koji je tenutno najjači mpix telefon na tržištu, možda samsung sch-v770, sch-v700(02) ili sph-v8200..
ima tih anycall više modela uglavnom od nekih5 do 8,0mpix, ali nisam uspio nać da li je još koji prizvođač prešao 5mpix..
Printable View
koji je tenutno najjači mpix telefon na tržištu, možda samsung sch-v770, sch-v700(02) ili sph-v8200..
ima tih anycall više modela uglavnom od nekih5 do 8,0mpix, ali nisam uspio nać da li je još koji prizvođač prešao 5mpix..
Od svih navedenih mobitela, cini mi se da niti jedan nije za gsm mrezu. Samsung mobiteli koji imaju predznak SGH su gsm mobiteli za europsko trziste.
Kod nas najjaci su K750(zbog autofokusa, 2mpx) ili N80, ali nje jos nema na trzistu. Te mozda koji sharp(902), nokia N90, motorola V3x...
N80 izašla je na naše tržište...pogledaj u HgSpotu, dođe oko 5900kn...
jasno mi je to, samo me zanimalo, do kud' su došli s time, nisam ni mislio na modele koji su samo za naše tržište, iako moj rođak u austriji ima nekog LG-ja od 5mpix..
Ja mislim da to nije baš ono fino
Jer kamere su za slikanje, a mobiteli baš i nisu
ima mislim dobrih mobova, ali da baš s njim se zamjeni kamera..... no mister, ali ne mislim da se to neće dogoditi :D Kako su počeli brzo ćemo na to :D
hm... ima neki sony ericsson od 10 megapiksela... lol ali to nosiš sa dizalicom... ima negdje tema o tome :rolleyes:
ja sam čuo i čitao sam na internetu za samsung b 600-zvjer od 10 megapixela:comp: :eek:
ma da napucani pixeli ne znače nužno dobru kvalitetu slike,n80 pravi primjer...
senzor i kvaliteta leče i autofokus tu imaju glavnu ulogu...
...ako želite da tema ostane, raspravljajte o mobovima koji su na tržištu OVDJE, kod nas, a može i u Europi...
trenutno bi najjaci trebao biti sharp 903 sa 3,2 mp i 2x optickim zoomom.tako kaze eldar murtazin.
bas citam na mobile-review da je trenutno najbolja kamera na LG kg920 sa 5mp.
Zgodan mi je taj LG. Neobicno izgleda, a nije ni prevelik. Ako i izadje skoro na trziste sigurno ce prvo u Koreju, pa ako tamo prodaja dobro krene, mozda se i odluce na prodaju u Evropi.= Citat =:
Izvorno postao zmija
Ma kod nas ti je to K750/ d750/ w800 jer su "pristupačni"
Evo jedan citat iz testa Nokie N70...
Ako gledaš samo na kvalitetu sliku, tu je pobjednik K750/W800/W810/W900 , a ako gledaš cijeli mob, tu je Nokia N70 u prednosti...= Citat =:
According to our test results, it is also the best current mobile phone in the world. (Note: MobilMania has a complicated system for phone evaluation by assigning a rating in percents in eleven categories and then calculating the average rating. Nokia N70 is currently in the first place by rank from more than 200 evaluated handsets).
PS: onaj gore citat je sa GSMArene, i pisan je prije izlaska Nokie N80...
N80, na nije ni ona na N90 loša, a i možeš ju sad u Oglasniku nabaviti za 2800kn.
n93 uvjerljivo najbolja kamera
mozda ovaj ovih dana izasao http://www.mobilnisvet.com/mobilni/975/Nokia/6131
k800 je vec pobijedio n80 na usporednom testu kamera,a sad ce eldar usporediti k800 i n93.
Sorry sonyck, ali sad samo pricas i nabrajas gluposti. Prvo za N93 kazes da ima najbolju kameru(mozda i ima, ali dok ne vidim neki konkretan test nisam siguran) bez ikakvog argumenta, a onda tu navedes neku low end nokiicu kao mob s najboljom kamerom.:thumbdown= Citat =:
Izvorno postao sonyck
mislim da ne bi trebali raspravljat o nekim mobitelima koje nitko od nas nece vidjeti na nasem trzistu, a mozemo i o njima, ali mislim da je zanimljivije raspravljat o onome sto nam je dostupno....
evo za primjer W800/K750 je pobijedio (kamera) nokiu N90
http://www.gsmarena.com/review.php3?...ew=46&idPage=2
.. i po mom misljenju w800 ima najbolju...mozda ima i boljih na nasem trzistu,ali ja je nisam vidio!!!
meni je lijepa kamera na n70 i n90
n93 ima predobru kameru sa snimanje 30fps..bolje nego moj fotic ima 24fps al je opet odlicna slika
...znaš koja ti je razlika između 24 i 30 fps - u tome što ovaj drugi zauzima više mjesta...= Citat =:
Izvorno postao Qwasy6
...a ne dobiješ baš toliko kvalitetu... Uostalom N93 još nije izašla...
30 fps ima i moj w900,samo što će n93 imati bolju rezu,ali kao štoje drug mile reko,daleko je to od dvd kvalitete
Mislim, ja sam u njamanju ruku razočaran videom sa N93, s obzirom na navedene specifikacije. Ali trebaće pričekati konačnu verziju moba da bi se bilo što govorilo.
Što se tiče trenutnih modela na europskom tržištu, K750 i N90 imaju zasad najbolje kamere. N80, koiliko sam vidio, postignut je napredak u odnosu na N70, ali ni blizu N90 i/ili K750.
ne postoji sansa da na mobitelu gledamo video u dvd kvaliteti,bar jos neko vrijeme.:-/
Da, barem još godinu, dvije. Ali ovdje nije bilo riječi o DVD kvaliteti, nego o "DVD-like" kvaliteti. Problem je što je to "shit-like" kvaliteta.= Citat =:
Izvorno postao zmija
= Citat =:
Izvorno postao zmija
w200i-prvi mob koji podrzava HDSPA-brzina kao dsl
on ima DBDM cip koji omogucuje istodobnu komunikaciju preko GSM UMTS i HSDPA.telefon moze primati TV program preko dmb tehnologije te prikazivati filmove dvd kvalitete koje ce primat preko HSDPA mreze.vec je izaso u koreji
Da, izasao je taj mob u Koreji, ali ne mozes ocekivati gledanje filmova na njemu. Pa ipak je to uredjaj sa 320*240 rezolucijom s nekih 6 cm sirine ekrana, nije bas raj za oci za gledanje filmova. Naravno, podrzava on prijem TV programa, ali koja je stvarna korist od toga?
po tome nikad nece biti moguce napraviti mob koji je dobar za gledanje tv,zato sto su ekrani pre mali
Pa nece, svi proizvodjaci se trude napraviti sto vecu plazmu i sto veci lcd, a mi bi sad gledali ultra kvalitetne filmove i tv program na ekranu dijagonale 2".
Meni je to mali paradoks, htjeli bi visoku kvalitetu filma, a na maloj povrsini.
Ne vidim svrhu gledanja tv programa na mobitelu.
ima svrhe bar za neke
Svrha je ubit vrijeme dok čekaš kod zubara... I onda kad završiš i trebaš si nazvat starog da dođe po tebe, baterija je prazna... :-/
samo je steta sto takvi telefoni nikad ne dolaze u evropu,kao sto nece ni model samsunga sa kamerom od 10mp.= Citat =:
Izvorno postao sonyck
pa kada dodu takvi mobovi bit ce i jaca baterija= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Misliš? Već se par godina na symbian telefonima mogu gledati video fajlovi, a i u najjačim modelima iz N serije su nekakve bijedne baterije koje bi jedan film od sat i pol pocuclao bez problema... Trebat će tu neka novija tehnologija da bi baterije bile jače i izdržljivije, a ne deblje od današnjih...
...a da se vratite na temu...
Pardon, pardon... vidio sam raspravu o veličini displaya i samo se nadovezao... Nisam ni primjetio naslov teme...
Quic Pic 530 zasad najbolja kamera među Siemensima.