Ovak zanima me na koju je foru N80 skuplji od N91???
Pa N91 ima u najmanju ruku 100 puta više mjesta, a ostalo da ne nabrajam
Printable View
Ovak zanima me na koju je foru N80 skuplji od N91???
Pa N91 ima u najmanju ruku 100 puta više mjesta, a ostalo da ne nabrajam
mozes tako raspravljat u nedogled svak ce imat svoje misljenje i opet neces dobit odgovor koji trazis cinjenica je da su ta sva moba kako bi reka drug mile bezobrazno skupa i netriba uopce raspravljat o njihovim cijenama!!
ta dva moba vride realno cca 3000kn
N91 je već dugo vremena najvljen, ali je tek sad izašo zbog nekih problema u razvoju, al dobro...
N80 je skuplju, jer je noviji model, ima novu verziju symbiana, bolju kameru, bolji ekran...
A N91 ima više memorije i izlaz za "normalne" slušalice...
Mislim da je presudna razlika, zbog koje je N80 skuplji, taj što je noviji i ima bolju kameru...
zajebo bi se nevrijedi n80 toliko koliko si napisao,imaš usporedbu n80 i budučeg k800i,ista kamera a slike različite k800i kristalno čiste a n80 kao da si slikao kroz nekekav filter,mutne užas.kučište klimavo,baterija preslaba za taj mob,jedino ga spašava simbian sustav ali ni on baš nije bez greški.3000kn ne max 1500kn po stabilnosti i radu jači je 6680 i 6630 od n80= Citat =:
Izvorno postao vedran/st
ja vijerujem da kad izade ovaj novi soft za N80 da ce to bit puno bolje a ti si malo pretjera sa ovim 1500kn jer pogledaj cijene ostalih obicnih mobitela vise manje svaki koji ima kameru sa vise od 1Mpx prelazi 1500 kn pa bas i nebi reka da bi bila realna cijena N80 1500kn= Citat =:
Izvorno postao mrcina
:thumbup:
N91 ima isto 3rd edition= Citat =:
Izvorno postao Ićo
Sorry, moja greška...
Al ko što sam reko, n80 je vjerojatno skuplji, ako zbog niček drugog, onda zbog kamere...
Ali to nema logike. Jel skuplji je disk u n91 nego kamera u n80= Citat =:
Izvorno postao Ićo
N80 ima Bluetooth 2.0, bolji ekran, manji je i lakši, ima infracrveno, drugu kameru...
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone1=1347
Pa u mobisu su cijene iste 5990...pa ne kužim o čemu raspravljmo, osim ako ne računamo crno tržište...
Ja sam gledao u HG spotu i tamo je je n91 jeftiniji
Ma nije to neka velika razlika 200 kn više, manje :thumbup: ;D= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Uf pa nebih dao tolku lovu za mob....
U njemačkoj je n80 oko 470eura nova (ima crna i srebrna) dok je n91 nova 400eura.
Ne bi ni ja. Šta je previše je previše= Citat =:
Izvorno postao Tommek
Ja samo ne kužim zašto kod nas cijena tako sporo pada kad su u pitanj ovi skuplji mobiteli,npr. cijena od n70 se nije smanjila ni kune a vani je već punm k...:bunny:
Možda ulogu igra sam Mobis, pošto postaje monopolist na Nokia uređaje na prostoru skoro čitave ex YU. Ako niste vidjeli topic, stavio sam ga pred par dana, Mobis postaje ovlašteni distributer za Srbiju i (valjda još) C.Goru. Već je na tržištu BiH i na našem (HR), pa mu u biti, ide u prilog to "deranje kože" ljudima. Njihova je politika-tko nema, nek kupuje u EU. Mi držimo svoje cijene.
Gledam njihovu stranicu i stvarno nema nikakve logike da N91 i N80 koštaju koliko i N90.
A to ti je tak. Vani su neke stvari jeftinije, neke skuplje. Ja sam prije jedno 2 tjedna bio u milanu i recimo mobiteli su bili malo jeftiniji, original tenisice Nike, Adidas itd. maksimalno 400 kn, dok je kugla sladoleda bila 1 euro. A i kad bi naručio ovaj mobitel izvana platio bi ga skoro isto dok poplačaš carine, dostavu, kurca palca :)
Kužim ja tebe, ali troškove života (sladoled, hrana, smještaj, javni prijevoz), koji po defaultu ovise o životnom standardu u određenoj zemlji (po kupovnoj moći, englezu je jedna funta što i nama jedna kuna), ne možeš uspoređivati sa cijenom robe koja bi trebala imati barem približnu istu cijenu u cijeloj Europi (jer, na globalnoj razini, Europu Nokia gleda kao jednu tržišnu cjelinu).
I tako Njemačka, sa neusporedivo većim životnim standardom, ima mobitele preko 150 € jeftinije nego mi.
Sramota. I to Mobisova.
Dabogda propali do kraja godine. Amen.
to je jedini razlog zasto mi se ne svidja mobis,
istina je da su im cijene j...cke, i onda operateri trljaju ruke kad mogu prodavati po cijenama kao i u njemackoj s tim da te ovdje jos navuku na pretpaltu.
ali opet i ja razumijem taj mobis, pa zasto bi oni prodavali jeftinije ako i ovako ljudi kupuju kad nemaju gdje drugdje.
da dobiju dobru konkurenciju da vidis kako bi im pale cijene
nadam se da ce nam se cijen makar uskoro izjednaciti kao u EU, bio bi i s time zadovoljan, a da ne govorimo kakve su njihove place naspram nasih i jos mnogo toga..
da tada nama obicnim smrtnicima ostaje cekati i biti sretni s onim sto imamo :thumbup:
A sumnjam ja da će oni dobiti konkurenciju jel ipak su oni glavni uvoznik. Ne može se sad netko pojaviti i uvoziti nokije mimo njih. Bar koliko ja znam
Moram se složiti s Cybephereom. Ja priželjkujem ovo što Marko 6630 i mmiillee govore već 5 godina, ali nikako da dočekam tu "Mobisovu konkurenciju". Po svemu sudeći neće je skoro dobiti,pa shodno tome, cijena npr. N80, može sasvim slobodno biti i 10 somova.
Evo da vas barem malo utješim, u Briatniji N80 košta 529 funti, što ti ga dođe isto kao i kod nas. I sad vjerovatno moraju i Britanci poludit kad vide cijene u Njemačkoj.
kako god bilo kod nas ce se uvijek moci vidjeti najnoviji mobiteli, najnoviji auti prije nego negdje drugdje jer su nasi ljudi snalazljivi :)
i bez obzira sto su nam cijene malo jace svi cemo mi naci nacina da dodjemo do mobitela koji nam se svidja :)
U Britaniji je 430 funti, dakle oko 4500 kn.= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Dok je u Njemackoj oko 680 eura, dakle oko 4900 kn.
Nije bas neka velika razlika...
:nono:= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Evo gledaj :deal: ne znam odakle ti ta cijena, možda je bez poreza.
http://img511.imageshack.us/img511/8909/untitled1oi.jpg
Vjerujem da Britanci moraju platiti malo veći porez jer se neke komponente (ili samo sklapanje mobitela) proizvode in Deutschland, pa su im i cijene malo prihvatljivije.
Inače, cijene su katastrofa kako god okreneš. To što je N80 jeftinija u Berlinu nego u Zagrebu ja nemam nikakve koristi. Da je naručim i platim porez, eto ti cijene iz Mobisa.
Jedino ako tko ima rodbinu tamo...
Za moj džep još uvijek preskupo!:-/
http://www.expansys.com/product.asp?code=121479
Our Price: £439.95 (374.43 exc.)
Was: £549.95 (468.04 exc.) (20% discount)
ja bi kupio jel se isplati onda gdje u dučanu ima naj povoljnije??