces koji ce ti se vise svidjet :spin:= Citat =:
ja osobno bih uzeo 207, mnogo mi je ljepsi :)
sto se tice problema s autom, sta nedobijes nikakvu garanciju na powertrain, trans pri kupnji novog auta...? sto se tice toga koliko znam [frend imo swifta] GM [General Motors] ima umjesane prste u proizvodjni swifta, a ameri po mom misljenji prave najgora auta po kvaliteti...
dodati anketu ?
I meni je malo lijepsi, al nekak mi to gubi znacaj kad je svaki drugi na cesti, Swift je isto sladak, a rijedi je i skepticna sam prema francuzima, imam jednog doma i sta se tice kvalitete zadnje je sranje...= Citat =:
Izvorno postao Player 4 ever
Stari Swift je bio skoro pa statusni simbol. Jurilica i pol. Novi ne znam kakav je, ali ako ćemo po izgledu onda mi se više sviđa 207.
No, pošto izgled igra manju ulogu, mislim da bih i ja išao WBovim stopama, računajući da s japancima ima manje problema.
swift definitivno zvjerka od auta dobro potegne a i ne kvari se dok je 206 jako stereotipan auto a suzuki je ipak suzuki...:thumbup: :thumbup:
swift,cak sam ga i ja jedno vrijeme pikirao...odličan auto,puno opreme,najjaci motor i full oprema 105k kuna ak me sjecanje ne vara...:thumbup:
Peugeot 207... makar je Swift super auto, japanac, nema problema, jeftini dijelovi, jeftiniji...
Ali ipak bi kupio 207... ljepši mi je, a i zasigurno je dobar...
To da francuzi imaju problema, nebi rekao... vozim 206 star tri godine, i nema ni najmanjih problema... čak ni sam žaruljama za svjetal... ;D
Moja preporuka: 207, noviji je, i u kasnijoj prodaje se može više dobiti... :spin:
Don't be rediculous. Uzmi Suzukija, neš pogriješit, uostalom 206 je bio proglašen za naj-gay auto ;D a 207 je, u najmanju ruku, bisex. :notooth: Ne slažem se da je "ženski" auto D;
Moj frend je upravo kupio Suzukija, stvarno sam oduševljen. No comment.
Ne kvari se 206, ali statistika govori da je Japanci kud i kamo manje kvare od EU kočija.
Objektivno gledajući, Suzuki je bolji izbor. On je unisex ;D
Hehe znači Swift za sada vodi :D Ma i mene je oduševio kad sam sjela u njega, jako me iznenadilo koliko prostora ima unutra. :spin:
E da, taj bi i uzela sa full opremom, u auto salonu u kojem sam bila je takav došao 99000 kn :spin: šta uopće nije puno, a ima sve živo od opreme (6 zračnih jastuka, maglenke, grijači sjedala, grijači retrovizora, abs, klima...i još sto čuda :D) Nego jako me iznenadilo to šta nema brave nigdje na autu i ne dobiješ niti jedan ključ za njega (???) pali se na daljinski kolko sam skužila :rolleyes: To je neka nova tehnologija (keyless entry)...jel ima tko iskustva s tim, nije mi to baš najjasnije...:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao smogovac
i da ima ne moze ti o tome u ovo temi...
ja bi uzeo swift fo sure
I ja sam jedno vrijeme pikirao swifta.
Swift:thumbup:
97KS
Samo je malo mal.Radije bi nešto drugo al je zabranjeno reci šta.
Nisam rekla da se Peugeot kvari, nego da sam skepticna jer s mojim Francuzom stalno neka sranja, sa svijetlima, sa lagerima, sa osovinom, sa servom, sa klimom, sa brisacima, trokira, stalno neki cudni zvukovi i nabijanja, a nema 3 godine, katastrofa...A za 206-icu se sjecam kad je izaso da sam gledala neki test na teliki i totalno su ga popljuvali i rekli da samo dobro izgleda :D Mislim, meni je glupo govorit, ne znam nikog ko ga ima da mogu rec ista, osim da bi, bez obzira na sve (da ja kupujem) uzela definitivno Swifta...= Citat =:
Izvorno postao Ico
Ja sam imao 207 do prije par dana dok me neki balavac nije "spucao" od iza sa neki 70 na sat.:mad:.Novi suzuki sam vozio i mogu reći da i nisam neš zadovoljan voznim svojstvima(tj uzak je)i u brže odvoženim zavojima je nervozan kao "konj".Zadnji kraj postane dosta nervozan i nedao bog da u krivom trenutku odezmeš gas.Peugeot je druga priča, puno bolja vozna svojstva(PUNO),veča unutrašnjost,završna obrada im je OK i jednom idrugom.A mislim nedao bog da se dogodi neka nezgoda Suzukiu kao i meni, ako bi neko bio na zadnjoj klupi ne znam kako bi prošao.Ne znam ako si neka zagrižena Suzuki fanica;D,uzmi njega,ali mislim da je puno više na strani Peugeota.Prvenstveno veličina i sigurnost jer vidiš po meni SRANJA SE DOGAĐAJU:-/
Cudno, obicno svi hvale swiftove vozne osobine. Evo upravo citam test swifta u auto moto trendu i vidim da se i njima svidjelo ponasanje swifta u voznji. Ja sam samo sjedio u swiftu tako da cu vjerovati ledenom sto se tice voznih osobina, ali opcenito mogu reci da je swift odlican automobil, nevjerojatno puno prostora u putnickoj kabini.= Citat =:
Izvorno postao ledeni
PEUGEOT 207:spin: :thumbup:
Vjerojatno nemaju moj stil vožnje= Citat =:
Izvorno postao SEGA
Pa mozda su se popravili :)= Citat =:
Izvorno postao ledeni
Ja ne preferiram niti jednu marku baš previše,tako da sam iznio moja zapažanja.= Citat =:
Izvorno postao Peky
Suzuki sam vozio ovo ljeto od Karlovca do Zadra i to starom cestom skroz do Udbine,tamo sam otišao na autoput.a zna se kakva je stara cesta do Zadra,dosta zavojita.Možda je Suzuki u prednosti zato šta je japanac,ali za moj stil vožnje on ne bi bio moj izbor.Kako se drži u zavojima dok se "normalno"voziš ne bih znao jer nisam probao.
ooo faco,ti brzo voziš...:thumbup:
vozio sam suzukija i baš fino ide,malo po gasu i sve to,nisam primjetio nikako bježanje u zavoju..ali opet ja ga nisam 230km/h vozio...
nemojte vjerovati testovima stručnjaka,ledeni je u pravu;D :thumbup:
Sarkazam nije potreban.Ja sam svoja zapažanja iznio,i nevolim kad me netko prikazuje glupanom ili neznalicom,jer upravo za to smatram da je ova dotična osoba napravila ovim postom.Ne pišem ništa više na ovu temu,jer ne želim da ode dalje od ovoga.= Citat =:
Izvorno postao smogovac
mora da je taj tvoj swift imao bug u softveru ;)
ps
nemas nis od zivciranja oko pojedinaca na forumu i netu opcenito...
Ja sam isto čuo da Swift odlično leži, go kart...
Ledeni, možda je stvar u samoj cesti, jer recimo malo tvrđi auti (sportskije podvozje) se ponašaju nervozno na neravnom kolniku, pa poskakuje u zavojima ako asfalt nije idealan. To vjerujem da francuz ne radi, jer su oni poznati po ugodnosti i malo mekšem podvozju, a Swift vjerujem da bolje leži kada bi na pravoj stazi isprobao oba...
potpisujem wb:thumbup:
I ja sam čula samo pohvale šta se voznih osobina tiče, al ipak morat ću to isprobati prije/ako ga budem uzimala. Uglavnom kada sam ga vidla "uživo" i sjela u njega jako mi se svidio i ugodno iznenadio.
= Citat =:
Swikija. Definitivno. Trajnost i kvaliteta, kao i izgled su skroz na strani japanca. Ali, de gustibus..
ma swifta uzmi, i to zutog, ta boja mu stoji do jaja.:thumbup: peugeot je skoro pa narodni auto u Hrvata... svaki drugi auto je 206:rolleyes:
= Citat =:
Izvorno postao danyx
206 je još bio i fora, 207 NIJE..
Heh i meni je žuti zapeo za oko, ali vele u salonu da se u toj boji više ne proizvodi :( Zašto? Neznam...= Citat =:
Izvorno postao danyx
Meni su oba automobila ok, jedina je mana sto Suzuki ima jako mali prtljaznik.Sto se tice onog kljuca ne pali se na daljinski, nego karticu ubacis u prostor za nju i na dugme upalis ili ugasis motor, iako misli da Suzuki ima kao neki kjuc na bravi koji je stalno u njoj.Da i Suzuki se radi u Madjarskoj.
uzmi swifta. bit ce ti pouzdaniji i bolji od 207.ziher.
swift, 207 je loš, 206_ica je bar bila ljepša
Uznmi peugeot 207 1.6/110 KS ...
Lijep, kvalitetan, brz i živahan a troši kikiriki... :thumbup:
Mali??? Baš obratno, jako me iznenadio prostor u prtljažniku, pogotovo jer se može maknuti samo jedan sic odostraga ili svi po želji, zavisi koliko osoba voziš, uglavnom ima dosta prostora. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao RAUL
Pogledaj u 207 koliki je prtljaznik.Zapravo ova dva auta uopce ne spadaju u istu klasu.Meni je Swift puno ljepsi jedino taj prtljaznik i nemogucnost dobivanja automatske klime:-/
Da, nema automatske klime uopće kao opcije u Swiftu, ali to mi niti nije toliko bitno, dobra je i ručna klima. :)
Kada jednom probas automatsku, tesko je preci na manualnu.
Da, to mi je i jedan frend rekao, al neznam baš koliko je to neophodno, bitno je da imaš klimu, ne? :rolleyes:
swift , u svakom slučaju. :thumbup: vjerujem da tradicionalno nećeš požalit.
a za potpuno zadovoljstvo, Honda Jazz.
Sad mi se 207 mota po glavi, jako je lijep, jao jao teške odluke...:rolleyes:
ma nije teska odluka..
de mi reci koji motor kupujes?
benzin ili diesel?
odmah se to da reci sto je bolje..
meni se cini najbolje opcija swift 1.3 diesel ili ako benzin onda 1.3, obavezno uzmi sa 5 vrata, a boja je najbolje plava dinamo ili siva :)
diesel motor trosi ko upaljac a jako je dobar, proglasen je najboljim malim motorom prije dvije godine..
swift ti se proizvodi u madjarskoj i po meni je dosta kvalitetniji od 207.
pogledaj sto se sve dogadaj 206icama, samo neki problemi.
dakle, ljepota je jedina stvar na strani 207ice, a od motora je najbolji izbor 1.6 diesel sa 110ks koji je razvijen u psa grupi i svi ga hvale. ima ga i u focusu u i volvu i u jos dosta njih..samo sislim da onda cijena ode u nebesa.
sve u svemu, swift i swift.. :thumbup:
207 mi se bas i ne svidja nesto,iz razloga sto preslikavaju dizajn velikih auta na male. 206 mi je ljepsi. moj tata ima 307 i onako... nisam ja bas neki ljubitelj pezoa. tvrda plastika... djeluje hladno. osjeca svaku rupu na cesti.
za suzuki vjerujem da je odlican ipak je japanac. no 207 mi djeluje veci.
Mislim kupiti benzinca, 1.3 ili 1.5 motor, ako ću uzimati Swifta onda onog sa full opremom i 92ili110ks, a ako ću 207 onda sport pack 1.4. motor.
onda
moj savjet je swift 1.3, uzmi svakako s 5 vrata jer je puno funkcionalniji :thumbup:
malo sam bacio oko na cijenu, to je oko 100 000 kn
usput, koliko km godisnje mislis praviti?
ako je vise od 10 000 onda uzmi diesel jer nije velika razlika u cijeni
a i kad imas diesel em sto je manja potrosnja, auto je elaticniji pa samim time i ugodniji za voziti.
evo jedan link pa baci oko :)
http://www.autogodine.hr/test/2005/0...ft_1_3_gc_a_c/
neces pogrijesiti s njim, a nema ih puno kao punta, corsi i 207 ica..
to je prednost jer si u neku ruku posebna :)
i dobro je poznato da je to jedan od trajnijih automobila iz nize klase..
premda trenutno punto daje najvise, ali kako kazu nit je fiat auto nit je talijan covjek :)
swift i meni platis cugu ako budes zadovoljna s njim :)
eto, sretno s kupnjom..
ao trebas jos koji savjet javi se na pm :thumbup:
Hehe ok, hvala mile na savjetima ;)
207 sport pack imas jos samo jedan na lageru ( na akciji mistral ), ako se ne varam i to je bijeli.Ja sam ga mislio uzeti ali mi nisu dovljno ponudili za moj stari auto:evil: pa sa odustaoi uzeo jedan drugi auto;D= Citat =:
Bila sam danas u Citroenu i vidjela C2 VTR 1.6i 16V, 110ks :licklips: :licklips: :licklips: i naravno zaljubila se odmah tako da mislim da ću ipak taj uzeti, stvarno izgleda jebeno...cijena mu je kao i Swift sa full opremom s tim da i ovaj ima full opremu, sensodrive mjenjač, 16'' felge, klimu, putno računalo, ma sve :)
http://www.vividcar.com/cgi-bin/WebO...age/fe945bb328http://img.bilguiden.com/Images/30/254628/ZZW550.jpg
bravo... glavno da se nije smijelo pricat o drugim autima... :rolleyes:
Lijep izbor...da sam mladji i ja bih ga izabrao, jos u ovoj crnoj boji:thumbup:
he he ;D vidiš nikad neznaš...ma smijete pričati samo dajte prijedloge ionako još ništa nije odlučeno iako sam jako blizu odluke sada. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Jooooj, ne Citroen, to je sranje o kojem sam pricala da ga imamo, tj, tocnije C3, iako ne znam nikog drugog tko ga ima da bi mogla usporedit dal i drugi imaju tolikih problema, ali mi stvarno nismo imali srece...i da, nema mjesta otraga kad se vozis moras na stranu noge drzat, a C2 je jos manji od C3-a...Ne znam, tesko je rec kad ne znam vise ljudi, ali osobno iskustvo je koma...
reci cu samo par mana za citroen..
brze mu pada cijena, vise goriva trosi, manje mjesta, ubrzo skripi kokpit, a kad se pocne kvariti onda ce ti se poceti dizati kosa na glavi..
zamisli da ti ode nesto na tom mjenjacu, sto se dogadja, izula bi se fino..
uglavnom, to je auto koji je manje kvalitetan i dosta manje funkcionalan od swifta s 5 vrata..
jedina prednost je sto bolje ide jer ima jaci motor..
i ako ga mislis prodavati nakon npr. dvije godine onda ok, a ako ga mislis duze voziti bolje nemoj kupovati.
pricekaj prvi mjesec iduce godine da kupis auto jer ti se poslije kad prodajes racuna pod godinu mladji :)
jedino ako ti ne daju neki jako dobar popust
eh da.. skroz sam zaboravio komentirati tip c2
puno je bolja opcija 1.6 vts, sa obicnim mjenjacem i 122ks
usput, dosta toga je na njemu poboljsano, upravljac, kocnice....
sve u svemu, bolji vozacki auto koji daje vise uzitka u voznji i za klasu bolje ide :)
O citroneu sam isto čuo dosta loše komentare, npr. frend ima C4 i stalno neki problemi, od samog početka...
:-/ uh dobro da ste rekli, onda je bolji izbor Swift definitivno, a ionako mi je on cijelo vrijeme u primisli :D 207 je otpao njega neću, a u izbor su još ušli VW POLO 1.4 TDI 70ks i nova Opel Corsa 1.4 90 ks i Suzuki SX4...samo nek se ubaci svatko ko ima koristan savjet, hvala.
= Citat =:
NA tvome mjestu - uzeo bih SX4 - meni je jako zapeo za oko. 120.000 kn sa svom opremom, a autić je ko bombon.. Čak i da si sad idem uzimati neki gradski autić, ovo bi bilo među prva 3 ;)
suzuki sx4 ili wv polo!
Polo nikako!
zasto? ima frend polo, i mamin kolega. ovi noviji modeli. jedan je benzinac drugi dizel. vozio sam se u oba i super. nema prituzbi na auto.
Više razloga.= Citat =:
Pitaj ih samo kakav je postupak mijenjanja žarulje.
Hm ipak je to VW, ima pocinčanu karoseriju i ok je, al nekako mi je draži SX4 neznam...
Ovo je upravo jedan od razloga. Puno love za ništa. Skupe nadoplate. Kvaliteta upitna u zadnjih x godina. Nije VW više što je nekad bio, ali teško je to našem narodu u glavu utuviti. Pogledajte samo hard-test golfa u auto klubu, od pucanja kvake na vratima, do spigavanja podvozja na običnim cestama...= Citat =:
pa sad, otezana zamjena zarulje ipak nije razlog da ne kupis taj auto.. mislim nije presudno...
po meni je recimo minus, dosta konzervativan tj. pre ozbiljan izgled, tu je ovaj suzuki sx definitivno u prednosti jer bas fora izgleda.
da ja sebi kupujem, vjerovatno bi se odlucio za sx. za polo bi se odlucio jedino u onoj sportskoj izvedbi.
Čuj odlazak u servis koji mora skidat masku i cijeli far samo radi izmjene žarulje, i tako svaki put kad ona pregori, meni je bome dobar razlog... no nije presudan.= Citat =:
a mozda najbolje da ubodes nekog mercedesa :thumbup:
na pocetku su bila amo dva u igri, evo ih sad milijun :)
od tih malih evo omentar za svakoga
corsa, super i sve 5, samo ako hoces normalno opremiti cijena ode u nebesa i za te pare se kupi astra
punto, mozda o njemu isto trebas razmisliti, 1.4 16v
yaris, premal i skup, ali kvalitetan
clio, popljuvali su ga na testovima i previse je izvikan i osobno mi se ne svidja..
sx4, cini mi se ok ali to nije u klasi kao i ovi ostali..
za njega vrijedi slicno sve pozitvno kao i za swifta, ali kolkiko sam pratio razvoj svifta njemu su puno dali na vaznosti i jako je dugo bio koncept..
tako da bi se ja osobno radije odlucio za swifta.
polo, ako uzimas onda 1.4 benzin se 75ks ovaj diesel nije dobar jer ima 3 cilindra (usteda novaca) i on je ok ali uskoro dolazi novi model..
napomena, za pola godine stize i nova fabija koja slicno izgleda kao swift..
uglavnom, od svega ovoga ja isto ne znam sto bi odlucio..
a sto kazes na astru gtc 1.4? nije ona bezveze toliko dobro prodavan auto
dobijes najvise auta za ok cijenu
Barem nije ko na C3-u jednostavan postupak, ali pregori svaki drugi dan i u servisu niko ne zna zasto, ne znam ni sta je bilo s tim na kraju, znam da smo ih jedno 5 promjenili... I da, jednom dam na C5 sajbi vidla natpis, nesto tipa: "Nemojte nikad kupit ovaj auto, kostao je "tolko i tolko", a pokvarilo se...(slijedi dugacak popis kvarova) i sve skupa je kostalo vise nego sam auto", Eto, veliko NE Citroenu od mene!= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
da slozio bih se s tobom, nazalost :(= Citat =:
Izvorno postao Peky
nije puno bolje ni kod ostalih francuza..
:spin: ijao sad imam kaj za razmišljati, koliko izbora da ti se smuči:rolleyes: Znam da Yarisa, Puntača i klitača neću, a ovi svi drugi dolaze još u obzir...ma da dolazi nova Fabia? Hm...;D Mada SX4 i Swift su najbliži po odluci.
malo OT nikad ne smeta :)
evo dvije slike fabije.. meni predobro izgleda :)
http://www.worldcarfans.com/spyphoto...-showroom-trim
http://www.worldcarfans.com/spyphoto...-showroom-trim
ps, uz fabiju naravno u godini dana stizu i svi modeli iz grupe..
sto bi reklo, wv polo, audi a2, seat ibiza
alaj ce tek onda biti guzva, vis ni ne znas koliko si sretna sto sad kupujes a ne za godinu dana :) :spin:
Lijepo, jako slično Swiftu. :thumbup:
hehe, mogu ja odgoditi kupnju nije hića ;)= Citat =:
Izvorno postao mmiillee
ma swift je prva liga :)
jos samo da je mrvicu jeftiniji, ali neces fulati garant sto se kvalitete tice.
ako ti se svidja dizajn odmah trk i kupuj, he he..
:thumbup:
ps, pa kako mozes u ovo gluho doba noci visiti na netu, cccc :)
sad malo ozbiljno, za oko 100 000 kn imas i astru, samo nadoplatis klimu, alu felge i to je to, dobijes ju za par tisuca vise nego swifta, ne cini mi se ni to losa opciija, a taj 1.4 motor je skroz super i gtc model bas lijepo izgleda, i uz to je za klasu veci auto sa boljim motorom, a kao rabljeni bolje drzi cijenu..
po meni bi to bila jedina dilema, astra ili swift
:)
Stvarno bi ti bilo najbolje pricekati fabiju, bit ce to jos jedan bestbuy automobil od skode.
Bome lijepo izgleda Fabija, prednji kraj pogotovo...
Da, možda čak i pričekam, kažem nije mi hiča, a Fabia mi se sviđa, samo kolko će doć? :rolleyes: Taj C2 VTR mi je jako lijep ko bombon je, danas sam ga opet vidjela :D neki kažu da je Citroen dobar neki ga pljuju, ko bi znao...
japanac iz evrope ziher izgubi 30% kvalitete u odnosu na originalnog japanca. al je ziher još uvijek 30% bolji od bilo kojeg evropskog.;D
Cijena nove fabije ce biti slicna cijeni fabije koju danas vidimo na prometnicama. Citroen ti ne preporucam upravo zato jer je bilo dosta prituzbi u vezi kvarova, iako u to sumnjam jer vecina vlasnika citroena koje poznam u lice tvrde suprotno, odnosno da je taj auto vrlo pouzdan i da se kvarovi odnose na sitnice. Jednostavno mislim da se ne isplati riskirati kad imas toliki izbor. E zanima me zasto ciljas na gradske jurilice? Ti automobilcici su skupi i brzi, za te novce se moze uzeti nesto od kompaktne klase. Sumnjam da ces iskoristiti puni potencijal tih motora u gradu, a ako mislis negdje dalje putovati u vecini slucajeva vrijedi pravilo; sto veci auto to je udobnije putovanje. Zato je bolje uzeti kompakta ili pak ustedjeti i uzeti nekog slabijeg gradskog malisana.= Citat =:
Zato jer volim manje i sportske aute, a nemam potrebe za nekim većim...neznam odlučujem se između Swifta, SX4, Opel Astre GTC ili ću pričekati tu novu Fabiu da vidim kakva je...Swift isto ima sa običnim mjenjačem i sa tim poluautomatskim , a taj me baš zanima kakav je pa ako je netko vozio ili ima takav neka kaže kako se ponaša...
Sad.. GTC ti je više u cjenovnom razredu SX4 nego Swifta.. Da pitam ovako: do koje cijene računaš?
Do nekih 110.000 kn
a ne isplati ti se cekati fabiju..
jer ces cekati makar godinu dana (pa onda onije odmah dobro kupovati jos godinu dok se ne rjese djecje bolesti i dok ne pocnu prvi popusti), a i cijena ce po mojoj procjeni biti kao roomster sto bi reklo od 12 eura pa na vise.
ti auti koji te zanimaju se vec dosta voze po nasim cestama pa pitaj u salonima (ili neke poznanike) da li imaju koje testno vozilo da osjetis kakva je voznja.
onda ces se lakse odluciti :) i da, na malim autima zaboravi automatske mjenajce, jednostavno su preskupi ako nesto ode, najcesce trzaju, jos ih doplatis masno, i naravno auto vise trosi i losije ide.
najbolje je sto s niti jednim od navedena 3 ne mozes promasiti :thumbup:
Hvala svima na savjetima, al odlučila sam i nije niti jedan od navedenih :D nego sam se odlučila isprsit :D i uzet Škodu Fabiu RS TDI 1.9, jest da dođe 139000, ali sportski auto ima sve i isplati se to uzet. :) I to ću na proljeće uzimat. Još jednom VELIKO HVALA! :kiss:
zanimljiva odluka..
po meni je to promasena investicija zbog puno razloga :(
sretno s kupovinom
ti se šališ,jel tak?= Citat =:
ako se sali onda je sala jako dobra..
ako se ne sali, onda je situacija ozbiljna :)
Normalno da se ne šalim :) Nakon dubokoumnog razmišljanja :D došla sam do zaključka da je to auto za mene :spin: I nakon naravno isprobavanja dotičnog:thumbup:
Nije promašena investicija jer znam nekoga tko posjeduje isti već dulje razdoblje i preispitala sam sve kaj se moglo preispitati. :D A da ne govorim da auto ima SVE i Škode, a pogotovo turbo dizelaši drže cijenu kada ću ga prodavati.= Citat =:
Izvorno postao mmiillee
Zašto bi se šalila? :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao smogovac
Onda? Kaj nitko niš nema za reć o Fabiji RS? :licklips:
imam ja, i ovaj ce biti malo duziiiii.. :)
ovako, krenimo od
motor
1.9tdi sa 130ks je prvise konja za tu kubikazu i ako izdrzi 100 000km da ne rikne turbopunjac super. (zato su u novom golfu smanjili snagu na 105ks)
dobra stvar je sto malo trosi.
model
ako za godinu dana izlazi novi model onda ce ovom sigurno pasti cjena, istina je da rabljene fabije dobro drze cjenu, ali ne i sportske! uz velike promjene koje su vidljive na novom modelu, ovaj vise nije ono sto treba biti. ljep i atraktivan da kad prodje ulicom se okrenes za njim.
upravljac i ovjes, uzas zivi koji necu komentirati..
unutrasnjost, spartanska.. jedino lijepa sjedala.
i sto je najvaznije, izut ces se do bola za auto koji ne vrijedi!
za te pare kupis octaviju 1.9tdi sa 105ks i svom opremom..
za te pare kupis puta sport sa 130ks koji je novi model, puno sigurniji, puno ljepsi, puno kvalitetniji..
za te pare kupis clia sport sa 2.0 benzin sa 200ks..
i da ti ne nabrajam dalje, evo recimo da svi sportski auti brzo gube na cjeni, ali ta fabija za dvije godine ce vrijediti max 10eura. To nije pametna investicija i tocka.
a ako ti zelis kupiti, necemo te mi zaustaviti, nego cemo ti samo dati savjet..
ipak tvoja je odluka :)
ps, vjeruj mi lijepo ces se voziti u modelu koji uopce vise nije fora (na trzistu je barem 3godine) i koji nema ni sigurnosti kao nova vozila, nit lezi na cesti kao nova vozila.. vjeruj mi, to znam.
evo i kako, inace vozim opel vectru gts i jednom sam vozio fabiju, kao da sam sjeo u sukare, na cesti se ljulja, svaki zavoj se prolazi s 20km sporije, bucna je uzasno, mjesta ko u sepetu i ostao sam uzasnut i nije mi se ni malo svidio..
ako imas 140 000 kuna ne znam tko te samo nagovorio za to.. taj pojma nema!
posto smo na forumu o mobitelima, to ti je kao da sad ides kupovati novi sgh d500, a za iste pare mozes dobiti e900..
glupo, zar ne?
razmisli jos malo u sto se upustas jer po smogovcevoj reakciji nisam ja jedini koji je neugodno iznenadjen..
jenda bitna stvar je..
ako prelazis manje od 15 000 km godisnje NE ISPLATI se nikako kupavati dezel, nego samo benzinca. i to je prva stvar koju trebas odluciti, benzin ili diesel?
drugo bitno, rekla si da zelis gradski auto.
treba li to biti jurilica ako je samo gradski auto?
trece, ako treba biti sportski imaj na umu da za te pare dobijes klasu vece vozilo s istim(ili boljim) motorom za iste pare, jer u vecem motoru on nije s tolikim naglaskom na kvazi sportski.
cetvrto, koliko novaca imas za auto? to je jako bitno znati da ti se ne dogodi kako previse zagrizes na nesto sto si ne mozes priustiti..
eto, toliko od mene :thumbup:
idem hladiti prste u vodi od tipkanja :)
sad sam se sjetio..
ovdje najbolje mozes provjeriti kako rabljeni auto drzi cjenu..
http://mobile.de
Kod nas se koristi katalog Centra vozila za procijenu rabljenog vozila ( zuta knjizica ) i ona je dio svake procjene uz vizualni pregled vozila.Za te novce po meni najbolje je uzeti neki od modela Ford Focusa.Renaulta izbjegavaj u sirokom luku, jako mu pada cijena kao polovnom, a razina kvalitete je jedaka Zastavi.Imao sam Clia sa kojim sam u 6 god. napravio oko 100 000km i tolika sam razočaran da vise nikada necu kupiti Renaulta.
Hehe, sve u svemu hvala na razmišljanju...;)= Citat =:
Izvorno postao mmiillee
a izgleda da te ne mozemo odgovoriti..
moje misljenje znas :)
nadam se da ces biti zadovoljna, ali duze vrijeme.
sretno :thumbup:
Ma ja mijenjam mišljenje ko čarape :D ništa još nije odlučeno, vidjet ću, daleko je proljeće...:rolleyes:
hmmm, da ali auti kod nas su bar 20% skuplji od tih cijena na tom linku....= Citat =:
Izvorno postao mmiillee
Pa normalno kada to nije referenca u RH, cijene u rh se odredjuju sukladno katalogu "Kataloga orijentacijskih cijena rabljenih motornih vozila" koji izdaje CVH
Da dignem temu iz mrtvih :D Kako rekoh da mijenjam mišljenje na kraju krajeva odlučih se za Swifta ipak :) Fabia RS se više ne proizvodi :confused: šta me jako iznenadilo no dobro...eto hvala još jednom svima na pomoći od prije par mj. :kiss:
Mene samo zanima zašto se toliko pljuje po Peugeotima? Ovaj 207 je naš 4. peugeot i stvarno nismo imali nikakvih problema s tom markom.
Jesi na kraju nabavila taj Swift, mogla si i napisati pokoju riječ :)
Swift je stvarno ok auto u najmanju ruku. Jedini je bed što nisu mogli staviti automatsku klimu u dodatnu opremu (a SX4 ju ima!), što je izrada tako-tako i što su sjedala očajna (bočno držanje=0). GTC je ima najobolju liniju, ali je preuzak i ništa ne vidiš unatrag.