vidim da vecina ima problema sa joystickom pa me zanima kakva je situacija sa softwareom i ostalim dijelovim. dali mozda netko ima mob duze od godine dana i da nije imao nikakvih problema?
Printable View
vidim da vecina ima problema sa joystickom pa me zanima kakva je situacija sa softwareom i ostalim dijelovim. dali mozda netko ima mob duze od godine dana i da nije imao nikakvih problema?
...evo moj je star godinu i nešt veoma sitno i sve uredno radi...
Imam ga vise od 16 mjeseci i nikada nisam imao problema.
= Citat =:
Izvorno postao zagi_
koliko ga pazis...toliko ce ti i trajati...:thumbup:
Drago mi je sto ima i onih koji nemaju problema, na vecini postova spominje se ne kvaliteta ovog moba.
:closed: :comp:
Moj je "riknuo" 5 dana nakon šta mu je garancija izašla:wall:= Citat =:
Izvorno postao zagi_
Curina sestra ga ima vec godinu dana a preuzela ga je od sestricne u Ch kad je bio star vise od godinu i nikakvih problema do sad, joystick radi bez greske a mob nije bas mazen i pazen, izubijan je poprilicno!
Imao sam ga do nedavno, i to godinu i pol, i mob je tak tak....
Joystick je nagora stvar na tome mobu koja postoji, a ovo ostalo....
Malo je spor po menijima, ali to se još da prožvakati...
Da nema joystick, nego navigacijku tipku....odličan mob.....
Imam ga godinu i pol i nikakvih problema. Joystick ispravan. Iako, mogu pretpostaviti da kod ekstremne upotrebe može brzo otići, ukoliko netko stalno petlja po mobitelu. Kod mog bratića nakon 6mj joystick u banani. Ako netko cijeli dan "drnda" po mobitelu neka zaobilazi modele sa joystickom. Rasklimat će se SE isto kao i Motorola, jer jednostavno joystick ne može podnijeti takvu torturu kao tipke. I skuplji je popravak nego promijenit foliju na tipkovnici.
Što se kvalitete tiče, trebalo bi napravit statistiku koliko mobitela koji su se pokazali nekvalitetnima je kupljeno u nekim prepaid ili pretplatničkim paketima a koliko samo telefon i to koliko na "crno" i "bijelo".
Dvoje ljudi istovremeno je uzelo u takvom paketu 2 SEt630 i na oba otišle baterije kroz 3 mjeseca. Moja nakon 18mj na k700 drži odlično, nije mi bilo jasno. Kad sam pogledao i vidio da na njima piše made ina hungary sve mi je bilo jasno. Na mom t610 pisalo je made in japan, a na k700 piše made in japan finished in china. Dakle, to je serija za istočno tržište. I na jednom od ta dva moba razlio se display(ogromna fleka se pojavila) a da nije bio udaren(nije puklo staklo niti je bilo ogrebotina). Neki dan trgovac me gledao čudno kad sam kupovao motov360 i tražio da prije nego kupim vidim odakle su baterije. Kad sam mu rekao slučaj sa t630 slavodobitno je izjavio da je lani bio proglašen za mobitel godine. Žalosno, ali ljudi koji prodaju određene proizvode često znaju manje od kupaca. Proglašen je dok još tržište nisu preplavili primjerci sa mađarskim baterijama;D
Primijetio sam da se kod nas često dilaju škart serije. Naime, poznato je da u proizvodnji bilo kojeg proizvoda postoji određeni postotak škarta, a isto tako određeno je koliko ga smije biti. Određene serije koje imaju prevelik postotak škarta ne bi trebale ići u prodaju tj. idu uz nižu cijenu ali u posebnim "aranžmanima". Moje mišljenje je da na zahtjevnim tržištima zapadne europe npr. neki trgovački lanac ili mob. operater ne želi prodavati takve uređaje jer mu to ruši ugled. I tamo postoji zaštita potrošača koja funkcionira itd. Dok u nekim istočnijim zemljama se prodaje ona roba koja nije dobra za zapad, a to što svaki peti ili deseti uređaj završi u servisu nema veze. Kao imaš garanciju pa je sve u redu. A to što čekaš na popravak, ponekad ljudi nose i nekoliko puta, to se zanemaruje.
Dakle, kad je neki model mobitela jako popularan kao što je to slučaj sa k700 i počne se prodavati nakon što više nije top model po niskim cijenama u raznim paketima, ispadne da je loše kvalitete. Zato jer ih:
1) jako puno ima pa češće čujete za njihove kvarove nego za neki model koji se prodao u 10-20X manjem broju
2) prodaju se često serije koje imaju puno kvarova
Isto tako ne vjerujem da cijena dijelova za neki mob koji isprva košta 3000kn nakon nakon 18mj padne toliko da mu je cijena oko 100EUR. Moj savjet je da treba izbjegavati kupovinu mobitela koji je na zalasku tj. prodaju se zadnje zalihe ili će se uskoro prestati proizvoditi. Proizvođač više neće narušiti ugled sa zadnjim serijama ako budu loše, taj je model uspio(ili nije), o kvaliteti tih zadnjih serija ne ovise rezultati prodaje tog modela i profit kompanije. Bolje kupiti neki aktualan model sličnih karakteristika,ako nije iz entry segmenta.
Ako je nekoga iznervirao ovako dug teskt neka kaže pa ću pobrisat sve osim prvog paragrafa.:)
kod mene u razredu 2 imaju k700 i obojici steka joystic,i cesto se mob zaleduje
Moj k700i sad je star godinu i pol i sve radi kao i prvog dana,cak ni yostick ne steka,jedino sto sam uzeo drugu bateriju jer mi je originalana oslabila na 50-60 % a to mi je malo i zivcira me da ga punim svaki drugi ,treci dan. Inace je bio u VIP paketu !
Eto i ja imam K700i star oko 2 godine, uglavnom sve radi savrseno (i hardverski i softverski), na pocetku je bilo nekih problema sa softverom ali to je brzo rijeseno odlaskom u EMSC. ;) Jedino sto sam morao kupiti novu bateriju jer ne samo da je staroj pao kapacitet (trajala je oko dan do dan i pol), nego se i napuhala (?!), tako da sam jedva zatvarao poklopac baterije. Sto se tice joysticka, zna i meni nekad malo zastekati u neku stranu, ali to vrlo kratko traje, malo ga propusem od prasine, malo ga "razgibam", i opet je sve u redu. :) Zbog toga nikad nije bio u servisu. Takodjer sam kupio novu masku jer se originalna previse izgrebala, ali to je vec vise estetski i individualno, ne moze se racunati pod problem/kvar.
Nikad s nijednim SE nisam imao problema s đžojsticima , jedino mi užasno fali i fali onaj kotač sa starijih sonyjevih modela , šteta što to više ne ugrađuju!!
Mene joystick počeo zezat nakon 2-3 mjeseca, kasnije se i soft totalno usporio pa sam ga prodo i uštedio si živce. :)
Evo ima skoro 3 mj od kad sam uzeo k700, joystick nekad ne zeli ici dolje, kad prebacujem pjesme u media playeru zna preskocit dvije pjesme i moram se vracat a u jednom momentu uopste ne reaguje; zbilja iritantno... :-/
ja svoga imam godinu i pol i sve radi savršeno čak još bilje nego kod nekih novijih:thumbup:
Ovaj mob je i napravljen za mlađu populaciju koja je jelte aktivna mnogo:) Zato je on konstruiran da bude izdržljiv, i da se ne kvari tako lako. Zbilja i je tako, te se on ne kvari lako osim tog fak'n đoj-stika. On se pak kvari ko lud, pa čak i novi K700 zna imat problema s njim, da se zaglavi na trenutak itd...
Da nije tog đoja mob bi bio nepokvarljiv :rolleyes:
Ja ga imam 9mj. i nemam se na što požaliti sve radi savršeno.:thumbup:
moj star 9mj nema većih problema ... (puno upotrebe) osim đoje no nju očistim svakih tjedan pa nito više ne za... no svi vi Džabe kopate imaš brojeve ...
moj najveći problem je :jack za punjač ispod ispod se nakupi tolko prašine 6 ,
promjeno i slušalice već nakon 5 mj ... sve u svemu ok
i stariji k700 sa starijim softvareom je puno sporiji a i kamera je lošija
joj ljudi...ja k700 imam godinu i pol. i prije 10 mj mi je pocel stekat đojstik i lud sam bil nisam znal kaj napraviti...fino sam nasel na netu kak se otvori mob..skinul sam plastiku al nemam one male srafcigere pa sam uzel iglu i ispod joystika izvadil 10 grama prasine :notooth: tocno se onak nakuplja u crne masne kolute ko na starim misevima (na kugle) ...eto u tom je bil problem!
bas danas sam ga otvoril nakon pol godine i ponovno ocistil...radi ko suza!
nadam se da vam je pomogel savjet!
pozdrav
frend ga ima, ali je zbilja pazeno na mob, izgleda kao na dan kad je kupljen...
ukratko, ako ga pazis, trajat ce sto godina..
Moj k700i je bio star 1,5 god.-i radio je besprijekorno.Kao i svaki elektronički sklop-ak ga ne gaziš ,radi kako treba.I istina je da ga s vremena na vrijeme treba otvoriti i očistiti kontakte!
Bilo bi zanimljivo vidjeti kome se najčešće smrda joystick - pretpostavljam da je taj "kvar" kod muških korisnika puno češći jer mi nosimo mobitel u trapericama pa zato mob pobere komadiće tkanine i ostalo iz džepa. Cure većinom mob nose u torbicama tako da se kod njih sigurno prašina manje nakupi.
ja sam viđao ljude da upru u đojstik prema gore ko blesavi i mislim da uglavnom udo od rasturanja!
Tvrdnja ti ne stoji. Gle, svoj bivši K700i sam nosio maltene non-stop u futroli, nije imao nijedne ogrebotine, a kamoli prašine i ipak je joystick počeo zezat nakon svega par mjeseci dok je recimo mojem ujaku isti mob (ne moj) pao u katran (!!!) jer radi u HAC-u pa se sagnuo i ispao iz košulje. Nakon pada ga je cijelog rastavio, počistio i na nekim dijelovima (rupice recimo) se još vide ostaci katrana. Taj isti mob radi još uvijek bez greške, a obojica smo ih kupili isti mjesec...= Citat =:
Izvorno postao blueled
od mog buraza je trajao pol godine.. ruknuo joystick..drugi k700 ( koji je dobi u zamjenu) isto tako... onda ga je opet zamijenio i prodao :)
do sad sam koristio 4 k700 i 3su radila bez greske,bili novi ili stari godinu dana,izubijan jojstick nije nikad stekao...na jednom polovnom kojeg sam uzo od frenda je steko jojstick tu i tam,malo pocistio prasinu i radio bez greske....
uglavnom preporucam i volim s.e. iskljucivo zbog jojsticka koj mi mnogo znaci na tom mobu..sve mi je jednostavnije,meni,bolji osjecaj nego klikat gumbice...prije igro igrice ko blesav na tom mobu...sve u svemu mob odlican za pricat i poruke,bat ok 2dana, kamera losa,memorija super za par slika il par melodija za zvono...a najveci plus mi je jojstick bez kojeg nebi pomisljo da kupim taj mob.... benq-siemens c81 bi mi bio odlican mob samo da ima jojstick ovak ga ne mogu podnjet
jednom frendu je joy riknuo za 3mj, a drugm drzi 2 godine
i sad ga ti znaj...
Sad ne kontam...evo nakon manje od godine dana, joystick na k700i radi kao i prvi dan bez problema. Par frendova ima isti mob i nitko, ama bas nitko nema problema. Izgleda da problema imaju samo okorjeli gameri...
Ipak je to mobitel a ne igračka;D Šalim se. Mislim da to sa trajnošću joysticka ovisi o pojedinoj seriji, pa kakve si sreće. A da mu tortura sa igricama škodi - to je sigurno. Bitno da je mob kvalitetan i trajan u cjelosti.
Mom je nakon 10mj. pocel joystick zezat, poslje toga mi je rikla kamera, nakon cjelonocnog snimanja. :)
Odfurao sam ga na garanciju, sve su sredili, kamera je bila soft problem, i dobio novu bateriju... :thumbup:
Inace na mom pise made in japan, finished in china. Nemogu rec da pazim na njega, ali ga ne masakriram. :)
Odlican mob, evo nakon skoro god i pol baterija jos uvijek drzi preko 4-5 dana, a mob nikad ne gasim, radi 24/7...
Meni je odmah nakon 2 mjeseca počeo štekat joystick, pa sam odnio na servis i stavili su novi. Sad ga imam 7 mjeseci i radi bez problema.
Moj prijatelj mu je popunio memoriju do zadnjeg kilobajta, pa ga više nije mogao upalit, sa servisa su mu ga vratili bez podataka kojih je imao u njemu...
Meni je joystick na K700 počeo štekat nekon godinu dana... ali sam se dosta koristio njime za pisanje poruka i igranje igrica...
Nekako je joystick uvijek najproblematičniji dio mobitela iz SonyEricsson-a... :-/
kad bi se mogao stavit tvrd dzojstick ko onaj u sx1, tesko bi ga bilo sredit
Ja sam jedan od onih kojima nije jasno shto ti ljudi koji imaju problema sa joysticima zapravo rade s tim mobitelima??? Prelaze autom preko njih?? bacaju ih o pod samo da vide koliko viskoko che odskochiti?? WTF??
Svako malo chujem kako im je taj i taj SE model oukej, ali se boje koliko je joystick dobar!!!
Pa ljudi bozhji, imao sam T630 - godinu i pol dana, nakon njega K300i - godinu dana i sada K510i (posljednja akvizicija) - cca 2 mjeseca i s NITI JEDNIM nisam imao a ma bash NIKAKVIH problema s joysticima.
ovisi kako naletis, ja sa T630 godinu dana nisam imao problema, sa K750 tri puta ga nosio na servise, na kraju dobio novi, sa D750 vec godinu dana sve u redu, kao i sa novim W810= Citat =:
Izvorno postao Goone
Istina, slazhem se. Puno toga ovisi o srechi. Ali isto tako bi bilo poshteno da oni ljudi koji svakih cca mjesec dana nabavljaju novi mobitel i nalete na jedan jedini SE model kojemu nakon nekog vremena pochne shtekati joystick - NE pljuju po bash svakom Sony Ericssonu koji postoji na trzhishtu, samo zato jer su njih zadesili takvi problemi.= Citat =:
Izvorno postao imatic
Imam dojam da vechina ljudi kojima se ''ne svidja'' SE joystick spadaju upravo u tu grupu.
Budimo realni, ne postoji mobitel koji nema nekih svojih sitnih bugova.
Oukej, mislim da mi je najpametnije vishe ne post-ati odgovore na ovaj thread jer...chini mi se da bi neke osobe mogle shvatiti ovaj moj text - preosobno, pa se pocheti svadjati, a za svadju...nemam nimalo volje.
:thumbup:
Gle, cinjenica je da odredjeni modeli imaju problema sa joystickom. Tu prvenstveno mislim na K seriju. To sto ti kazes (ljudi sa velikim "protokom" mobitela koji su slucajno naisli na malo losiji) je jedna stvar, ali JAKO punu ljudi se zali na joystick u raznim modelima K serije. Cak je i SE svjestan toga. Ja cini se imam srece, na K700 je joystick znao prije gnjaviti ali bi se sam od sebe "popravio" (isto kao sto bi se i "pokvario"), tako da ga zbog toga nisam nikad morao servisirati, a na K800 (koji je jos prilicno nov) zasad nema problema.
BTW, ako nemas volje za "svadju" (ja bih bolje rekao diskusiju), zasto onda pises takve poruke na koje se "mora reagirat"?
ja se sad ozbiljno pitam jel bi se to mogao stavit dzojstik drugog se koji je izdrzliviji pa mu se produziti trajnost
Ja samo iskazah svoje mishljenje (i vlastita iskustva) vezano na ovu temu.= Citat =:
Izvorno postao ravilov
To je pravo - svih nas (zhivimo tobozhe u..demokraciji).
I molit chu lijepo, NE mora se ni na shto... reagirati, kao shto niti ja ne moram nastaviti s...daljnom diskusijom (i nechu).
Rekoh sve shto imao za...rechi.
:beer:
O joystiku na k700 nemogu reći puno jer taj uređaj nisam imao ali o joystiku na SE uređajima mogu reći na osnovu vlastitog iskustva da rade ok. T610 imam nešto manje od 3 godine, par puta sam ga rastavio ispuhao komprimiranim zrakom i radi bez problema. T630 polovni imam oko 9 mjeseci a koliko je star to neznam, nikad nikakvih problema. K750 imam 3 mjeseca, ni jednom nije zaštekao.
Ja mobitel nosim u torbici ili u čistom i praznom đepu i koristim ga sa čistim i suhim rukama pa baš nisam siguran da veliki dio onih koji imaju probleme nije sam kriv za njih zbog svog nemara.
Ne kažem da su ti joystici savršeni, a i na toliku kolićinu proizvoda zalomi se greška.
Mi smo trećerazredno tržište pa takvu robu i dobivamo, a pogotovo uređaji koje prodaju operateri jer operaterima nije bitna kvaliteta nego nabavna cijena pa operateri ne prežu ni pred tim da uzmu i uređaje sa mogućom serijskom greškom u proizvodnji.
Navodno uopce nije stvar u samom joysticku, nego u "izvedbi", tj. teorija je da je na D750 i W800 "zatvoreniji" pa ne ulazi toliko prasina. Dakle, nisam bas siguran da bi pomoglo ako bi netko na K750 stavio joystick od npr. D750.= Citat =:
Izvorno postao dino123456789