Dali ste nešto stavljali, mijenjali, itd
(ventilatore, bočna stranica, stavljali svjetla)
Printable View
Dali ste nešto stavljali, mijenjali, itd
(ventilatore, bočna stranica, stavljali svjetla)
pffff...prednji vent, sa mrežastom maskom od usisnika sa nekog starog motora, svijetlo spojeno na hdd led, 5,25 slot sa VU metrom, prednjim izlazom za sluške i mic, predpojačalom, potenciometrom, sfh56 ir receiverom itd
planiram utrrpat mmc reader u 2,5 slot, ofarbat stranice u zeleno i stavit sastrane autentično stražnje svijetlo sa TAM 110 iz HV-a, za hdd lampu i/ili power/signal sa zvučne na drugu lampu......
Ja nisam imao potrebe radit neke radikalne modove na svom kucistu, jel je kuciste predobro i bez modanja ( Asus Vento 3600 kuciste )
Jedino sto cu napravit sutra jest modat cooler za CPU, stavit cu drugi vent gore sa ledicom, a vent sa coolera cu stavit na bocnu stranu kucista gdje mi se sada nalazi air duct. Taj air duct cu skinit jel ce mi smetat CPU cooleru pa cu stavit 120mm vent da ubacuje zrak u kuciste sa strane umjesto air ducta
3 ventilatora na kucistu(jedan sa led diodama) i ventilator na grafickoj sa leddom, razmisljao sam o promjeni ventilatora na procesoru ali mi je kuciste premalo.
Stavit cu na kucise vent od 5000 RPM 80 x 80
Stavit cu na prednju masku 2 venta
Hladnjak za HDD (vent)
Pasivno hlađenje rama
Možda vent za chipset
:ideja: :ideja: :ideja: :ideja:
čemu toliki ventovi....ja mrzim i ovaj jedan....
Ja bi uzeo ovaj cooler za hard disk
http://www.antec.com/ec/productDetai...?ProdID=07730#
Nemam blage, vjerojatno da... Samo znam da ću danas ili sutra staviti još RAM-a...
Stalno nešto, ali nikad ništa konkretno. Imao sam u planu samogradnju čitavok kućišta, ali ...
@tino1: Okani se onoga za disk. Pomaže koji tjedan, a onda zbog velike blizine samo na disk nabija debeli sloj prašine, a bučan je kad prespojiš u seriju (svaki vent po 6V), a kamoli po defaultu!!
Bolje ti je ventilator ispod prednje maske, a ako te baš muči temperatura diska, uzmi još i pasivni hladnjak za heatpipe-ovima
Što se tiče onog drugog:
Opis:
Spire 12V DC ventilator za kućište i procesor
Tehničke specifikacije:
Brzina: 5000 okr/min = buka
Protok zraka: 18.85 CFM
Buka: 31.8 dBA = buka
Životni vijek: 50.000 sati
Struja: 0.19 A
Ball bearing = buka
Dimenzije: 60 x 60 x 15 mm = buka, a i nije za kučište već za na kuler za procesor prema dimenzijama.
Bolje daj neke ozbiljne pare (50-100kn) za ozbiljan ventilator min 80*80, a bolje 120*120 ako imaš misto za njega (čak 120*120 pa redukcija na 80*80 je neloše riješenje).
ahahahaha... pa čovječe, jel ti znaš da 5000 rpm na krilcima polumjera 4 CM proizvodi buku identičnu sušilu za kosu!!!! haha...= Citat =:
Izvorno postao tino1
rađe stavi naprijed jedan vent i odozada drugi već ako moraš, a moraš ako ti se računalo pregrijava, ako se ne pregrijava ništa ne diraj...
Hdd za vent jedino ako HDD radi na preko 38 C
Pasivno hlađenje rama je nepotrebno ako ne podižeš voltažu rama...
Vent za chipset je totalno nepotreban jer zbog svojih dimenzija, uvijek je jedan od onih koji pravi najviše buke ... no ako ventilator na chipset staviš zajedno sa onim 5000rpm ventom kojeg planiraš, onda nebu primjetio razliku od buke 80 milimetarskog... haha...
okani se svega ako se računalo ne pregrijava i ako normalno radi...
Kako meni sad, na sve komponente sam stavio bakrene blokove i nemam nijedan ventilator u kučištu... jedino jedan 120 MM na napajanju...
Računalo je hladno ko kad je imalo ventilatore, nema pada perfomansi a nečujno je...
pa kaj stavljanje venta uopče spada pod modanje??
to mi je negdje u rangu postavljanja mirisa u auto...
ja nisam ništa ugrađivao osim novog optičkog pogona
A i to što kažeš... kad smo već kod moddanja, onda bi se tu trebalo isključivo navesti totalni redizajn kučišta da bi se dobilo nešta uniktno... Jako je malo onih koji sami totalno preprave kučište da ga se nemože prepoznat... ionako većina uzima gotove proizvode ( neonke ) koji vent, to stavi i to je sad modano... Pod modano bi se trebalo podazumjevati da je flekserica ili neki od alata bar jednom učinio nešta na kučištu... Dakle ne samo šarafciger ( odvijač ) nego i rezač, čekić, ljepilo, silikon... i tak... :loco:= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Koliko ja znam modanje kucista je bilo koja modifikacija na njemu, ustvari modifikacija na tvornickom koponentom/dijelom.. tako da ona vise nije ista kao kad je izasla iz tvornice, a to nemozes samo sa odvijacem napravit sigurno..
Te neonke , ledice, glow daju ajmo reci neki efekt po mraku i osjecaj modanog, ko i na aute sto freakovi stavljaju.. :)
Stavljanje venta na mjesto koje je namjenjeno da se tamo stavi nije modding, al ako ga stavis tamo gdje nije predvidjeno njegovo mjesto , to jest modding.. Kao recimo u mom slucaju gdje ga stavljam na bocnu stranu kucista ( koju skidam kad otvaram ), sto cu morat busit rupe..
Zaboravio sam napisat gore u prvom postu da cu napravit vcore mod na svojoj asrockici da mogu dat vise napona procesoru, za to mi treba mikro lemilica... :)
Ja sam modifikacije voltaže na grafičkama i matičnim pločama radio grafitnom žicom i silikonom... tako da ako kad kad želim nekome prodat ili odnjet n agaranciu, lako se skine i ne ostaje trag lemljenja...
Bušit rupe u kučištu i nije baš jednostavno...prije par godina sam "moddao" staru kantu 266 MHz, kučišta su napravljena od neke legure koja se prilikom brušenja topi i razvlači ko plastika pa svako malo treba čekat da se ohladi jer inače cijela stranica izgleda ko da ste ju palili letlampom, uglavnom zahebano radit s tim.
Što se tog modanog kučišta tiče, u usporedbi s ovim stavljanjem ventilatorčeka ono je bilo smak svijeta, bočni vetilator na kučištu iz 97. -98., kompletno crveno da se uklopi s mišem, monitorom i tipkovnicom, nije bilo neonki već treće štop svjetlo unutar kučišta, s ferrarijevim logom s prednje i bočne strane (lakiran).
Na 5,25 slotu je bio sat koji je imo stalnu rasvjetu brojčanika napravljenu od power led s kompa...a za sve to treba 2-3 dana i nije ništ glasniji nego inače.
:jump: :jump: :jump: Bwahahahahahahahahahhaha= Citat =:
Izvorno postao dbogdanic
Pa sad u svakom dućanu info opreme ima kojekakvih lampica i neonki dok prije 5 -6 godina toga jednostavno nije bilo za kupit, pogotovo u KC= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
a istina... Sjećam se ja prvih Hrvatskih modanih kučišta... uf, to je bila senzacija... To su bile prave stvari, a sad svatko ko hoće ko fol modat kučište , kupi potenciometra i stavi par ventilatora... voila, dobio sam nešta bučnije kučište, jea , ja sam faca...
sto se moddanja kompa tice ja sam ga namoddao svakakvim ventilatorima, stavio modersku napojnu- i riknula maticna zajedno s napojnom, skuupa nesreca...:comp:
Nemojte se smijati, bar je učinkovito :D
Promjenio sam vent na napajanju (sad je tiši), izbušio 2 rupe na boku (samo jedna je 'in use' druga zuji prazna), i na bočne stranice sam izutra stavio ploče stiropora a sprijeda neke spužve :-/ ...naravno, držim ga zatvorenog da se to ruglo ne vidi..
Ja sam uvijek planira napraviti kučište koje će imati filtar i kanale obložene zvučnom izolacijom, ali nikad vremena za takve egzibicije!
Izrezao mrežice s ventova na stražnjoj stranici, naprijed 80 mm rupu proširio na 120 mm, na bočnoj ispilio rupu za dva 120 mm venta, zvučna izolacija na skoro svim stranicama, diskovi u spužvi,...
evo samo da kazem i ja modao kuciste i jos uvjek modam http://www.cro-modding.com/forum/vie...?t=112&start=0
hehe ko je to tu :D= Citat =:
Izvorno postao MetallicA
I mene iznenadio...= Citat =:
Izvorno postao ipavli19
MEtallica:
Dobro si ga nafrljio,
nostalgija me vata za njim
Ja sam trenutno zapeo na vodenom hladjenju,
momci u firmi nemaju vremena za tokariti i glodati, a sto se tice kucista je komplet moddano, od njega samo ostali uglovi orginalni,
ostalo posjeko brusilicom i ugradio 5 kvadrata plexija hehe.
Dodao 4 venta koje sam downvoltao, svi kabeli provuceni kroz plave cijevi...
Napajanje takodjer: radila je brusilica, samo mi je bio problem kada sam kidao limu,
naime pretanka je pa me malo zezala.
Kada dodje pitura koju sam narucio za njega onda postam slike....
ja sam bio poceo sa starim (ona bela kanta) kucistom modati..ali mi je ubrzo dopizdilo pa sam se odlucio za kuciste koje vec ima bocnu stranicu sa staklom
evo slike
http://img278.imageshack.us/img278/6...compxw2.th.jpg
o da modao sam kuciste tako da sam uklonio bocnu stranicu i stavio pravi ventilator sada je ko bog temperatura, stavim slusalice na usi i ni necujem drndanje venta ;D ;D ;D ;D