Dakle trebam mobitel iz t-mobile ponude do nekih 1500kn +- 100/200kn.
Eh sad benq mi je ljepši jer je slide, k750 mi ima bolje specs tak da neznam. Molim pomoć ;)
Printable View
Dakle trebam mobitel iz t-mobile ponude do nekih 1500kn +- 100/200kn.
Eh sad benq mi je ljepši jer je slide, k750 mi ima bolje specs tak da neznam. Molim pomoć ;)
ja dajem glas za k750 jer sam ga uzeo i sam , 1300kn i znas kaj si kupio .
Također dajem glas za K750...
EL 71 mi je super jer je slide, ima veći ekran. Dok K750 ima bolju kameru, bolju bateriju, dobiješ MemoryStick od 64MB uz njega, dobiješ slušalice... A to nedobiješ uz EL71, plus što kada kupiš karticu za EL71 moraš vaditi bateriju da bi ju stavio/izvadio... :-/
Jedini pravi nedostatak k750_ke je mali ekran...
E, ali za te novce, možda malo više (ovisi koja tarifa) ima i 6333...
Ja bi dodao malo više novaca i kupio 6233... :thumbup:
Samo da napomenem EL71 je na akciji u t-mobileu za 998kn odlična cijena i definitivno bestbuy
tih 998kn je stvarno povoljno jer se dobije kompletno opremljen mob sa bluetoothom,utorom za kartice i fantasticnim 240x320 zaslonom.vrijedi svaku lipu.
Ali ima onaj ružni t-mobile meni totalno brandirani kao i samsung e370, L6...
potpisujem, a još nema normalnog softa s hrvatskim jezikom. neće ga ni svako otključat, hehe. inače je stvarno super izradjen.= Citat =:
Izvorno postao konan1
ako siemens dode 1000kn uzmi njega vise ces platit k750
Neznam stvarno kaj da uzmem. Sutra idem u t-mobile. BS još nisam vidio uživo, tak da neznam kakva je kvaliteta izrade, to ću sutra pogledat pa valjda i odlučim tamo.
@Tj1 - kaj u t-mobileu taj bs nema hr jezik?
K750 mi izgleda nekak bolji po funkcijama i tome, al mi je ovaj ljepši. Ajde dajte još prijedloga i razloga koji da uzmem. :thumbup:
Mene iskreno vise privlaci K750i moj brat ga ima ekstra mob evo ti uporedjenje.
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone1=1090
Čini mi se da kolega forumaš ZeroBravo ima EL71, i negdje je napisao malo više o tome mobu...
Bio sam u t-mobu i držao u rukama... Stvarno mogu reć da je mob što se tiče izrade, SUPER! :thumbup: Ima jedan od bljih kliznih mezanizama koji sam dosad vidio, jer se mob uopće ne klima, nema lufta... Izrada je stvarno super...
Jedine zamjerke bi uputio sporijem softu, slabijoj bateriji i tome što nema "hot swap" (izmjenu kartica "na živo")...
BTW: ja sam ti dao još jedan prijedlog: Nokija 6233, na dvije godine nekih 1100-1200Kn... Ja bi to uzeo! :thumbup: Ili ako bi izdvojio nekih 1600Kn, 6280... :spin:
U usporedbi K750 ili El71, kupio bi K750 radi boljeg softa, kamere i baterije... :thumbup:
Pa jel ti znaš ijedan nick napisat ispravno??? :evil:= Citat =:
Izvorno postao Ico
ćelavi je posto ćoravi, ja neka barva za beton, wtf?????? :evil:
;D ;D ;D ;D
da imam, i mnogo tog sam opisao, treba koristit SEARCH
da, ja bi u ovom trenutku za 1600 kn uzeo BS EF81, i o tome sam pono pisao, također preporučam koristiti SEARCH
Hot swap mi nije bitan. Kad stavim karticu onda je kartica unutra stalno. Kolko traje baterija?
@zerobravo - pretražio sam i pročitao sve prije nego što sam otvorio ovu temu uopće
osobno u ovim trenutcima ne bi uzimao k750, njegovo vrijeme prolazi. dizajnom ga dostižu mnogi, kvalitetom izrade također, a soft je nešto što će svatko popljuvat kod BS EF81, no i o tome sam pisao. dakle, postoje ljudi koji stavljaju novi soft, ne brandirani..... brži..... bolji..... tako da i taj problem danas je rješiv. dakle, EF81 čeka na tebe ;D= Citat =:
Izvorno postao Tommek
@ZeroBRAVO: ispričavam se radi pogreške... sasvim slučajno se potkrala...
u buduće ću paziti kako ti pišem nick... ;) ;D
Da, EF81 mi se sviđa... ali opet mi je nekako ljepši EL71... Ali mi se na EF81 sviđa što su stavili bolju bateriju i kameru nego na EL71...
Cijena je sasvim OK...
A vidiš za tu cijenu koliko dođe EF81 dođe i 6280...
Pa sad, ko voli neka izvoli... :rolleyes:
A kud si ti skrenuo na Ef81, a ja pričam o El 71? :-/= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
ja sam ti se nadovezao na tvoj post #9:= Citat =:
Izvorno postao Tommek
ustvari, da skratim priču;Code:Ajde dajte još prijedloga i razloga koji da uzmem.
sad, za 1500kn +- 100/200kn ja ne bi uzeo ni k750, ni EL71, ni 6280, nego EF81. eto, vrlo jednostavno.
meni je EL71 fakat super mob , al sam ispizdio tražeći slušalice. onda sam ga prodo, a već sam kupio i 512 karticu. afak.:throw:
meni je kod mobitela estetski element uvijek bio bitan (ali ne i jedini) faktor odluke za nabavu...ono, da uživam u njemu i dok je u stand by-u
kad sam prvi put vidio EL71 na fotki podsjetio me na mp4 player sa velikim ekranom, a kad sam ga isprobao uživo (metalan, kompaktan, sa kliznim mehanizmom bez imalo lufta)... to je bilo to
na brzinu softa nemam nikakve zamjerke, display na 50% osvjetljenja daje življu sliku od većine mobitela, reza 240x320; čak me i baterijska lampica spasila kod jednog nestanka struje...
ono što mi fali je veća trajnost baterije -traje do dva dana (bez gašenja noću)kod skromnog trošenja, jedan dan kod intenzivne upotrebe. mislim da bi novi firmware (ja imam v.12, a postoje v.31 i v.38) mogao ovo znatno popraviti.
kamera ima samo 1.3 MP i nema autofokus, što meni osobno nije bitno jer važnije stvari slikam sa jačom makinom
i ako ti je to bitno, na ljude ostavlja dojam
da, sad psi više nisu in, sad bariš sa EL71, dodje žensko biće, i ti na vidljivo mjesto izvadiš EL71, a psa guraš nogom pod klupu/stolicu/whatever i onak, "mater ti, oš bit miran :evil:" i onda žena uzme taj tvoj EL71 i nakon kratkog vremena se rastopi; "joj, vid kak je slatki...... Oćemo? :licklips: ............"= Citat =:
Izvorno postao haloBing
bože sačuvaj....... ;D
e zato je sa EF81 potpuno druga priča...... ;D
[zb<-ljubitelj pasa]
Sve je to uredu, da je prije nekog vremena pitao za uspredbu, ja bi isto rekao EL71...
Ali me muči malo ova kriza u Benq-Siemens_u... Tako da bi malo radi toga preskočio taj mob... :-/
Ali opet, u tarifi 60, na 2god, EL 71 dođe 998Kn, EF81 - 1998Kn, Nokia 6280 - 1798Kn... novi ugovor, uz produženje ugovora, još je jeftinije... :rolleyes:
A razlika između EF81 (za kojeg navija ZeroBravo) i 6820 (za kojeg ja navijam), je 200Kn, s tim da je nokia jeftinija...
Ako ništa, upravo zbog tog što je jeftinija i što ima po meni bolji soft, ja bi uzeo 6280... :spin:
Ali i EL71 je opasno jeftin... Samo kad bi se u njega mogla zgurat jača baterija... :rolleyes:
= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
...skuplja 1000 kn........:spin:
ma uzmi si k750 , od tih gluposti poput "njegovo je vrjeme prošlo " mi je muka .. za te pare ipak dobiješ 2mpix sa autofokusom , fm radio sa rds-om ...i kao što je rekao ROUTER bar znaš kaj si kupio... taj el-71 je ljep i moram priznat kvalitetno napravljen al baterija je sramota , i osobno nevolim siemens, a i ima nedoradjen soft. dvojica frenda su ih uzela u t-mobile i uredno im je signal na pola , jedan ga je furao na servis i bio mu skoro mj. dana na popravku..
Imao sam oba dva i to jedan poslje drugog odma.
el71 +: ljepsi (barem meni)
nema joystick koji se uvijek pokvari
slide je odlican (puno bolji nego na d600 kojeg sad imam)
- : kamera je losa, jako losa, u usporedbi s k750 katastrofalna
ekran je na papiru isti kao d600 ali u stvarnosti nije ni blizu
baterija na 2mj starom el71 nije izdrzala ni pola trajanja 11mj starog k750
u paketu nema ni slusalica ni usb kabela
kompliciraniji soft, pogotovo kod slanja sms-ova
Ja bi definitivno uzeo k750, el71 je prekrasan i ima savrsen slide mehanizam ali sve ostalo je na strani k750!
edit: da sad sam procitao ovo za signal pa sam se sjetio i toga, signal mu je uvijek za 1 do 2 crtice slabiji nego na ostalim mobovima.
EL71:
-odlican zaslon 240x320,puno bolji nego na k750(176x220)
-vrlo glasan zvuk
-vrhunska kvaliteta izrade i dizajn
-cijena
K750i:
-odlicna kamera(2mp sa autofocusom)
-hot swap (izmjena memo kartice "na zivo")
-pouzdan i stabilan softver.
mora se priznati da po svemu k750 treba izaci kao sveukupni pobjednik, no meni je ipak jos nerjesena utrka...
ovo je jedna od najzbunjujucih usporedbih u kojem se covjek jednostavno ne moze odluciti... :)
Ovo je dobar mob za tu cijenu.Ef81 je stvarno OK mob za te novce koje si ti naveo.= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
Ovo je dobar mob za tu cijenu.Ef81 je stvarno OK mob,jedino još trebaš nabavit 500 kn,a tu bi naravno mogao bit problem:spin:= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
P.S.zezno sam nešto,pa sam lupio dupli post.Ako se to može izbrisat neka netko od moderatora to izbriše,bio bih mu zahvalan.JBg piva previše;D
Odluka bi trebala bit jednostavna, ako je vazna kamera i mp3 onda k750 jer se uz el71 ne dobiju slusalice pa je to dodatni trosak ako ih se uopce nađe za kupit. Ja bi osobno izmedu ta 2 uzeo el71 jer mi mp3 ne predstavlja nista a ni kamera mi nije bas bitna.
Evo da se ubacim imam crni el71 jaaaaako mi je lijep ali moram priznati da me njegova sporost ubija.......Kvaliteta izrade dobra-apsolutno,kamera li-la-takva da ju ni ne koristim,bezveze sto ne dolazi u paketu usb-nikako ga nisam mogla nigdje naci(fenix,itd..nitko od prodavaca ne zna kad ce ga dobiti svi savjetuju da se kupi orginal koji kosta 180kn)!?Tipkovnica mu je super,svijetlo dobro dode,sve u svemu ok ali izgled bolji od svega drugog.Ja ga mislim zamijeniti!!!!Nadam se da sam pomogla:comp:
ako nije stari firmware u pitanju, izgleda da brzina ima veze sa varijantom ugrađenog flash čipa (kako reče Inovator u threadu= Citat =:
Izvorno postao chiraz
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=26324). moj EL71 (fw12) na primjer uopće nije spor...
s druge strane, k750 u ovom trenutku ima puno širu bazu korisnika (u višim razredima osnovnih škola jedan je od najpopularanijih "muških" modela), pa je možda lakše doći do podrške za njega...
Pa znaju djeca šta valja pa uzimaju k750i.= Citat =:
Izvorno postao haloBing
Evo kupio sam EL 71 jučer i stvarno sam oduševljen.Što se tiče brzine nemam šta zamjeriti jer imao sam i nokiu 6230i i motorolu v360 i nijedan nije bio nešto brži (osim motorole koja je još i sporija). Jedino što sam napravio glupost pa sam nakon što se baterija prvi puta ispraznila punio mob samo 2h.Neznam dali sam s*ebao bateriju ali od kada sam je napunio dosta sam čačkao po njemu i traje još uvijek(iako je već pri kraju),punio sam je jučer oko 15h.
To ćeš tek vidjeti da li si shebao bateriju...ali napravi sad formiranje baterije i nadaj se da će sve biti OK...i nije preporučljivo prčkat po mobu dok formiraš bateriju, dapače, najpametnije je da ti mob bude prvih 2-3 puta ugašen kad ga puniš...
Ma de dobro je!!!
To ti je kao da staviš gladnom cevape na stol i nedaš mu jesti.
Samo ti potroši bateriju do kraja pa ga stavi na punjac preko noci i biti ce u redu.I inace je tom mobitelu baTErija u qurcu da ne misliš da si ti kriv.
Kupio sam jučer EL71. Zasad sam zadovoljan, baterija je ok (kad sam kupio mobitel bila je na jednoj granici prije "blicanja" da je prazna i tako mi je izdržala danas do 12h).
Vidio sam i ef81, mob je isto predobar al preskup barem meni jer sam trebao mobitel za drugu karticu, a nije tolko dobar da bih ga zamijenio sa N70). :thumbup:
Čestitam na kupnji!! :thumbup:
Makar ja bi si onda ušparao još malo novaca tako da bi kupio K750...
Ali dobro, pošto ti je to mob za drugu karticu, dobar izbor! maš bar atraktivan mob sa velikim ekranom... :thumbup:
ovaj u T-mob ima hrvatski jezik. kad sam ja imao taj mob htio sam mu promijanit softver, al jedino Tmobajlov ima HR jezik. Čisti softver nema HR.
da li je moguce otkljucati EL71?