Fino napredujemo, /&$#/#((#"=)09 pas..... ma
Printable View
Fino napredujemo, /&$#/#((#"=)09 pas..... ma
slovenija u schengen - hrvatska na balkan među države trećeg reda. ovo treba proslaviti :drink:
:thumbdown
Vadit putovnicu za proć Sloveniju mi je ko kupovat tramvajsku kartu da uđem, prođem kroz vagon i izađem prije nego što tramvaj krene.
Da im p... materina. A u Italiju se i dalje ide s osobnom. A ovi jadnici kao ne mogu, treba Šengenčarit i to tako.
Ma uvest im treba vizu u sekundi. A ja ću na skijanje zimus preko Umaga, pa trajektom u Monfalcone, pa na Udine pa u Alpe. Fuj, gade mi se!
šta, sad znači kad budem išao na sljedeću sezonu VN Slovenije moram vadit putovnicu????
E to je fora. U Italiju s osobnom u Sloveniju s putovnicom. :creep: Italija kao nije u šengenskom režimu :notooth:.
A ******, deželci liječe komplekse :throw:
= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
kuis...a da krenes preko Bugarske...nekako mi se cini blizhe:evil: ;D
Samo me sad zanima oće li naši papci sad uvest protumjeru, hehe (princip reciprociteta)
hoće hoće! protumjera je klečanje Kanadera pred EU, čovjek tijelom već poprima oblik parketara...
Baš. Samo još da ga snime od naprijed, da se vidi šta ima u ustima, i to je to...
Nista treba pisati onoj ministrici sto rusi kuce po obali.....imam ja par zanimljivh lokaliteta na podrucju Istre;D
Fantije skocimo na kobilje indijaneriji prihajajo;D
nemam razloga ici kod tih g...... slovenaca pa mi se jebe i za njih i za njihove rezime ulaska.:hrv: :hrv: :hrv:
Meni ovo ide na ruku, u putovnici mi je super slika i gomila viza, pa budem li išao u Sloveniju, nek se nagledaju
Pa to je zato kaj smo si u tak dobrim odnosima, a meni se ljudi smiju kad kazem da cemo zaratit sa Slovencima :D...nego, ja sam par km od granice, a zadnji put sam bila tamo sa zdravstvenom, ajd dobro, pretjerujem, al mislim da nisam od osnovnjaka isla...
*u znak zahvanosti,od sada svakom slovenskom autu bušim gume.I slovo Č brišem iz svog vokabulara.*
A što se tiće rata sa slovencima,Mi ćemo ih zgazit.
bas me zanima jel vrijedi za njih da kad idu kod nas sa osobnom il isto putovnicom.A da mi napravio jednostavno vijadukt preko njih?Bit ce nam jos brze za proc ih a i bit ce jefitinije nego onaj do italije.
Ma treba reciprocitet odvalit, bez pitanja i SVIMA. Bez razlike.
Od Kanade preko USA pa nadalje. Mi tamo da dođemo moramo ko zadnji kriminalci odgovarat na pitanja i bit pretresani, pretraživani, jbte čak i stanje na računu traže! Stoka. Iste sekunda svima reciprocitet, i mir. Bez objave na velka vrata, samo im poslat pisamce i napisat "Od danas oko za oko".
:hrv: :hrv: ;D
= Citat =:
Izvorno postao sirius
I nazvat ćemo ga "Vijadukt Bratstva i Jedinstva" ;D
Koštao bi manje nego premosnica uz Neum ;D
treba ima uzvratit vizom
Čekaj malo, polako ljudi, nitko nije napisao da je to provjerena informacija, naime, koliko sam upućen, slovenci su samo dobili špotancije od ostatka EU zbog tih osobnih s obzirom na šengensku granu, ali ništa nisam čuo da su odmah odlučili glede toga...
je pa da... nisu oni krivi kaj ih EU tlači :rolleyes:
:Puke::Puke::Puke::Puke: eto to ja mislim o našim susjedima..
Ček nije ti valjda ovo trebalo da bi to mislio o njima? :)= Citat =:
Izvorno postao ledeni
Ja takvo mišljenje imam odavno... ;D
= Citat =:
Izvorno postao zicozg
treba im ozvratiti zičanom ogradom:evil:
Je.. samo šta ja tjedno dva puta(to jest 4 sa povratkom),prelazim njihovu granicu,a u potovnici mi je slika na kojoj sam ispao kao onaj u Most Wanted,i STALNO imam problema sa njima...Uhhhh:evil::evil:= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Pa dobro, al Italija je isto u EU, pa se tamo moze s osobnom...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
slovencima nije mjesto u EU.jebes drzavu koju biciklom predjes za jedan dan.
Nije bitna kvantiteta, nego kvaliteta :D= Citat =:
Izvorno postao zmija
ma kakva kvaliteta, to su slovenci u pitanju. ja bi to sve potamanila. :sheriff:
to je pravi stav!!oni nemaju ni kvalitet,a sigurno ni kvantitet.= Citat =:
Izvorno postao ira
mene boli k**rac imam i francusku putovnicu , pa evo neki se prave englezi ..... a ja eto se pravim francuz kad dođem na slovensku granicu;D :bunny: pa me ne zajebavalju lol
I sto onda? Neka uvedu, to nije neka slovenska fora nego pravilo, samo "jace" drzave i posebni ugovori izmedu zemalja mogu to promjeniti.
Uostalom, uvijek sam bio protiv tog prelazenja granice sa osobnom.
slažem se , al čemu ova zadnja rečenica?= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Ja njih iskreno žalim(političare) jer se ponašaju kao da su mala djeca.
Slovenci kao narod nisu krivi nego oni koji "počinju rat na mom otoku"!
Ako ja budem opozvao svoju rodbinu pola dežele će im se iseliti.;D;D;D(a nijedan slovenske krvi :evil: )
1. opcenito sam protiv osobne iskaznice kao dokumenta= Citat =:
Izvorno postao mobman
2. osobna iskaznica sluzi za indentifikaciju unutar drzave i nju smiju pregledavati samo hrvatski duznosnici. Ako hoces preko grane, uzmi putovnicu.
Potpisujem....= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Ma čemu putovnica za proći Sloveniju... Dođeš do granice, uhvatiš malo zaleta, skočiš... i hopala, evo te u Italiji ;D a tamo možete i s osobnom :rolleyes:
meni je tak svejedno,uvijek sam prek isla s putovnicom :)
e ova ti je dobra:beer:= Citat =:
Izvorno postao jay
;D ;D ;D ;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao jay
Navodno u Večernjem danas piše da je neki od ministara za nešto u EU izjavio javno, for the record, da EU nije ništa takvoga ni tražila od Slovenije ni predlagala ni savjetovala itd. i da je to čista Slovenska stvar, da su to sami odlučili.
Moram se dokopat Večernjeg i pročitat točno šta piše, prije nego što odem tamo i bacim im bombu. Da, jednu bombu, ne bombe, jer je jedna kašikara i više nego dovoljna da se geleri razlete i po Austriji i po Italiji i po Hr.
Normalno da nisu ništa tražili i za ove koji ne čitaju sve postove, po N-ti put, to NEMA nikakve veze sa šengenskim režimom, NEMA. Po toj logici bi i Italija trebala uvest isti režim, a jasno je da nije uvela. :closed:= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Evo iz večernjaka
= Citat =:
Bruxelles nije od Ljubljane zatražio da ulazak Hrvata u Sloveniju uvjetuje pokazivanjem putovnice, usprkos suprotnim tvrdnjama Slovenske tiskovne agencije (STA), tvrdi glasnogovornik Europske komisije.
STA je ustvrdila da "Slovenija provedbom sporazuma koji hrvatskim državljanima omogućuje prelazak granice s osobnom iskaznicom krši schengenski režim". Friso Roscam Abbing, glasnogovornik potpredsjednika EK-a Franca Frattinija, zadužena za nadzor vanjskih granica EU, odgovorio nam je: "Općenito je pravilo da stanovnici trećih zemalja trebaju putovnicu kad prelaze granicu u EU, a za mjesno stanovništvo postoji ograničen niz iznimaka kad se putovnica može zamijeniti osobnom iskaznicom.
" Na Večernjakov zahtjev da konkretno odgovori je li EK od Slovenije zatražio da pregledava putovnice Hrvata te je li isto zatražio od Mađarske te Italije, u koje Hrvati danas ulaze prema istom režimu, izričito je ustvrdio: "Nismo poduzeli nikakve mjere prema ijednoj od navedenih zemalja članica."
Slovenija i Mađarska u schengenski će prostor ući najranije u studenome 2007. Stoga je isticanje pitanja načina ulaska u Sloveniju već u ovome trenutku, čini se, tek novi pokušaj izazivanja napetosti u slovensko-hrvatskim odnosima
E, stvarno su patetični... Kao neki mali, izkompleksirani, razmaženi klinac...
Ma neće biti ništa od svega toga, i dalje bumo s osobnom preko te velebne države...
Kak mislis i dalje? Pa sad neidemo...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Edit: ili se jos uvijek moze?
Jesi probala?= Citat =:
Izvorno postao Peky
Joj kak obožavam kad se ljudi ne informiraju pa lupaju...
To da se više ne može sa osobnom nikad nije niti bilo na snazi, već se samo radilo o novinskim natpisima da se možda neće moći jer su u slo dobili špotancije od EU.
za sloveniju treba putnovnica...isao sam prosli tjedan i dobio stambilj...sad kad ga gledam, vidim da nije nista manji od drzave u kojoj sam ga dobio :D
To sto si ti pokazao putovnicu ne znaci da je ona potrebna. Mogao si i osobnu pokazati i ne bi dobio pecat u nju ;D
= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
nisam je sam pokazao,trazili su me na granici ;D
da si im pokazao osobnu isto tako bi te morali pusiti jer nisu nikakav dekret dobili te još uvijek vrijedi stari sporazum o prelasku sa osobnom.= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
cudno. trebao si rec da nemas nego da imas osobnu. jedino alu su stvarno vec poceli primjenjivati novi rezim, ali ipak mislim da je to neka samovolja pojedinaca ;D= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
neznam jel je novi rezim ili volja pojednica,ali na slovenskoj granici su trazili putovnicu...dalje na austrijskoj i njemackoj granici nisu.
Nisu valjda Nijemci uveli Austrijancima granicu :notooth:
joj lol...necu vise nista reci :D
Oprosti molim te!!!= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
moram ić kupit GUME u sloveniju:thumbup: , još će par mjeseci ostat po starom. zvao sam jučer telefonom. :thumbup: