Ispunite anketu... Ako ste ljevak jeste li imali problema s tim kada?
Ja sam ljevak , sjedio sam sa ljevakom uvijek... Kad jedem na čelu sam stola i sve 5...
Printable View
Ispunite anketu... Ako ste ljevak jeste li imali problema s tim kada?
Ja sam ljevak , sjedio sam sa ljevakom uvijek... Kad jedem na čelu sam stola i sve 5...
ja sam dešnjak
ja sam desnjak...i jedno vrijeme sam sjedila s curom koja je bila ljevak...i bas je razrednica ( :creep: ) odredila da mi sjedi s desna i nikako nismo mogle funkcionirat :D
pa nas je nakon stalnih svada raska zamjenila... :D
:( za sad jedini sam ljevak ovdje...
svasta.....
ja sam srednjak :p
ja sam ljevak!
i da, glupa tema!:-/
Ljevak. I nikakvih problema s tim nikad nisam imao. Samo prednosti ;D
a kakvih to prednosti? ;D= Citat =:
Izvorno postao marko6630
Ljevak.
b.t.w. lijecnici kazu da je nama ljevacima, bolje razvijena polutka mozga zaduzena za komunikaciju i te spike...a desnjacima za apstraktnu stranu...
Nikad problema nisam imao..iako rukomet igram s desnom rukom,a nogomet lijevom nogom heh
:spin:
ISTINA....= Citat =:
Izvorno postao ILOVETECHNO
Paa, od onih karakteristicnih za sve ljevake (razvijenija desna mozdana polutka-veca kreativnost, masta i sl. ;D ), do onih specificnijih (to mi je bila velika prednost dok sam trenirao kosarku, a i u ono malo puta sto sam se potukao u zivotu moje "ljevastvo" dobro mi je doslo ).
...dešnjak...
ove teme na ovom forumu su sve bolje i bolje
evo otvorih i ja jednu zgodnu temu hahahahhahahaha
pa kad sam ja tu hahahahahahaah= Citat =:
Izvorno postao dj_velja
Ja imam multitasking. Mozak mi šalje odvojene signale u obje ruke, tak da bez problema mogu istovremeno desnom rukom raditi, a lijevom kopati nos, uho, češati jaja i ostale potrepštine:mega:
Dešnjak, ali nakon jednog perioda vrlo bolnog desnog lakta, prebacio sam miša na live ruku i sada mi je to normalno. Jednom prilikom am dugo imao ozlijeđenu desnu ruku. Skroz sam se prilagodio upotrebi lijeve, osim pisanja...nije mi bila baš toliko ozlijeđena.
ja sam dešnjak i kakve sam sreće uvijek kad su kontrollni i takva čuda ja ozljedim ruku :D ali lijevu :(
Ja sam ljevakinja i ponosna sam na to.:thumbup:
Nikad nisam imala nikakvih problema sa lijevom rukom.Mogu pisati i desnom rukom,ali jedva,vježbam :rolleyes:
Jedem desnom rukom,i koristim miš sa desnom rukom,a ostalo sa lijevom rukom,sve 5!:kitty: :king: :comp:
ja također, računalom se služim kao i svaki dešnjak, dok sve (veliku večinu) radim lijevom rukom.. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Irena_zgb
ja ne znam jest lijevom rukom :D
ja sam dešnjak ali znam dosta stvari radit i sa lijevom rukom
;D samo desno..
Onda sam ja iznimka :D :D= Citat =:
Izvorno postao ILOVETECHNO
Ja sam ljevak..
ja desnjak..i mogu rec da sam skoro potpuni invalid za lijevu ruku,jedva mogu radit nesto,sve mi ispada,amozda i zadto sto mi ljeva ruka puno slabija od desne jer sam 10godina tenis trenirala(a reket drzim u desnoj ruci ) pa mozda i zbog toga :dunno: ko ce znati...
Desnjak, al lijeva ruka mi je nekako jaca, sta ja znam :)
Ja sam... dešnjak... Malo mi je jača desna ruka od lijeve zato što sav teret dižem desnom rukom...
Eto...
Ja sam pol-pol. Pišem lijevom, ali beštek držim normalno. I loptu pucam "pravom" nogom. I štab za biljar držim kak treba. Šerafciger isto normalno... Actually, osim pisanja vjerujem da još samo rijetku stvar-dvije radim "krivom" rukom.
ja sam dešnjak ali sam tenis nakon godine igranja desnom malo pribacio na livu (zato jer mi se desna ruka puno ojačala a liva ostala slaba :D više manje desna mi je jača ne previše )
hmm lol :lol:= Citat =:
Izvorno postao Hacker
hacker nije to zbog tennisa.. ;D
:comp:
desnjak, nije ni ljevica losa kad treba!:)
lijevak... pišem s lijevom, držim cigaru s lijevom (upravo:D ), igram bilijar lijevom, pucam lijevom i desnom.... u biti 99% lijeva...
Jedini problem koji sam imao jest mjesto u klupi kad sam sjedio sa dešnjakom, no ništa strašno.... malo se pomaknemo i to je ok...
Dešnjak, ali skate mi je lakže voziti goofy, regular nikako ne ide, i tako mi je isto sa biciklom, lakže mi je sa livom nogom.
pa normalno da je cigara u lijevoj, kad je u desnoj miš...:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao GoGs
Ja sam prisilni lijevak (tak su mi rekli):D Zapravo nikad necu saznat dal bi bila da nisam morala. Evo nekih sitnica di bi mi bilo lakse da sam desnjak: Prvo, nalivpero (kojim se dok sam ja isla u osnovnu moralo jedno vrijeme pisat i to jako uredno) napravljeno je za desnjake, jel ga da bi pisalo kak treba treba vuc, dok ga lijevaci guraju i onda ona tinta prekida stalno. Osim toga dobro je poznat problem packanje, jer vucemo ruku po onome sta pisemo, iako sam se ja do sad naucila okrenut papir da to izbjegnem. No, imala sam problema s profesoricom, koja mi je masu puta u 1. i 2. osnovne skeljila kulju radi neurednog pisanja. Drugo, sad na faksu, imamo one klupe kaj su sastrane i okrecu se naprijed, naravno na desnoj strani, tako da se ili moram polmit, ili pisat na fasciklu, ugl. kad treba pisat sat i pol, nije mi bas udobno. Ostalo: one spravice za gulit krumpir imaju ugl. noz na strani za desnjake, sprava za otvarat konerve je takoder za desnjake, ravnalo je za desnjkake, jel mi vucemo od zadnjeg broja prema prvom, skare su za desnjake, tipkovnica je za desnjake, kursor ima nagib na lijevu stranu tako da lijevaci moraju puno vise micat misom ;D, zapravo ima puno nevaznih sitnica na koje ni mi sami ne obracamo paznju (za kursor sam na netu procitala), ili za koje ni mi ni desnjaci nismo svijesni da su njima lakse (ravnalo, nalivpero, otvarac) ali zivis tim, mozda je malo teze naucit se na neke stvari i vrlo bi rado da mi neko pokloni ravnalo i otvarac za konzerve za ljevake;D, ali sve su to banalne sitnice...
= Citat =:
Izvorno postao user_name
Ništa, moraš se malo više sa dešnjacima družiti ;D The world is ours. :)
Ovo s nalivperom, imaš pravo. Ja jedino nalivperom i pišem (bilo na faksu, bilo razglednice), ne bih mogao zamisliti kako bi to izgledalo da sam ljevak.. Iako u nekim stvarima ljevica dobro zamjeni desnicu (kad sam trenirao rukomet npr, sa svoje pozicije lijevog vanjskog sam bez problema mogao upadati na poziciju desnog i desnog vanjskog).
Doduše, i moj stari je "prisilni dešnjak" - ljevak po prirodi, ali ga je učiteljica od 1. osnovne tjerala da piše desnom. Nogomet i dalje igra lijevom.
Zapravo, procitala sam da vecina lijevorukih ljudi nije lijevonogo. Tj, navodno se svi dupli organi malo vise koriste jednom stranom, pa mozemo bit i lijevooki ;D, ugl. lijevoruki ljudi uglavnom su desnonogi i desnooki...hehe, kak ovo sve smijesno zvuci. Naravno, postoje iznimke... I grozno je to kak su prije prisiljavali djecu da ne budu ljevaci, al zato danas broj ljevaka raste, puno vise ih ima medu mladim stanovnistvom, nego medu starim. Al eto, bez obzira na sve poteskoce, ne bi se nikad mijenjala za to sta sam lijevak, jer ipak je to nesto po cemu si poseban, a mozes se nosit sa svim poteskocama, drustvo je promijenilo svoje predrasude, a i inteligetniji smo ;D A reko je neki lik kaj je napiso knjigu o tome da ce se sad kad se poveca broj ljevaka, povecat i broj genijalaca jer smo bolji u matematici, sportu i umjetnosti...hehe, ali isto tak se pokazuje povezanost disleksije, autizma i sl. sa tim dal si lijevak, to je vjerojatno zbog neceg na lijevoj strani mozga...ma ima puno zanimljivih stvari, ali i iznimaka, jel zapravo sve ovisi o tome dal si lijev na sve ili samo na ruku, ili samo na nogu, sve to utjece na mozak i mozak na to...= Citat =:
Izvorno postao ::wrangler::
Ja pucam s obje ruke. :)
Ja s obje noge, ovisi di se postavis ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ja mislim da ima ljudi kojima radi samo ljeva polovica mozga..... :rolleyes:
a iznenadio bi se... ima ohoho ljudi koji miš drže u lijevoj ruci a ljevaci su.:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
no za mene si u pravu :D;D
ja sam desnjak, lijevu sam korao koristiti neko vrijeme i bome je bilo tesko.. probajte si guzicu obrisat npr., pol vas ce poslije morat na obavezno tusiranje :)
:jump: :jump:= Citat =:
Izvorno postao Pacman
Ja sam dešnjak, a žena mi je lijevakinja i stalno imamo nekakvih problema.
Da nebi bilo zabune nemamo probleme zbog toga dešnjak i lijevakinja nego zbog bračnih problema ali niš strašno.
ja sam prisilni desnjak ak se to tak kaze.mene je baka tjerala da se ucim desnom sve radit.
Ja sam desnjakinja i totalno sam nespretna lijevom rukom, toliko da cak kad rezem nozem i vilicom, i u lijevoj ruci drzim vilicu... promasim usta... ;D ;D
da...to zna bit zahebano kad si staviš makaron u uho:D
= Citat =:
Izvorno postao Denis
LOOLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!! ;D
E pa upravo to... ;D ;D Ili u nos... ;D= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
ili bog zna kam..:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao JOLIE
Da... necemo u detalje... a u špagete se zamotam sva...= Citat =:
Izvorno postao V3rt!g(o)
Niš' nemrem sa lijevom. Zapravo... mogu drzat mob s njom. ;D ;D
a šta ako ste ko moja seka koja može s obe dvi i pisat i čitat i bacat sve
sluš to tenis je opravdanje a ono zbog čega je zapravo ojačala nemogu livom nema ritma nikda kraja......................= Citat =:
Izvorno postao Player 4 ever
opet sam se nasmijo :lmao:= Citat =:
Izvorno postao Hacker
Evo ja sam desnjak,ali recimo,u kosarci,u izbacaju sam lijevak,takodjer u pucanju puskom sam lijevak,lijeva ruka mi je mirnija,desna mi je jaca za drzanje puske,a lijevo oko mi je preciznije.Moje "radno uho" je lijevo uho,znaci uvijek kad pricam na mob slusam na lijevo uho.Moj buraz je rodjen kao lijevak,a odgajan kao desnjak,sad moze pisat s obije,i vecinu stvari moze s obije.Takodjer multitasking mi nije problem :D
a šta je sad smišno??????= Citat =:
Izvorno postao Player 4 ever
ja sam desnjak..isto imam problema malo sa lijevom rukom,sve teze radim.. najgore mi je na poslu,kada radim za lijevim ruletom onda sve treba sa lijevom rukom,bacit kuglicu,rezati zetone.. :evil: uvijek se mucim i svadam sa zetonima!! ;D
Meni je najgore kad moram lijevom rukom lakirat desnu...;D
to si dobro rekla..i meni je to najgore!! heh.. :spin:= Citat =:
Izvorno postao JOLIE
a navodno su ljevaci pametniji nego ovi drugi :-/
koji drugi?
pa desnjaci valjda:bunny:
pametan desnjak...
to je logika da vi ljevaci ste pametniji zato jer se provede testiranje i uzme se 3 ljevaka i 97 dešnjaka i naravno to amo reć od ta 3 bude 1 iznad prosjeka 1 prosjek i 1 glup a pošto je dešnajka više naravno da je veća šansa da će bit više idiota (ko što sam ja) koji su glupi tako ispada 33 idiota 33 prosjek 31 pametni i kad se izračuna prosjek više je pametnih ljevaka jer ih ima manje za ispitivanje
OVO NE ČITAT NI POD KOJU CJENU JER JE EKSTREMNO GLUPO
To bi mozda bilo tako da se to tak radi, ali se ne radi, kad se usporeduju grupe uzima se isti broj ljudi u uzorak. A inteligencija je inace tako distribuirana da ima najmanje onih s jako malom i onih s jako velikom, a najveci broj onih s prosjekom, ili tocnije, 68 % stanovnistva ima IQ izmedu 80 i 120, 13.5 % ima ispod 80 i iznad 120, a samo 2.35 % ispod 60 i iznad 160. I kad ispituju grupu ljudi, ako su slucajno izabrani i ako je istrazivanje valjano, dobit ce se otprilike takav raspored, a tako bi trebalo bit i za lijevake, al u prosjeku, medu ljevacima ima vise naprosjecno inteligentnih nego u ostatku populacije. Istrazivanja se ne rade tak slampavo, dobro se zna na koje stvari treba pazit, naravno, kad ih rade znanstvenici, a ne novinari. Uostalom, dokazano je takoder da je veca mogucnost da ces bit disleksicar ili vise depresivan ako si ljevak. S obzitom da ljevaka na svijetu ima samo 8-15 % logicno je da na svijetu ima vise disleksicara desnjaka, ali veci je postotak ljevaka disleksicara medu ljevacima, nego desnjaka disleksicara medu desnjacima. Tako je veci postotak nadprosjecno inteligentnih medu ljevacma, nego medu desnjacima.= Citat =:
Izvorno postao Hacker
debilana... debilaris :rolleyes:
o gle još jedna moja glupa tema, a još je aktivna ;D
E ja sam i ljevak i desnjak,sto bi se reklo pol-pol. Jedem tj drzim zlicu i vilicu u lijevoj ruci, a pisem desnom rukom. Nesto mi je lakse raditi sa jednom a nesto sa drugom rukom. Ima li vas jos takvih ili sam ja medju rijetkima??
ja sam dešnjak a stolni tenis igram s lijevom
Diđ-ju-nou: Ljevacima desno jaje visi malo niže. ;D
[QUOTE=JOLIE;410111]Meni je najgore kad moram lijevom rukom lakirat desnu...;D
eee, too su brige:lmao: :lmao:
ja sam kombinacija, ali da si moram nokte polakirat i ja bi imao takve probleme:notooth:
ja ljevom ne mogu ni prdnut
ja sam ljevak... sve ide lijevom samo miš držim u desnoj ruci
ZNA SE --- *** ---
uvijek desno :hrv: :hrv: :hrv:
ja sam ljevak al držim miša u desnoj ruci
Ja sam desnjak, a puno stvari znam raditi i sa lijevom rukom, sve je stvar koliko koristis ruku... Ako se sluzis bar donekle lijevom rukom ako si desnjak ili desnom ako si ljevak, dobit ces osjecaj i u toj ruci, tak da mozes se nauciti i sa suprotnom rukom pisati i obavljati sve stvari bez problema...
Stvarno bezveze tema...
Pozdrav
Ja sam dešnjak
-i ja sam desnjak!:)
A ja sam ljevakinja :D
i lijevom i desnom...:)
Takoder desnjak... :chatter:
dešnjak....:notooth:
DESNO, desno i samo desno :)
dešnjak,al mogu i ljevom ,he,he:jump: