Shoud you stay or should yoyu go?
Printable View
Shoud you stay or should yoyu go?
Glasao sam za prvo, ali ne ostajem na tele2 jer mi se ne da mijenjati nego zato jer tomato ne nudi ništa novo niti povoljnije.= Citat =:
Izvorno postao RSRRCTDjsp_m
tomato je VIP, dakle ostajem na TELE2
mislim da bi bio lud kad bi otfikario tele2 broj radi ovog... iako, dodatne usluge mi ne znace previse, ali znam da ce prije ili kasnije stici.
cjenovno gledajuci, Tomato je ponudio famoznih 99 lipa, kod kojih je pri uspostavljanju poziva obracunska jedinica 30 sekundi.
sad, ukoliko ste korisnik koji obavlja jako kratke razgovore, ta razlika u cijeni na kraju polako pada u vodu.
s druge strane, s tele2 razgovaram povoljno s brojevima na istoj mrezi, tako da se tih 99 lipa i ne cini toliko jeftino :D
eto, kao sto je receno gore, tko voli, nek izvoli. sto se mene tice - ne, hvala :D
isto tako, ponavljam, Tomato je VIP, a tad pogotovo ne, hvala :D
Ne radi se samo o tome. Nego onaj ko prijeđe na tomato nema mogućnost zvati ni jedan broj jeftinije od 0,99 a svi njega zovu kao drugu mrežu, tj. svima će biti skuplje. Tomato je dobar samo kao drugi mob pored vipa ili t-mobilea zbog puno jeftinijih poziva prema drugim mrežama, inače pušiona. Bez obzira na sve to, lijepo je da se puno toga dobrog događa u posljednje vrijeme na hrvatskom mobilnom tržištu, a to će donijeti svima bolje i jeftinije usuge. :bunny:= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
Tele2 svakako, prije ili kasnije usluge ce doci, a na Tomatu toga nece nikad biti. Eventualno dobra opcija ako imas rezervni mobitel.
Glasao sam za prvo. Ali iz razloga što smatram da Tele2 ima tradiciju "jeftinog" tako da mogu ili samo još više spustiti cijene, ili će one ostati iste, a kod drugih to ne znaš. Čemu izmišljati toplu vodu, toliko žedan nisam..
Ostavjam telca za pozive prema teladi i vipovcima! Ovaj tomato nista revolucionarno a jos kad sam vidio da naplacuju pozive prema sluzbi za korisnike (1,70kn) dobrano sam se nasmijao!!!!;D
Pa tek sam nedavno počela upotrebljavati Tele2! Sad da pređem na neku rajčicu. Volim rajčicu, ali ne toliko.
Evo taman sam mislio aktivirati svoj tele2 broj i onda mi doletila rajčica, tako da će teletov start paket ostati lijepo upakiran, a sutra uzimam rajčicu (živi zdravo :D ).
= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
Trenutno, cjenovno gledajući usluge i zanemarimo li roaming, osim ako pretjerano ne razgovate unutar tele2 ili vam je mukte broj ključan ne postoji razlog ostati na tele2 prepaidu jer ovo je "jednostavno jeftinije".= Citat =:
Izvorno postao www.tomato.com.hr
A usporedbe radi prvih 15s na Tele2 39 tarifi košta 0,35kn, s mukte brojem 0,40kn, dok kod Tomata prvih 30s košta 0,5kn.
Ali ako uzmete ponudu TELE-ta za 100kn dobite 150kn tele je opet jeftiniji!
0,93kn van mreze
mislim da oni koji primjecuju da se pozvi SZK naplacuje ju i nemaju potrebe zvati, to je vjerovatno samo za debile... pa tko ima uopce sto pitati oko slanja poruka i poziva sto su jedine dvije usluge?= Citat =:
Izvorno postao kresoml
Svatko će izabrati ono što mu je najpovoljnije, ako s nijednim brojem ne vršiš duge razgovore a sve zoveš podjednako tomato je odlična opcija. Ja ipak zovem nekoliko telaca duže pa mi bolje paše niska cijena unutar mreže i malo viša nego tomato prema drugim mrežama. Ali kao što sam rekao. Situacija se puno poboljšala odkad je došla konkurencija! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao jay
= Citat =:
Izvorno postao kresoml
e ovi su mi super - isto k'o sto su postojali krizari koji su branili vip kad je doslo tele, sad se ne daju niti telad:wstupid:
Pa nije baš tako, ja bi sigurno prešao da mi je tomato jeftiniji, ali 40 lipa skuplje pozive prema drugim mrežama imam na teletu, a 60 lipa mi je jeftnije zvati tele2 brojeve tak da mi se ne isplati.= Citat =:
U biti ti si upravo napisao što i ja samo u svom prepoznatljivom Tele2 tonu ;D= Citat =:
Izvorno postao ojpi
i ovome ću razmisliti :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao kresoml
pa to samo znaci da mozes racunati na kvaliteta signal u cijeloj HR i nista drugo, zar ne? (flamestarter, please resist)= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
to je trajno?= Citat =:
Izvorno postao kresoml
To je zasad, tako da zasad necu prelazit na tomato mrezu!= Citat =:
ne znam o cemu pricas, s obzirom da se na pojedinim mjestima u Zagrebu s famoznim VIP-om ne moze uopce razgovarati, dakle, o kvalitetnom signalu ne zelim ni cuti.= Citat =:
a i prvih 15 sekundi kod Tomata kosta 0,5 kn ;D= Citat =:
Izvorno postao jay
da ne bude zabune, ja samo potpirujem raspravu i raduje me svako pojavljivanje nizih cijena, tako da se nitko ne ljuti na mene...:comp: :spin:
konkurencija je dobra stvar, sigurno je da tele nece ostati bez MUUKa nakon ovoga;D
ja cu si kupit taj paket ALI za drugi mob jel su poruke 29 lipa
Nadam se da će Telac uzvratiti udarac
ako je vjerovati Matsu Tillyu kad je rekao da ce brzo reagirati na konkurenciju i da nema sanse da neko ima nize cijene od njih.mislim da ce to biti brzo.
bas me zanima na koji nacin ce to uredit...jel ce se to odnosit ista na ans koji imamo stare uvijete pretplate 85kn!!= Citat =:
Izvorno postao zmija
Dovoljno da ponude GPRS i vec su sedam milja naprijed od Pomidora;D
Evo moram se ispraviti tj. nadopuniti upravo sam ipak aktivirao svoju tele2 karticu (prepaid tarifa 39) jer kad se skonta tih 170kn za plaćenih 95kn... ispada 0,77kn prema drugima mrežama (nažalost ovo je jednokratno jer su početni start paketi rasprodani). Isto tako do 15.7, traje akcija 50% mukte pa je i pod tim uvjetima 0,93kn prema drugim mrežama (tarifa 39).
Ako nitko ne ponudi nešto jeftinije nakon 15.7.... rajčica :tomato:
nadam se da ce i na nas misliti.= Citat =:
Izvorno postao jdabic1
s vipa sam otisa, i ne mislim mu se vise vracat.= Citat =:
pozdrav
Dakle i tu te ima :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Mean Machine
Ovaj Tomato je presmjesan, isplati se eventualno onima koji ne koriste mobitel toliko frekventno...
mislim da u opciji tele vs tomato bi definitivno izabrala tele... iako ni oni nisu nešto bajni :-/ :rolleyes: ali ajde.. recimo da MORAM, da me se PRISILI... :kitty:
još uvijek mi nekako odzvanja u glavi ono
smješno i žalosno :tomato:= Citat =:
obratite se službi za korisnike na broj 092 99 33 - taj se poziv naplaćuje 1,70 kn/min.
smijesno i zalosno je ako ti za njihov spektar usluga IKADA zatrebas nazvati korisnicku :throw:= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
daj bože weee skoro ćemo mukte pričat
Tele2 je operater koji se polako razvija, a Tomato je ovakav i ovakav ce i ostati, i ne bih iz principa davao lovu duopolistima ni za kakve njihove nove uslugice i produzene ruke.
:rotfl:= Citat =:
e sad me nasmija.... svaka ti dala :thumbup: :kitty:
Pa zna se dogodit da nekad ne mozes nadoplatiti racun bonom kojeg si kupio jer nesto ne stima ili ti se zablokira slanje SMS-ova itd, ne mislim bas da ti nikad nece zatrebat SZK.
@JBT: a tele radi bas za tebe, oni postoje samo da se pretrgnu svi da tebi ustede par kuna na mobitelanju... i sebi isplate place koje drze u skromnim granicama..= Citat =:
Izvorno postao JBT
ma svi ti oni rade zato da neka baba u svedskoj moze dobit dividendu, nitko tebe ne voli, steta sto si se ponadao stari :bunny:
nego, vidim da sam se dosta angazirao oko ove rasprave i sad je dosta, slzbeno objavljujem da vise necu nista o tome pisati.. ja sam samo mislio da ce vas radovati vijest o pokusaju neceg novog i jeftinog.. pa i da hate-mobile izda nesto superpovoljno ja bih mu se vratio..:closed:
Cuj, Tele je dosao i srusio cijene preskupih mobilnih usluga u HR, ova dva operatera su nas 6 godina pljackala, jedan pod krinkom "prekvalitetne" usluge, a drugi se pravdao da ima velika ulaganja u poboljsanje mreze pa tako mora dizati cijene SMS poruka. Sve u svemu, zbog takvog odnosa, od mene vis nece dobiti niti kunu. I ne znam kako se moze uopce usporedjivati Tele2 i Tomato, Tomato je virtualni operater, Tele2 to nije. Naravno da i Tele2 zeli zaradu, nisam naivni balavac pa da mislim kako oni vole mene, a ne moj novac stoga odbacujem tvoje prethodne insinuacije.
Isti takav odnos ima i T Com u fiksnoj kojemu, nazalost, jos uvijek moramo placati pretplatu.
Ja ostajem u Tele2, naravno imam i Vip koji cu također zadržat, ali da ću uzeti Tomato, e pa ne ću, sigurno, jednostavno mi nije potreban... mislim da će to biti jedan potpuno pasivni igrač koji će najviše Vipu pomutit račune
Mislim da preosobno doživljavate one ponude. Nisu sve ponude namijenjene svim korisnicima, a ovo je definitivno jedna od onih koje nisu namijenjene većini korisnika ovog foruma.
Ne milsim bas da ce Tomato skoditi VIP-u jer bi time oni isli protiv sebe. Oni su pokrenuli tu uslugu samo da ne bi morali spustati cijene svojih usluga. Ljudima su ponudili Tomato i to je njihov odgovor na Tele2. Svojim korisnicima su tako porucili da ako zele niske cijene uzmu jos jedan broj i jos jedan mobitel, to im se, naravno, isplati vise od spustanja cijena. Sto li ce sad T mobile napraviti? Papriku, krastavac, feferon, lubenicu???
Anyway, mrzim T Com, ali u mobilnoj telefoniji ipak mi je VIP puno antipaticniji jer se previse isticu svojom kvalitetom, a T Mobile je jednako kvalitetan, a na nekim podrucjima i jaci pa ne vicu po reklamama kako su najkvalitetnija mreza na svijetu.
Bojim se da 90% ljudi uopće ne zna da je tomato vipov brand.= Citat =:
Izvorno postao JBT
a nego sto su napravili tim potezom indirektno za neke?= Citat =:
Izvorno postao JBT
Ne nego su korisnicima koji cvile da im telefon treba samo za razgovore i SMSove i da su im cijene usluga preskupe i da oni time financiraju nadogradnju i usavrsavanje mreze za te usluge koje njima ne koriste ponudili idealno rjesenje da se vise ne bacaju po podu.= Citat =:
Izvorno postao JBT
Mislim da 90% ljudi trenutno ni ne zna kaj je Tomato... :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao ojpi
mislim da je to vec spomenuto http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=347615&postcount=43
ali ne razumijem kakvu ce to ulogu potencijalnim userima igrati ?
Mislim da je 'nicolas' najbolje sazeo ovu borbu Tele2 i VIPa pa zato prenosim njegov mail ovdje!
Poruka kopirana od "nicolas" sa grupe hr.alt.cellular.gsm
"Stvar je procjene, a kako nemam konkretne podatke mogu samo nagadati.
No pretpostavljam da su u VIP-u uocili kako je dio ljudi kojima nisu
potrebne neke posebne usluge poceo odlaziti s njihove mreze i da je ta
brojka veca nego prije pojave tele2 (znaci nisu u pitanju uobicajene
migracije korisnika izmedu 2 prijasnje mreze). Ima vise takvih skupina,
a kao najbrojniju bih izdvojio umirovljenike. To su ljudi kojima je
svaka kuna bitna, a dodatne usluge u pravilu ne koriste. I ono sto je
bitno - ima ih puno, jako puno tako da njihova mala potrosnja nije
prepreka ostvarivanju profita (ucinak poznat kao economy of scale). A
oni su samo jedna od trzisnih nisa koje ce kvalitetnije pokriti takvom
ponudom. Naravno, stvari nisu tako jednostavne jer postoji i odredeni
brand loyalty, nesklonost promijeni i slicno ali to mi se ovdje ne da
komentirati, a nemam niti konkretnih podataka pa bi bilo upitno koliko
bi takav komentar imao smisla.
Slazem se da ovaj potez pokazuje da je lagano pocelo goriti pod petama.
No mislim kako je puno logicnije napasti konkurenciju koja je ipak jos
u zacetku i koja jos uvijek nema toliko cvrstu korisnicku bazu nego
zapocinjati rat s (jacim) konkurentom. Naime, rat cijena izmedu VIP-a i
T-mobilea je lose-lose situacija za operatere jer obje tvrtke imaju
dosta korisnika i dovoljno velike i stabilne prihode da duze vremena
izdrze. Rezultat ce samo biti smanjenje profita, sto ne zele. S druge
strane, Tele2 je jos uvijek u dosta osjetljivoj fazi i tek mora skupiti
dovoljno veliku korisnicku bazu za dugorocni opstanak. Napad na njega
je ubijanje dvaju muha jednim udarcem - zadrzavanje dijela korisnika
koji bi presli na Tele2 (bolji je i manji profit nego da profita uopce
nema), te sprecavanje/usporavanje daljnjeg rasta Tele2.
Jasno je da ce Tele2 ponuditi dodatne usluge i naravno da ce VIP na to
reagirati, no to ce onda biti borba za drugi segment trzista nego sto
je ovaj na koji ciljaju s tomato ponudom. Sada me zivo zanima odgovor
Tele2 :)"
to je istina ja sam za tomato saznao jučer nevečer= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
a vjerovatnost da su i drugi saznali je mala :comp: ;D ;D
ja neću prelaziti na tomato(rajčicu/pamidoru)
možda jednom kupim taj paket od 50kn da vidim kako je ali
ga 100% neću dalje koristi
zna li itko koji je početni broj njihove mreže jeli 091 ili 09x
092, već je 10 puta napisano do sad.= Citat =:
Izvorno postao vokaj5
ja ne prelazim, ostajem kod tele2, zadovoljan, a ta mala promjena cijene, neće mi puno utjecat, a opet nadam se da će ovo sad još pogurat "nedorećene tele2 usluge", a i malo povećat stvari poput 100+50 kn za prepaid i slične akcije. konkretno sam zadovoljan, a ne prelazim iz još jednog, u-biti(ne znam kak se piše, zajedno il odvojeno) najvećeg razloga, a to je da mi je napokon velika većina ljudi s kojima kontaktiram prešla na tele2, i to mi je trenutno najbitnije.
Pomalo naivno objašnjenje jer sve vise izlazi na vidjelo da VIP radi dumping cijena preko drugog branda s obzirom da ne žele pobijati sami sebe i izjave poput onih da se s konkurencijom neće boriti spustanjem cijena nego kvalitetom. Vec je jasno da su uvidjeli kako nekim kroisnicima nije toliko bitno imati milijun usluga i ti isti su oni koji su prelazili na Tele2.= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
znas mene, ja sam svugdi! ;)= Citat =:
Izvorno postao rospaya
evo dobija karticu mukte, pa cemo stuc tih 50 kuna! :)
samo da svi oni koji cvile da nece vise nikada davati lovu vipu i tcomu, neka shvate neke stvari.
ako koristite vip, dajete pare tcomu (povezivanje bts-a)
ako koristite tele u zgb, dajete pare vipu, pa onda i tcomu
i davanja para takvim velikim firmama se nemozemo izvuci, moze nas izvuci samo drzava sa drugim zakonima
Ne kužim te baš, ali ti hoćeš reći da je onda bolje biti na vipu ili t-mobileu jer tak i tak moramo davat pare njima pa nema smisla ići na konkurenciju? Svašta...= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
ne ne, ja hocu reci da kako god okrenuli pare idu njima
Da, dobro si ti to nabrojao, iako korištenjem Tele2 u ZG ne profitira VIP jer ides preko Tele2 baznih stanica, to je vec odavno poznato. Svejedno, koliko god monopolisti i duopolisti zaradjivali, ipak im je zarada puno veca ako si im korisnik.
A isto tako je ispalo da sve kaj zarade, ide T-Comu i VIP-u...= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
Da, ali naravno da nije bas tako, onda ne bi nitko imao smisla postojati, a pogotovo ne recimo Optima ili H1.
Zanima me šta piše na mobu kao operater tomato ili nešto drugo.
Da li to neko već koristi ( nereda vidim da je prvi kupio) i kako to radi?
Nije zgorega pročitati malo po temi prije nego pitaš... piše tomato.= Citat =:
Izvorno postao rage99
A kako radi... radi :thumbup:
Evo ovdje imaš fotku ekrana http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=348369&postcount=1= Citat =:
Izvorno postao rage99
A ja sam sklepao neke :tomato: sličice za telefone
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=347336&postcount=40
Na tomatovim stranicama nigdje nevidim oznaku "pdv uključen u cijenu" niti išta slično (mislim da se to kosi sa nekim zakonima, pravilima i sl., a i živcira me). Dakle pitanje je dali je pdv uključen ili su ovi potegli dobru staru bazu sa "povoljnim" cijenama na koje samo treba još dodat 22%?
Pisalo je na bug onlineu da je u cijene uključen pdv.= Citat =:
Izvorno postao ruvignaldi
Ne znam...ali meni je ovaj Tomato potpuno nepotreban u ovom trenutku. Znam da će biti ljudi koji će staviti i Tomato u svoj repertoar SIM kartica, ali IMO, ovaj virtualni operater ima jako malene šanse za uspjeh. Čisto sumnjam da će privući nekakvu značajniju klijentelu, za razliku od Tele2 koji ima dobru budućnost. Pogotovo što pozivi prema toj "mreži" koštaju kao pozivi prema drugom operateru što je nedopustivo.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=347855&postcount=98= Citat =:
Izvorno postao ttperic
= Citat =:
Izvorno postao jay
Tomato je jak uzvratni udarac Tele2 i mislim da ako nešto ne poduzmu... TELE2 R.I.P., ljudi će jednostavno početi mjenjati svoje "alternativne" TELE2 kartice za tomato, a i činjenica je da većina onih koji imaju Tele2 broj ga koristi kao sporedni, a s koliko malom bazom stalnih korisnika tele2 može izdržati...= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Naprotiv, potpuno je logično :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Cijene usluge moraju uvijek biti s PDV-om. Tako da one stare sheme cijena + PDV je zakonom zabranjena!= Citat =:
Izvorno postao ruvignaldi
Moguće je izraziti cijenu bez PDVa ako je pored nje navedena s uračunatim PDVom.= Citat =:
Izvorno postao andro2001
LOL ma dobro :)= Citat =:
Izvorno postao jay
Ja se baš i ne slažem s tom procjenom. Ciljana publika Tomatoa su tko? Djeca, djedovi i bake, domaćice...Ja čisto sumnjam da će itko iz drugih kategorija kupovati Tomato. A što će njima još Tomato? Koliko ja vidim, ne donosi apsolutno niti jednu prednost u odnosu na Tele2, a Tele2 je tek počeo sa svojim uslugama...= Citat =:
Izvorno postao jay
Meni je to logično samo ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da se tako još više puni Vipnetova riznica...= Citat =:
Izvorno postao jay
Bez brige, ako se tele2 osjeti ugroženim od tomata neće sjediti i gledat kako gubi korisnike. Mnogo ljudi tu na forumu koristi više operatera i slažem se da je tomato odličan za alternativnu karticu, ali većina njih koji nisu na forumu ipak fura jedan mobitel i mislim da će jako mali broj ljudi odabrat tomato kao jedinog operatera. Ipak svima trebaju nešto jeftiniji ili besplatni pozivi prema nekoliko brojeva, a tu tomato nema što ponuditi i zato će uvijek ostati alternativa.= Citat =:
Izvorno postao jay
ajd da sad malo racunamo.
recimo ja na vikendici u zagorju i na Velebitu imam fiksni telefon. Placam pretplatu na te telefone po oko 70 Kn svaki mjesec da bi koji puta telefonirao kad je fakat potrebno. Nitko me ne zove na taj telefon nikada jer osim kada spavam nisam u kuci.
Znaci godisnje ode minimalno po 850 x 2.
Uzmem tomato broj i prema pozivima koje ja obavim tamo na fiksnom telefonu na fiksni telefon necu potrositi niti 10 Kn mjesecno.
Dakle isplati mi se i to jebeno bar kao alternativa fiksnom telefonu. Za 2 godine si za ustedjeni novac od toga mogu bez problema kupit telkac ili komp samo koristenjem tog broja na te dvije lokacije.
Periću, malo si me razočarao u ovom threadu, cijenim te no malo djeluješ izgubljeno u cijelom ovom Tomato slučaju...
Bit će da je zbog vrućine ili manjka slobodnog vremena.
Prva stvar je da se slažem s Jay-em i standardno "normalnim i realnim" KaKaV NeReD likom pa i ostalima koji pronalaze dobre stvari na toj "novoj" mreži pa makar ona i ne bila dobra u nekom slučaju. Ipak gledamo i pozitivne stvari, za razliku od nekih :)...
Neki ljudi su već nabrojali pozitivu u cijelom slučaju, a negativa po meni uopće nije negativa što ću ispod objasniti...
Kao prvo to što su pozivi prema VIP-u tretirani kao pozivi prema drugim mrežama je po meni totalno pozitivno. Zato što tu dolazi ono "ista cijena prema svim mrežama"...
Ljudi me pitaju ima li koja tarifa ili mreža koja ima istu cijenu razgovora prema svim mrežama. Do sada nisam imao što reći osim možda tarife 85 kod Tele2. Kad smo već kod toga, jesu li pozivi prema Tele2 isti kao i prema drugim mrežama? Jesu... No ne vidim tebe, Tomislave, kako govoriš da je to nedopustivo ili nelogično... A ta tarifa postoji unutar same mreže, što nije slučaj s Tomatom koji je kao neki "brand" (slash) virtualna mreža.
A onda ti kreni objašnjavat ljudima da je to pretplata od 85kn mjesečna te te nakon toga 80% ljudi više ne sluša jer je većina ljudi prepaid tip i boji se pretplate iz raznih razloga.
A gledaj sad odgovor: kupi si tomato paket za 50kn s 50kn ukljucenim na računu i imaš istu cijenu poziva prema svim mrežama u Hrvatskoj, a i prema nekima u BiH. Poruke su vam, gospodo takodjer prilično jeftine, 29 lipa... tu staneš jer si sve rekao...
Možda se ponavljam, ali meni je Tomato super došao jer ću si aktivirati neke aparate koji čuvaju svoje kutije, a vjerujem da nisam jedini koji će dignuti jedan-dva mobitela s 092 predbrojem.
Kako je ciljana skupina oni koje ne zanima tarife niti ih zanimaju pretplate vec ih zanima da ne razmisljaju kakva je cifra kad zovu ovo, a kakva kad zovu ono.
Tu je po meni i objasnjenje zašto je kad zoveš VIP isto kao i kad zoveš ostale mreže... da se ljudi ne izgube u tarifiranju i da ne razmisljaju o tome...
Dobar potez (po meni) bi bio kad bi tomato paketi bili dostupni svugdje, npr. na benz-postajama, trgovinama itd... ali tu su isto mislili na korisnike u zabačenim mjestima koji su daleko od Metroa, kisoska od "Tiska" jer će ljudi moći uzeti paket i u poštanskim poslovnicama diljem zemlje, što je isto poprilično dobar potez.
tele2 ne da nesmije gubiti korisnike, jer nije da ih baš ima, nego ih mora dobivati... dosad je Tele2 igrao na "jednostavno jeftino" terenu, a sad biva izguran... trenutno netko ko se odlučuje između tele2 i tomata nema mnogo razloga da odabere prvog.= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Profil korisnika kakvog ti navodiš neće se ni micati sa svog 091 i 098, jer vjeruj velik dio ljudi ni nezna točno koliko ih što košta. No ni da imaju interes, tele im trenutno nedaje razlog, preskaču ga i uzimaju tomato.
Pažljivo sa riječi "svima", evo meni prvom trenutno netrebaju te usluge koje navodiš, a da negovorimo da je korištenje tih usluga i dalje na manjini.
Pa tebi su i dosad postojeće prepaid tarife predstavljale bolju opciju od fiksnog (npr. simpa profil, tele2...) :rolleyes:= Citat =:
Ne vjerujem da ce Tele2 gubiti postojece korisnike, jedino se moze dogoditi, da ce im biti smanjen priljev novih ukoliko ne budu jeftiniji od Tomata. Meni su 3 osobe s kojima najvise razgovaram na Tele2 tako da stvarno nemam razloga placati 0.99 umjesto 0.39. Znam dosta ljudi koji su uzeli Tele2 jer im je netko od bitnijih ljudi na toj mrezi, a isto tako neki su Tele2 uzeli "rekreativno" bas kao sto danas uzimaju i Tomato. Stvar je u tomu da ce Tele2 usluge zazivjeti do kraja godine, ako ne zazive, ode koncesija, a mislim da im to nije u interesu. Dakle, Tele2 ce biti u prednosti samim time sto se radi o pravom operateru koji ima koliko-toliko povoljne cijene. Ali dobro je i da takav "jeftini" operater ima jos jeftiniju konkurenciju.
Nije u tome problem, nego što vip naplaćuje poziv prema tomato mreži kao prema drugoj mreži. O tome je pričao ttperic ako sam ja dobro shvatio.= Citat =:
Izvorno postao Pharcyde
a zbog cega je to problem. Meni uz takvu cijenu nije. Ako kazu da je cijena jedinstvena onda je to OK.= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Cudim se kako nije problem sti naplacuju pziv prema drugoj mrezi jeftinije nego sto je to na vecini drugih tarifa.
Nažalost nisi shvatio što ja hoću reći... svi su pozivi 0.99, a da vip ima neku povlaštenu tarifu već ne bi mogli reći pozivi prema svim mrežama za istu cijenu. kuzis?= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Ti isto ne shvaćaš kaj hoću reći. Pa ne govorim o tome da bi poziv iz tomata prema vipu trebao biti niži od 99 lipa nego o tome da je poziv s vipa prema tomatu preskup i 99% ljudi će zvati korisnike tomata skupo. Kaj god vi rekli meni ne drži vodu da vip naplaćuje interkonekciju prema svojoj "mreži" iliti brandu kako god se on zvao. Krumpir, kruška ili tomato. 092 je vipov predbroj i točka. Vip ovim potezom stvara 4 "mrežu" prema kojoj će se morati plaćati poziv (u većini slučajeva) od ~3kn, ali u ovom slučaju će sva lova ostat u vipu jer i poziv ostaje u vipu.= Citat =:
Istina, ja naprimjer znam cijelo jedno drustvo u kojem su se dogovorili da svi generalno uzmu tele2. Ja takoder nebi presla na Tomato iskljucivo zato sto su mi najvazniji ljudi na tele 2 i s njima pricam za 0.39 l. Dakle, Tele je jos uvijek u prednosti sa tom starom tarifom radi cijene poziva unutar mreze...A nove potencijalne korisnike bi vec mogao pokupit Tomato...= Citat =:
Izvorno postao JBT
mislim da smo vec rekapitulirali nekoliko puta kome je namjenjen tomato. to su ljudi koji nemaju do sada mobilni telefon jer im je to sto zbog funkcija a ponajvise zbog raznovrsnih tarifa i uvjeta komplicirano. Znaci postoji jos jedan dio kolaca koji se da pojest.
Meni je drago da ste vi to utvdili, ali valjda imam pravo ne mislit tako... Iako je cinjenica da ce Tomato dobro doc onima koji nemaju mob i ne trebaju im razne funkcije, ja mislim, kao sto sam vec negdje napisala, da je Vip to napravio s ciljem da njegovi korisnici ne odlaze na Tele 2 i da sam sebi bude "alternativi operator", tj da pretpostavlja da ce svi koji imaju Vip a namjeravali su uzeti Tele2 uz njega ipak radje uzeti Tomato...= Citat =:
To je sve istina, ali recimo da je sta se Vipovih ciljeva tice, ovo sto sam u prethodnom postu napisala tocno, onda to nije bitno, jer bi po toj teoriji njihovo ciljano trziste bili njihovi korisnici koji vec imaju Vip i medusobno bi pricali na Vip, a prema drugim mrezama na Tomato...= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Zna se da je VIP to napravio radi sprecavanja odljeva svojih korisnika na Tele2, a mislim da oni koji do sada nemaju mobitel da nemaju niti interes za njim. Jedino u obzir dolaze klinci, ali oni su danas toliko tehnicki osvjesteni da nece niti da cuju za mrezu bez MMS-a, slicica, melodija i ostalih trickarija. Ovim je potezom zapravio VIP sebi osigurao jedan dio dvostrukih korisnika jer moze se dogoditi da dosta VIP korisnika uz svoj 091 broj uzmu i 092.
Sve u svemu, vec je u prvih tjedan dana jasno da je Tele2 napravio visestruko veci boom od Tomata pa sad me popljujte i proglasite zaposlenikom Tele2, ali jednostavno je tako. Kad je Tele2 krenuo, gotovo da nisi mogao uci u ducane njihovih partnera od guzve. U Tele2 su bili nepripremljeni jer nisu znali da ce interes biti toliko velik pa su se javile razne zavrzlame s rezerviranim brojevima, zlatnim brojevima i sl.
Da, slazem se i mislim, prema slucajevima oko sebe, klinci su gori od nas. Pomislila sam jedino, ono, mozda je to ok za starije ljude kojima se ne da ucit sve te funkcije, ali vraga, oni isto polude kad dobe dobar mob. u ruke...moj stari posalje vise MMS-a od mene npr. i to podosta vise. Zbilja najvise Tomato moze posluzit kao alternativa...A Vip nije tak ni glup, vjerojatno ce Tomatom sprijecit manje racune ljudi koji bi uzeli Tele (alternativno) i umjesto toga ih povecat....ako im uspije plan, naravno...= Citat =:
Izvorno postao JBT
A one kojima Tele 2 nije alternativni broj, mislim da Tomato nije nikakva konkurecija...
Tocno, meni je Tele2 jedini i nisam uopce niti pomisljao na Tomato, a ne vjerujem da ce dolaskom Tomata stariji ljudi pohriliti po mobitele, oni koji se nesto kuze u tehniku imaju ih odavno, a ostalo je skupina koja jedva zna koristiti i daljinski upravljac, a kamoli mobitel. A uostalom, znas se da ce stariji ljudi najteze promijeniti mrezu.
Nadam se da nakon ove "virtualne" mreže neće ih biti još, prventsveno zbog visoke zasićenosti tržišta, a i nama korisnicima ne bi išlo na ruku previše različitih mreža i prebrojeva, jer što ih više ima, to će nam pozivi biti skuplji...
Da, ali iza Tele2 je stajala višemjesečna medijska pozornost i duža reklamna predkampanja, a Tomato se prvi put pojavio prije tjedan dana na press konferenciji i koji dan prije s neobilježenom reklamom.= Citat =:
Izvorno postao JBT
Inače takve gužve kakve ti opisuješ se nisu mogle vidjeti u Splitu gdje su se do prije mjesec dana bez problema mogli pronaći prepaidi s tarifom39, a siguran sam da bi se i sada mogli naći.
A jel će uvest neke nove uređaje tomato? I hoče imati neke druge tarife ili samo tu?
Uređaje će vjerojatnu tu i tamo ubaciti, ali vjerojatno rijetko i to samo one low-entry modele, a tarife sumnjam da će postojati...
Čisto sumnjam da će biti drugih tarifa i novih uređaja. Barem ne u skorije vrijeme...= Citat =:
Izvorno postao blozer
ocito tamo ljudi ne razmisljaju o takvim stvarima :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao jay
ja se sjecam da sam uspio vise manje bez problema potpisao pretplatu za tele2, ali to je zato sto je bilo prvi dan nakon sto je mreza krenula. slijedeci dan su guzve bile takve da su doslovno ljudi ostajali ispred ducana u redovima :D
a tomato se pojavio tek tako iznenada, jer mi izgleda kao da je kompletna koncepcija i marketing smisljen zbrda zdola u roku od dva dana. Jedino pohvaljujem konzervu, ali ostatak, pogotovo iritantna reklama u kojoj tip baca novce po cesti (za hrvatske prilike stvarno presnobovski) i na kraju ga pogodi divovska rajcica, nema veze s vezom. tim vise sto me podsjeca na one tzv americke viceve - setaju marko i janko ulicom, jednom padne zgrada na glavu, a drugi je imao penkalu u dzepu. bezveze.
uostalom, to s bacanjem novaca na neki nacin daju kontru sami sebi. :D
Konzerva je stvarno super, ali slazem se da je reklama uzasno glupa i neinventivna. U Zagrebu su bile velike guzve za Tele2, a kad Tele2 uvede sve usluge, sto ce morati do kraja godine, tocnije do sijecnja 2007., cisto sumnjam da ce im Tomato biti velika konkurencija jer tu mrezu nitko nece imati kao jedini broj.
S druge strane, Tele2 reklame znaju biti stupidne, ali barem im se covjek nasmije i ne moze se reci da nisu simpaticne koliko god se glupe cinile.
Meni je ta reklama odlična :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
Meni je reklama ok, ali dok znam da je iza toga vip koji upravo to radi svojim korisnicima, zgadi mi se sve...= Citat =:
Izvorno postao jay
Pa ja sam dobio besplatno konzervu,izvlačio i dobio.Slušaj za tomato je najviše kriv tele2,jer su obečali MMS,a non stop odgađaju.Sramota,nadam se da će ih tomato pritisnit da uvedu MMS JER MOGU IZGUBIT KORISNIKE.Nadam se da će ih uvest,jer moglo bi im se desit šta i vegi.Tele 2 nema signala po splitskim plažama,moraš prebacivat na VIP.PONEKAD POZIV SE IZBACI,AJ BAR SU BONOVE NAPRAVILI BOLJE JER BI PRIJE STRGAO I BROJ.KARTICE SU NEKVALITETNE,BRZO OTPADNE BOJA I OŠTETE SE.Tele nemoj biti tele,a tarifa s mukte brojem je nepoštena zašto osoba nema pravo izbora nego im se to nameče,stvarno jadno.A REKLI NAJPRIJE U JESEN 2005,PA U RANO PROLJEČE 2006 MMS NA KRAJU ČEKAJ JOŠ GODINU,MISLIM MOŽE IM SE DESIT ŠTA I VEGI BUDU LI ODUGOVLAČILI
Kaj je tu točno nepošteno? Ko te tjera da koristiš mukte broj? Ako ga ne želiš možeš ga deaktivirati.= Citat =:
Izvorno postao web
I Biti U Tarifi 39,sumnjam
Pa ko ti je kriv kaj nisi na vrijeme uzeo tarifu 39 ili si se preselio na mukte tarifu. Lijepo je pisalo da se tarifa 39 može aktivirati do 28.2. i da ju onda imaš zauvijek. Nisi valjda mislio da će akcija trajati vječno.= Citat =:
Izvorno postao web
On je na prepaidu, a već sam napisao da su se pred mjesec dana bez problema mogli naći start paketi s tarifom39, dakle web nije tebe nitko natjerao da koristiš tarifu s mukte brojem nego si jednostavno zakasnio.= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Tomato nema veze sa Tele2 i njihovm (ne)uvođenjem MMS-a i GPRS-a, obzirom da Tomato to nikada neće niti ponuditi... Stoga, oni koji očekuju "naprednije" usluge, sigurno neće uzimati Tomato... Jedino ako su neinformirani, a onda će se zayebati...= Citat =:
Izvorno postao web
slazem se sa tobom...= Citat =:
Izvorno postao web
ako se telac ne opameti i neuvede sto prije dodatne stvari moglo bi mu se dogoditi kao vegi...
samo da manje lazu na telcu bilo bi bolje...
a zasto prebacivas rucno na vip????
sad cekam ojpia i jbt-a koji su placeni od telca da nam ovo sve malo pojasne...