dakle ovako, imam mob sa vodafone live softverom i kad se spajam na internet bez obzira na koju stranicu odem ne skida mi ništa para sa računa, pa me zanima jeli to normalno i oče li se to možda naplatit poslije?
Printable View
dakle ovako, imam mob sa vodafone live softverom i kad se spajam na internet bez obzira na koju stranicu odem ne skida mi ništa para sa računa, pa me zanima jeli to normalno i oče li se to možda naplatit poslije?
Skine ti tek kad prekineš gprs vezu.= Citat =:
Izvorno postao bobe
ej hvala, baš idem vidit koliko sam potrošio ;D ;D
opet ništa, love na računu isto, iskljućio sam gprs u postavkama (prioritetna usluga). nije mi jasno. jel možda trebam deaktivirat gprs uslugu preko vip-a?
btw, telefon je w810
nekad traje i po 24h dok vrati..= Citat =:
Izvorno postao bobe
hebote, ja mislio da oni to odma naplačuju, račun će mi bit desetkovan, moram brzo kupit bon jer ću bit u minusu kad naplate ;D
btw. jel neko zna kako se i koliko ovo naplačuje?:bunny:
naplacuje se po paketima od 100 kb, svaki po 0.50kn :)= Citat =:
Izvorno postao bobe
naravno, ako pri sesiji potrosis 101 kb, naplatit ce ti se 200 :D
Krivo!!! naplatit ce mu se 110 kB.= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
tocnije naplacuje se 5,96 kn za 100kB ali je obracunska jedinica 10 kB.
Točno.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Ovo što je Nered rekao je točno.
evo opet ja, prošlo je 36h otkad sam se zadnji put spojio na net , a još mi ni su naplatili
jeli moguće da ćekaju da ubacim novi bon ako sam potrošio više nego trenutno imam na računu?
ajd pomozite,
btw, jel trebam deaktivirat gprs uslugu samo na mobu ili i preko vip-a?
Evo da se nadovežem na ovu temu ovo isto se i meni događa... Jučer sam baš bio na Operi Mini, i mail čitao i svašta, ali niti lipe nisu skinuli s računa... 24h je već prošlo i to poprilično prošlo tako da ne znam kada oni to misle obračunati...
Da se nije nešto novo pojavilo pa je GPRS/UMTS besplatan? :klap:
Iako sumnjam to, čini mi se da im je rok 48h za naplatu... A ako ni dotad ne naplate onda ću žaliti priliku da sam mogao besplatno surfati... Mislim još uvijek mogu... Kad se spojim na net (izvan VL-a naravno) ništa mi ne skidaju s računa... Samo dokad tako? :rolleyes:
Dečki ja bih na vašem mjestu malo pripazio i ne bih se zahebavao.
Tko zna kada će se sjetiti pa vam naplatiti.
Do sada je ta usluga bila bezobrazno masno skupa, sumnjam da bi ju sada puknuli besplatno.
Mislim da će vam kasnije skinuti sa računa...nekom više...nekom manje...a netko će u minus...
Pošaljite im mail da vidite što se događa pa nam javite.
i meni se to dogodilo prije 2 dana išo sam na net prek opere i ništa...:coffee: :coffee:= Citat =:
Izvorno postao DJ DeVelox
Pa zar i ti?
A hebemu miševe idem i ja probati pa šta bude :rolleyes:
daj javi jel ti skinilo..jer ako je SVE besplatno onda je to malo cudno..= Citat =:
Izvorno postao observer
evo sad sam bio na netu, ali cim izadem iz vfl, prekida se veza... jer nemam love.= Citat =:
Izvorno postao Ifrit
evo da se i ja javim, još mi nisu ništa naplatili, prošlo skoro 48h,
ja surfao pun k..., zaboli me ako dođe veliki račun minjam karticu i tako je nova
a nisam ni registriran :jump:
btw, jel neko zna koja je razlika između GPRSstart i GPRSpro
mozes reci koliko itma trenutno na racunu, preko cega se spajac koji mob i koji program... i koje stranice gledas.= Citat =:
Izvorno postao bobe
na računu ima 27kn, mob je w810i, spajam se "nemam pojma preko ćega", uglavnom, ukljućim vod-live, otvorim google i onda listam sve što mi padne na pamet i što se može otvorit, nisam ništa downloadao samo sam otvara neke slike, ćitao vjesti na indeksu i sl. gluposti...
Ja sam se spajao sa W900. Preko svakakvih programa za net. Opera Mini, čitanje maila (njegov mail klijent), wap browser... U biti sve s čime sam se mogao spojiti osim VL-a naravno koji je besplatan. I nisu mi ništa od toga naplatili, a i bliži se istek 48h. Apsolutno SAV promet koji mi je trebao biti naplaćen nije naplaćen...
Također to još uvijek radi, ja to testiram ponekad kad provjerim račun, pa se spojim preko Opere Mini čisto na Google ili nešto malo i i dalje apsolutno ništa ne skidaju s računa...
@bobe: GPRS Start ti je GPRS , hmm nazovimo tarifa, koja nema pretplate... Cijena 5.96kn po prenešenih 100kb...
GPRS Pro je GPRS tarifa s pretplatom i cijene su znatno niže, a imaš i nešto MB uključeno u pretplatu... Više o tim pretplatama potraži na Vipu jer ih ne znam napamet, ali bila je neka od 36kn, sa malo uključenog prometa i onda je po 100kb bilo oko 0.80kn ili tako nešto... No kažem, ne znam točno pa više o tome na www.vipnet.hr
joj kad vam jednom to sve naplate ;D ;D ;D
koliko imas love na racunu trenutno..= Citat =:
Kakve veze ima koliko love imam... Imam onoliko koliko i prije spajanja... Mobitel normalno koristim, sve mi se naplaćuje osim GPRS-a... Tako da mi nije non-stop fiksan iznos, normalno... Pozivi, smsovi, mmsovi sve se naplaćuje jedino GPRS, odnosno UMTS mi se ne naplaćuje...= Citat =:
Izvorno postao dstosic
meni posteno oduzme
pa bitno je koliko imas jer ja imam manje pd 5kn i ne mogu se spojiti nigdje osim na VL... zato me zanima koliko ti imas love.= Citat =:
cisto informativno..
Aha, pa dobro, dalo se zaključiti da imam više od 5kn, ako sam koristio Operu Mini i čitao mail na mobu... Ne možeš ići na net ako imaš ispod 5.96kn... Osim na VL... Ali dobro... Mislim, trenutno imam nešto preko 50kn, i kažem, sve mi se normalno naplaćuje osim GPRS-a...= Citat =:
Izvorno postao dstosic
Stvarno mi nije jasno je li to neka greška u njihovom sistemu ili su nas odlučili počastiti (što čisto sumnjam)... :wstupid:
poceastiti ne vjerujem...= Citat =:
evo bas ovaj koristik kae da nemu skida... cini mi se kao greska u sutavu.
grr
ja sad imam samo 1 kn radi isprobavanja :(
sutra idete u minus svi :)
samo obavjest: prošlo preko dva ipo dana, ništa naplačeno
okvirno mislim da sam potrošio bar 50-60kn
Evo i kod mene je sad i službeno prošlo već više od 48h i nije bila nikakva naplata... I dalje mi nakon spajanja ništa ne obračunava... Još uvijek je besplatno, ili bolje da kažem "besplatno" dok se ne provjeri u čemu je štos... ;D
Yap same here...no charge.
Doduše to sam radio na mobu od kolege tako da mi niti nije nešto previše bitno ako mu skine ;D
Nije fer ali...ma šalim se, evo baš mi je poslao sms da mu nisu ništa naplatiti još...
evo ja s posla, lova sva na računu, ništa oduzeli, prošlo preko puna tri dana...
bojim se da vise nije besplatno.
Meni još uvijek je... Samo opet vječito pitanje... DOKAD? ;D Mene to i brine... Ranije su makar pošteno skidali novac pa sam znao na čemu sam... A sad ovako ne znam koliko ću u minusu završit... Ak daju besplatno neka razglase pa da se ne brinem više... Pa više sam bio na netu dok nije bilo ovako, makar sam znao koliko me košta... Sad uopće ne znam koliki mi je trošak. :-/= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
A ako me stvarno ništa ne košta, volio bih da mi to netko potvrdi pa da nastavim sa surfanjem. ;D
meni NIJE besplatno.= Citat =:
Evo i ja sad surfam preko moba na net, posto sam uzeo data tarifu od vipa. Koristim minioperu. E sad me zanima, koja postavka treba biti kod postavke mreze, da li http ili socket? Meni radi oboje, s time da je na socket od prije dok sam instalirao operu ali tada sam koristio gprs start. Da li ima tu neke razlike?
Da malo reaktiviram temu, tj. nekoliko pitanja o ovom "besplatnom" spajanju. Kupio sam prošli tjedan V630i i jučer aktivirao gprs pa otvorio par wap stranica da vidim kak radi i kak se naplaćuje kad ono čuda, nisu mi uzeli ništa. malo mi je to bilo čudno jer znam da se naplaćuje neki 5 i nešto kuna po 100kb pa krenuo ja dalje. slijedeć sam se probao spojiti na www stranicu i prošlo sve ali kad sam se diskonektirao uzelo mi 9kn i nešto sitnog (vrlo vjerojatno te stranice). e sad, mene zanima. koliko u prosjeku "troši" (kB) jedna jednostavna wap stranica tipa wap.livescore.com ili wap.fonbet.info i dal' vip odma uzme 6 kn ili po skinutim podacima jer vidim da imaju 10kb pakete?
Ovo pitam iz slijedećeg razloga. prije ovog mobitela sam ima k700i i spajao sam se na te dvije stranice svako malo da provjerim neke rezultate i nikad mi nije uzelo više od 50lp - 1kn i mogao sam se spajati makar sam imao manje od 6 kn na računu, a sad to ne mogu i uzima mi puno više. u čemu je fora? postavke na starom mobitelu su bile iste, ali me uvijek prije spajanja pitao: "Koristiti drugi račun? Da/Ne" i morao sam odabrati Da pa sam se tada spojio.
ajd majstori pomozite
Oživljavam ovu temu da nebih otvarao novu. Mene zanima koliko u prosjeku troši surfanje preko GPRS-a? Npr. otvaranje maila, googlanje, čitanje portala (net.hr, index i sl.)?