Sudeci po informacijama na news grupi, ljudi su tijekom ovog vikenda uspjeli bez problema primiti poruke iz Slovenije, Austrije, Svicarske, Italije i Francuske. Ne znam je li to konacno pocelo nesto radit.
Printable View
Sudeci po informacijama na news grupi, ljudi su tijekom ovog vikenda uspjeli bez problema primiti poruke iz Slovenije, Austrije, Svicarske, Italije i Francuske. Ne znam je li to konacno pocelo nesto radit.
Kaj nisu i do sada upijevali primati poruke iz nekih država i iz pojedinih mreža?
Ne znam, tvrde da dosad nisu...
Ja jos uvijek ne mogu. Neke mi poruke cak i iz HR nece primit. :-/
Meni iz Njemačke ništa ne dolazi.
Iz Austrije sve što mi pošalju dođe.
Iz SCG isto ne dolaze poruke, ali se mogu tamo slati :dunno:
@revo
Tebe očigleno pere opet neki PMS ili nedostatak... nečega, pa tih te dana molim da me se kloniš sa takvim kretenskim komentarima. To što sam na ovom forumu pročitao da iz nekih država se mogu dobiti poruke na tele2, pa i na news grupama, ne znači da se pametnim pravim, već samo tražim potvrdu drugih korisnika...
Bravo frish-Ki, to i ja trazim :)
tako je.ni meni ne stizu iz SiCG.= Citat =:
Izvorno postao radule
Dolaze i iz Engleske-njihova mreza je bio Vodatel a doslo je iz Vipovog moba
Upravo sam primio poruku iz svicarskog Swisscoma i osoba s druge strane primila je i moj odgovor. Dakle Swisscom i Tele2 funkcionira.
sa ceskom npr.ne funkcionira.:rifle:
dakle radi s francuskom mrezom besprijekorno
+3368xxxxxxx
evo moram pohvaliti tele 2...mozete dobivati sms poruke iz slovenije...do sad se nije moglo...jos uvijek nemogu vjerovati da to radi...bome im je trebalo 7 mjeseci...ali eto...iipak radi...,..:guitar:
Sa rumunjskih mreža (Vodafone (0040721) i još jedne (0040724) ide bez problema, i dolazi isto tako :) I to već skoro od prvih dana :thumbup:
Stvarno sve bolje i bolje. Izgleda da su se tehnicari aktivirali....
s +38163, dakle karicevog Mobtela iz SiCG stizu poruke :D
Zanci vec mozemo dobivat poruke izvana....
Nadam se da je to sigurno, jer do sada jos nisam niti jednu poruku dobio iz EU
ja sam isprobao sad iz SFR mreze iz Francuske i radi :D= Citat =:
Izvorno postao exotica
jel primio itko ikad sa bosanskog 061?
Izgleda da s 061 jos ne radi, ali je proradio SMS s mrezom Mobis (065), inace kad se ulazi u BiH vise se ne mora upisivati 1 ispred PIN-a.
opet se nemogu primati sms poruke iz gore navedene francuske mreže= Citat =:
Izvorno postao robit
Ugovora sa Njemačkom i Austrijom još nemaju?
Španjolska besprijekorno radi!!!
bio na maturalcu i sve 5 radilo....
btw. još sam isprobo iz francuske i italije... isto radi
iz belgije dolaze
Proroadilo sa T-Mobile Austrija (i sa ostalima navodno) i sa sve 4 mreže u njemačkoj :klap:
Od prije mjesec dana više NE primam poruke iz Mađarskog Vodafona i rumunjskog Orangea.
Pa tko ti šalje poruke iz Mađarske i Rumunjske?! ;D
A kakve to ima veze tko mu ih šalje? Problem je u tome što više ne prima poruke iz mreža iu tih država...
Kod mene radi primanje sa 061.= Citat =:
Izvorno postao sinhro
Kako stoji stanje sa roamingom u BiH i slanjem poruka sa tele2 na neku drugu mrežu (vip, 061...)? Dali poruke kasne ili nešto drugo, ima li netko iskustva s tim?
Ne znam za BiH, ali ovaj vikend sam bio u Novom Sadu i sve je radilo bez problema, bez ikakvog kasnjenja. Mislim da niti u BiH ne bi trebalo kasniti.
Ne postoji mreža vodatel u Engleskoj, već valjda vodafone!= Citat =:
Izvorno postao sasa g
Ja za 8 mjeseci od kako sam u Tele2 mreži nisam primio niti jedan SMS iz inozemstva, niti sam u Njemačkoj gdje sam bio za Novu godinu primio niti jean SMS iz Hrvatske. Nije točno da nemaju potpisane ugovore, pa kako onda funkcionira roming? Neki sam ih dan nazvao i dobio takav odgovor, da nemaju potpisane ugovore. Isjećate li Vi, da oni u službi za korisnike jedva čekaju da spuste slušalicu jer od sramote na znaju što bi vam odgovorili. Ja sam razgovarao sa ženskom kojoj je druga ženska osoba sa strane suflirala odgovore. Na moje pitanje tko joj to sa strane diktira odgovore, rekla mi je da je to njen glas koji ja duplo čujem. Jedva je čekala da prekinem vezu jer više nije znala što bi mi rekla.
Kakva su Vaša iskustva.
Pozdrav od Đuke!
Čisto sumnjam da stoji netko iza svakog operatera u SZK i sugerira im što da odgovore... Koliko bi ih na kraju bilo tamo i tko bi ih sve platio? Uostalom, svi oni imaju headphones tako da upit od korisnika čuju samo oni... Primjerice, moja sestra normalno prima pozive i poruke iz Irske...
Ja primam poruke iz Srbije, BiH, primio sam i iz Svicarske. Bio sam u Srbiji i roaming mi je normalno radio, dakle kompletno i slanje i primanje.
Iz Nemačke i dalje ne dolaze poruke. Zvao sam jučer SZK i rekli su mi da još nemaju ugovor za SMS ni s jednim operaterom u Njemačkoj, ali da im je to prioritet jer je sa dosta drugih zemalja to riješeno.
Pa dobro zašto im onda na internet stranicam stoji ona fora s upisivanjem pina s broje 1 ispred. I onda imate popis svih mreža u Njemačkoj. Pa da li tako funkcionira???= Citat =:
Izvorno postao tomek
jel zna tko kakva je situacija s ITALIJOM??
Meni nije jasno kako to da su potpisali roaming s Guernsayom, mikro britanskim otokom, a nisu npr. s Njemačkom ili Italijom itd?
Tako funkcionira kad si u roamingu u Njemačkoj, ali dobiti SMS iz Njemačke u Hrvatsku nema šanse.
Puno brze ide potpisivanje s tim mikro drzavicama jer valjda tamosnje mreze nemaju toliko posla :)
To nije nikakvo opravdanje: Što to znači "puno brže"? Ma to su sve bablje priče! "Nemaju toliko posla" ih ih ih....= Citat =:
Izvorno postao JBT
Ma to ja pretpostavljam jer su prvi roaming ugovori potpisani s Lihtenstajnom i Luksemburgom.
opla...
evo ja i dalje nemogu nemogu dobiti poruke a niti poslati u nicu u francuskoj(+33)...
mislim da ovi u telca bas sporo rade na tom roamingu...
ok...ipak moram reci da su su pokrili sloveniju....
ali izgleda da je sve drugo katastrofa....
sad cekam ovdje odgovore da oni su jos novi i da ostali(vip,t-com) isto nisu imali roaming kad su startali u proslom stoljecu...;D
Samo polako, bude sve na svojem mjestu, dobio si Tele2 signal, dobio si poruke za SLO, ja vjerujem da oni misle na tebe.
meni poruke s francuskom (+33 61) rade normalno, i slanje i primanje.= Citat =:
Izvorno postao revo
mozda su se telci urotili protiv tebe ;D
da mora da su se urotili..nemaju drugog posla...heheheh...= Citat =:
Izvorno postao pppprrrr
moj je +3362
bice su u fazi potpisivanja ugovora za sljedecu petoljetku...:D
''daa..daa..mora da misle...:guitar:= Citat =:
Izvorno postao JBT
daa...daa..kao da ne....:guitar:
daaaa.....daaa....:guitar: ''
Kako ne bi mislili na tebe, ti si korisnik koji najvise trpi, ali si i dalje na njihovoj mrezi, doci ce tebi nagrada kad tad :)
i ja takojer nemogu dobiti poruke iz fr orange mreže (+3368), premda sam ih neko vrijeme (cca. 6 mj) mogao normalno primati. unazad mjesec dana odjednom nemogu vise primati. Naravno u SZK su se iscudjavali da sam ih prije primao. Neznam, vise mi je pun kufer tog njihovog uhodavanja :angry:
SAD, Kanada i Meksiko ne salje, a niti ne prima...
ovo si odlicno primjetio mateo..= Citat =:
Izvorno postao mateob
da zasto moramo upisivati broj jedan prilikom odlaska u inozemstvo?????
bilo je da je to zato dabi nas vani vidjeli kao svedskog korisnika tele2 tako da bi imali roaming kao i ostali teletovci u svijetu...
e sad,,,,
ocigledno je da je to laz....
mi i dalje nemozemo izvana dobivati...ali ni slati ako si recimo vani poruke...
u cemu je kvaka sa tim brojem 1??mozda da nas vide da smo sa balkana??
Sigurno je to tako. Praktički sam siguran. :bunny:= Citat =:
Izvorno postao revo
Kvaka je tehnicke prirode, kad upises tu jedinicu onda si u roamingu vidjen kao svedski korisnik Tele2 i zato i funkcionira roaming sa zemljama s kojima jos nema direktnog ugovora. Trenutno se u 20-ak zemalja svijeta vise ne trab upisivati 1 jer postoje ugovori, s tim su krenuli od 5. mjeseca i to ide relativno brzo.
Za Austriju vise ne treba 1-ca, roaming potpisan trenutno s mrezom One.
da..da...da...ludilo od brzine...zato u godinu dan jos nisu uspjeli napraviti da mozes sa bilo kojeg njemackog operatora mozes dobiti sms...= Citat =:
Izvorno postao JBT
..
uostalo sto se oni na tele2 plase svega...neka naprave liste operatora i drzava u svijetu sa kojih se moze primati sms...aj da i to vidimo..malo hrabrosti ako je ima...
da vidimo tu brziiiiiiiiiiiiiiiinuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...fijuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuu...........;D
Prije nego ponovno zalupetas, odi na site i pogledaj koje zemlje imaju zvjezdicu, iz njih sigurno mozes primiti SMS.
a dobro gdje to pise da te zvjezdice znace da iz tih zemalja mozes sa njihovoh operatora primati sms poruke??????= Citat =:
Izvorno postao JBT
zasto to ne pise???pa kako to smrtnik moze znati da to znaci...
vec kad radis za njih mogao bi nam reci jos sto o svemu sto mi neznamo...sto se jos skriva na njihovom siteu???
Imati mozak ne znaci automatski raditi za nekog, cak suprotno. A site je jako jednostavan, nema puno podataka na njemu, za 5 minuta ga cijelog prodjes.
a sto mislia koliko posjetitelja na tele2 siteu zna da zvjezdice kraj imena drzava znace da se iz tih drzava moze primiti poruka??= Citat =:
Izvorno postao JBT
vraga ti neradis za telaca...branis ga svim snagama...niti jednu krivu rijec protiv njega nisi nikad napisao...
aj napisi bar jednu stvar koja je losa kod tele2...daj malo hrabrosti...:)
Nisam? Bolje malo citaj, isto tako ja mogu reci da ti radis za konkurenciju...
Nije točno. Pored Francuske je zvjezdica pa se nemoze primiti iz Orange mreze, za druge mreze neznam= Citat =:
Izvorno postao JBT
Mislim da to s zvijezdicom nema logike. Jer to bi značilo da možeš primiti SMS samo iz operatera koji ima potpisani ugovor o roamingu s TELE2. To znači da korisnici drugih mreža iz strane mreže koji nisu potpisali ugovor s TELE2 nemogu poslat sms u Hrvatsku korisnicima TELEta. Prilično ograničavajuće za današnju mobitel industriju....= Citat =:
Izvorno postao robit
Od onih operatera koji su naznaceni u zemljama sa "zvjezdicom" mozes sigurno primit SMS, ali moze i s nekih koji nemaju tu zvjezdicu ili pak nisu oznaceni. To je samo privremena mjera jer je potpisivanje roaminga u tijeku, a vidim da im je primarno osigurati roaming s po jednim operaterom iz svake zemlje, a kasnije i s drugima.
Evo vidio sam na siteu da je potpisan ugovor s talijanskim operaterom Wind te s Uzbekistanom i Paragvajem :)
Prije sam mogao primati poruke od talijanskog operatera TIM, a sada ne ide više, mogu ih samo poslati tamo. Nazvao dva puta SZK i dobio nikakve odgovre, jedno zbunjeno kaže da je kvar na TIMu, a drugi put zbunjeno i neuko kaže: "Pa mi vam sada izgrađujemo mrežu i bit će jednom."
Kratko i jasno, kome treba dopisivanje sa stranim zemljama bolje da ne uzima tele2 jer kao što svi vidimo to je u debelim povojima.= Citat =:
Izvorno postao supercom
A, čuj imam jako puno rodbine i frendova vani i bio sam zadovoljan jedno vrijeme jel je čak i funkcioniralo sve. Sada više niti sa T-Mobile Austrija ne funkcionira.= Citat =:
Izvorno postao ojpi
Dosta sam razočaran jer mi je komunikacija sa inozemstvom važna, a opet sam zadovoljan sa ovi unutar RH. Bojim se da ću morati kupiti 098 (mogu imati inozemne favorite brojeve), jedino mi je žao što sam pljunuo 99 kn za tele2 start paket, jer opet moram mjenjati broj. Prekomforan sam za to da imam dva moba i dva broja, tko bi to nosio sa sobom...
gospon JBT (što ti znači nick ak smijemo znati?) priča se da ste dušebrižnik tele2 mreže,..što je ipak istina jer ništa se pokrenulo nije, žena mi uredno šalje poruke sa t-mobila austrije što joj najnormalnije naplačuju iako poruke ne prolaze. a ne prolaze zbog moje tele2 mreže. Na vipu sve uredno funkcionira..
Dotični gosodpine rekoste da su poruke prije išle i šlepale se preko tuđih servera pa da tele to više ne želi i sad potpisuje svoje ugovore. ak je to istina onda oni nisu za posao koji smo im dali..
Spominje se i da ves nerviraju LAŽI, čije to molim?
a da se nas dva lepo nađemo, vi ili ti primi moj mobač pa možda poruke profunkcioniraju, ili da ženi dam tvoj broj moba? možda će na tvoj poruke stizati???
Svasta se prica, ja sam 100 puta objasnio sve i vise se necu truditi, nisam ja SZK, ja samo prenosim ono sto saznam ili pak sam skuzim. Dosta se toga moze zakljuciti samo kad se malo ukljuci mozak. Cim netko prikupi malo vise informacija, odmah je glasnovogornik, e ljudi, bas ste plitki.
Koliko vidim, vi koristite i T Mobile pa mozete pricekati rjesenje problema s Tele2 SMS-om, ja samo mogu procijeniti da ce za potpuno povezivanje sa svim SMS centrima u Europi trebati jos barem pola godine, ako se nastavi ovim tempom. E sad ovisi koja ce mreza biti rjesena prije koja kasnije, to ovisi o oba operatera. Sad ce me opet ljudi popljuvati, ali to je istina jer se radi o interkonekciji za koju dokument mora biti potpisan s obje strane. Isto se dogadjalo i na mrezi Mobis u BiH, pogledajte njihov forum, mozda neke stvari budu jasnije. Roaming ugovori i interkonekcije rjesavaju se nakon pocetka komercijalnog rada GSM mreze, tako je svugdje u svijetu i to je proces koji moze potrajati.
U Italiji radi i drži mrežu Wind, nije potrebno 1+PIN, poruke uredno dolaze i odlaze, a za pozivanje samo uđeš u imenik i zovi...= Citat =:
Izvorno postao JBT
LG mi javlja da može i TIM, dok je Vodafone prekrižen...
I na ovoj stranici možete vidjeti s kim tele2 ima potpisane roaming ugovore (tj. sigurno radi i sms). Možda se lista ne osvježava toliko redovito, ali mislim da su trenutno nabrojane sve. Malo je preglednije nego na tele2 stranici jer je sve pobrojano na jednoj strani.
http://www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/roa_hrte.shtml
Uglavnom vidim da se poklapa sa siteom iako se nesto sporije updatea, ali informacije nisu jako stare.
Popis bas i nije najtocniji, jer sam normalno slao i primao poruke iz Kanade, Meksika i Irske koje nisu na popisu.
Ja sam bio u Nizozemskoj i njemačkoj... moro sam upisati 1-cu... Cijene jesu jeftinije od T-mobil-a i Vip-a ali su opet skupe.. :rolleyes:
To ne znači da su s njima potpisani roaming ugovori. Napisao sam da se s navedenim zemljama SIGURNO mogu razmjenjivati poruke, dok s onima koje nisu na popisu možda radi, a možda i ne, kao što je slučaj s njemačkom npr.= Citat =:
Izvorno postao rospaya
Upravo to, sa svim ana popisu plus jos par novim SMS-anje SIGURNO radi. Sto se roaminga tice osobno mogu potvrditi da u Srbiji i Sloveniji sve radi super bez upisivanja jedinice.
super. uzbekistan, paragvaj...= Citat =:
Izvorno postao JBT
ja bih radije da mogu normalno primat poruke iz nizozemske!:evil:
a ja iz njemacke....= Citat =:
Izvorno postao nijala
Kakvo je stanje sa roamingom u Njemačkoj? Hoću li moći na Tele2 dobivati poruke iz Hrvatske?
Naime u Mađarskoj, gdje studiram, nisam mogao, a sad kad su potpisali ugovor sa Pannonom (trećerazredni mađarski provider) mogu dobiti iz Hrvatske, ali ne od mađarskih kolega sa T-mobile i Vodafona. (svoj sam vodafone broj otkazao zbog nemogućnosti otključavanja Panasonica x700 :( )