Sta sve nece izmisliti da bi napunili proracun
http://www.glasistre.hr/?fd5e7e26e7a...9,12113,123194,
Printable View
Sta sve nece izmisliti da bi napunili proracun
http://www.glasistre.hr/?fd5e7e26e7a...9,12113,123194,
A kaj je tu loše? Pa ja bih svaku budalu koja vozi brže od 150 km/h maznuo po novčaniku da ne bi mogao tenkirati mjesec dana... A i za ovo ostalo sam, definitivno...
Ok je to, ali zar je bas mercedese i BMW trebalo kupiti, nije se moglo sa recimo Skodom oktaviom RS ili nekim jeftinijim autom:thumbup:
Ja bi na ovom dot-matrixu na zadnjoj šajbi pustio : "Everybody! Get your hands up in the air!"
NIje to ništa, vidićete belaja ako se ostvari maštarija o kompletnom videonadzoru svih autocesta. Za te pare mogu napravit još 3-4 tunela krou Malu kapelu i sv. Rok.
.
Da, ovo me podsjetilo kad je svojedobno splitski župan-glupan Branimir Lukšić za potrebe župana od proračunskog novca kupio Mečku E 320 4-matic. Jer je ipak većina Splitskodalmatinske županije 6 mjeseci u godini pokrivena snijegom pa mu treba pogon na sva 4. :creep:= Citat =:
Izvorno postao RAUL
Tako i ove mečke i bembure. Šta fali Škodi ili Mazdi?
vec je dobar dio pokriven:-) www.hak.hr
"...utvrđeno je, naime, da je do sada od naplata kazni za prekršaje prikupljeno 14 milijuna kuna. Učinak presretača je tako opravdao kupnju najskupljih, ali očito i najefikasnijih automobila..."
Svejedno je koji auto da kupe, mala je razlika, a BMW i Mercedes ipak više pružaju neko Škoda (snaga, udobnost, izdrživost i rok trajanja).
Na kraju se pokriju svi troškovi, možda i zaradi pa se nešto baci na tunele, da se riješe oni čepovi...
...opa, stvarno... nisam to znao - ma daj - otkud možeš tvrdit da je mercedes izdržljiviji od škode... istina udobniji je, ali neke stvari su i na strani škode... bez obzira, i da imam mogućnost kupovine skupog automobila - MERCEDES i BMW nikad ne bih kupio(moje mišljenje)...= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
...a gledam malo i ovu novu škodu Octaviu RS - isti motor koji koristi golf gti,a puno je udobnija i prostranija, dok su performanse na razini golfa, a jeftiniji je....i šta onda uzet - naravno ŠKODU...
= Citat =:
Izvorno postao Eminem
ja merđu ili BMW nikad nebi kupio...
Nek je to dobar auto koliko je... ali ne bi ga kupio...
I da... sta fali škodi??
Sad oni moraju biti neka gospoda na cestama sa benđulama i merđama
Samo treba pogledati koliko kosta odrzavanje BMW i Mercedesa.Mislim da je u ovakvoj situaciiji primjerenije kupiti jeftiniji auto,a ostali novac preusmjeriti na skolostvo, zdravstvo ili nesto trece:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Symbian FAN
Daj nemojte bit tolki malograđani - ljudi se ipak trebaju voizit po toj vrazjoj autocesti po cijele dane , nek dobiju auto koji ce biti sto udobniji , sto prostraniji i sto jači , a to bmw i meca definitivno jesu.
Koja crna mazda , najjači model ima 170 konja valjda :creep:
ja sam potpuno za tu ideju - ionak ce se jako brzo isplatit ti auti , kao sto su se i oni prije. :thumbup:
Protiv sam ovih blesavoca sa presretacima i inim "nadzornim" glupostima po autocestama. Jedinice protiv kriminala na autocesti treba oformiti i to bezrezervno!
Presretaci...po meni nepotrebno! Treba ukinuti ogranicenje brzine na autocestama, svatko neka vozi koliko moze ili zeli, ionako se vecina na presretace ne obazire!
...ovo je :thumbup: ...kad sam išao u Osijek vozili su po 150-160kmh... a ja - neću reć :D ...= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Slažem se s ovim... Kao, ovi koji brzo voze ugrožavaju promet, a ovi presretači što se voze na koji metar iza i snimaju koliko se tko vozi, oni kao nisi opasni za promet... Treba ih maknuti...= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Što se tiče toga da imaju BMW i Mercedes: neka, ako im se isplati zašto ne... Ipak su cijeli dan u autu pa nek se onda voze bar što udobnije... Nisu blesavi što su kupili baš Mercedes i BMW... Niti jedna Škoda se nemože porediti sa Mercedesom... jedino što u ovom članku nisu napisali koji će mercedesi to biti, ali vjerujem C kalasa, pošto se radi o BMW 3-ci...
Da je Škoda isto ko i VW, onda bi im i cijena bila ista... Nije bezveze VW skuplji od Škode... A mislim da će im ti Mercedesi i BMWi služiti puno duže nego Škode... Ipak, većina taksista u Njemačkoj (npr: Keln, Bon, Štutgart) voze Mercedese... I kada pogledaš (u oglassniku), svi imaju oko 500-600 tisuća kilometara, a neki i puno više... Osobno sam vozio Mercede (model prije E klase), koji je star oko 12 godina i ima oko 400 000 Km (dizel), a radi bolje od Golfa III iz 99 godine (TDI). Manje bruji i ljepše ide...
a slažeš se,a si se vozio koji put na autoputu...
voziš se po lijevoj traci 130-140 desno kamioni i ovi spori auti i onda lik ili kamion ide prestizat i samo skrene ispred tebe....pa ti koči....po meni bi trebalo napraviti video nadzor...a kaj se tiče presretača..premalo ih je trebalo bi ih biti puno više...
a škoda je totalno o.k. serisjki motor sigurno nije ispod haube...a i da netko naleti s nečim puno jačim bilo je govora o tome kada su počinjali da imaju i heliće...
Da se mislim voziti koliko si napisao isao bih starom cestom! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Vuxs
= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
uuu koja pogreška :tomato:
onda bi tek bilo sranja ...
predvidam porast nesreca na autoputu za 30-40 posto u ovom slucaju.
Osim toga , ovi neće biti samo presretači nego će imati zadacu i sprecavati šverc i kriminal . Totalno podržavam ideju :thumbup:
...hej, nemoj tak :nono: ...= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Slažem se sa Eminemom Škoda je zakon.
Ima ju moj buraz prošli model 2003g, sa 180 ks i još je čipovana pa sada ima 225.
A nekako mi je lijepo vidjet face u skupim autima kada ga pređeš sa škodom na nekih 240,a tip iz nje bi najrađe ovo napravio:wall:.
Uostalom jeftinija je od Passata za nekih 20-30 %.
Al šta ćeš naši novci iz Pdv-a se nekako moraju utrošiti:headbang:
jesi se vozio u jednom i u dr. da znaš šta pričaš(udobniji)?da bude poput golfa gti,trbat će nešta više osim istog motora...nije bezveze 6e jeftiniji osnovni model= Citat =:
Izvorno postao Eminem
ma joj. Nebi ja njima te BMW i Mercedes. To uočljivo lako se skuži. Bolje da su dali preradit neke jeftinjake česte na cesti u jurilice. Recimo po naruđbi prerađen golf I s novom mehanikom i svim tak da može potegnut ko zvijer. Il Yugo s mercedesovim motorom.
Zamisli šoka ekipe kad ih stigne i prestigne yugo i izbaci napis stop policija:rotfl: :rotfl:
E to bi bio šok.
znao sam da ce doci do toga , na kraju ce ispast da ce ekipa predlagat nenadjebivog civika (o jaaaa to je japanac to ideeeee to je nepoderivooooo ) sa masinom iz integre
jaaa to ide sve ce ih polovit po autuputu :rolleyes: juis ono 700 kila a 200 konja za 5 sekundi si do stotke neeee
Kakve škode , kakvi bakrači . dajmo im aute vise srednje klase (a to je bmw 3 i c klasa ) i to meke jace modele , 330i i c32 amg , pa da vidimo cija baba crnu vunu plete.
Nije stvar ko ce za 0,1 sekunde prije doc do stotke , treba te visoke ( 150 ++ ) brzine i odrzavat , djeco draga.
ako ste se vozili 150 u nekom "slabijem" autu , onda znate kak je to.
http://img523.imageshack.us/img523/5...94944667f2.png= Citat =:
Bolje da su dali preradit neke jeftinjake česte na cesti u jurilice. Recimo po naruđbi prerađen golf I s novom mehanikom i svim tak da može potegnut ko zvijer. Il Yugo s mercedesovim motorom.
bas bi bilo zakon :D
mercedesi kvalitetni i dugo traju? zasto onda spadaju medu aute koji najvise vremena provode na servisima? zasto ih nema na vrhu ljestvica po najmanje kvarova?
ljudi, pricate gluposti! mercedes je prekrcat elektronike i cijelo vrijeme se kvare!
zasto ih imaju taxisti u njemackoj? mercedes je njemac i najvjerovatnije ih dobivaju jeftinije!
mazda nema jake modele? najveci lol! a sta je sa mazdom6mps? 2300ccm sa 260ks i pogonom na sva cetiri nije dosta?! kosta nekih 36k€ sto je prihvatljivije od mercedesa i bmw-a!
ljudi moji kad cete shvatit da svabe u usporedbi sa japancima su puno losiji!
rade neka kupe jos accorda types, mazde6mps, skode, da skode jer su jeftine (octavia rs kosta oko 25k€) a dobre.
Ma treba kupiti sve najbolje i najbrže makine našoj policiji jer pun k***c mi je frajera
koji se "vozaju" po autoputevima preko 150km/h, kako stranaca (koji kao da popizde čim pređu našu granicu)
a tako pogotovo naših domačih kauboja (koji se više pire od pazinskih purana).http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/s095.gif
http://www.cosgan.de/images/smilie/figuren/k065.gif
E oprosti ako im nije dosta 130 ali mora biti nekih zakona jer inače ...
OK ponekad "ispiriti" auto, ali brate ovi čim sjednu odmah od 0 do 100http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/s015.gif
= Citat =:
Izvorno postao JohnDoe
ja sam to odavno shvatio... :)
Ma clia im treba dat. Naravno isto s pojačanim motorima. Mali udobni ko zvrk. :king:
...vozio sam ja i 160-170kmh u Audiju 80 (1.6 benzin, nije "i") i mogu reć da je i to previše, tj. taman ona granica do koje bi vozio da imam i jači auto...= Citat =:
Izvorno postao stamp1
Ovo mi je dobro...
Ali istinito je da bi ih se puno teže skužilo da se voze u nekom "običnom" autu, tipa golf, clio ili nešto slično, ali da je samo ispod haube nabrijan... Teže bi ih se skužilo...= Citat =:
ma joj. Nebi ja njima te BMW i Mercedes. To uočljivo lako se skuži. Bolje da su dali preradit neke jeftinjake česte na cesti u jurilice.
Ti vjerojatno imaš voziš (il ti roditelji voze) nekog japanca... neznam da li si ikad se vozio u mercedesu (novije tipe)...= Citat =:
Izvorno postao JohnDoe
To što si napisao, sa elektronikom, to je bio problem kod nove E klase i neke serije ostalih modela... Ali to su "dječije bolesti", i mogu se dogoditi svakom proizvođaču... Sada će svi reći da je mercedes kvarljiv i da mu je elktronika u banani... Zašto?? Zato što je to jedna od boljih auto-marki na svijetu, pa kad se dogodi nešto takvo svi se odma raspišu... Sigurno se to dešavalo i kod nekih japanskih proizvođača, samo što se to nije toliko dizalo u nebo i govorilo o tome... Da su japanci tako dobri, onda zasigurno cijena jedne Mazde 6 nebi bila (skoro) duplo manja nego jednog Mercedesa E (sa sličnom opremom)...
Možda nisu na top ljestvisi po nekvarljivosti, ali činjenica je (bilo je neko istraživanje), da bi skoro 90% vlasnika mercedes i za idući auto izabralo mercedes...
Mogu ti iz vastitiog iskustva reći, pošto imam kod kuće jedan Mercedes E, baš onio godište što su se kvarili, da radi bez greše, i da nije bilo nikakvih problema s njim... Samo toči i vozi...
Da su lošiji "njemci" od "japanaca", nebi reko... Probajk sjesti u malo stariji mercedes i neku mazdu ili tojojtu istog godišta, pa onda pričaj o kvaliteti...
PS: ispričavam se na poduljem postu...
E Ico legendo,nemožeš uspoređivati mazdu 6 i mercedes E,to su sasvim razlićite klase.
Ali bi mogao usporediti Lexus Is 400 i mercedes E,a u ostalom pratim dosta automobilsku industriju pa znam da u jednoj Americi gdje se proda 30% svjetske proizvodnje automobila Lexus i Infiniti drže čvrsto prvo mjesto i po prodaji a i po kvaliteti.
A i u Auto Klubu je bilo preneseno istraživanje europskih časopisa i servisera u kojima prvo i drugo mjesto drže upravo Lexus i Škoda a Mercedesa nema među prvih pet.Istini za volju nisam pripadnik nekih marki privatno vozim Peugeuot 207 i iznimno sam zadovoljan sa njim..ali jednostavno ne mogu "probaviti" onu izreku "SVI SU AUTOMOBILI KOLA A JEDINO JE MERCEDES AUTO",jer mislim da ne "drži vodu":nono:
Ne želim više vidjeti niti jedan post prepucavanja oko toga koji je auto bolji. Za to si, molim lijepo, otvorite drugu temu.
Ovo je od sad u cafeu, a ne u četaonici.
Naravno, niti na ovaj post ne očekujem komentare.
Ljudi moji, izbor marke vozila se svodi na to tko će pokupit proviziju, odnosko tko nudi bolji kajmak nadležnima za ovu odluku. U ovom slučaju su izgleda pobijedili Euroline i Tomić. Ako Zubak dade bolje uvjete ministrovoj tetki, možda i marke iz VW koncerna dožu u obzir ;D
A di ti zivis , pa na cesti vec ima gro passata v5 presretača.
osim toga , ja sam vidio na putu za karlovac prosle godine .. simpa djeluju :zzz:
Ovdje raspravljamo , odnosno raspravljali smo dok nas nisu prekinuli , dali im treba dat neke jeftine slabije aute , ili aute vise klase .
po meni , tu dileme nema . ak vec placamo , onda nek imaju aute kak se spada .
Ma čovjek je samo kao primjer stavio VW, a mogao je isto tako za primjer staviti recimo Kiu - poanta je u načinu na koji se određuje što će se kupovati, a to je valjda jasno.
A što se prekidanja tiče - samo vi nastavite, ali se ograničite na klase, a ne marke automobila, je ne želim vidjeti više prepucavanja tipa: 'ta-i-ta marka je bolja od te-i-te'. Jer to je najlakši i najčešći način da se tema zaoffa.
Za to ste upućeni da si novu temu otvorite, pa tamo udri.
Eto, WB ti je odgovorio umjesto mene, čitaj srž, a ne se kačiti na detalje.= Citat =:
Izvorno postao stamp1
Inače, Još sam htio nadodati da to što govoriš da ako mi već plaćamo nek voze aute "kak spada". Onda možemo i neku fondaciju otvorit pa uplaćujmo, neka nas presreću i helikopterima :creep:
Sve se svodi na to da zbog idiotske vlasti i krupnog kapitala, porezni obveznici plaćaju najvišu moguću cijenu. To je idiotizam.
= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
dobro , krivo sam te shvatio onda
Pa ak vec oces o helikopterima , tog ima u Americi recimo .. znas ono "I need backup on ... " i onda doleti helić= Citat =:
Inače, Još sam htio nadodati da to što govoriš da ako mi već plaćamo nek voze aute "kak spada". Onda možemo i neku fondaciju otvorit pa uplaćujmo, neka nas presreću i helikopterima :creep:
morate shvatit da nece oni bit zaduzeni iskljucivo za presretanje Čeha koji voze 150 umjesto 130 , nego ce bit ko oni Njemci ludi , radit na smanjenju sverca , kriminala , traffic-inga il kak se vec pise i to.
odnosno tak je to zamisljeno.
Nasi presretaci izbjegavaju zaustavljati strance jer je im je jezicna barijera veliki problem.Uz to ako stranec nema Kune da plati kaznu, mora sa njim ici do prve banke ili mjenjacnice da promjeni novac,a sto se tice kupnje vozila, trebalo bi forsirati da kupljna vozila imaju posebne uvijete garancije i servise, buduci da se kupuje flota vozila.
Ima jedna stvar koju još nitko nije spomenuo: a dali policija ima dovoljno vozača koji su sposobni voziti te presretače a da se iskoristi puni potencijal vozila.Neke kao što su lokalni majstori brze i spretne vožnje koje policija nikada nemože uhvatit.
Džaba im i Porsche Turbo ako nemogu ulovit nekog luđaka sa prerađenim Golfom II.
Je al to je amerika sinko. Em imaju više luđaka, em imaju mrvicu više love.. ;)= Citat =:
Izvorno postao stamp1
A kod nas je helikopter apsolutno nepotreban za takve stvari, pa sve se može pratiti sa sljemenskog tornja ;)
Uostalom, dovoljno ga je dočekati s barikadom na naplatnim kućicama, a ne ga ganjati s čoperom...
Svi koji upravljaju presretacima prosli su dodatnu obuku za ta vozila:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao sms freak
Osjećaj brzine ovisi od auta do auta. Voziti se u yugiću 130 (znam probao sam :) ) je puno strašnije nego u nekom novom audiju, meci ili bimeru peglati 2 glave...= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Nekako mi se čini da što je auto močniji IQ je manji... Ekipa mene koji vozim cca 140 šiša skoro kao da stojim, a jedan drugim na 2-3 metra razmaka, tko je tu lud? Zaboli mene za takve i što će biti s njima, problem je što obično nedužni stradaju...
ja bi da gog bude precjednik:):klap:
Konačno jedan pametan post (Gog). Apsolutno potpisujem (+ klik na vagu ;)).
Ali opet, presretači trebaju radi tih idiota koji se ganjaju. Ma po meni su im i kazne premale. Pazi, neki lajbek kojem je tata kupio 500SEC pa gazi 250 kad hoće, šta je njemu 500 kn? I još će dat 500 drotu, i ovaj mu neće oduzet vozačku. Jer drotu je tih 500 kn fina para. A malom je to luk & voda.
Treba malo drakonskih kazni uvest i u promet. Sjećam se u Italiji kad je za brbljanje na mob kazna bila gora nego za prolazak kroz crveno ili takve gluposti. Jer (po nekoj logici) nitko neće namjerno ići kroz crveno, nego neće odreagirat iz nekog razloga. Dok će na mob razgovarat potpuno svjesno i namjerno. Tako isto ne treba ubit od kazne nekog tko se na 130 vozio 140, ili na 70 vozio 80. To se da tolerirat. Ali na 130 da ide 180, to je svjesno i namjerno. To treba kaznit.
ja bi da DB bude ministar prometa i veza:):klap:
je pa da , pa bi svi vozili đipce , a brjegova u Zagrebu sve punoooooooo :rolleyes:
@sms freak as ti mudrosti , nemoraju bit šumaheri , ipak vecina ljudi koje ulove voze do 200 ,a to u tim autima koje se najavljuje da ce dobit uocpe nebitrebao bit problem .. nije sad da ce vozit po nekoj stazi pa moraju tocno znat kak uc u zavoj i to
@bd, a da ne spominjem onog klipana koji se po novinama preserava kako je za pol sata stigao od broda do zagreba u svom preko milju kuna vrijednom autu, a ima 22 godine...
Baš me zanima tko je odlučio posvetiti dotičnom pola strane u jutarnjem u članku koji ga niti jednom riječju nije okarakterizirao kao negativnu ličnost. Najjača mi je još rečenica, ako me policija zaustavi uredno ću platiti kaznu i dati vozačku. Pa naravno, kaj je nekom tko spizdi milju kuna na auto koja tisućica pride....
...e da, taj "neznamkaksezovetip" se još i fali, mislim...i onda mi, koji ponekad, il u pretjecanju il, možda, slučajno zaboravimo smanjit brzinu na ograničenje (znači bude 10-15kmh više od ograničenja) , dobijemo kaznu od 500-1000kn, dok takvi kreteni siju opasnost po cesti...= Citat =:
Izvorno postao gog
Zovko se preziva.
a čoban sta ces
kad je bio mali , uvijek je imao najnovije sprave koje su bile in , najjveči bicikl u skoli i najskuplje tenisice zato su se svi i druzili s njim .
kad je poceo izlazit , ekipa je isla s njim zato kaj ih je castio.
curu nije nikak mogo nac , a i one koje bi naso , su samo htjele da ih vodi na vecere i sl.
to je dovelo do frustracija u naseg Zovka , pa mu je tatica kupio najjaceg brabusa i sad ga on vozi 320 i zadivio je ceo svet
jadni nadrkani kompleksaš-
netreba se uopce uzrujavat oko takvih , al greska je vec napavljena , ono kaj je htio se i dogidlo - objavljeo je to u svim medijima tiskanim.
e baš sam se sjetio Nike Pulića i njegovih 219 km/h kroz tunel Sv. Rok sa MB E55//AMG , i još je napomenuo da je malo prikočio kad je ulazio u tunel. Kazna 2 boda i 500 kn. To neću nikad zaboravit. Evo zašto;
Zapisi kamera u tunelima na novoj autocesti do 28.09.2003.
Tunel Sveti Rok - 5670 m
Smjer Split:
181 kmh
160 kmh
Smjer Zagreb
160 kmh
142 kmh
Najbrži teretnjak:
112 kmh
Najsporiji teretnjak:
9 kmh
Tunel Ledenik - 760 m
Smjer Split
253 kmh
216 kmh
Smjer Zagreb
200 kmh
185 kmh
Najbrži teretnjak
119 kmh
Najsporiji teretnjak
11 kmh
Tunel Bristovac - 679 m
Smjer Split
253 kmh
227 kmh
Smjer Zagreb
250 kmh
200 kmh
Najbrži teretnjak
119 kmh
Najsporiji teretnjak
9 kmh
Koja je to prijetnja ostalima da se recimo pri pretjecanju kamiona od 9 km/h zapiči u kamion od 119 km/h.... Što bi od svega ostalo?
Je da je ovo bilo i prošlo, pomalo zaboravljeno, ali ipak sam za normalnu vožnju, tj. ko se pridržava pravila, ne mora se bojat nikakvih presretača ma gdje god oni bili.
Ipak nije sve u brzini,ima nešto i u u tome tko je za volanom na brzini od npr,220 na sat
Ma ne smeta mene on, takvih ima i uvijek će biti. Smeta me što novine to idu objavljivati...= Citat =:
Izvorno postao Ljubav
Ma prepune su nam ceste primitive.
Meni recimo više ne pada na pamet vozit se iznad 130. OK, rijetko i malo više, kad je za to povoljna situacija.
Ali priznajem da nisam uvijek bio takav. I ja sam bio 'klinac'. I hvala ti Bože, da sam sazrio! Mogu bez problema s autom i preko 200 ali mi ne pada na pamet glumit idiota! Uostalom, nije mi jasno kamo se ljudima toliko žuri!? A kaj je najbolje, kad me netko prešiša tako da mislim da stojim i da mogu na piš pauzu, redovito ga susretnem na naplatnim kućicama ili negdje kasnije na cesti u gradu! Pa da ga i ne sretnem, držati glavu u torbi sebi, suvozačima i drugim sudionicima na cesti radi dobitka na vremenu od 10 minuta, 20 minuta? Ne vrijedi. No neki to ne shvaćaju.
Primitive ima i bit će je.
Što glede brzine, to glede vozačke kulture općenito. Najviše popizdim kad pustim nekog da prođe, tko nema prednost, jer znam da inače nikad neće izaći, a on ni da bi ruku u znak zahvale digo. Dođe mi da mu glavu skinem. I onda kad ja ne pustim sljedeći put nekog radi takvih, onda sam ja bed-guy.
Ili kad vidim 'zdravu' ekipu koja se parkira svojim velikim autekima na mjesta rezervirana za invalide! A invalidi su jedino u glavi. Nit ima invalidske naljepnice, nit ima i od invalida. Ali on je taaako pametan. Obožavam takve. Kako se on samo toga dobro dosjetio, kako je samo on pametan, a nitko drugi se nije sjetio toga. Katastorfa. O vožnji po žutoj traci da ne govorim...
Sad sam se sjetio i nekih ovdje kojima je baš fora ne plaćat kazne za krivo parkiranje, a baš vole svjesno i namjerno krivo se parkirati, ili obavljat tehnički putem slanja kuverte, a koga briga da li je auto zaista tehnički ispravan. Koga briga ako netko zbog toga strada...
Dakle ljudi, da ne duljim više i da zaključim, jer se o ovome svemu može do u nedogled - od vozačke nekulture, do rješavanja kompleksa skidanjem brzinskih rekorda na cestama - ceste su nam pune primitivčina i s tim se moramo pomiriti i po mogućnosti ih izbjegavati (i nadati se da će oni izbjeći nas) . Oni su jednostavno tu. Egzistiraju. Netko ih je rodio i oni sad postoje.
Stoga sam upravo za ono što je BD rekao - drakonske kazne, doživotno oduzimanje vozačke, zatvor. Ako ih mama, tata, sestra ili život nisu naučili kako se ponašati na cesti, možda kazne hoće (iako, na žalost, čisto sumnjam).