Kada probam upaliti kompjuter ne dobijem nikakav odaziv na ekranu i cujem jedan bip vise nego sto je to normalno pri botanju kompjutera. To mi se vec dogodilo prosli tjedan i samo od sebe takodjer nestalo. Zna li netko sto bi to moglo biti?
Printable View
Kada probam upaliti kompjuter ne dobijem nikakav odaziv na ekranu i cujem jedan bip vise nego sto je to normalno pri botanju kompjutera. To mi se vec dogodilo prosli tjedan i samo od sebe takodjer nestalo. Zna li netko sto bi to moglo biti?
Meni se nedavno nije monitor palio, a boot je uredno obavljen.. Kontakti su dobri, kabel, sve.. Rastavio sam komp, reinsertao VGA i memoriju, od tada (kuc-kuc) nema problema. Sumnjao sam u memoriju od grafičke ili u pregrijavanje (mjenjao sam cooler pa sam mislio da je riknuo).
Softverski nebi trebalo biti. Pogledaj ovdje, po tvome bi trebalo biti "CMOS setting error"
Ma idem i ja rastavit pa opet sastaviti pc jer ovako mi je stvarno bezveze, ne mogu ni u bios ni u windows, a ni boot sa cd-om. Budem se nadao boljemu.= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
jel na monitoru piše NO SIGNAL? ako imaš TV out na grafičkoj vidi jel radi ako radi monitor je reko svoje ako ne grafička je rekla svoje...:thumbup: :thumbup:
Na monitoru nema nikakvih znakova zivota, monitor cu sutra spojiti na laptop da vidim jel radi. To sam i ja mislio da je graficka jer je dosta stara, overclockirana i modirana.= Citat =:
Izvorno postao Ifrit
ako ti se stvarno javi jedan beep više nego inače otišla ti je grafička 100%.
Koliko bipova, dugi, kratki? Ako su dva kratka, nešto s postavkama u BIOS-u ne valja ili je baterija crkla.
Izgleda da je jedan, onako normalan. Nije dugi, ali postoji sansa da su to mozda cak i dva jako kratka. :-/= Citat =:
Izvorno postao domy_os
Si probo izvadit bateriju
Moze pitanje; Kakvu bateriju da izvadim na PC-u?= Citat =:
Izvorno postao tino1
na matičnoj ploči imaš bateriju slična onoj, a možda i ista što ide u sat. i tako resetiraš BIOS.= Citat =:
Izvorno postao SEGA
Nasao sam :thumbup: , kako se to cudo izvadi?= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
:D probaj principom poluge ili slično, najčešće ima neki mali limeni dio što trebaš stisnuti/povući da se oslobodi..= Citat =:
Izvorno postao SEGA
Evo izvadio sam, sta sad trebam napraviti da se resetira bios?= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Izgleda da radi :jump: , PUNO HVALA SVIMA!
Btw molim da se tema jos ne zatvara za svaki slucaj.
Dakle, BIOS error kao što je domy_os rekao... (a i na onom linku si mogao vidjeti bipove i objašnjenje, isto piše "2 bipa - CMOS error" ;))
BIOS resetiraš ili jumperom na matičnoj (neke ploče ga nemaju) ili vađenjem baterije (izvadiš je na minutu-dvije pa vratiš)... Da se zna za ubuduće :D
E opet se nece palit, sada imam 3 malo duza nego ona 2 bipa prije. Sta da radim? :notooth: Sutra cu kupiti novu bateriju za maticnu.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9681
Ovdje je isti tvoj problem, uzrok je navodno matična - pročitaj
Ma nista sutra cu staviti novu bateriju na maticnu, sve jos jednom sastaviti i rastaviti pa ako ne bude radilo ravno u servis. :-/= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
a da tebi možda nije ram otišo? daj uzmi ram i odi kod nekog i napravi mem test usput isprobaj grafičku
ako računalo nema bateriju, bios neće pamtiti postavke i uvijek će se bootati po defaultu... s time da ako je napajanje priključeno, dok god je, kompjuter sre ponaša kao da u njemu ima baterije... jer ima izvor struje...
sumnjam da će kupnja nove baterije promijeniti išta... prije je neki drugi hardware otišao
Reci točno kakvi su beepovi jer jedino tako možeš otprilike znat šta je...
Onda nista od kupnje baterije... Bipovi su duzi nego ona dva prije, jasno se cuju i vremenski razmak izmedju njih je takodjer dosta duzi nego na onim prije.
Bio sam stavio drugu ispravnu graficku u pc i on se ponosao jednako kao i sa ovom mojom, znaci da je ona ispravna. Rame cu kasnije isprobati...= Citat =:
Izvorno postao Ifrit
Znači dugi beep pa pauza od 2-3 s pa onda opet dugi beep i tako stalno? To je onda problem s memorijom. Probaj je izvadit, počistit kontakte na njoj i u slotu pa vrati natrag i budi siguran da si je dobro stavio. Ako ne pomogne, posudi od nekog memoriju...
Beep traje negdje pola sekunde i onda stanke od oko 1s, e al opet je sve proradilo..... :-/= Citat =:
Izvorno postao domy_os
Ajd da te pitam... provjeri stanje kondenzatora na matičnoj ploči pokraj memorijskih utora ?
Zanima me, jesu li se napuhali, ili u najgorem slucaju jel iscurilo šta oblika tvrde pjene iz njih? gornji dio...
Ne, sve izgleda normalno, uredno. Zasad radi.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
kupi si novi ekran ako ti je ovo stari
Zasto? Pa ekran savrseno radi. Ova tema moze close, ipak je bila graficka u pitanju. Ne radi ni ona s kojom sam provjerio rad ove moje. ;D= Citat =:
Izvorno postao L.L.
Zadvoreno na zahtjev otvarača teme :closed: