T-mobile FLEX tarife i OPCIJE
Evo, T-mobile je ponudio, osim promjene naziva tarifa u Flex, i neke opcije.
1. Opcija Unlimited (sada je 25 kuna, do 31.12.2006.)
2. Opcija Najdražih 7 (bilo i prije, samo je sada poziv prema drugim mrežama 99 lipa, do 31.12. ne će se plaćati naknada, poslije iznosi 25 kuna)
3. Opcija Poruke (250 poruka za 25 kuna, kolika je cijena mjesečne naknade za tu opciju)
4. Opcija web'n'walk (otprije poznato)
Meni su najbolje 1., 2. i 3. opcija jer prvom se koristim otkako postoji, a sada je za 75 kuna jeftinija!
Jedino još želim upozoriti da su mi u SZK rekli kako se tih 250 poruka odnosi na 150 SMS poruka i 100 MMS poruka, a to nigdje ne piše pa ako tko može provjeriti ponovno....
Opci komentar i misljenje
Ljudi bozji, pa zar smo mi svi malo blesavi pa ne vidimo iza skrivenih redaka, sve je to nacin da se sto je moguce vise ljudi navuce na potpisivanje kojekakovih " pretplatnih paketa " koji su naravno najpovoljniji i slicno. HT i njegova sestrinska podkompanija t-mobile i dalje uspjevaju sa minimalnim kozmetickim zahvatima da zadrzavaju najvecu cijenu minute razgovora u ovom djelu svijeta. Mi svi koji smo korisnici placamo pozive prema fiksnoj mrezi koja je 95% vlasnistvo HT-a a samo 5% su svi oni mali operateri koji su dosli na trziste kojim vlada DT kao vlasnik HT-a. Od kada je DT dosao u posjed HT-a nije u infrastukturu, bilo fiksnu, bilo mobilnu nista ulozio osim najnuznijih popravaka i odrzavanja u hladnom radu. Jedini segment tvrtke u koji se ulaze je promidzba i napada se korisnike na sve strane. Pogledajte samo cijene u Njemackoj u t-mobile Deutcheland mrezi kojoj je vlasnik DT i sada te iste cijene usporedite s nasim. Ostati cete zabezeknuti i budite sigurni da cete se osjecati prevareno!!!! Ako mi ne vjerujete, provjerite sami, pa se molim javite!
Odgovor na vase komentare
Ne kazem da je situacija sto se tice tvrtke VipNet inace u vlasnistvu Austrijskog telekoma koji je inace u vecinskom vlasnistvu tvrtke iz Velike Britanije Vodaphone
a koji je u vise svojih sestrinskih kompanija u vrlo dobrim partnerskim i suvlasnickim odnosima sa Deutche Telekom AG. Bas iz tog razloga su cijene VipNet-a i t-mobile Hrvatska potpuno iste u nekim a vrlo slicne u ostalim uslugama. Jedina razlika izmedu njih je u biti u kvaliteti infrastrukture GSM mreze koja je kod VipNet-a bolje kvalitete a razlog tomu je sto je Vip u biti razvijao samo GSM usluge dok je DT kada je kupovao HT dobio vec gotovu infrastukturu ali i ogroman broj zaposlenih i naravno ono najbitnije , monopol u fiksnoj telefoniji. Automatski su odlucili da sto prije je moguce vrate svoje ulaganje i to su ucinili na taj nacin da su rasprodali sve nekretnine kojih su bili vlasnici i poceli se koristiti unajmljenim prostorima. Ulaganja u mrezu su bila minimalna, tek toliko da radi a maksimalno se ulaze samo u promidzbu. Onog momenta kada se DT rijesi sve svoje rashodovane opreme iz svojih kompanija u EU i vrati ulaganje X2/3 automatski ce prodati HT najboljem ponudacu a mozda ce ga i ugasiti, sta im se bude vise isplatilo! To su vec naravo uradili u vise zemalja kao npr. Ceska, Poljska, SAD, Kanada, Indija idr.