Danas je potvrđeno da će biti omogućen prijenos broja od 1.10. i piše da su svi operateri spremni.
http://tinyurl.com/ohwu8
A sad da vidim di su svi oni koji su glasali na anketi da bi promjenili operatera samo ako mogu zadržati broj. ;D
Printable View
Danas je potvrđeno da će biti omogućen prijenos broja od 1.10. i piše da su svi operateri spremni.
http://tinyurl.com/ohwu8
A sad da vidim di su svi oni koji su glasali na anketi da bi promjenili operatera samo ako mogu zadržati broj. ;D
Sad ce svi prijeci na tele2.;D ;D ;D
******,vec sam presao.steta!
juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sad sam procitao vijestt na iskonu :D :D :D
jedva cekam da TMobajlu I VIPu pocne gorit pod nogama pa spustanje cijena :))) ;D ;D
samo mi je zao ljudi vezanih ugovorima :(
Nema šanse, pa znaš "naše" većinsko "glasačko tijelo" ;D= Citat =:
Izvorno postao konan1
ma znaš da su se neki emotivno vezali pa neće , držat će se "svoje" mreže ko pijan plota. I sami sebe lagat kak su dobro prošli: :wall: :jump: e,oće neko kupit Vipme sim karticu :creep: :lmao:
bas lijepo...ali ja se necu prebaciti :) ustvari,hocu...ali vjerovatno uzmem pretplatu na VIPu...ako bude koji dobar mobi u ponudi...ako ne bude ostat cu na t-mobajlu...
(nemojte me popljuvat :) meni je t mobajl u biti jako dobar i za mene nije preskup jer ionako ne razgovaram previse...pa mi svejedno...operatera biram po izboru mobitela...ko bolji njegova djevojka...)
A na koji način će se to obavljati taj prijenos?
a kad još uključe video pozive,umts i ostalo na teletu svi na njega!Do tada vjeran vipu!:thumbup:
Da...i ove Broadband Data tarife i preusmjeravanje e-mailova na mob i sve one ostale trice i kučine i onda će biti pravi nalet korisnika...
Ovo je sigurno glupo pitanje, ali šta se desi ako prenesem broj a mob mi je zaključan na mrežu? Više ga ne mogu koristiti?
Neće ziher ni taj premačaj broja moć svako napravit, a bogami, ne vjerujem ni da će bit ĐŽABA.;D
bit ce fora, kad se ima karica bijela pise VIP, a ono tip na tele2.. ili se mozda dobije druga kartica?
lol...druga kartica afkors:wstupid: :thumbup:
Budu za jedno par godina:bunny:= Citat =:
Izvorno postao silvano
Možda znaš koja će biti ograničenja?= Citat =:
Izvorno postao milo dete
ne znam, tj nije mi poznato
administrativna procedura će svakako spriječiti masovno prebacivanje...= Citat =:
Izvorno postao milo dete
to je ziher 200%= Citat =:
Izvorno postao Inovator
izvedeno je tako da samo oni zbilja ogorčeni postojećom mrežom ili nekim višim razlogom pređu na drugu mrežu uz zadržavanje broja. no, procedura je legitimna, drukčije teško da ide= Citat =:
Izvorno postao milo dete
Ali ne i za prepaid ako je istina sto pise:= Citat =:
Izvorno postao Inovator
"S prepaid karticama je samo bitno da imaš sim i potpišeš prihvaćanje pravilnika koji si potpisao kod drugog operater otvaranjem vipme ili simpa paketa."
malo sam prepravio= Citat =:
Izvorno postao 10aLEX
Malo blesavo ali ok, tko sam ja da o tome sudim
ma nece bit tak komplicirano,nema sanse ,ko da HAT nema pametnijeg posla nego da se sa tisucama zahtjeva zahebava.= Citat =:
Izvorno postao milo dete
Ovdje u njemackoj to ide ovako:
ak imas pretplatu:
das prvo zahtjev o prestanku ugovora a snjim i zahtjev o uzimanju broja sa sobom(neznam kak bih to drugacije rekao),nakon 2-3 tjedna dobis rjesenje.kad ti deaktiviraju broj s tim rjesenjem ides kod drugog operatera i potpises ugovor
P.S. za broj ti uzmu ca. 25 Eur sa zadnjim racunom..
ak imas prepaid:
sve isto kao i kod pretplate samo sto potpises izjavu da se odrices svih novaca koje su ti na racunu.al ima kvaka,a to je da kad ti iskljuce broj na racunu jos mora biti 25 eura .(samo kak to napravit da ti tocno toliko ostane!!)
znaci nista gratis,kao morali bi to radit besplatno,al kao ovih 25 eura im je zarjesenje,i tako te troskove(mos si mislit).
ja sam nedavno sa prepaida kod vodafone-a presao ko E+ sve je super funktioniralo
jedino me kod sveg tog nervira sto kad zoves tak nekog ko je prenio broj,javlja se neaki govorni automat.neki dan bas sam isao u e+ ducan o da to ukinu.uzasi,imam Flat rate i jos da to slusam,ko da me briga koliko kosta druga mreza kad je kod flat svejedno
Postupak prenosivosti broja očito je prekompliciran i traje predugo! Zar ne bi bilo jednostavnije i lakše da se operater, od kojega pretplatnik odlazi, obveže da pruži putem govornog automata obavijest o novom broju korisnika u drugoj mreži (jasno, ne zauvijek nego recimo cca 6 mjeseci, koliko se taj broj tako i tako neće dodjeljivati novom pretplatniku)??!!! Osim toga mogao bi na traženje taj broj poslati i SMS-om pozivatelju !!!! A prepaid broj važi još mjesecima pa se jednostavno ostavi poruka o novom broju !
"Jednostavno i jeftino" ;D ;D ;D
Evo što kaže Tele2:
Prijenos broja odnosi se na sve sudionike u mobilnom komuniciranju:
* prepaid korisnici (i registrirani i neregistrirani)
* postpaid korisnici
* poslovni korisnici
Prema pravilima Hrvatske agencije za telekomunikacije, prepaid korisnik pri prijenosu broja mora ostati prepaid, a postpaid korisnik koji prenosi «postpaid broj» mora i u Tele2 biti pretplatnik. Nakon što prenesete broj u Tele2 mrežu moći ćete, ukoliko to želite, iz postpaida prijeći u prepaid i obrnuto.
Ukoliko želite postati Tele2 korisnik, potrebno je doći na bilo koje ovlašteno Tele2 prodajno mjesto i podnijeti Zahtjev za prijenos broja. Ukoliko zahtjev bude odobren od strane vašeg operatora, u roku 5 do 10 dana, broj će biti prenesen u Tele2 mrežu i vi ćete razgovarati po najnižim cijenama!
http://www.tele2.hr/rates/portability/
Pitanje 1
Recimo hoću sa TM prepaid preći na Tele2 prepaid, a na TM kartici imam neke pare. Hoće li mi te pare ostati (preći) na Tele2 karticu ili ne? (pretpostavljam da neće al ako netko zna neka potvrdi)
Pitanje 2
Hoće li biti besplatan prelazak za bilo koju kombinaciju mreža?
@bubbaloo je recimo dao primjer za Njemačku i 25€ za prijenos broja, to je malo puno...
Pare ti se sigurno ne prenose, a prema tele2 stranici prelazak je potpuno besplatan.= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
znaci ako ja recimo imam 098 i s tim odem na tele 2 i dalje cu imat 098 ili cu dobit 095, al ce mi ostalih 7 znamenaka bit isto?
logican korak, kad bi jos i to naplatili, ko bi uopce presao.= Citat =:
Izvorno postao ojpi
I dalje ćeš imati 098= Citat =:
Izvorno postao Nightmaster
slazem se..kada bi se naplacivalo jos ,ja mislim da nitko nebi presao!! :-/
Nije jos potvrdeno hoce li se placati ili ne. Na tele2 stranici pise situacija kad dolazis kod njih, ali ionako se ne placa onom operateru na kojeg prelazis nego onom od kojeg odlazis. To treba provjeriti. A i da se placa mislim da to nece zaustaviti onog koji bi presao. Jedino ako je neki visok iznos sto sumnjam da ce biti.= Citat =:
Izvorno postao christina
A vi bi da je sve besplatno! Nisam bas 100% da ce tako biti!
samo da ne bude preskupo jer bi se malo ljudi odlucilo za prijelaz.
ako ikako bude mogao, t-mobile ce naplatit :evil:
ziher neće bit ispod 100 predatora ;D
Imam ja jedno kratko pitanje:
JA sam na VIP-u (prepaid, bonovi) i imam recimo broj: 091/1234-567
Dođe u Tele2 i kažem da sam u VIP-u i da hoću isti broj na bonove (bez pretplate) i sve isto kao i prije samo na Tele2 i po njihovim cijenama i njihova nova kartica. Oni to srede i ja opet ima broj: 091/1234-567 ili je drugi predbroj 095/1234-567??? ?? Jel ostaje 091 ili ide 095??
ti vjerojatno ne pratis. Cemu prenosivost broja ako ti se mijenja predbroj? naravno da ti ostaje tvoj predbroj. Odgovoreno je vec na ovoj strani.= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
a jel bi fukcioniralo da ja prebacim sa vipa na tele i fino potpišem ugovor i uzmem si mob neki.........
sori...žurio sam nešto pa nisam stigao sve čitat...čitao sam samo prvu stranu... ok...
Ja bi bolje pričekao bar mjesec-dva da vidim reakcije operatera (možda padnu cijene) i čekao bi uviđenje edge/gprs/umts u Tele2
Sad sam zvao TM službu za korisnike, kaže frajer da ako odlazim s njihove mreže ne plaćam ništa, samo da plaćam onoj drugoj mreži ako ona to traži. Na kraju bi me došlo đabe jer bi se prebacio na Tele..= Citat =:
Izvorno postao andro2001
jel itko isprobao ovu uslugu? :)
kako ce ona osoba koja zove s npr. 098 na taj sada tele2 098 broj znati da zove na tele2 a ne na t-mobil, jer sa tmobila prema drugim operaterima je skuplji poziv
to je zapravo varanje musterija
nadam se da ste me shvatili :spin:
Zašto se prije postavljanja pitanja ne informiraš?
Da jesi, znao bi da će korisnik biti upozoren prije uspostave poziva da se broj nalazi u drugoj mreži.
Negdje sam pročitao da će se moći prelazit po sistemu pretplata na pretplatu i prepeis na prepeid.
Interesira me dali će biti moguća kombinacija npr:
t-mobile(pretplata)>Tele2(pretplata)>Tele2(prepeid)> t-mobile(prepeid).
Ova je kombinacija interesantna za riješavanje pretplate samo neznam na koji peiod odnosno koliko moraš biti korisnik neke mreže prije ponovne promjene operatera.
= Citat =:
Izvorno postao andro2001
..pa ne da je sve besplatno..nego da ako ce vec naplacivati da nebude neka velika cijena..vec neka normalna... :spin:
Kad promjeniš operatera trebaš biti barem 6 mjeseci na njemu prije sljedeće promjene. Na to te ne obvezuje operater nego HAT.= Citat =:
Izvorno postao Denis
Dakle, za to će ti trebati godina i pol ;D= Citat =:
Izvorno postao Denis
Da mi je viditi koji će to operater naplatiti korisniku koji želi prijeći. Ako ovo zaživi će možda i nagrađivati.
pa ce biti borba tko ce vise ponuditi da se prijedje na tu mrezu...= Citat =:
Izvorno postao Billy_boy
Nebi se baš složio, mislim da mi je dovoljno nešto više od 6 mjeseci.= Citat =:
Izvorno postao hrc777
Npr.
Ako danas odem iz t-mobila u tele2 za 6 mijeseci mogu otići iz tele2. Toje rok koji propisuje agencija za telekomunikacije.
Na pretplati u tele2 moram biti 3 mjeseca da bi mogao preći na prepeid ali to agenciju ne interesira.
Ispravite me ako griješim.
Mene osobno se ove kombinacije ne tiču jer ja sam na bonovima već 6 godina ali pala mi je napamet ovakva idea a možda nekom bude korisna.
Imaš pravo, to je moguća solucija!= Citat =:
Izvorno postao Denis
Nebi me čudilo da se naplati odlazak iz mreže kao posljednji pozdrav :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao Billy_boy
Kako sam već rekao, zvao sam TM i rekli su da mogu besplatno otići na drugu mrežu.. Valjda je čovjek znao što priča..
ali jedno stoji: mozemo ocekivat opet pad cijena ili uvodjenje novih usluga, bonusa i sl. svih operatera. da se zastite od gubitka korisnika
a jos kad pocnu isticati dvogodisnji ugovori sa t-mobileom i vip-om i 18-mjesecni sa teletom!!!
Nitko nije probao? Da podjeli iskustva...:comp:
= Citat =:
Izvorno postao Tito Puentes
bas i mene to zanima :)
vec tjedan dana skoro proslo,a nitko nista...
al definiitvno mi je najbolja ova recenica na tele2 stranici
"Ukoliko zahtjev bude odobren od strane vašeg operatora, u roku 5 do 10 dana, broj će biti prenesen u Tele2 mrežu i vi ćete razgovarati po najnižim cijenama!"
sve sto t-com/vip trebaju je reci ne i nista od prelaska :-/
Bez brige... Krivo si shvatio... Vip/T-mobile nema zakonske mogućnosti reći ne, ako je korisnik zadovoljio sve svoje obveze prema njemu...= Citat =:
Izvorno postao herci
Ova klauzula je navedena samo zbog toga da korisnicima bude jasno da nema prelaska na drugog operatera ukoliko postoje nepodmirene obveze prema aktualnom...
baš je neki dan probao moj frend. htio je prijeći s vipa na teletinu.
rekli su mu da je to moguće, ali da još nije profunkcioniralo...i nisu rekli kad će točno moći.:-/
Meni su u Tele2 rekli za prelazak da im treba PUK i moja osobna, sto bi trebalo znaciti da ti prepaid kartica mora bit prijavljena!
= Citat =:
ajde hvala bogu :)
vec sam mislio da su nasli neku rupu u toj odredbi i da ce te operater morati "pustiti" da odes dalje....
naravno, ovo s podmirenjem obveza se podrazumjeva....kao da bih se mogao provuci sa neplacenim racunom
nisam pročito sve vaše postove, al vako. zvao T2 szk, kažu, može se prelazit samo s pretplate na pretplatu ili sa prepaida na prepaid. uglavnom da ne širim priču ima restrikcija, a baš ona opcija koju bi ja trebao je neizvediva!! šit!:-/
zar se ne možeš prebaciti s pretplate na pretplatu, a kasnije kad si u novoj mreži s pretpate na prepaid i obrnuto?= Citat =:
Izvorno postao tj1
mmm... možda netko nije bio dobro informiran... jer takve izjave bi mogle dovesti do sankcija od strane HAT-a, a one bi mogle biti gadne...:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao nijala
čisto moguće. jer tele2 nema baš svoje dućane, već surađuje s različitim trgovinama, a u ovoj se nikome nije dalo zezat s tim...:dunno:= Citat =:
= Citat =:
Izvorno postao tj1
pa ako mislis preci sa pretplate na prepaid, to je izvedivo...samo se malo vise treba zezati
recimo da imas t-com pretplatu, predjes na tele2 pretplatu i onda mozes sa tele2 pretplate na prepaid i ako slucajno hoces, mozes sa tele2 prepaid na t-com prepaid....
to je recimo primjer prelaska sa t-com postpaid na prepaid, posto kod njih mozes sa prepaid na postpaid i zadrzati broj, ali obrnuto nikako
uglavnom, ako si tako nesto mislio, onda se moze
ja imam pretplatu T2. htio sam simpa broj koji imam ca.7-8 godina prebacit tako da mi legne na broj sadašnje T2 pretplate. znači jednostavno da broj 098xxx prekrije broj 095xxx, al to ne ide , uvijek u ovoj usranoj xxxxx mora bit nekih administrativnih sranja.:retard:
Pa normalno da ne možeš prebrisati broj. Ako hoćeš simpa broj prebacit na tele2 to možeš bez problema i onda ćeš imati tele2 pretplatu i tele2 prepaid sa starim simpa brojem. Ako si ugovorom vezan na tele2 pretplatu čekaj dok istekne, otkaži to ako ti taj broj ne treba i prebaci taj 098 tele2 broj na pretplatu i riješena stvar.= Citat =:
Izvorno postao tj1
da , onda će ziher to ić , ali neću moć imat više full 0,85/min pretplatu koju sad imam, nego ziher neku nepovoljniju. fak, pa to i velim, uvijek neka začkoljica .:bunny:
Zna li netko da li se moze prijeneti prepaid broj kojem je istekao rok valjanosti bona (npr. 90 dana za 50kn kod Simpe)?
Sada je u onom tzv. grace periodu od 270 dana.
nazovi sluzbu za korisnike.
Negdje sam pročitao da broj mora biti aktivan.. U tvom slučaju nije aktivan.= Citat =:
Izvorno postao 10aLEX
U SZK od Tele2 su mi rekli za neaktivnu prepaid karticu moram zvati doticnog operatera od kojeg je kartica.
A da kupiš neki bon od 25 kuna i aktiviraš karticu?
Jedino je upitno hoće li mu prenijeti br. u tih 10 dana.= Citat =:
Izvorno postao hrc777
Nadam se da tako nešto već nije bilo spomenuto....
Išao sam jučer u T-mobile da prebacim broj na njihovu mrežu iz vipneta (pre-paid to pre-paid). Dan prije su mi rekli da se to ništa ne plaća i blablabla..., no jučer dođem u T-mobile centar, čekam kojih 45 minuta u redu i dok su me primili, sve mi tip objasni i na kraju doda: "A znate da morate kupiti Simpa start paker u iznosu od 120 kn???". ja ostanem malo začuđen, al ajd dobro, rekao je da je te prijenose brojeva rade svaki dan i da za kaj treba. i dobro, platim ja njima taj start paket, potpišem hrpu formulara i na kraju mi još da jednu kovertu. kad sam došao doma, otvorim kovertu i u njoj se nalazi t-mobile simpa sim kartica. sad si ja mislim a što je onda u simpa start paketu?! kad ga otvorim, u njemu još jedna sim kartica i to s novim brojem!!!! čemu to??? znači, ja sam morao kupiti taj paket tek tolko da im nekaj platim jer će mi broj prebaciti na onu drugu sim karticu, a ne na onu koja je u simpa paketu. sad doma imam novi broj, a nemam što s njim!!!
To je stvarno samo za očekivati od naših telekoma. Užas! Hoćeš prijeći k knjima, njima davati novce, plaćati im račune i još im to moraš platiti!!!!!
Pa to je da ne vjeruješ.....Ili ima možda netko neko logično obješnjenje za to - ja ga ne vidim......
Prodaj broj za nekih 60-70kn i gubiš samo 50.
Ma baš me briga za toh 100kn, ali zašto to rade????= Citat =:
Izvorno postao konan1
Poslao sam im mail i na pristojan način sam ih tak izvrjeđao zbog toga... sad samo čekam odgovor!
pa ni si valjda mislio da ćeš proć loss..... :lmao:
ja mislim da ti je tip uvalio taj paket i da ga nisi bio obavezan kupiti ako prelazis sa jednog operatera drugome.= Citat =:
Izvorno postao zeroo-cool
i ja sam to mislio pa sam im poslao mail i pitao ih i oni vele sam ipak morao kupiti taj njihov simpa start paket. kad sam im odgovorio na to zahtjevajući objašnjenje zašto se to mora kupiti, nisu mi odgovorili - pitam se zašto??'= Citat =:
Izvorno postao omahen
Fuj, ta gamad ht-ovska!!!!
Ma to su oni samo da dobiju višu profit... jer koliko ja znam (isto) ne treba se kupovat novi start paket. Kad sam bio u Tele2 s prijateljem koji se raspitivao za prelaženje kod njih, onda je tip rekao da ne treba kupovat njihov paket, nego da mu oni daju sim karticu njihove mreže i da se na tu prebaci broj, a daju još i 105,00 kn na toj kartici - nema nikakvih troškova za korisnike; doduše prijatelj je odustao dok ne kupi novi mob, jer je ovaj kodiran na VIP pa mu kartica Tele2 ne bi mogla raditi.= Citat =:
Izvorno postao zeroo-cool