http://img181.imageshack.us/img181/7...1py4hx9.th.jpg
O specifikacijama se još ništa ne zna, ali zasad bi trebala imati Carl Zeiss i QVGA ekran.
Printable View
http://img181.imageshack.us/img181/7...1py4hx9.th.jpg
O specifikacijama se još ništa ne zna, ali zasad bi trebala imati Carl Zeiss i QVGA ekran.
Od ovih mrcinskih i (pre)debelih N-modela da se odjdnom prebace na ultra-tanak smart phone...? Hm... Dok službeno ne izađu dimenzije is pecifikacije ostat ću Toma nevjerni...
što ti ovo znači da će to imati?
Carl Zeiss
optika silvano,ime kvalitetne optike...
Mozda ce samo izgledom biti kao razr, za dimenzije sumnjam.
vjerojatno je drug "fulo" podforum,no pohvala da su proširili ponudu na perolaku katrgoriju.
nebi baš reko da je Drug fulo podforum...
koliko vidim na slici mob ima onu tipku za ulazak u meni koju imaju SYMB Nokije, ima "olovčicu" i onu "novu" "multimedijsku" tipku (predstavljanu na N70)...
Bilo bi super kad bi uskoro izašla ta "tanka" nokija... Još da je znat neke specifikacije... :rolleyes:
vrijeme če pokazati svoje,ako su u mogučnosti napravit nešto ovakvo a da je pogonjeno symbianom,onda bi logika govorila da su mogli i na prijašnjim modelima dimenzije i masu znatno smanjit,i to nekoliko puta...
kratica za internet na tipki nula...isto kao na nokiama...dizajn tipki također....= Citat =:
Izvorno postao Ico86
NIšta nisam fulao, ovo je definitivno Symbian. Vidljivo je iz aviona.
A glede prijašnjih modela, i ja mislim da su mogli, ali zakoni kapitalizma ne dozvoljavaju revoluciju, pa to onda ide polako.
= Citat =:
Izvorno postao silvano
ma i mislio sam da su to ona leća za fotoaparate samo nisam bio siguran.
Bit će to neka slabija verzija symbiana sigurno i sporija...bit će više fency... sve je to politika... kasnije će tek bit bolji i tanji, lakši...
Uzas. IMHO, pocetak pada Symbian Nokia.
Potpuno se slažem.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
A ako se taj mobilni lijepi selotejpom (lijevi kontakt gornjeg i donjeg dijela telefona), jao nama.
:rotfl:= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Je, slažem se. Čim Nokia stavlja Symbian u nešto što sliči Razru....
U to bi trebao stati procesor koji bi se trebao dobro hladiti i raditi na bar 200 MHz. Nema sanse...
točno,dakle i vrtiti pristojan symbian. baš me zanima što če ovo biti.
Zato će vjerojatno biti sporiji...radit će kao npr 7610... na 110 Mhz... ako bude radio kao 7610, sa jako malim dimenzijama to bi bilo OK za početak..
Nećemo odmah pljuvat po nečemu što još nismo vidjeli :thumbup:
to bi bio velik korak,no ja sam jako skeptičan čak i za ovo što si spomenuo.
Ma sta ja znam, jednistavno mi se cini da su pomijesali kupce, jer ljudima koji zele uzeti Symbian smartphone njegova velicina sigurno nije bitna, a isto tako i ljudima koji pate na RAZR-like mobitele symbian ne treba...
Svejedno, 110 MHz je presporo za novu verziju Symbiana. Ne znam sto Nokiji pada na pamet sa ovim modelom (ako nije fake).= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
Ja samo ne kužim po čemu zaključujete da će bit 110 MHz
biti ce to lijepo i funkcionalno (kolko-tolko) :)
= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Manje nebude sigurno... nebudu išli s konja na magarca...
Ali ja sam za to da nokia da i takve uređaje na tržište...misliš da nema onih koji poštuju dizajn i symbian u jednom?? :evil:
jest,meni je razr privlačan izgledom...zapravo bi volio vidjet ovakav šminkerski smartphone pogotovo iz tehničke strane,a time što se ponuda širi na ljude koji če uzimat takav tip telefona a neznat što imaju jest samo pozitivno da če se takvima moč uvaljivat svašta ;)
kad se samo sjetim primjera popud tipa da prodaje svoj symbian i onda mu pokažeš 2-3 nove stvari (jel zapravo nezna što ima),da mu oči ispadnu,nemože vjerovat,izvan sebe je ...ma nema šanse da to ikad proda :D
MA bit će to OK mobić...
Ja se samo nadam da će NETKO u nokiji dat prijedlog da naprave nasljednika 7610...7610i ili 7620 ... jer to mi je bio preheben mob...
Jedino što treba mijenjat: procesor, symbian (nova verzija), display bar 320x240... i to bi bilo super...najmanje 2 mpx kamera... uff.. :drowling:
Bilo kako bilo, ne vjerujem da ce Nokia napraviti hardverski dovoljno dobar uredaj, jer im form factor i taj RAZR look daju preuske granice da naprave Symbian mobitel kakav smo dosad dobivali.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Da, to je očito, ali opet ni ja ne vjerujem da će stavit smeće od procesora.
Ni ja. Ne znam samo otkud vam to.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
ja sam baš osoba koja to traži symb s ljepim dizajnom samo kako god to bude ljepo krasno predivno imat će jednu manu tj. dvije
1:CJENA ako ne bude prepaprena ko sandwich s dvi fite feferona i paprom u sredini bit će čudo a
2: koliko sam čuo kvaliteta izrade N serije nije baš najbolja (ne mislim na procesor.... nego izvanka((N80)) pa imam strah od šktipanja i otpadanja flat kabela
ali ako bude pristupačan i izađe mi do krizme (6 mj ) možda se i dogodi da ga dobijem
(jedini simb koji je ljeepo izgledao je 7610 i mislio dam ga kupit ali sad mi se misli mjenjaju)
EDIT:
EDIT:
ali ja mislim da neću kupit
evo nešto s jednog sajta
Nokia N75, another addition to N-Series?
22nd August 2006
Russian mobile portal, Mobile Review reports that Nokia’s latest N-Series phone will be N75 which will be announced in September. Now according to the XML file and website, it will be based on Symbian’s S60 3.0 platform powered by an ARM processor. This GSM/WCDMA phone will also feature a QVGA screen with 240×320 pixels, 2 megapixel camera, Bluetooth 2.0, EDGE, GPRS, video and a music player.
a na drugim stranicam piše da ga nookija nije službeno objavila a ako se dobro pogleda ova slika vidi se da kroz ekran se može vidjet stol da je mob sljepljen i da je tipkovnica obični papir zaljepljen za metalnu ploču
e da evo nasljednik 7610 http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11520
Meni je to logican zakljucak:= Citat =:
Izvorno postao djomla
1. ili je Nokia smislila neku svemirsku tehnologiju s kojom ce smjestiti bar 200 MHz procesor u onako skucen prostor, a uz to ga dobro ohladi i usput natrpa sve svojstveno N seriji.
2. procesor nece biti toliko jak i ovo ce biti lite Symbian.
IMHO, naravno
vidi se da je ono gore napravila neka budala kojoj je bilojako dosadno d se meni da mogao bi i ja napravit nokiu N75 klizni mini mobitel debljine ko samsung D820 samo nisam tolika budala
Ova slike je slikana iz "ptičje perspektive" i teško je ocijeniti pravu debljinu uređaja. Da će biti tanka kao RAZR, teško. Ovdje je više posrijedi izgled, a dimenzije i ostale informacije ćemo saznati uskoro, ukoliko nije fake.
Sad ne znam točno, ali mislim da je krajem ovog mjeseca announcement nove E serije, a nova N serija u 10. ili 11. A možda i obrnuto.
Na nokijinom sajtu ima najava sljedećeg "iventa" (29. i 30. nov.). Tu su često znači predstaviti S40 telefone, na tzv. Novembarskom iventu. Tako je bilo prošlih godina, pa zato mislim da ćemo pričekati bar slj. godinu za Nokia/RAZR foun.
Evo ako su u ovo uspjeli strpati 200 MHz onda nevidim razloga zašto nebi mogli strpat i ovdje to... a šta sam ja rekao... :spin:
http://www.gsmarena.com/i_mate_spl-1703.php
Evo ovako: po sadašnjim glasinama event je 26.09.2006. biće predstavljena 3 telefona iz N serije, i to:
Nokia N75: Tanki clamshell sa 2mp cam, EDGE, UMTS, QVGA 2,4".
Nokia N81: "Music oriented" monoblok sa 3,2mp cam, EDGE, UMTS, 10gb HDD, WLAN, Minijack, muzičke tipke, 3D zvučnici.
Nokia N95: Slider sa 5mp cam (CZ and AF), GPS, WLAN, HSDPA, 3D zvučnici, Minijack, muzičke tipke, MicroSD, QVGA,
Opaaa...sva tri mi se sviđaju.... slinim već.... sad samo slike fale :spin:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
N75 i N95 si već mogo vidit, jedino N81 ostaje tajna
N75 sam vidio samo tipkovnicu.... N85 vidio prednju stranu... ostalo ne
N85 http://www.bestcontents.clan.su/_nw/0/52859.jpg
a kaje s njom?
edit: to je ipak izgleda N95
Baš me zanima kakve će baterije u ta čuda stavljat...
A oće 26. 9. objaviti i nove modele E serije?
NiMH od 600 mAh ;D ;D
E serije neće ja mislim, u 10 mjesecu, krajem mislim (tak je prije bilo)
To je izgleda N95, nema još N85.
A E serija bi trebala biti predstavljena u 10. ili 11. mjesecu, ak 'ko će ih znat.
Nokia N85:
Series 60 3rd Edition
2,5" displej 352 x 416 px 16m
Bluetooth 2.0
MicroSD slot
MP3 ACC
Visual FM Radio
5 MPx Carl Zeiss optika, autofocus, blic.
VGA kamera za videorazgovor
GSM850/900/1800/1900 and WCDMA
802.11b/g + VoIP :D
4GB Hard Disk
USB
3.5mm konektor Jack
Novi Media Control Panel
Sudeći po ovome, to je moj slj. telefon kojim ću graditi svoju kuću :notooth:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Sunce ti poljubim, pa kako oni to mislie strpati u TELEFON!?!
To se i ja pitam, doduše ovo su ipak samo glasine, ostaje da vidimo u utorak. :guitar:= Citat =:
Izvorno postao djomla
Mene najviše zanima ovaj "N81"..monoblok (kaj je čvrsto je čvrsto)... najviše zbog Wlan-a i 10 GB HDD-a (nadam se da su poboljšali stabilnost i brzinu)
Jedva čekam da utorak doođe= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Da ja vidiim oćel trebat' gvožđe
Ili ću je pravit sa en devedes' i pet
Ili da razr nokia da mi bude krov
:notooth: :lmao: :creep: :lmao: :creep: :king: :lmao: ;D :lmao: :notooth: :king: :notooth: ;D :lmao:
Prva dva stiha nekak ajd
al druga dva :notooth: :tomato:
napokon mogu nešto napisati!!!jes, nema više glupog bana!!!
da, mobiteli su super, sva tri, i mislim da ce neki od njih biti moj...
nego, nebi bilo loše kad bi se ova tema spojila il tak nešt, http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=pics
Utorak čekam, zora da zarudi
Online announcement čekam u sjeni
Da se čudo desi i Nokia ponudi
Kompletan uređaj konačno meni
Al kurca će biti, uzalud se nadam
Kad glasine ove ne govore tako
Opet će zasrat, al više ne padam
Na fore njihove tako lako
Žao mi symbiana, al život je sranje
Nokia sere ko nikad do sada
Zato ću živaca izgubit manje
I HTC TyTN uzeti tada
Što manje pokretnih dijelova druže :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ma lako meni za poketne dijelove, ali jedino titan odgovara mojim željama i potrebama u ovom trenutku. Volio bih da nokia ponudi sličnu igračku, i to sa symbianom, ali ne nudi. Jedino možda s novo m E serijom, ali mi se ne čeka toliko dugo. Ja uzimam Tytn ali zadržavam N70, biće kod Fate za svaki slučaj ;D
znao sam da češ to napravit čim si spomenuo ono za varia ;) eto ode nam kult :D
Ok su mi sve 3 ove Nokije, al imam osjećaj da će sve koštati oko 6-7k kn, a toliko mi se baš ne sviđaju.
Nekako mi se čini da će moj slijedeći mobitel opet biti iz E serije...
E serije se i meni čine nekako...više pro....
ma samo da naprave nešto kao E60 i da gurnu bar 2 MPx sa AF i Macro i ja super sretan i da... bar 300 MHz procesor... mob bi bio bomba... (bez ikakvih poklopaca za kameru i nekih pokretnih dijelova)
imam takav filing ce ove tri nokije biti temeljito i dobro napravljene! mislim da im se n80 omakla i da neće biti više takovih propusta!
jedino što bi ih moglo potkopat je cijena...
hehe, ruga se lonac loncu, oba crna ;D= Citat =:
Izvorno postao sodom
Ja sam planirao uzet neki jači Pocket PC i neki dummy phone...ali sam odustao od toga i vratio se symbianu... :thumbup:
Evo, gledam Nokijinu prezentaciju iz New Yorka, kaže čovjek da je N75 za američko tržište. Nije mobitel niš posebno, pa i nije neka šteta...
....kako se meni čini ona slika na početku nije N75, evo link http://www.gsmarena.com/nokia_n75-1715.php tipkovnica je drugačija na N75 i debela je 20mm
Ma možda i nije nešto, ali bilo bi fora imati ful tanki preklopni symb... :-/
Možda bi se našlo kupaca... sli baterija je 800mAh, a ekran je 16milja bolja...
opet slaba baterija... :-/
Jel to gledaš onaj Enter Webcast?? Jer sad je kao neka pauza ili kaj?= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Može neki link za gledanje live.= Citat =:
Treba ti bar 512 kbps veza... meni na 250 kbps šteka.... užasno...
Samo ti daj link.= Citat =:
Klik na webcast= Citat =:
uf meni je n95 zvijer...da mi je takav mob :-/
http://www.gsmarena.com/nokia_n95-1716.php
Da nam je svima ;D= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
ti se nemas pravo zaliti,imas N73 :p= Citat =:
Izvorno postao djomla
Hehehe :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
Da baš ;D
@kiki: stavio si gore krivi link... to je od N95...
evo link od N75...
http://www.gsmarena.com/nokia_n75-1715.php
I mob je skroz OK, jedino što neko reče da je samo za Američko tržište...
S obzirom da su novi modeli predstavljeni, ova tema je odslužila svoje.
možda nije skroz...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
n93i ima gotovo identicnu tipkivnicu uređaju s prethodne stranice...
http://www.mobile-review.com/news.php?language=en
članak drugi, slika zadnja...
po tome što se može pročitati sa moba na tim slikam na mob-review_u, mob bi trebao imati Carl-Zeis leću, 3x optički zoom i rezoluciju od 3,2Mpx...
Ako se nevaram, slične karakteristike ima i N93 (bez "i")...
Samo što je dizajn malo promjenjen...
da, pa to je isto n93, sam malo poboljsana i s drukcijom tipkovnicom koja izgleda ko na ovoj konceptnoj njoki, pa sam zato stavio...
nije N75 nego N76 specifikacije
E to je već nešto što se meni sviđa...tj JAKO sviđa....
Dizajn je predobar..... ostalo sve ok.... 2 mpx je čisto dosta....
http://i.gsmarena.com/ii/pics/nokia/nokia-n76-00.jpghttp://i.gsmarena.com/ii/pics/nokia/nokia-n76-01.jpg
baš sam htio stabviti link, al me Redking preteče... ;D
i jedno veliko razočaranje od baterije (opet), samo 700mAh... :-/
pomalo dizajnom vuče na moto Razr... ali ovako dok je zatvoren, prednji "poklopac" mi vuče dizajnom na BS EF81... :spin:
sanmo zašto tako slaba baterija... mob bi možda mogo biti i dobro prodavan...
EDIT: @RedkinG: postoji i N75 i N76 ... samo koja je više RAZR-like? :) Po meni više ova N76...
http://img181.imageshack.us/my.php?i...ice1py4hx9.jpg slika na prvoj stranici i pogledaj ovu što je stavio Symbian FAN, meni se čini da su to isti modeli
@redking: da znam za tu sliku... zato sam i reko da je N76 više ta RAZR-like, nego N75 ali da i ona postoji... :thumbup:
@symbianFAN: da, slažem se da zbog debljine nisu mogli preveliku bateriju unutra zgurat... ali nekako mislim da je mogla bar malo veća... jer će dispely od 16mil boja to brzo potrošiti... ;D
ali u svakom slučaju mi se mob čini OK... sviđa mi se...
ljep mobitel,BQS stih
dobre funkcije i ljep dizajn...nokia ;)
Izgleda mi kao jako jeftina kopija motorolinih modela, a jos stave tako slabu bateriju... Nije to za symbian.
Meni je ipak nekako N75 bolji izbor ima i bolje specifikacije a i ljepša mi je
Mislim da bi ova tema trebala imat naslov N76
The N76 will be available initially be available in two variants (WCDMA/3G and EDGE/non-3G).
http://www.allaboutsymbian.com/news/...world_gets.php
kolio vidim, spominje se i kamera od 2Mpx, ali je na slikama nigdje nema... :-/
stvarno vrhunski dizajnirana,a i specifikacije su ok.
ljudi ne nasjedajte na te marketinske fore.
dobit cete srezanu verziju symbiana
bar koliko sam uspio vidit na netu.
al mob bar meni izgleda:love:
Prvi šminkerski Symbian. Svaka čast dizajnerima. A već znam kome će zapet za oko ;D
s obzirom da ima mogučnost videopoziva mislim da je ovo dimenzijama najmanji smartphone koji to nudi.impresivno :thumbup: za nokiju.
Zanimljiv mob...
koliko vidim, na "gornjem" dijelu je "utor" za miniUSB, gumb za paljenje, ali neznam šta bi bilo ono na lijevoj strani od miniUSB-a? možda onaj senzor ili pak kamere? :)
A di bi tu išla memo kartica?? Možda na pozadini di piše Nokia...
onda vjerojatno ispod baterije!
mob je super posebno zbog dimenzija