Svi se tužu da im se 6280 klima, ja to još nisam primjetio ni u jednog aparata kojeg sam drža u rukama. jeli to istina ili želu obrukat ovaj aparat??
Printable View
Svi se tužu da im se 6280 klima, ja to još nisam primjetio ni u jednog aparata kojeg sam drža u rukama. jeli to istina ili želu obrukat ovaj aparat??
Pa čuj, ne znam kome bi bio cilj ocrniti bilo koji mobitel, pogotovo stroj kao što je 6280 (jedna od boljih Nokia mobitela).
Znači, ako uklonimo to da netko nemjerno "bruka" mob, ostaje činjenica da se dosta velik broj tih aparata klimao. Imaš dosta postova koji govore o tome.
cijelo ljeto sam koristio jednoga (nije moj bio, već gazdin), i mogu reć da se zbilja nikad nije ništa klimalo, klizni je mehanizam stvarno super , s tim da se dotićni mob nije niti malo ćuvao, padanja bilo ko u prići...
ja imam 6280 i klima se. kao klackalica. gornji dio, znaci slide.. jos od nikog nisam cuo da se ne klima, mob je tako napravljen i svi se klimaju. negdje sam procitao da je to namjerno tako napravljeno, da bude amortiziran, a sad dali je to istina ili ne , to ne znam. meni, osobno glupo to zvuci jer ne vidim koristi u tome.
mobitel je stvarno stroj, nema niti jednu zamjerku osim toga, osim ta klimavost, koja nije za picajzle kao sto sam vec negdje napisao. moram priznati da me to jedno vrijeme malo smetalo, ali sada sam vec navikao.
kada mob primis u ruke ne primjetis da se klima taj gornji dio, osim ako sam ne isprobavas, onda shvatis.
Ja sam drža pešest takvih uređaja i nisam primjetija da se ijedan klima.
ja sam isprobavao. i zbilja se ne klima. btw, ovaj je iz njemačke bio, od oca jedne naše poznate missice...(možda je special edition;D )
:licklips: ne bi se cudio= Citat =:
Izvorno postao bobe
Dobro nema mobitela koji se malo ne klima ali je pre dobar da bi mu to ikakva zamjerka bila:thumbup:
Možda je specijalno napravljen za nj:king:= Citat =:
Izvorno postao zicozg
o tome ti pricam. ne primjetis dok se ne spocnes sluziti s njime, jer ti na padne na pamet da se klima. ni moji frendovi ne prijemete da se klima, pa kad im kazem, kazu da se ne kuzi. opet, od se klima samo kad je zatoren, kad je otvoren je dosta cvrst i ne klima se.= Citat =:
Izvorno postao rx-5
do sad na svaki na koji sam naletio se klimao, bio nov ili polovan
upravo tako!! ne postoji savrsen mob, svaki ima minus, tako i ovaj, no naviknes se, a amob je takav stroj da je to najmanji problem!= Citat =:
Izvorno postao rx-5
Zato isključivo tu i nevidim problem.
baš ću pokušat skužit to kad budem sljedeći ga ima u kukama. a vjerovatno se malo i klima ali je to neznatno.
evo ja sam imao u rukama 2 komada, jedan od nekadašnjeg ttperica, sadašnjeg T-mace, i njegov se klima, što će mislim i on potvrdit ak vidi ovu temu, i to ne baš malo. drugi koji sam imao u rukama bio je skoro pa novi, star svega par dana, dakle teoretski nekorišten i on se nije klimao, al sad da mi ga je vidjet, vjerujem da je i on popustio.
A uvik se može dogodit da popust
pa svi se mobovi rade u razlićitim serijama razlićite kvalitete to je opće poznato, kao i da se na naše tržište redovito uvozi roba upitne kvalitete i podrijetla, pa me uopće ne čude vaši komentari da ih se od 6 koje ste isprobali 7 klima...
Mehanizam mu i je napravljen da bude klimav - tako su mi rekli u mobisu kad sam jednu furao na reklamaciju ( radio joj nije radio ) i usput sam pitao za mehanizam i covjek mi je tak rekao - ne morate se niceg bojati , to je normalno , kao ima neki hod tolerancije .
Ja sam čak negdje pročitao da mora imati klimav mehanizam, inače nije original Nokia, odnosno sastavljen je pitaj Boga gdje...znači, koliko god glupo zvučalo, 6280 sa klimavim mehanizmom bi trebala biti kvalitetnija od Nokije gdje se taj mehanizam neklima...
i meni se isto poprilicno klimala.ne znam zasto je to tako,ali s vremenom se navikne.
ovaj mog gazde je padao i padao, uništavao se na sve načina, gazda ga posuđivao, mjenjao se...uglavnom,na kraju ljeta niš se nije klimalo iako bi po meni već trebao biti na otpadu, cijeli izgreban i uništen.
sad je proijenjen tak da ne znam šta je sa njim, ali stvarno čudno..
Ma ja mislim da se mob tijekom korištenja minimalno može rasklimati (konkretno 6280), zato treba paziti kad kupuješ. Ako kupuješ u Mobisa neka ti donese 10, 20 istih, da možeš pronaći onu koja se ne klima, jer kad kupiš, kasno je.
Vjerojatno ovisi o seriji i državi gdje se sklapa (iako je ovo možda i nevažno).
Problem postoji, dakle postoje klimanja ili bolje rečeno klackanja 6280, ali ne kod svakoga modela.
mislim da ta klimavost ovisi o gazdi,svi govore da se 6280 klima a niko se nije zapitao mozda sam ja kriv,ja sam imao d600 i cuvao sam ga i uopce se nije klimao evo ima ga sad frend svaki dan mu ispadne i nije ni cudo da se klima.
Ma, klimavost osjetiš već pri prvom kontaktu s mobom. Kad je bila VIPova akcija u kojoj se nudila ta Nokia za cca 1791kn s nekim ugovorom na 1 ili 2 godine (ne sjećam se više), mislio sam je kupiti. Tada se još nije pričalo puno o tom mobu jer je bio nov na tržištu. Nisam je kupio upravo zbog te klimavosti, a bio sam samo trenutak udaljen da posegnem za novčanikom.= Citat =:
Izvorno postao sonyck
Prije nekih mjesec i pol sam istu tu Nokiju vidio u Riječkom VIP-centru, tamo ih imaju izložene na stolovima (naravno vezane;D ) i pokušao sam je klimati, ali bila je prečvrsta (iako kao ogledni primjerak, čovjek bi kazao da bi se trebala raspadati od silnog otvaranja-zatvaranja).
da, ali cudno je da se bas svima klima i to kad je nov, tako da mislim da nije do vlasnika telefona, vec da je jednostavno tako napravljen. kao sto sam vec napisao, citao sam da je i namjera bila napravit da se klima, a koliko je to istina ne znam. sa druge strane, mislim da u nokiji ne bi napravili takav propust pa da se mob tako klima. ili bi ga par povukli ili ne znam sta.= Citat =:
Izvorno postao sonyck
ako ti jako smeta klimavost nemoj uzimat, ali ako ti nije veliki problem s vremenom se naučiš.= Citat =:
Izvorno postao rx-5
...probaj ju negdje probat pa si sam ocijeni
Kolega forumaš T-maca ju ima, i držao sam mob u ruci, a i od još par frendova i mob ima malo lufta kad je zatvoren...
Ali ko što sam već rakao, s obzirom na soft i dizajn, taj luft se lako zaboravi... :spin:
E sad, ako nekome smeta što mob ima imalo lufta, onda to nije mob za njega...
Milim da je taj slide-mehanizam malo lošije napravljen nego kod EL71... :spin:
išao sam u T-mobile dućan mijenjat novu ženinu 6280 jer se, po mom sudu, previše klimala (mob, ne žena). isprobao sam 4 druga primjerka i svi su se jednako ponašali osim zadnjeg koji je bio nešto čvršći.
prije toga sam bio nazvao Mobis i rekli su mi da donesem mob ako mislim da se baš previše klima... al bilo mi je jednostavnije mijenjat jer je bilo unutar roka od 3 dana od kupnje.
najviše me smeta klackanje dok se služim vanjskim tipkama na sklopljenom telefonu. s druge strane, oduševljen sam sa kompaktnošću svog EL71...
el71 je remek djelo cvrstoce u odnosu na 6280.
Neznam baš menije nokija bolja a to malo šta klaba da se i pribolit.
klime se samo donji dio uređaja i to jako malo( 1-2mm;gore-dolje). naviko sam se istog dana kad sam ga uzeo. frend mi ima d600 i moram priznat da je "taj donj dio" malo čvršći al se bez obzira na to svejedno malo klacka. to što se malo klacka te ne bi trebalo spriječavati da je uzmeš jer je mob mrak:thumbup:
Mobitel je svakako mrak a to šta se klima na to se navikne:)
nastala je zbrka oko sljedećeg : mislim da nije problem u klimanju u smjeru otvaranja jer ga feder tu drži....bed je u tom luftu dok je mob zatvoren i ja imam dojam da bi se u trapericama pri prvom saginjanju odmah raspolovio.To naravno nije istina ali eto...mene je odgovorilo od kupnje...inače za svaki stroj-bilo mobitel bilo aparat bilo mp3 player - ako imalo lufta ima bilo gdje : izolacijska traka za vrata i prozore stupa na snagu,rjeđe silikon (prozirni) ali mene to baš smeta - može bit i ishaban i ogreban al nesmije kvrckat ni mrdat se nigdje osim tamo di mu ja kažem ;D
Pa neš valjda novi mobitel odma lipit??= Citat =:
Izvorno postao iwek
i naljepnica i silikon idu dolje bez ikakvih tragova.
To naravno može ali baš da da novi mobitel iden sad ljepit to mi nije ni ne kraju pameti.:chef:= Citat =:
Izvorno postao iwek
neželiš 6280 koja se malo klacka ali si se odlučio za n70 za koju čujem da je poklopac za kameru katastrofa i da cijelo vrijeme škripi... ajd dobro:thumbup: 6280 je predobar mob i nikog to što se malo mrda nebi trebalo odgovorit od kupnje...= Citat =:
Izvorno postao iwek
Ja sam je nabavio staru 3 dana,
koristio je ukupno 6 dana i nije mi uopce bilo do toga da prebolim to klimanje i skripuckanje.
Zanimljivo je da mobitel kad sam ga dobio bio dosta cvrst, ali ja inace imam po 2-3 sata razgovora dnevno i 30-40 sms-ova pa mi je u tih 6 dana koliko sam ga posjedovao dosta izgubio na cvrstoci mehanizma.
sve je to uredu naravno da se mehanizam malo opusti.
klimava, ali preboliš već prvi tan, soft ga izvlači što se mene tiče.
Da meni dospije i najkvalitetniji primjerak 6280-ice, rasklimao bih ga ja. Šalu na stranu, mehanizam se nakon intenzivne upotrebe očigledno rasklima. Još je moj jednom ispao na pod pa je normalno da se klima, ali u osnovi to nije nešto što toliko smeta i ne znam zašto je ekipa zapela za to klimanje.
Jedino što ne možeš baš igrati igrice preko navigacijskih tipki što mi je bilo veliki gušt na 6230 :) nego samo preko numeričkih.
Sam mehanizam može držati bez problema 12-18 mjeseci, a vjerojatno i dulje.
mislim da se testira na 100000 otvaranja i zatvaranja.
Ja sam jučer kupio 6280, i malo se klima, ali samo kad je zatvorena, ali ništa strašno... već sam se naviknuo...
Kad je mob otvoren, ništa se nekima, i djeluje skroz čvrsto...
E sad, da li će trajati 12 ili 18 mjeseci, ko što je t-maca rekao, to ovisi koliko se mob koristi...
Ali i uz dosta korištenja vjerojatno može izdržati toliko...
Ali, meni to klimanje nesmeta, jer je mob super, pa onda zaboravim da je malo klimav...;D
Ja imam svj već dva mjeseca i ne klima se. :thumbup:
imao sam je 2,5 mjeseca i stvarno je bila super dok se nije pokvarila(trpao sam je sa temama i raspao se softver).vjerujem da ces biti zadovoljan.= Citat =:
Izvorno postao Ico
To je toliko malo klimanje da se i neprimjeti a i lako se nevikneš na to.
imam 6280 klima se kad je zatvoren ali zanemarivo ....pomak se vidi kad je mob zatvoren ..ostali pomaci znaci otvaranje zatvaranje cvrsto i bez greske ...ima slide i ide sam dovoljno ga je sam malo malo cimnut..
e ja imam jedan problem sa 6280 i opet je stvar u kliznom mehanizmu,danas sam imao prilike mal koristi drugu 6280 od jednog covjeka i kod njega se jako lagano otvara mob dok kod mene kao da struže dok se otvara i ide puuuno teže,gotovo je nemoguce otvorit mob s jednom rukom.
Pa po mom sudu, bolje je ako je slider nalo tvrđi. Ja recimo, kupio sam N80 koja ima isto tako lagan slider pa mi se dogodi dok je izvučem iz džepa hlača da je ekran otvoren cca 1cm. Ne znam jrl to normalno ili ne...
Ovako-može li se to klackanje i klimanje 6280 (pa prema tome i N80) nekako pritegnuti? Mislio sam staviti selotejp ili izolirban-traku, ali treba je polako uvlačiti između dva dijela-kirurški zahvat...
Klackanje se da srediti, u Mobis ga odneses i zategnu ti ga! Ne znam samo da li je uvjet za bespla zatezanje garancija! Ja ga imam i nisam posebno oduševljen. Baš ga čuvam i zatvoren se klacka ali kad je otvoren nema nekih problema!