ajde recite svoje hobije, jel nekom biciklizam mozda?
Printable View
ajde recite svoje hobije, jel nekom biciklizam mozda?
eto, meni kad ulovim vremena... tipa sada preko ljeta. ništa posebno extremno - cesta i makadam, ponekad neki lakši teren (nažalost, nit imam dovoljno opak bajk za to, niti ima nešto terena blizu VG). tako da sam uglavnom na kilometraži, pomalo dosadi kad upoznaš bližu okolicu. zato sam neki dan se zaletio na bezveznjak na jednu vožnju i završio u vukomeričkim goricama. taman bih se spustio do jamničke kiselice da sam nastavio (sjetio sam se da se treba nazad popeti pa sam odustao :) )
jedini bed mi je nać nekog dovoljno ludog da ide sa mnom se voziti. frendovi s kojima sam se vozikao se žale da previše i prebrzo vozim. :(
idemo se zajedno djirat ak tvoji frendovi nece! :)
koji bicikl imas?
Vozim bicikl s fendovima malo ali skoro svaki dan igramo nogomet 4 na 4... bude nas mladica i ovih starijih do 35 godina pa se malo izigramo
meni je maksimir blizu pa je to dobro
idemo, nema frke... ak želiš, možemo za vikend do kupe skočiti na onak poludnevnu vožnju (to mi je, naime bio plan kad se slijedeći puta zaputim u vukomeričke :) ).... nađemo se na pol puta između zgb i vg, uzmemo sendviče i nešto sitno alata kolko treba pa na vožnju. ak bude vrijeme okej... javi ak si za. možemo se i za neke tvoje rute dogovoriti, kaj voliš vozit uopće?
imam carraro model 423... ništa posebno - alivio/altus c50 oprema, star svojih8 godina, al se odlično drži. samo bih trebao dat centrirat zadnji kotač, ali nije jako strašno...
poziv i ostalima ako voze bicikl da skupa odemo na neku vožnjicu? javite se tu...
ja vozim Peugeot Speed Fight 2,a imam i biciklo Rog Tornado ponekad ga vozim
ja imam ROG NANOS
ja sam prije imo neko smece koje se stalno kvarilo i dopizdilo mi je skupio sam pare i kupio KHS xt/lx oprema, rama celicna najbolja khs-ova, sigma sport 1400 brzinomjer je na njemu, 4 godine star, ali radi ko urica(koko sam para dao i treba biti tako)
mogli bi organizirati neku voznjicu za forumase i sve ostale!
@zappan neznam za ovu subotu jer mi fali para, za neku dodatnu opremu(gume i neki pribor za malo duze voznje) tako da se nebi usudio ici na tako daleku voznju!
Koliko si dao? Ja svoj rog platio 2250 kn
kaj ti fali od pribora... ja sam mislio kupit unutrašnju gumu, uzet probor za krpanje.. imbuse (nisu neka kvaliteta, al za poštimat na brzinu hoda..) i onaj ROG pony univerzalni ključ... pumpu i to je to.. kaj sam preskočio?.. to je cesta, ne treba ti neka extra zaštitna oprema (jedino ak imaš uzmi kacigu, ja nit to nit očale imam, moram nabavit ak me opet pukne intenzivna vožnja), a uzmi pare za bus.. isprintam linije koje voze pa za slučaj nezgode :)
to kad se spustiš na kupu je desno jamnička, lijevo pokupsko a tamo ima ZETov bus (kao i cijelim putem, iako su rijetki). ne moramo odma ovaj vikend, iako ja uskoro počinjem sa učenjem, ali nedjelje i tako ne učim pa hoda :)
nego, bajk si kupio polovan? pošto i kada i kako?
imam alata ali mi treba unutrasnja guma i pribor za krpanje, aali bi trebao dati u ciklo centar promuijeniti sajle i buzire za sajle jer nisu mjenjani a istrosili su se! jednistavno bi ga trebao dati na servis prije neke duze voznje, a u financijskom sam krizi pa...
dao sam 7200 bez opreme to je KHS comp iz '98, kupio sam novi u ciklo centru. ( www.ciklo-centar.hr )
coma, nisi rekao kaj voliš/imaš običaj voziti...
pa najvise volim spustanje po uskim, strmim i zahtjevnim stazama po sumi, ono kad moras biti 100% skoncentriran i kad ti je adrenalin na maksimumu, jer ako pogrijesis onda si najebo!
ako nemam sa kim ici u maksimir onda to nadoknadjujem divljanjem po cesti i izmenju pjesaka kada isto moras biti skoncentriran do jaja, samo kaj je to po cesti preopasno al grebiga!
Mogu i ja s vama kao pratnja - u autu iza ko na touru...;) Mene isto vesele bicikli i jako me držalo jedno vrijeme da ga kupim ali nisam jer sam štedio lovu za auto.. sad samo kupujem pizdarijice za auto - gume, felge.. pa lova na to ide...
ma za po gradu je bicikl bolji od auta npr od sebe do trga(2km) mi treba 4min, autom treba 5,6 min, tramvajem 10,15min do bake(srednjaci 7km) mi treba 17min, autom 15min tramvajem 40min!!!
i jos je ktome jako zdravo!
a ti coma barem imaš bajk za terene... kad dođeš u goricu idemo onda i na krug oko čiča, zgodna terenska stazica na sjevernoj stazi.. uska ribička brdovita i trnja okolo kad se razgrana...
Bike i skuter su mrak za po gradu... skuter još više jer nemaš brige s lokotom i znojnom majcom nakon što si stigao na odredište. :)
ma kaj ce mi skuter, mrzim to "sjednes i vozis se" dobro mi je kad se ja moram potruditi malo!
Ne volim se znojiti ;)
ma daj ko zenske, samo sjednes i vozis se i nis ne radis, pa to je glupo, malo fizickog rada je dobro
Meni je hobi skupljanje animiranih dugometražnih filmova (crtića). A i filmova na DivX-u. Igranje igrica na kompu (strategije i auto-simulacije..). A volim pročitat i dobru knjigu, čak!
a nesto fizicko?
Nešt fizičko!? Pa bicikl sam dobijo od punca :lol: (onaj starinski, babski) i nije baš za vožnju po prirodi, al imam vrt (bašču) i cvijećnjak pa se s tim zabavljam na veliko (ako se ne računa igranje nogometa). A i nabijam svaki dan kilometražu sa 7 mj. sinčićem ( on u kolicima a ja cipelcug:) )
Meni je hobi oštra šetnja, razgovor sa sinom (9god.) koji put se skupa vozimo (iznajmljeni bajkovi).Žao mi je što mi leđa baš ne dozvoljavaju neko veteransko veslanje. U biti i nemam neki jaki hobi jer me uvijek netko prekine u tome.
tvoj NANOS je noviji od mog Tornada ja sam prije 2-3 godine Tornada platio 550 maraka to ti dodje oko 2200 kuna ali i danas mi dobro sluzi kad u motoru nema goriva,a stara neda para onda je Tornado legenda= Citat =:
Poslao: sezam-picika
Koliko si dao? Ja svoj rog platio 2250 kn
Meni glavne fizičke aktivnosti su plivanje i rolanje. Plivanje preko cijele godine, u bazenu. Kada mi to situacija dopušta plivam dnevno po 2-3 km. A rolanje je chillaona ;)Izbjegavanje auta po velikim nizbrdicama :beer:
Nekad davno više sam vremena provodil na biciklu nego na nogama, sad sam se ulijenil, ali tu i tamo odem na neku kraću vožnju.
Isto tako već se 12 godina spreman vratit planinarenju, ali uvijek ispadne nešto važnije.Al' budem ja , još sam mlad (39g i 364dana)
U ovo ljetno doba nema boljeg hobija nego otići na Mrežnicu i plivat. Čista uživancija. Preporučam svima koji su u mogućnosti da posjete Mrežnicu i uživaju.
Šljaka ma jel to tebi sutra ročkas? :)
Mrežnica je super ali kad nema zmija i onih letećih tvrđava (vilin konjica i slične gamadi)....
@whiteboy kaj se ti?e zmija uglavnom su bezopasne i ima ih samo na nekim dijelovima, a nisu baš ni jestive.
Ja idem malo u teretanu, to mi je anaerobni trening, a o aerobnom treningu ne bih bas tu na forumu :) mogla bi se cura naljutiti :)
Moje je,vecinom svako vece,prijeci 3-4 km biciklom.
Ja isto obožavam voziti bicikl, jučer i prekjučer sam išla do Maksimira (od Dubrave), a danas malo do Jaruna i baš je gušt.:cool:
ja vam po noci hvatam cure u maksicu. moš birat koju hoces.
samo tezak je to posao. Sve je dobro osim kaj se moram skrivatu u grmlju (a kad naide treba, a ja cu joj grrrrrrrrr vavaa grrrr - prva faza je dobro zavesti curu, a druga je...
Volim plivati u mraku, no i bicikl nije izostavljen,....
Znači sve voliš raditi u mraku, sumnjiv si da nisi vampir možda?:D
ma ama bas sve! da samo znas koji je to osjecaj, koje je to iznenadenje kad curi glumis tarzana!!!________________________________________ __________________________________________________ _______________________________samo se salim, da nisi....
eh.. ja sam se sad vratio s bicikliranja... UKLETA ŠUMA tu južno od VG.... sad sam je probao proći sa istoka na zapad, onak ima makadam širine za aute i to (kao ta šuma je lovište), al nejde... završio na jugu šume u šiljakovini umjesto na istoku, jednostavno nigdje izlaza na istok.. zgubil sam se malo pa neko seoce u brdu išo pitat di sam i kak da izađem. veli meni ženska da je šiljakovina tu odma kad se vratim i produžim prije skretanja za to selo... bemti....
a pred 10ak dana sam išao sa zapadne strane kroz nju na istok da izađem, al očito ne istim makadamom i usred šume prestao put... pa nazad tih par km... užas
a još mi se danas kad sam izašao na skretanje koje nije bilo prema kam sam ja očito htio, nešto iza mene u šumi zabrundalo, zaroktalo.. ko zna.. ko grilca sam se usro... štura van i nikak do civilizacije. i tak sam opet u vukomeričkim završio i po mraku lagano doma po cesti bez rasvjete, a ni ja na bajku nemam ništ svijetleće, pa ni mačje oko...
zaključak: šuma me ne voli.. moram se držati cesta i otvorenih makadama preko polja da vidim kam idem.. ova ukleta šuma... naći ću ja put kroz nju, sad sam se totalno zainatio!!! mora imat nekak da se prođe!
Stvarno u zadnje vrijeme nikakva fizička aktivnost van vode nije baš preporućljiva u tropima, pardon, Dalmaciji.
@zappan: pa opskrbi se dvocjevkom i mačetom i ne odustaj! A ako budeš stvarno dobar, možda načas ugledaš i štrumfove! ;)
ajmo negdje onda zajedno sa bajsovima!
da sam bar ja iz zg :(
@zappan uzmi kompas i specijalku, tko zna gdje ćeš drugi put završit. :D
http://web.vip.hr/josip.belan.vip/Za...sti/Bicikl.jpg
Evo ja nabavio novi bicikl,uvezen iz Njemacke.Sad ga prodajem jer odlicno vozi pa se bojim da ne bih negdje nekog pokupio.
Ima li kupaca?:D
Ej zappane znam tu šumu za Šljakovinu, tam mi dečko ima vikendicu, selendara prava, a mrak ko u guzici bome ja sam se usrala vozeći se u autu po noći kroz tu šumu brrrrr. Bome nebi htjela tamo po noći biciklom sama ići, a ne ne.
specijalku???po noći??? pa razbio bi se bolje nego kruska! kupite si bemić ili montibajk to je ves nekej izdrzljivije. Limex,...= Citat =:
Poslao: Sljaka
@zappan uzmi kompas i specijalku, tko zna gdje ćeš drugi put završit. :D
@coma jesi li se ikad volio maksicem po 'mrtvom' mraku??
koji je to samo gust voziti se onom šumom sjeverno od treceg jezera!!! i to jos bez svjetla, jedva prodiru zrake mjesecine, ma odlicno!..
I onda da naleti na tvoju čelavu bulju.. brrrr... :)
nisam po mrklom mraku, jebote pa to je opasno, sjebes se dok kazes seks, ima svakakvih rupa i granja na stazama pa se ipak nebi usudio
bas sam se s frendom vozio oko pola jedan!ludo, ludo,osjecaj onu napetost, adrenalin, a jos kad se spustis niz brijegić joj neopisivo!!! ono kaj si pricao da ima granja i rupa je istina! zato moras voziti srednjom brzinom jer ako naletis na jamicu kao ja nabit ces si jaja.
http://www.hrt.hr/arhiv/hrvati_u_svi...e/maksimir.jpg
@@@ej koma mogli bi na voznjicu?!
ajde svi zainteresirani neka kazu, znam da bi zappan isto htio na neku voznjicu
Ja provodim cijeli dan na bajku(a noc na kompu :))
Imam neki Limex Best, al je sranje, danas mi evo otpo mjenjac brzina, a ja bas naglo skretao, ruka skliznula zajedno s mjenjacem, ja se naso na asfaltu i razbio se ko kruska :) Nesto slicno se dogodilo neki dan kad mi je puko lanac, i par dana prije toga kad mi je otpala pedala :) A star je samo 1 god. Moram kupit novi! Koji preporucujete? Po mogucnosti neki ispod 1500 kn, jer nemam para bas, neki dan sam kupio novi mob.
ej kak ti je otpala pedala? i meni je neki dan otpala, pa sam je zavario, ali opet mi se mrda!!! za mene treba fakat neki izdrzljivi bicikl jer ga fakat ''silujem''
http://www.hbs.hr/jpg/limex-.jpg
jel limex propao?
e da koliko kosta par pedala sa zupcanikom, najeftinije disk kočnice(radi estetike), i brzinomjer???
vjeko zajebi estetiku na bajku, zbog estetike ćeš se polomit.
informiraj se na
http://mtb.vatro.hr/tekstovi/uvod.htm
http://www.migimage.com/HRB/
i još jedan dobar sajt sam zaboravio bookmarkirat :(
i NG hr.rec.bicikli (al nemoj ih komprimirat puno, oni to ne vole.. ;D sjedi i citaj, ima zgodnih tema)
@coma... pa ja sam davno pitao, ti reče da moraš bajk srediti. meni sad jedino nedjelja hoda.. i moguća subota popodne... radne dane ću bit u NSK do popodne kasno pa je to malo bed...
ma ja radim radne dane pa bi i meni pasala subota ili nedjelja, ma ono trebo bi ga srediti ali valjda ce izdrzat!
diskovi dobri su ti 2000 kn, bolje si kupi dobre v-brakeove, par pedala ti jako zavisi ako kupis shimano xtr onda ti je to jako skupo, a nesto solidno ti je oko 300kn, brzinomjer ti je oko 150kn, ja sam imo 3 brzinomjera, VDOprofi, odlican, jebena vidljivost,160kn, onda cateye po 600kn sa pulsom i kalorijama-->losa vidljivost i sada kupio sigma sport bc1400 220kn, odlican je!= Citat =:
Poslao: vjeko
e da koliko kosta par pedala sa zupcanikom, najeftinije disk kočnice(radi estetike), i brzinomjer???
ovako iz iskustva ti govorim da ti nije dobro kupovati bicikle tako jeftine, stalno ce ti krepavati, kada kupujes bicikl onda kupi neki od najmanje 2500kn ako se normalno vozis, a ako ides po zahtjevnjem terenu onda 3000kn na vise, pogledaj na www.ciklocentar.hr a ako nemas para onda mi se javi na PM da ti savjetujem nesto= Citat =:
Poslao: ficho
Ja provodim cijeli dan na bajku(a noc na kompu :))
Imam neki Limex Best, al je sranje, danas mi evo otpo mjenjac brzina, a ja bas naglo skretao, ruka skliznula zajedno s mjenjacem, ja se naso na asfaltu i razbio se ko kruska :) Nesto slicno se dogodilo neki dan kad mi je puko lanac, i par dana prije toga kad mi je otpala pedala :) A star je samo 1 god. Moram kupit novi! Koji preporucujete? Po mogucnosti neki ispod 1500 kn, jer nemam para bas, neki dan sam kupio novi mob.
gle, coma... ja čekam da se javiš da idemo, pa se nikako nisi javio s prijedlozima kada i kamo
ajmo ovako: ja bi iso, zappan bi iso, ko bi jos isao neka se javi
@zappan ja bi iso bilo gdje, recimo da je udaljeno 30km, nebi se usudio vise
Jednostavno otpala sa osovine, popustila matica(to mi se dogodilo jos prvi dan kad sam ga kupio i od tada svako malo otpada jer stvarno kako ti kazes silujem taj bajk :)= Citat =:
ej kak ti je otpala pedala? i meni je neki dan otpala, pa sam je zavario, ali opet mi se mrda!!! za mene treba fakat neki izdrzljivi bicikl jer ga fakat ''silujem''
Danas sam posudio burazov Limex Suspension i sav se raspo(ne ja, bajk :D a kaj mu ja mogu kad ima glatke gume :)). Limexi vise nisu sto su nekad bili, moj prvi limex je trajao 4-5 god, a nisam ga nista manje silovao od ovoga.
isto tako se i meni dogodilo! matica se jednostavno odvrne. zavijem je svom snagom(dva, tri puta) i opet se odvrne i onda sam .... i odnio ga frendu da ga zavari. poslije varenja tj. nakom 10min. 'silovate' vožnje pedala se pocela klimati!!
btw koja ti je pedala otpala? meni je otpala lijeva..
@koma preko puta petrove crkve sam vidio disk kočnice za 400kn. jel to jedna ili dvije? btw jel se dobije odgovarajuca žica?
I meni isto lijeva.
ma nije mi žao dao sam soma kuna za njega-suspenzija, prosla je puna godina, ma zadovoljan sam.
al da ga vidis uopce ne lici na limexsa totalno sam ga izmjenio (sav je crn, i felge su crne, ma sve) odlican je bic, šta sam sve s njim prezivio, osobito u maksimiru po noći...
neznam moras pitati, ali ja ti to nebi preporucio bolje si uzmi paralne v-brake-ove, isto ce te kostati a dobit ces bolje performanse= Citat =:
@koma preko puta petrove crkve sam vidio disk kočnice za 400kn. jel to jedna ili dvije? btw jel se dobije odgovarajuca žica?
ma to vec imam i to odlicne! prednju kocnicu sam potpuno iskljucio zato jer je tak kocila da se ubis na mjestu!
pa onda nemoj mjenjati, a to sto se tice prednje kocnice, sa njom trebas nauciti kociti a kada to naucis onda ce ti biti nezamjenjiva
ja sam ti vise tip koji voli estetiku-za mene su disk kocnice fakat lude, ali samo da su barem malo deblje ili vece.
diskovi su zakon za kišu i blato, a u ostalim uvjetima su podjednake ko i v-kočnice
e to su i meni rekli, kao za blato jebene, ali ove moje koje ja imam LX+ nestandardne pakne straga 50kn dosta mekane, naprijed 100kn malo tvrdje(ali ne onako sugavo pretvrde kao one koje standardno dolaze sa lx vbrejkovima) i ako nisu istrosene koce po kisi fakat odlicno, nema prevelike razlike po kisi i po suhom, znam jer sam se vozio po blatu po kojem se jedva vozis, npr kada su ispraznili jezera u maksimiru pa po onom mulju!
Ma stvar je u tome da su dikovi na sredini kotača i blato teže dođe do njih pa 'klješta' ne skližu po diskovima ko što skližu kad se namoči ili zablati v-brake...