Ova imam česte napade skrivenih brojeva i to mi je dopiz*ilo pa me zanima dal se to može ikako saznat, pitam jer znam da se može poslat neka poruka na neki vipov broj i onda oni pošalji koji je to skriveni broj
Printable View
Ova imam česte napade skrivenih brojeva i to mi je dopiz*ilo pa me zanima dal se to može ikako saznat, pitam jer znam da se može poslat neka poruka na neki vipov broj i onda oni pošalji koji je to skriveni broj
Jedino možeš policiji prijavit uznemiravanje.
Nema načina, a i na policiji nemaju pravo jer bi to bilo narušavanje privatnih sloboda.
Tako da ti preostaje samo da promjeniš broj i poslije paziš kome sve daješ!!:evil:
Ili da imaš nekoga jako dobroga iz odašiljača i veza ;)
A dobro ako nema načina...:cry:
Prijavi ti Policiji i vidjeti ces da ce to oni rijestiti.Sjetite se samo nedavnog slucaja Hitne Pomoci.
aaaaa .... nix ima tajne obožavateljice :thumbup: ;D ;D ;D
hehe , dosad promijenio zbog takvih kretena par brojeva . nema nacina za saznati . da ima - bilo bi mrtvih . :)
Gluposti!! To je bila Hitna a ne neki 16-godišnjak kojega zivkaju prikrivene simpatije (fly_nan ima pravo)!= Citat =:
Izvorno postao RAUL
Spustite se na zemlju, živimo na brdovitom balkanu.;D
EDIT: LOL i na ovo ispod!!
Ja sam se prije malo raspitivao jer sam i ja barem 3-4 puta imao poziv sa "skrivenog broja".
U SZK su mi kazali da odem do policije, objasnim stvar i da oni imaju pravo dat mi broj s kojeg se pozivalo. Samo, mali problem, ti tom Izjavom u biti potpisuješ 24h nadgledanje tvoga mobitela, znači sve, od SMS-a do privatnih razgovora policija ima pravo sve pratiti.
To mi je ipak djelovalo malo previše pa sam odustao, a za čudo, prestali su i ti anonimni pozivi.
Čuj, znam kako se osjećaš. Nije baš svejedno dobiti anonimni poziv u 2 ujutro. Osjećao sam se kao prpiadnik udergrounda koji je nešto zgriješio pa sad očekuje "konjsku glavu" u krevetu...
...i izjavu da iz toga stojis materijalno i kazneno.@Vuki nisam vidio koliko ima godina mladic, ali ako je mlad ne mora znaciti da nema ista prava:thumbup:
Pa ni na uznemiravanje Hitne nisu odmah reagirali. Trebalo ima je dva dana.= Citat =:
Izvorno postao Vuki
a ja ne znam kako ti luđaci dođu do vas.... ?? netko im je morao ili dati vaš broj ili ste ga sami dijelili okolo... samo malo pripazi kome daješ svoj broj i to je to. ili imaš jedan privatni broj, jedan ovak... za obožavatelje ;) ;D
gle mobyy... ja sam najveći paranoik na ovom forumu. ako će netko dobiti konjsku glavu onda sam to ja ;) mene obično ne zabrinjavaju pozivi sa skrivenih brojeva. više me zabrinjavaju "tajni obožavatelji" sa brojevima mobitela koje ne mogu saznati ;D ;D ;D
sporost birokracije, treba naci suca, pa da on da nalog, pa onda taj nalog odnesti kod operatera....:comp:
Upravo je to nacin ako se radi o uznemiravanju ili prijetnji.= Citat =:
Izvorno postao Vuki
Ma pol škole ima moj broj ali ne mojom krivnjom.
Ovo možda zvuči glupo ali ja jesam popularan i kad si sa jaako puno cura iz škole ništ čudno
Čovječe kak se ja hvalim lol;D
pola skole ima tvoj broj i cudis se sto te neko zeza sa skrivenog broja!?
Pa nije da se čudim ali bih htio znat tko to sve je:-/= Citat =:
Izvorno postao zmija
Don`t mad on me:)
ma nixi.. pa to su samo uspaljene 16.-godišnjakinje :thumbup: proljeće je ... kužiš.. ovo ono ;D ;D ;D
a možda te ovo zove neka ljutica. nije u tvom haremu pa je ljubomorna :kitty:
:lol: brodo da me netko razumije lol= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
moram nać novu curu da se malo maknu ali ovaj put neku sa najmanje 100kg:spin:
...onda se pomiri s time da će te zivkat... ja evo već 6 godina imam ovaj VIP broj, prošao sam sve i svašta s njime - od skrivenih poruka, i drugih shranja i nikad nisam rekao da ću ga zbog toga promjenit... a ti, kako hoćeš...= Citat =:
Izvorno postao nix1001
Negdje sam čitao jednom da je moguće... Samo se ne sjećam ni gdje ni na koji način.
Ali ako se ne varam (a nadam se da se ne varam), mislim da je bila neka aplikacija za Symbian platformu koja je to mogla izvest.
Pa ja imam ovaj broj već 4 god i također nema šanse da ga mjenjam sam nek cure zovu možda ima koja nova, a da je zgodna;D= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Joj, nažalost ja vjerujem da nema te aplikacije
Nego znaš šta fino pali, malo se strpi, malo razgovaraj s njima, i onda kad malo posumljaš tko je, fino ga napadni preko moba, znam ti borj, čut ćeš ti mene i tako to
Ili jednostavno preusmjeri na policiju :D Znaš kako pomaže :D
E tako ti je i meni samo ima jedan učinkovit način= Citat =:
Izvorno postao nix1001
1. Dok spavaš isključi mob
2. Kad te zovu(u mom slučaju najčešće ženske vjerovatno i u tvom) javi se izjeb... im sve i baci mob sa strane ali ne spuštaj slušalicu
3. priplaši ih da ćeš dat mob na policiju i to je to
Nemoj psovati, odmah će te opet zvati
@nix1001:vidim da imas sonyericsson d750. da imas nekog symbiana mogao bi rijesit problem. ima jedan programcic koji se zove blacklist ili tako nesto slicno. instaliras ga i u njemu u opcijama odaberes da ti sam odbije pozive sa skrivenih ili nepoznatih brojeva. fakat ok stvarcica
on topic: nema sanse da bih ja zbog nekoga mjenjao broj. samo kad te nazove ljepo reci da si saznao tko je to,ili da ces mu pozvati muriju...malo lazi:)
1) ne, ne pomaže, jer onda vide da te živcira pa će još više, uz to dobivat ćeš one poruke da te neko zvao čim upališ mob...= Citat =:
Izvorno postao Hacker
2)ne, opet nije potrebno nego samo se javi i pusti nek se troše kune...ako odmah prekidaju, tj. ak su samo odzvanjanja, pusti, ostavi mob pokraj i ne obaziri se...samo ponekad pogledaj dal imaš kakvu novu poruku...
3)najgluplja stvar - bolje reci - znam ko si...
3)baba na telefonu je to najbolje radila:king:
nije narušavanje privatnih sloboda ako ima opravdana sumnja da ti sa tvom svojom anonimnom slobodom ugrožavaš nečiju slobodu...= Citat =:
Izvorno postao Vuki
no policija se neće igrati sa pojedinačnim privatnim slučajevima fizičkih osoba
Recimo da znam kak ti je; ja sam uzeo novi fixni broj, a oni shupchine iz t-com-a su mi dali stari broj od Agroteke (IBM im), te sad kad dodjem u jutro doma zgazen od alkohola krmim i onda 10 do 8 u jutro zvoni tel ko lud, javim se a ono s druge strane: "e vam je doslo sjeme za koruzu???" :spin:
hahahahha ;D ;D ;D ;D
koji lol
al bolje i to neg da dobivas poruke " e stari jel imas dvajst deka belog"
il u kojim jedinicama se to vec prodaje
:spin:
u dvajst deka sigurno ne:)
mislim da blacklist nema tu opciju... ima opciju "unknown phone", ali da li to podrazumijeva osim nepoznatih brojeva koji nisu u imeniku i skrivene brojeve??!! btw programčić je zakon... :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao kiki1989
tako je... nakon par puta kad se tako javiš, odn samo digneš slušalicu, odustat će sigurno. neće im više biti napeto :) :) :)= Citat =:
Izvorno postao Eminem
....i ako si na Simpi, upali onu tarifu s častilicom ;D Možda i zaradiš koju kunu...= Citat =:
Izvorno postao fly_nan
Ljudi stvarno ste zakon sve ću probat pa vam javim:rotfl:
Mozda ipak ima sanse da se otkrije broj. Kad vidis da je neko uporan i da te stalno zove, preusmjeri svoj broj na kucni koji ima lovca, citaca brojeva. Mislin da bi to moglo upalit, iako nikad nisan prova! Sta vi mislite???:evil: :evil:
ako je broj skriven, tj. poziv dolazi sa skrivenog broja, i na ekranu moba nema broja, ako se i preusmjeri na kučnog lovca, nema nade, tj. ovisno o proizvođaću, na nekima za takve slučajeve na displayu piše "private number", na nekima samo crtice "------------". tak da ništa ni od toga.
Mislim da je jedini način da odeš do svog operatera, tj na njihovo prodajno mjesto, kažeš im u čemu je stvar, i možda ti oni mogu pomoći... Vjerojatno znaju tko je kada, u koliko sati na koji broj uputio poziv...
Što se tiče ovog sa "kućnim lovcem", ko što je rekao ZeroBravo, nećeš ništa saznati...
ma nemoj. Cemu onda usluga skrivenog broja kada bi se to dalo otkriti?
Ako ja zelim da netko vidi moj broj onda to operater mora i omoguciti jer pod takvim uvjetom koristim njihovu uslugu.
najlaksa ti j stvar ne obazirat se n to.kd tad ce im dosaditi.meni se dogadalo neko vrijeme dok mi je br bio u imeniku,ali ako vide da to ne utjece na tebe previse, ubrzo prestanu. ako se ne javis, ne mogu uopce znati jel ti to smeta ili ne, a dosadno je nekoga zezati ako ne vidis kako to djeluje... pa prestanu.
najbolji lijek je napraviti preusmjeravanje u slucaju zauzeca na 0192, pa kad odbijes skriveni br i dva tri puta mu se javi policajac na centrali malo ce porazmisliti... a i ako se to desi vise puta mozda ga policija i sama potrazi.. tebe nista ne kosta, 92 je besplatan
[QUOTE=kiki1989]@nix1001:vidim da imas sonyericsson d750. da imas nekog symbiana mogao bi rijesit problem. ima jedan programcic koji se zove blacklist ili tako nesto slicno. instaliras ga i u njemu u opcijama odaberes da ti sam odbije pozive sa skrivenih ili nepoznatih brojeva. fakat ok stvarcica[QUOTE]
odi u podesenja na pozive ,opcije poziva,prihvatiti pozive i odaberi s popisa ,sve, nijedan
Može li nekako operater zabraniti pozive sa skrivenih brojeva na moj mob?
Ne :bunny:= Citat =:
Izvorno postao Delta S4
A može li se sve dolazne pozive preusmjeriti na neki broj na Kajmanskom otočju ili tako nešto? :D Tako da mu pojede pol bona kad me nazove :D
I ima li netko neki takav broj? ;)
Mozes ti preusmjerit i na antarktiku ali ce to preusmjerenje ic na tvoj racun... Ili nabavit symbiana pa fino stavit da automatski odbija taj broj ili probaj kao poruku sekretarice nasnimit zvuk signala u slusalici dok cekas da se netko javi pa tip nece skuzit da se javila sekretarica pa ce mu skinut lovu bar za tih 15sec ili kolko vec maksimalno moze trajat poruka...
postoji nacin...odes na policiju i ukoliko oni smatraju da su pozivi doista uznemiravajuci i opasni po zivot...uzmu tvoj mob i dalje ne znam na koji nacin ali pomocu pracenja nekakvih signa la mogu precizno utvrditi poziciju i mobitel s kojeg dolaze pozivi:)
Da podijelim svoje iskustvo s vama,za sve ne koji imaju problema s pozivima s skrivenog broja!
Nedavno sam imala uznemiravajuće pozive s skrivenog broja,pošto koristim vip,napisala sam dopis i poslala fax-om pravnoj službi u vip,koji su proslijedili policiji moj dopis! Već idući dan su me posjetili policijski djelatnici koji su došli sa ispisom poziva koji su dobili od vip-a,saznala sam broj,dala sam im izjavu,a oni će sada "posjetiti" dotičnu osobu i obavijestiti me o kome se radi i cijelom slučaju što još mogu napraviti da dotični odgovara za svoje postupke!
Grozno je kad vam se tako nešto događa,ali ipak se može saznati skriveni broj bez problema,tako da svi vi koje netko uznemirava,prijavite ga,jer ako si netko dopusti uznemiravati druge na bilo koji način,treba ga prijaviti da odgovara za to!
Sve pohvale na brzini i radu djelatnika pravne službe Vip-a i djelatnicima policije!
Da, idealan način za nastradati. jer u tom slučaju dolazi poziv s tvog broja. Zamisli tek da ti nakon toga crkne kartica i da je subota večer. Ne možeš ugasit preusmjeravanje, a SVI tvoji pozivi dolaze na policiju. Vjerojatno bi popušio prijavu.
Inače, za pitanje je koliko učestali pozivi se smatraju uznemiravanjem. Ukoliko je riječ o prijetnjama, dovoljno je da policija čuje jedan jedini poziv.
Jede li mu kako ako se ja prebacim na eronet?
off ..
pisi malim slovima iskljuci CAPS LOCK i preporucio bi ti da procitas pravila ponasanja
LP.
Bok ljudi !
Da li se u današnje vrijeme nekaj promjenilo po pitanju toga ? ima li neka symbian s60 aplikacija koja odbije poziv sa skrivenog broja a da ga ni ne prikaže ? Ovo s policijom mi se ne sviđa jer je to za svaki poziv nova procedura, mene zanima da trajno zabranim pozive sa skrivenog broja....
Inace imam e 51 i samsung s3550. Hvala !
Prije su postojale aplikacije kojima si mogao blokirati pozive i sms-ove s određenih brojeva, time i s nepoznatih. S obzirom da je S60 sada dosta star OS ne bih znao postoji li još koji živući link. Odi na dotsis forum pa potraži malo.
Postoji li na Androidu aplikacija da automatski odbija sakrivene pozive?
ima, blacklist :)